Že néé ? Ale jó. Je to tam uvedeno zcela jasně - Pianoschnecke . To je tak obtížné si tu němčinu přeložit ?? -
www.youtube.com/… ;
www.google.cz/… ;
www.google.cz/…
Mám je taky, potřebují jemnou řasu, případně i ty sinice ožírají. Pokud hladoví, tak hynou, hlavně mláďata, ale i starší kusy neprosperují, když strádají.
Ten tvoreček, korýš Triops cancriformis = listonoh letní -
www.google.cz/… , řasu opravdu žere, což mám ověřené z vlastní praxe, ale je i masožravý a přerýváním dna hledá pakomáří larvy i jiné drobné živočichy a pak naroste do nepřehlédnutelné velikosti.
Na burzách se nenabízí, kdo ho chce, musí si jej vychovat z násady vajíček, která se i v Česku, sice obtížněji, ale přece jen dají sehnat. Jeho život není dlouhý, ve vyhovujícím prostředí se může dožít i tři měsíce věku.
Dával jsem letos líhnout 7 druhů lupenonožců, ale dobrý výsledek mohu potvrdit jen u třech druhů tropických sladkovodních žábronožek, které filtruji z vody jednobuněčné vznášivé řasy, způsobující zelenaní vody.
Tak, teď budeš Davide moudřejší. Ti šneci - plži Taia naticoides se víc nabízejí v zahraničí, než u nás, protože není natolik snadné je, jako např. okružáky trvale udržet, i když v dobrých podmínkách se množí a rodí drobná, ale vyvinutá mláďata, která při dostatku potravy rostou slušným tempem. Rozlišuje se u tohoto druhu samec a samice podle jednoho tykadla, které je u samce "hrubší". Lze je objednat u dovozců, kteří dovážejí akvarijní ryby a krevetky.
Přidám na ukázku starší fotky toho mnou odchovaného korýše i dospělého plže s čerstvě narozenými mladými šnečky.
Tento příspěvek jsem ve smyslu odpovědi psal v pátek večer, ale před přidáním fotek mne pro únavu přemohl spánek a tím se to zpozdilo, takže přede mnou, již odeslali odpověď kolegové Anthrax a JirkaŠčobák.
Nebudu kvůli toho měnit obsah napsaného příspěvku a ponechám to v té původní podobě, tak snad to nebude nikomu, zas tak moc vadit
.