Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2016 20:09 Ondrášek – Řasy :-(
Ahoj kolegové, mám akva cca rok a půl od založení a před měsícem se mi začala tvořit hnědá řasa. Záhada pro mě je proč? Takovou dobu vše fungovalo a najednou řasa? Nic sem neměnil zvyky, ryby atd.. jediné co se událo je, že se mi zjevily dvě měchýřovky asi dva měsíce zpátky (a cca měsíc už jsou pryč) mohou to mít na svědomí? Popřípadě co se mohlo stát?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.09.2016 00:03 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lacewings
Myslíš to asi dobře ale to světlo co do akvária pouští je tak silné že nezvládá následné problémy. Z reverzní osmózy si může udělat vodu jakou chce ale ne každému se to povede a čím více světla tím hůř. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 22:39 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: stanki
-nevím ,zda ti moje rada bude užitečná,protože nepatřím k akvaristům co používají hnojiva a CO,
-hnojí mi ryby a šneci,kytky nehoním v růstu,nemusím tak často protrhávat.
-co třeba dodat do vody tříslovinu a nějaké humidní složky na přírodní bázi?
-složení akva osádky k tomu přímo vybízí,neonka ,skalár,
-hodit na black water a nechat to vyfiltrovat,nemusíš nějak markantně,stačí změna výše uvedeným a určitě se částečná změna dostaví. ano ,nebudu ti psát ,že budeš mít akva bez řas,to víceméně neexistuje,ale těch pohledově viditelných určitě ubude,
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 19:12 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
S fosforom nizsie ist nemozem lebo sa mi sem tam tvori zelena prisedla riasa, myslim ze gsa sa vola ci jak. To bol predtym najvecsi problem ze som ho mal malo.a rastliny nerastli. Draslik tiez na starsich listoch sa sem tam spravia dierky, vtedy ho je nedostatok. Mam tvrdu vodu a obsahuje prevazne vapnik. Aj ked ju riedim s ro neje to nic extra a musim poriadne hnojit aby to rastlo. Vzdy ked som skusal znizit zacali problemy. Este ma napada ci mozu mat vplyv starsie trubice? Su len slabsie alebo uz mozu vyzarovat ine svetlo. A to bublinkovanie proste zboznujem, mne sa to hrozne paci. A kazdy sa pyta co to je :-D . Alebo este moze riasa viac rast v.prude vody? Mam tam rampu a dve tretiny dierok prelepene aby bol silnejsi prud az k dnu. Zase prud neje silny a neviem ci by to bolo dobre. Sotva hybe s rastlinkami teraz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 18:59 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: stanki
Že by ta zředěná desinfekce tak zvyšovala KH to jsem ještě neslyšel. Na můj vkus máš trochu moc draslíku a fosforu. To může být příčina proč se ti tam ta potvora drží. I světlo je děsná palba. To s tím CO2 a PH nějak nechápu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.09.2016 18:51 R Muž romant [28001] Re: stanki
Jenom jedna sedlácká(gazdovská), to že rostliny nebublinkují neznamená že neprosperují, osobně snahu o bublinkování považuji za zbytečnou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 18:40 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Ano aj ten som skusal, konkretne invital carbon a easy carbo. Obidve mi pomohli aj proti ruduche ale prestal som ho pouzivat, lebo mi to zacalo dvihat uhlicitanovu tvrdost. Bezne mam nejakych 7-8kh a vtedy som nameral az 12kh. Na jednej strane pomoze a na druhej ublizi. Pri pouzivani co2 som musel ist s ph vyssie a rastliny mi uz prestavali bublinkovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 18:34 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: stanki
Tekutý uhlík (CO2) jsi vyzkoušel? CO2 Vital a jemu podobné přípravky. rybicky.net/forum/18994-co2-vital-zkusenosti :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 18:22 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Caute, chcem sa opytat tak vseobecne ohladom zelenej stetinkovej riasy. Uz dlhsiu dobu sa zbavujem rias. Mal som vselijake druhy, vsetky uz miznu az na jednu. Zelena stetinkova riasa sa mi tviri tesne pod hladinou v blizkosti svetla. Je mi jasne ze v mojej nadrzi vyske 60cm je svetla pri vrchu vela a pri dne uz malo. Svietim 7h vsetko by uz bolo idealne. Akvarium zarastlo do pralesu, nestiham strihat. Je to normalne a musim sa stym zmierit alebo sa da nieco spravit v hlbsich nadrziach? Co2 pouzivam, bol som uz aj na hrane kedy mi zacali odchadzat ryby u dna ako ancitrusy. Hodnoty vody meram a miesam podla toho pps pro. Odkalujem, menin vodu. Uz ma nenapada co este upravit. Ma niekto podobne skusenosti?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 13:04 R Muž afc1886 [15303] Re: reihsik
Vypadá to jako zelená vláknitá řasa,ale na telefonu to nevidím moc dobře.Co takhle prezentace akvária,ať tady není milion otázek,ve stylu jaký je filtr,jaké světlo atd..Bez těchto informací a jak probíhá údržba se těžko radí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 12:20 reihsik
Fotka k příspěvku Zdravim, mohl by mi někdo poradit co to je a co s tím? Akvárko fungovalo dva roky bez problémů, částečná výměna vody byla pravidelná. Už se to jednou objevilo, akva jsem celé předělal, vyvařil jsem kořen, kameny.. A asi po 14-ti dnech se to objevilo znovu, a už opravdu nevím. tone tone Momentálně bez ryb.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 18:23 reihsik Re: afc1886
Já vím, měli by mít určitě větší akvárium, jde o to, že to byl dárek no :( A mezi neonky jsem je vážně prdnout nemohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 18:17 R Muž afc1886 [15303] Re: reihsik
Prezentace akvária,nebo aspoň fotka by pomohla s určením řasy.Ale hlavně nepřidávej žádné ryby,už ty skaláry tam nemají co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 18:11 reihsik
Zdravim
Měl jsem tři roky založené, fungující akva,kde jsem měl živorodky a neonky ( 80l). Nikdy žádný problém s řasami. Po koupi nového akvária jsem ryby přestěhoval, a do starého jsem dal pouze tři skaláry. A teď se tam udělali samé řasy. Nevím jaké, ale jsou takové slizké a jsou všude, dokonce i volně plavou ve vodě. Může to být tím, že tam mám málo ryb? Jaký to může být druh a jak se toho popřípadně zbavit? Děkuji :-( :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 20:30 R Muž romant [28001] Re: laKatos
Přesně tááák, dej si nohy na stůl a ono se to nějak vyvrbí. ;-) Čím víc chceš, tím míň to jde, to je stará vesta. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 20:22 laKatos Re: romant
;-)
Chtel bych se jich zbavit.
Doporučení na foru je: častěji měnit vodu a zvýšit intenzitu svícení.
Což u mě nějak nefunguje

