Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 17:16 Evča Re: Anthrax
Na fotce, to přiznávám, to vidět není. Ale plíseň to je.
Do té doby, než jsem ho dala do tohoto akva, tak byl v bettárku stydim , lila jsem tam vodu z petlahví a žádné problémy neměl, takže to možná bude tou vodou ze studně (měli jsme tam E.colli a možná ještě máme), tak ho asi dám do menšího akva (karanténa) a doleju tam vodu z petlahví. Pak znovu založím akva a počkám fakt měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 17:13 R Muž Anthrax [4762] Re: Evča
Já bych tu vodu měnil denně 1/3 a nekrmil bych. Použil bych třeba torben, není to lék ale mohlo by se to lépe hojit.
Jsi si jistá že to je plíseň? Z fotky (koukám na mobilu) to zřejmé není.
Někdo ti možná doporučí sůl ale s tím já nemám žádné zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2018 16:55 Evča Re: Anthrax
Je to pod názvem nádrž pro bettu (omylem 2x) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 16:37 R Muž Anthrax [4762] Re: Evča
Ahoj, stále platí to co ti napsal Ctibum.
ctibum napsal:
Bude nezbytně nutné, pokud chceš opravdovou radu, se zaregistrovat a založit prezentaci nádrže. Vyplň co nejvíc pravdivých informací a přidej celkové foto... ;-)

Klíčové jsou podmínky v nádrži. Bez informací se asi moc nehnem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 16:35 Evča Re: ctibum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, všechny 3 samičky mi uhynuly. sad Vypadalo to na plíseň. Těď to má i beťák, zkoušela jsem eshu 2000 ale nezabralo to a ještě se to zhoršilo. Samičky mi takhle uhynuly asi během 3 dnů. Poraďte co mám dělat, abych ho zachránila. Má na sobě chomáčky a taky něco se šupinami. :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.10.2018 19:39 R Muž ctibum [6908] Re: Evča
No bude těch problémů víc. Jen tak od boku střelím, že čtyři Betty v jedné nádrži jsou neideální a že ryby ve tři týdny mladé nádrži jsou špatně...
Bude nezbytně nutné, pokud chceš opravdovou radu, se zaregistrovat a založit prezentaci nádrže. Vyplň co nejvíc pravdivých informací a přidej celkové foto... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2018 19:04 Evča – bojovnice pestrá
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, asi 3 týdny mám 54l akvárium. Mám tam 4 betty a zdá se mi, že beťák má nějakou šedou skvrnu v obou očích :-( V akva měním asi 1/3 až 1/2 vody 2x týdně (protože tam mám jílový substrát, takže se to ze začátku mění častěji). Taky má trošku krvavou spodní ploutev, ale to se asi o něco odřel. Dneska měl bílý výkal (jakoby ,,plesnivý"). Možná snědl plesnivý granulek ze dna. Když jim tal hodím jídlo, druhý den je na dně obalené plísní. V akváriu je také kořen (koupený) a objevily se na něm malé bílé a žluté kuličky. Může to mít z toho? PROSÍM PORAĎTE ano
Díky za odpověď
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.10.2018 17:35 R Muž afc1886 [14681] Re: EvaK
Měň denně tu vodu a nechej rybku tam kde je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2018 15:49 EvaK Re: Anthrax
Ahoj, mám ještě jeden dotaz. Betta stále žije ale porad je apaticka a při dnu. Je nějaký způsob ji zachránit? Třeba ji přenést do jineho zaběhlého akvária? Nebo bychom ji tím jen uskodili? Dekuju za info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.10.2018 21:29 R Muž Anthrax [4762] Re: EvaK
Je možný že bettu už prostě nezachráníš. V nevhodnych podmínkách žila déle. Nastartovat fungující prostředí trvá několik týdnů. Rostliny nezačnou fungovat ze dne na den, bakterie ve filtru taky vznikají dost dlouho. Je to o tom měnit vodu a čekat jestli se betta dožije té doby kdy bude nádrž fungovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.10.2018 21:22 R Muž ctibum [6908] Re: EvaK
V akvaristice není žádná změna hned... Vydrž... Denně bych měnil třetinu vody, jak ti radil kolega a čekal. Jestli to má ryba dát, tak to dá, jestli ne, tak ne a ty nevěš hlavu a začni znovu a lépe. I to k tomu patří a nebudeš první ani poslední ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2018 20:58 EvaK Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Ahoj, udelala jsem snad vsecko, co jsi řekl . Ale betak je porad špatný. Teplotu má 27 stupňů, kryt na akvárium taky, rostlinky zasazeny. Ale porad mi přijde horší a horší
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 12:01 R Muž Anthrax [4762] Re: EvaK
A nedělá to moc velký proud? To betty nemají moc rády. K nim jsou vhodné filtry které moc nehodní vodu. Třeba tzv. bublifuky. Bez tak bych doporučil větší akvárko. 9 l, to je pro začátečníka příliš malé akvárko, ostatně pro bettu taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 11:53 EvaK Re: Anthrax
Už to čtu dekuju moc dnes všechno zkusim.
Ještě ten filtr máme tento www.ceskyzverimex.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 11:38 R Muž Anthrax [4762] Re: EvaK
Nevím co tím myslíš. Absence filtru v tomto případě vadí. Jaký je to filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 11:35 EvaK Re: Anthrax
Dekuji za rady moc chci se ještě zeptat ten filtr nevadí ? Hned všechno udelam jak si napsal. Akorat nevím jestli ji nevadí i ten filtr dekuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.10.2018 11:18 R Muž Anthrax [4762] Re: EvaK
Ahoj, tak to je bouhžel špatně. Betta potřebuje spíš teplotu kolem 27 °C. Další věc je to čištění. Správná údržba nesmí probíhat tak že vyčistíš celé akvárium, tím zničíš všechny prospěšné bakterie, které by tam jinak byly, respektive jim ani nedovolíš vzniknout. Takže údržba by měla probíhat tak, že měníš max, 1/2 vody, za odstátou temperovanou. Být tebou, tak vyměním dnes půlku a pak každý den 1/3. Při údržbe ryba zůstává v nádrži.
Hodně velká chyba je absence živých rostlin. Živé rostliny čerpají z vody škodliviny, které se tam tvoří ze zbytků potravy. Navíc betta miluje hustě zarostlé nádrže, kde se může proplétat mezi rostlinami. Plastové rosliny jsou dobré rak akorát k poškození ploutví betty.
9 litrů je i na bettu málo. V tom se blbě udrží adekvátní a stabilní (stabilní neznamená rádoby sterilní) prostředí.
Taky se mi zdá, že akvárko nemá kryt, to je taky špatně. Betta dýchá atmosferický kyslík, a může se nastydnout.
Filtr nevidím. Ale ten by se jen tak neměl vyndavat. A jeho údržba by neměla probíhat příliš často. A samozřejmě by neměl být vypínán, mimo krátké časové úseky, např. při údržbě.
Čili to co teď ta betta má je z nevhodných podmínek chovu a nevhodné péče o akvárium. Jinak je potřeba neházet flintu do žita. Chce to hodně změn. Počínaje sehnáním nenáročných rychlerostoucích rostlin přes výměny vody až po nastudování základních nároků betty a celkově přečíst si něco o chodu akvária.
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 11:04 EvaK Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Akvárium má 9l a vodu má 24 stupňů čistím jeden krát za 4-5 dnit tak ze odlitků vodu rybku dam do ni akvárium vYcistim i plastové rožstliny a úkryt přidám odstatou vodu na pokrokovou teplotu s roztokem a rybníčku i s ji vodou dam zpět do akvária vždy se snažím aby voda co v ni byla s voda nová měli stejnou teplotu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2018 10:04 R Muž Anthrax [4762] Re: EvaK
Ahoj, to chce více informací. Jakou tam má teplotu? Jak přesně probíhá to čištění a jak často? Jak jsou na tom rostliny? Jak dlouho bettu máš? O jakém objemu se bavíme. Napovědět by mohly fotky ryby a akvária jako celku.
Každopádně teď ji nekrm, stejně nic nesní a krmení akorát zatíží vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2018 09:53 EvaK – Betta polehava na dně
Dobry den, chci se zeptat. Moje betta byla vždycky aktivní, čilá. Začala polehavat na dně a je celkově apaticka.... Prostoru má dostatek, akvárium pravidelně čistím, přidávám roztok na úpravu vody a stravu má přímo pro bettu. Koupili jsme i slabší filtr na vodu. Barvu nezměnila nevybledla. Vždycky reagovala na mě když sem ji sypala ale teď nic co s ni muže být?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2018 16:14 Muž Iceman [96] Re: Martin7
Zkusil bych změnit lecivo. Třeba eSHa 2000. Když to tam už tak dlouho dáváš tak to nezabírá. Možná jiné pomůže lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2018 15:13 Muž Martin7 [14]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám tu takový zapeklitý problém s mým beťákem a rozpadem ploutví.