Chce to asi trpělivost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 20:17 R Muž romant [28001] Re: laKatos
No a? :) X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 19:53 laKatos – rozsivky pod světlem
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám malý problém s výskytem rozsivek u čerstvé založené nádrže. Denni výměna vody cca 150 l. A roszivka se tvoří právě na místech které jsou vystavěné světlu.
Třeba u přepadu viz foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2016 19:12 zewlVONlelek Re: vaaclav
Moc děkuji za radu ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 19:11 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zewlVONlelek
Stačí pár šneků nebo nějaký držkolez (krunýřovec). :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 19:06 zewlVONlelek Re: vaaclav
Osazenstvo tam zatím žádné nemám. Které rybky si na tom pošmáknou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 19:04 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zewlVONlelek
Řekl bych že je to plíseň, celkem běžná věc u nově založený nádrže. Časem to zmizí nebo to osazenstvo zbaští. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2016 18:43 zewlVONlelek – Řasa všude :/
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám založené nové akva. Mám v něm dva kořeny z borovice (přes měsíc louhované) a 20 kytek, ale co čert nechtěl, začala se mi v něm tvořit světle nahnědlá řasa. Jamňoučké vlásky, ale kořeny jsou tím pokryté od shora až dolů. Může mi prosím někdo poradit proč to vzniklo, jak se toho zbavit a předejít tomu? Moc děkuji za rady a za pomoc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 17:52 Uno Re: vaaclav
Neeeee anciiika neee
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 17:34 R Muž vaclav [14886] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Uno
Jestli přežiješ to že máš v akváriu ancistruse tak ty tu hnědou řasu sežerou. Pokud to není tvrdá krusta ale lehce odstranitelné rozsivky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 17:23 Uno – rasa malawi
Ahoj lidi.