Mému beťákovii se střídavě pořád zlepšují a zhoršují ploutve. Běžně se děje, že je má ráno úplně zahojené, do večera se mu tam udělá třeba 1 x 0,5cm díra a roztřepí se a za tři dny se to zase samo zahojí. Takto bojuje už alespoň měsíc a půl.
Teď ho léčím Baktopurem Direct a každý den měním 1/3 vody s tím, že do nové vody baktopur vždycky zase přidám. Vím, že Baktopur likviduje nirifikační bakterie, ale chtěl jsem s ním vyléčit celé akvárko. Jinak ryba je v akvárku sama, aktuální foto akvárka přkládám. Hodnoty NO2, NO3, pH a CHSK mám v pořádku.
A teď jedna zajímavá věc - Byl jsem teď týden na dovolené a o rybu se mi starala máma - dělala všechno, krmila, měnila vodu... Dnes jsem se z dovolené vrátil, ryba se za ten týden uzdravila a dnes ráno ploutve vypadaly na 95% zahojené a žádné roztřepení tam nebylo. Teď, během cca tří hodin se to extrémně zhoršilo (veké roztřepení a cca 0,5cm vykousnutí ocasní ploutve). Jinak je ryba veselá a žere. Nenapadá vás prosím, čím by to mohlo být?
Jediné, co máma nedělala bylo, že nestříhala rostliny. Dnes ráno jsem přišel, viděl jsem, jak to za ten týden zarostlo a ustříhal jsem plovoucí Hygroryzu aristatu a pak bylo to rychlé zhoršení. Jinak jsem nedělal nic. Už si opravdu nevím rady, tak mě napadlo, jestli ta kytka třeba nemůže něco vypouštět. Raději jsem ji pro zatím vyndal z akvárka.
Fotku vylovené kytky přidávám.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2018 19:34 R Muž romant [27987] Re: AndreaLulu
Obvykle to bývá tzv. bordel vodou, tedy zamřit se na podmínky kde ryba pobývá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2018 16:55 Žena AndreaLulu [1] – nemocná betta
Fotka k příspěvku Ahoj, může mi prosím někdo poradit co a z čeho to je??
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2018 20:41 R Muž romant [27987] Re: Sedo
Držet návod v příbalovým letáku a po ukončení kůry vyměnit několikrát po sobě klidně polovinu vody a začít přidávat výluh, již zde v separé nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2018 19:21 Muž Sedo [6] Re: romant
Použil som Bactopur direct v samostatnej nádrži podľa návodu. Už som vymenil polovicu vody. Začervenanie zmizlo, tá rana tam asi už zostane. Ktovie kam pchala čumák. Za približne akú dobu ju môžem vrátiť späť do nádrže? Momentálne hrá urazenú :)
A vážne ešte raz ďakujem za pomoc, je to moja prvá takáto skúsenosť.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 11:25 fezka Re: fezka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím ahoj a přidávám foto, už po týdnu po krevním výronu ani stopa,fotka je z dneška.Predevcirem jsem začala opatrně přikrmovat. Napadlo mě jestli to nemohlo být třeba i tím že jsem dávala moc granulí (betta Bio-gold) mají se davat max.3denně jenže jsem si nepřečetla návod,do toho nedostatečná výměna vody od toho Alguminu a to už bylo na fešáka moc silné kafe. No za holkama zatím nesmí dokud neosázím pořádně nádrž a taky přidám pár úkrytů.
Se mi ulevilo ano


 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.08.2018 10:31 Maq Re: pavel1234
Vykládáš si to moc alibisticky.