Prosím o radu.Mám malawi, tedy jen kameny a žádné kytky.Začala se mi dělal zelená a hnědá řasa.Vím že zelenou milujou ale hnědou nechávaj.Jelikož se začíná dělat i na skle tak bych chtěl vědět zda a jestli to mám nějak řešit chemií.Bojím se abych neublížil rybám ale zase aby mi řasa "nezníčila" akvárko.

Děkuji za názor

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.05.2016 13:41 Muž Zip [277] Re: Rounce
Já používám cukrářskou kartu, je to z tvrdšího plastu, strany ostré a větší než žiletka. Vyhovuje mi to na přední sklo, rozsivky a zelená přisedlá jsou dole hned a na té podkladní bílé ploše jsou krásně ty nečistoty vidět, pokud zůstanou na skle :)
Něco jako je tady,ale vhodnější tvar, stojí to pár korun www.hospodynkam.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 12:58 Muž koyack [87] Re: koyack
Jojo u dna žiletkou a kde nehrozí nabraní zrníček ze dna tak houbičkou, čili větší plochy. Houbičku už mám zajetou a nebarvila nikdy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 11:52 Muž ludvik [1082] Re: koyack
Někdy nad otázkami fakt kroutím hlavou ... je potřeba ji seškrábnout. Takže bude fungovat cokoliv, co má dostatečnou plochu, aby se člověk nenadřel.
Na houbičky bacha ... jedna mi pouštěla barvu a druhá tou hrubší stranou poškrabala sklo. A tak nějak obecně je s houbičkou (a podobným prostředkem) problém - pokud se pod něj dostane něco tvrdšího, třeba zrnko písku, sklo je poškrábané hned. Žiletkou se to stát nemůže. Tam je ta styčná plocha tak ostrá, že to jakoukoliv nečistotu odstraní dřív, než to napáchá škodu. Samozřejmě se musí jezdit jak při holení ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 11:24 Muž koyack [87] Re: Rounce
Hlavně ne el. holícím strojkem ;-) Já používám kupovanou škrabku s výměnou žiletkou/ne na holení/ a nebo houbičku na nádobí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2016 11:08 Muž Rounce [30]
Četl jsem si že se řasa co roste na sklu dá odstranit žiletkou. Funguje to aji s normálním holítkem ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2016 01:16 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Peroxid vodíku
Dnes jsem poprvé zkoušel likvidovat černou štětičkovou řasu peroxidem vodíku. Ne ale v akváriu, nýbrž u kryptokoryn mimo akvárium. Nalil jsem peroxid na víčko a listy v tom máčel. Jen zasažené listy, list cca minutu. Taky jsem zjistil, že se v peroxidu dá řasa celkem slušně od listu odělit párátkem (jak by to šlo i bez peroxidu, jsem netestoval).
Nápad pochází z Akvária 13, strany 18-22 e-akvarium.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.06.2015 15:31 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Lukot
je to rozsivka tý chutná amoniak. Ještě ti nefunguje nitrifikace. Až se akvo a filtr zaběhnou, sama zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2015 12:31 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – zelená řasa
Na domečku filtru se mi udělala asi 3 měsíce zpět zelená řasa.Byla kraťoučká,řekněme i dekorativní,tak jsem ji nemínila nijak usměrňovat.S příchodem parných dnů se začala šíleným tempem rozrůstat,na některých místech se tvořily nevzhledné chomáče. Stačilo vyměnit jeden z molitanů ve filtru(už byl jejich čas) a řasa sama krásně ustupuje.Počítám že za nějaké 3 týdny nebude po ní ani památky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2015 11:29 Lukot
zdravim, nasiel som hnedu riasu,( ta je tusim s maleho svetla) na vrchu ponorneho ohrievaca, odvtedy je pridane nove svetlo..
mam ju odstranit alebo ju nechat na pospas ? :-D nemyslim chcemikaliou ale umyt mimo akva

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.06.2015 12:20 RAP Re: Designer
Můj názor je takový, že tyhle ryby kombinovat s rostlinným akváriem úspěšně nelze, navíc s metodou EI(blinkající smajlík).
pro šťouraly: Dělám rozdíl mezi rostlinným a zarostlým akváriem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 06:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ta rasa ma promennou konzistenci, zesilila a jde lepe namotavat, coz je od ni da se rict docela mile, lze ji lepe odstranovat, zase ale nejde uplne odsat. Buhvi co je to za kombinaci, co to na cem roste. Zkousim opacny postup, vodu jsem narval CO2 jak to jde (no skoro mam strach), vytocil jsem LEDky do plnych, zacal zase poradne hnojit. Hyn sa hukaze! Otazka s tim CO2 je, jak dlouho to psychicky vydrzim, dropchecker je tesne pred zlutou a jak jsem to narychlo vyresil, to nejde snadno zregulovat.

Jenze uz zase je to odstranovani rukou takove trosku nepohodlne. Samec kanciku je pekny hulvat i normalne, utoci na ruku vzdycky, ale ted se zase snazi o mlade a tak utoci mnohem vic. Jiste ze mi neublizi, jen se desne plete pod rukama :) .

Nejaky driak pochopitelne nechavam jako posledni reseni, jiste ze se mi do niceho takoveho nechce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.06.2015 10:19 R Muž romant [28001] Re: Designer
Jirko, slovní spojení "preventivní přeléčení", to je pro mě jak červenej hadr na bejka, to bych tedy rozhodně tím directem nedělal, ono až ho budeš za půl roku potřebovat pro svoje miláčky, rup ty boty, nemusí fungovat. Není prevence jako prevence, tuhle já považuju za "prevenci" bez použití mozku a to ty rozhodně nebudeš. ;-) Jinak samozřejmě rozumím tvojí snaze se toho onoho nějakým a to třeba i drastickým způsobem zbavit, ale tohle je už přes čáru, tedy řekl bych, já akvarista sedlák. :) Osobně, ač nemám ten tvůj stávající případ nastudovanej, vím že jsi vyznavatel metody El a možná, že jsi právě tohle neuřídil, ale fakt do toho nechci vnášet nějaký mylný směry, jenom tak odhaduji, podle toho jak o sobě víme. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2015 08:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcel G
Vsem dekuji za rady, zatim zkusim verit, ze jsem jen nezvladl neco jako rasu. Antibiotika, to bych si nechal az kdyz to fakt jinak nepujde, je to rikani si o totalni rozhaseni akvaria (i kdyz momentalni stav neni dobry, rybam to na rozdil ode mne zda se nevadi). Nejake drobne zkusenosti jsou, ruzna antibiotika jsem procital, zjistoval co se da a neda rozpustit ve vode, co jak funguje, a neco i zkousel k leceni ryb. Ve vysledku jsem ale stejne zjistil, ze se oklikou jen zase dostavam k nifurpirinolu (Baktopur direct).

Tak si tak rikam, ze jestli budu muset neco pouzit, zkusim Baktopur direct, cimz ryby neohrozim, vlastne i preventivne prelecim, ale bude to nerizena strela, pac co to s tim sajrajtem co mam v akvariu udela, mi neni vubec jasne. Ovsem jak pisu, az kdyz to nepujde jinak, treba si staci jen priznat, ze jsem neco nezvladl a zhodnotit jak a co delam, a co je spatne.

Bohuzel od vcerejska maji kancici jikry a mne se moc nechce je rusit, jsou to ma zlaticka (i kdyz davaji akvariu docela na zadek) a pokusim se jim necinit prikori. Takze jsem zatim zase stahl svetlo, at se ta kalamita moc nezhorsuje, a jen co nejcitliveji zase odsaju co je v rozumnem dosahu. I tak jiste schytam par slusnych utoku od samce (uplne je nerusit pri udrzbe proste nelze), pac on utoci na ruku i kdyz jikry nejsou, ne tak jeste ted...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 09:58 Marcel G Re: zervan
Jak píše Dušan, asi nejjistější by bylo na to mrknout pod mikroskopem a hned by se vědělo, co je to za mršku. Nevyřeší to sice problém, ale správná identifikace je podle mě klíčem ke správnému řešení. Existuje i možnost, že jsou v té řase zamotané třeba i železité bakterie, a na ty (jak známo) zabírají nejlépe antibiotika ... pokud by to byl i tento případ, tak by asi nic z toho, co se používá proti řasám, nezabíralo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 08:13 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Designer
Táto fotka je aj u Marcela k Rhizoclonium: prirodni-akvarium.cz/… A tuším tam spomína, že mu možno poslať vzorku riasy na identifikáciu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 07:51 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Designer
Tu řasu mám v karanténní nádrži. Nehnojím tam, měním často vodu a roste i při mizerném osvětlení. Naštěstí jde lehce odsávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 07:12 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Hneda vlakna
Pratele, trapi mne v akvariu tohle (obrzek neni muj, ale vypada to uplne stejne): c1.staticflickr.com/…
Po par pokusech vim, ze se tomu libi svetlo, jenze stahnout ho pomaha malo (jen se to pomaleji mnozi). Akvarium je dobre hnojene i zasobene CO2, ani proudeni vody jsem nezanedbal, filtr uz je snad zabehnuty. Na dne mam Terramol a pod nim substrat pro vodni rostliny, a dno mi neustale rozryvaji kancici (ovsem Terramolu je dost a sam se trosku zasypava, takze az k tomu substratu se kancici snadno nedoryji). Zkusil jsem i razantni vymeny vody, vyplachnout ono hnojeni, a chvili nehnojit, ale nepomohlo.