V podstatě každá ryba je "chycená". Ryba bez parazitů neexistuje. Ale to, zda se nemoc rozvine, ve velké většině případů závisí na podmínkách v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.08.2018 10:28 R Muž Anthrax [4762] Re: pavel1234
No upřímně. Zatím z toho co jsem od tebe četl, tak to bylo spíš tím že jsi koupil ryby do nevhodných podmínek. Respektive napřed nakoupíš ryby a pak teprve řešíš jejich nároky. Ony by ty nemoci často jen tak nepropukly naplno, kdyby ty ryby přišly do pořádně zařízených nádrží. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 10:06 pavel1234 Re: Anthrax
Ano, nemocí jsem měl dost u rybek ale z 60 % i více, to mojí chybou nebylo. Bylo chybou v akvaristice, kde už nemoc měli ale já to nepoznal. Například závojnatky mi umřely vinou akvaristiky, kde jsem zjistil, že i známé umřeli když je kupovala v samém obchodě. Jsou tu další a další ryby, které umřeli vinou akvaristy. Neříkám, že všechny ryby umřeli vinou chovatele, umřeli i vinou mě. Kouknu se po lepším filtru, a více rostlinek. Ale i tak Vám mockrát děkuji. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.08.2018 08:34 R Muž Anthrax [4762] Re: pavel1234
Je smutný že ti po roce a kus co sem chodíš musím poslat tyhle odkazy:
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Všude se píše: "Nedávejte ryby do nezaběhlé nádrže". Jenže www.youtube.com/…
No znáš to, tak dlouho jsi si koledoval o průšvih až jsi narazil. Navíc hodit ryby do nezaběhnuté nádrže se ti nevyplatilo už předtím, podle toho jak často jsi sem psal do témat o nemocech. Tak moc nechápu proč praktikuješ něco, co už máš odzkoušené že nefunguje. hmm
To možná tvrdí výrobce že je to filtr na 20 litrů ale k bettě není moc vhodný. Má mizerný objem filtrační hmoty a dělá zbytečně velký proud vody.
Měň té rybě půlku vody každý den za odstátou, aby nebyla studená. No a další průšvih je že tam nemáš téměř žádné rostliny, to je u betty hodně velká chyba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.08.2018 08:31 R Muž ctibum [6908] Re: pavel1234
Říká se, že miniakvárko je na udržení rovnováhy mnohem horší, než velké. Každá špatnost je hned znát. A když tam rovnováha není od začátku, tak asi ryba nebude úplně veselá...
Filtr možná stačí průtokem, ale jestli se nepletu, je v něm molitan cca 1x2x3 cm. To bych řekl vyjde z hlediska osidlovací plochy pro bakterie nastejno, jakoby tam nebyl. Akorát tak točí vodu, ale filtr bych tomu neříkal...
Rostlin tam je víc, než ten lupen, co je vidět na fotce?
Osobně bych hledal příčinu problému tady. Nezajeté akvárko, špatné podmínky. Měnil bych klidně denně třetinu vody, přidal ihned rychlerostoucí plevel, asi bych pár dní nekrmil a nechal to pořádně zajet.
Ale klidně si počkej na další rady... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 08:19 pavel1234 Re: ctibum
Právě, že nebylo. :-( Říkal jsem si, że to nechám aspoň ten měsíc ale potom jsem si řekl, že když jsem sestavil 5 akvárek aniž by byla zaběhnutá tak proč ne tuto. Filtr je přímo pro 20 litrů což nemyslím, že to je nějaká hrůza ne? Přeci nepotřebuji nějakého obra pro jednu rybičku. Zapomněl jsem vyfotit akvárium takže hned jak přijdu domů, tak se na to vrhnu. Nemám tam zapnutý topítko, tak doufám, že to vydrží. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 07:32 R Muž ctibum [6908] Re: pavel1234
Prezentace akvárka by byla vhodná. Přejde mi dost prázdné, filtr na nic... Bylo zaběhnuté, než do něj šla ryba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 05:01 pavel1234 Re: Wanderer
Fotka k příspěvku Dobrá. Bude to muset do středy bez toho nějak vydržet, objednal jsem topítko s termostatem. Doufám, že nezemře.
Ještě teď ráno jsem ji vyfotil. Připadá mi jako by měla nějakou bouly na břiše nebo co nebo je to normální?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 22:40 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: pavel1234
Topítko bez termostatu nikam nedávej, vůbec ne, v tomhle počasí, mám vlastní zkušenost, to je o průšvih. Než se rozkoukáš, tak máš v nádrži přes 30°C a ryby lapají po dechu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 22:14 pavel1234 Re: Wanderer
To topítko koupím to je jasné ale prozatím nejsou peníze. Jedině, že bych topítko s termostatem, které mám u skalárů, dal k betě a to bez termostatu dal ke skalárům a čichavcům. Doma s domluvím a kdyžtak to objednám. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.08.2018 21:51 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: pavel1234
Topítko bez termostatu určitě ne, to nezvládneš uregulovat. A pak se ti může stát, že budeš mít rybu vařenou. Ve 20 l to půjde rychle, když to zůstane sepnuté. Topítko pořiď nové. Jestli to s betou myslíš vážně, tak ho budeš potřebovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 21:11 pavel1234 Re: Anthrax
Prezentaci přidělím zítra. Topítko mám právě bez termostatu takže nevím kdy to zapínat. Zítra prezentaci ihned udělám. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.08.2018 20:58 R Muž Anthrax [4762] Re: pavel1234
Zkus dát fotku. Je to zpravidla import z Asie, Ryba je zvyklá na vysoké teploty, takže topítko ano. A vodu udržovat cca na 27 stupňů. Ikdyž v těchto vedrech dočasně topítko potřeba asi není. No a taky má za sebou dlouhou cestu a potom pobyt v nevhodných podmínkách v akvaristice, takže už pak stačí málo, třeba transport a ryba onemocnění, respektive nemoc se projeví naplno. Taky záleží v jakých podminkach ta ryba teď je. Takže to chce prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 20:29 pavel1234 – Beta u hladiny.