Mate nekdo zkusenost? Cim to muze byt? Tohle mam prvne... Hneda vlakna.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 21:51 DanH Re: romanmacha
Když to tam naleješ, tak sice zničíš řasy, ale taky na čas zastavíš růst rostlin. A za nějakou dobu se situace opakuje. Anubisy prostě bývaj zařasený, s tím má asi zkušenost každý, kdo je má akváriu a svítí :-D Můžeš je zkusit dát do rohu a nad ně nějakou plovoučku (na světlo nejsou nijak náročný). Ale osobní zkušenost s tím nemám. Jinak samozřejmě platí, co bylo řečeno dříve: světlo a živiny musí být v rovnováze. Jinak se jí nezbavíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 21:30 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romanmacha
Tento prípravok funguje naozaj účinne, neškodí ani rastlinám, ani rybkám. No je tu jedno ale... a to je to, že ti zneutralizuje všetky živiny. To je jeho úlohou, takže časom ti budú trpieť rastlinky a riasa opäť vyhrá. Testoval som ho v prázdnej nádrži len s rastlinami, čiže po jeho použití je potrebné dostať živiny do rovnováhy a to môže byť problém ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2015 09:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romanmacha
Rasy jsou vlastne jen o jedine veci, co ma ve vode byt v jake koncentraci (mysleno ziviny pro rostliny), a kolik se k tomu sviti. Reseni pomoci algicidu je reseni nasledku, ne priciny, bez reseni priciny se situace za cas vrati, i kdyby ten algicid zabral bajecne a i kdyby neposkodil rostliny.

Pridal bych na fosforu a pozoroval, co to udela ;-) .

EDIT: Ja vlastne nedelam nic jineho, nez ze ladim hnojeni (kolik ceho), a kdyz jsem bezradny, uberu svetlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 09:05 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: romanmacha
dokola omílaná písnička, nastuduj si řasy, je tady o tom jak v článcích, tak v diskuzích dost a ber v úvahu, že žádná zázračná vodička na řasy neexistuje.
Pravděpodobně máš hodně světla. Buď ho uber, nebo přidej co2 a živiny odpovídající světlu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 08:51 romanmacha – Řasy
Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu používat Easy Life AlgExit,proti řasám, společně s easy life profito, který používám. Rostliny mi krásně rostou, ale neustále se mi na nich a na skle vytváří zelená řasa. Není moc přebujelá, ale pokud sklo nevyčistím minimálně jednou týdně je značně viditelná, nejhůř na tom jsou rostlinky anubijas. Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 10:41 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
Souhlas, já vycházel pouze ze svých zkušeností. Existují určitě i jiné případy, ale je třeba vycházet z nejpravděpodobnější varianty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.04.2015 09:52 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: larix
Existuje spousta druhu a mnoho jsem jich take ve svych akvariich videl po zalozeni, a ze uz jsem v zivote par akvarii zakladal. Nektere miluji svetlo, nektere se objevuji spis v pritmi, nektere jsou povlak, nektere spis chmyri, ale uplne o vsech ktere jsem mel plati co napsal KarlosS, ze jak dosel cpavek (po zabehu), skoncily, bez nej jim to nejde.

Pokud pretrvavaji i kdyz si clovek mysli, ze akvarium (a filtr) zabehl, pak nezabehl a je treba zjednat napravu.

Samozrejme nikdo nemohl v zivote videt vsechno, takze nedokazu poprit nejakou moznou vyjimku, ale co si vzpominam, ja ji nezazil.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 69 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79415x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=625