Dobrý den. Dnes jsem koupil bojovnici pestrou v akvaristice, samozřejmě že v kelímku... Tuto, kterou jsem si koupil vypadala ze všech nejlíp, žádné plísně a vypadala skvěle. Jak jsem ji ale dal do akvária (20 litrů) s filtrem, topítkem a držením vody 28 mi furt plave u hladiny. Jako by ji nešlo potopit se. Další věc, kterou jsem nenašel je teplota vody. Někdo říká, že vydrží při pokojové 24 stupňů a nebo musím mít topítko, jak to je teda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2018 10:37 R Muž romant [27987] Re: Sedo
Častější výměny vody, jako prevence, aplikování nějakého výluhu, jako třeba z komerčních Torben, možno přidat listy mandlovníku mořského.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2018 10:04 Muž Sedo [6] Re: romant
Ďakujem, hneď dnes to urobím. Je nutné túto separé nádrž nejako vybavovať (okrem topítka)? Čo pôvodná nádrž? Je nutné niečo urobiť, aby sa časom nákaza nepreniesla na ďalšie ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.08.2018 08:56 R Muž romant [27987] Re: Sedo
Z nějaké, pravděpodobně odřeniny se bohužel rozjela bakteriální nákaza. Řešení je zde použít nějaký antibakteriální přípravek, ale v seapré nádrži, protože dojde jeho aplikací k masivnímu údumření nitrifikačních bakterií. Bactopur direct se zde nabízí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2018 18:24 blue-kitty Re: Sedo
Jsem začátečník a těžko se to podle atlasu nemocí určuje. Mohlo by to být napadení bičíkovcem nebo krvavé boláky jsou i u tuberkulózy. I když pro tu druhou nemoc by musela být nápadně hubená a mít další příznaky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2018 17:47 Muž Sedo [6]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý deň. Môjmu dvojročnému samcovi Betty som spozoroval asi tri dni dozadu akoby chýbajúci kus mäsa nad ústami. Dnes už to má trocha začervenané. Neviete čo sa mohli stať? Na fotkách to nie je až tak dobre vidno. Ďakujem :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2018 12:30 fezka Re: Prasan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Aha,tak to mě nenapadlo... mám větší (foto), vyčistím ho a dám ho dohromady, musím najít ještě jednu část,no nějak to snad pořeším, dík.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2018 02:03 - Re: fezka
To zelené čudo je akože filter tej nádrže? Na tvojom mieste vymením za čerpaciu hlavu a väčší kus biomolitanu.To čo máš je pre tu nádrž nedostačujúce.Preto zrejme i problémy s riasou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2018 21:59 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: fezka
Nevšiml jsem si, že by tě někdo nazval nezodpovědným hovadem.
Jinak ty reakce jsou naprosto adekvátní. Když přivedeš rybu do takového stavu, tak se nediv.
No, třeba to ještě vydejchá, uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2018 21:11 fezka Re: romant, Wanderer
Já vím, když si to teď po sobě čtu tak to vypadá divně ale psala jsem rychle a v panice, mám o něj fakt strach. Ale některé reakce prostě jsou neadekvátní, nemůžu přece napsat někomu koho vůbec neznám že je nezodpovědné hovado.Tak pryč od omylů, chápu dobře že mu mám dát nažrat až za 14dnů??? Já myslela tak týden,to se budu muset hodně ovládat ale jestli to myslíš vážně tak ok.Sedim už přes hodinu před akvarkem, zdá se mě že se to trochu zhoršilo,je dost neklidný a otírá se o šutr.Uff
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100243x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=801