Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2020 09:11 Tami26 – Nemocna Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den chtela bych se zeptat co s nasi rybkou je a jak ji vylecit. Ma takové puchyre na zabrech. Je momentálně na samotce protoze nevim jestli je to nakažlivé nebo ne. Voda mame dobrou, topitko a filtr se vzduchovanim. V akva je s pavimi očkami, cucakem a betta ženskou. Rostliny mam take dostatek. Kapičky mam na krupicku a sirokospektra na vic nemoci. Nevim cim ji nejrychleji pomocí a vylecit. Prosim poraďte :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.07.2020 18:44 R Muž ctibum [6908] Re: Nigerin
Především by tu ale měla být kamarádka, pokud to s tím zlepšením myslí vážně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 17:56 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Nigerin
No tak začni tím, že jí řekneš, aby si pořídila větší nádrž. 12 litrů je ok pro krevetky nebo jako odchovna, ale ne pro bettu. Pak pokračuj tím, co psali ctibum a 4Sima. Tohle je komplet špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 12:07 Žena Nigerin [19] Re: 4Sima, ctibum
Díky, já už na tom všem pracuju, ale jsme od sebe přes celou republiku, tak jí moc nepomůžu, ona v těchhle podmínkách chovala bettu už předtím asi rok. Údržba je cca jednou týdně výměna veškeré vody a občas vymění i komplet písek. Jediné, co ta ryba má je akvárium, voda, písek, jedna umělá kytka a jedna umělá dekorace, nic víc.
Edit: Ještě jsem zapomněla doplnit, že akvárium má asi 12l, jestli si to pamatuju dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.07.2020 11:26 R Muž ctibum [6908] Re: Nigerin
Podle mě byste měly přestat točit videa a jít nakupovat. Jak dýchá nebo nedýchá je teď jedno, v tomhle za chvíli dodýchá úplně. Rychlerostoucí nenáročné rostliny (co nejvíc, ne dva tři stonky), topení, kryt.
Ještě tu nezaznělo, jak je akvárko velké a jestli probíhá pravidelná údržba (výměny vody).
Podle mě se to bez filtru obejde, ale záleží na velikosti nádrže, údržbě, na množství rostlin a krmení...
Teď bych měnil tak dva týdny alespoň obden třetinu vody a nakoupil to, co už tu zaznělo...
EDIT No vidiš, 4Sima píše prakticky to samý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   12.07.2020 11:22 Muž 4Sima [1894] Re: Nigerin
Za prvé vyměň dno, nejlíp nějaký křemičitý písek např. www.rostlinna-akvaria.cz/…. Písek nesmí šumět v octu, nesmí být nějaká mramorová drť či nějaký barvený červený a podobný šmejd. Za druhé víc než dost rychlerostoucích nenáročných rostlin (rybicky.net/atlasrostlin/egeria_densa, rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum, můžeš nějaké stonkovky nenáročné - rybicky.net/atlasrostlin/bacopa_monnieri, rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora, vybrat si můžeš podle atlasu i s ohledem na výkon osvětlení). Filtr můžeš vynechat - nebo postačí motorek napr. www.rostlinna-akvaria.cz/… a www.rostlinna-akvaria.cz/… nebo můžeš koupit něco takového www.rostlinna-akvaria.cz/…. Pokud chceš filtr vem do úvahy, že nemá ráda silný proud vody. Nevynechat topítko - betta potřebuje cca. 27 - 28 C teplou vodu a vzhledem k tomu, že je betta labyrintka potřebuje akvárko i krycí sklo nebo kryt. Pokud ji chceš zachránit, toto je třeba udělat. Ideálně použít vodu ze zajetého akvária, a pak provádět pravidelné výměny vody aspoň třikrát týdně ze začátku (měnit třetinu až polovinu vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 10:40 Žena Nigerin [19] Re: Králík
Dodávám video, mě přišlo, že dýchá normálně, ale bettu už jsem dlouho nechovala, tak nevím.
youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 09:58 Králík Re: Nigerin
Jak moc lapal po dechu? Bojovnice je labyrintka a dýchá vzduch z hladiny. A jak si říkala, ať si koupí techniku, rostliny, ale také kryt. Ten je u labyrintek důležitý, jelikož dýchají vzduch z hladiny a pokud bude ten vzduch studenější než je voda, hrozí nastydnutí. Provizorně postačí klidně nějaké víko od krabice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 07:23 R Muž afc1886 [14682] Re: Nigerin
Z nevhodných podmínek je to vždycky jen kousek k nemoci. Kamarádka si pořídila živého tvora, tak by mu měla vytvořit vhodné podmínky a ty teď rozhodně nemá. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2020 01:07 Žena Nigerin [19] – Skleslý samec betty
Zdravím a prosím o radu, kamarádka si před pár měsíci koupila samce betty, včera si všimla, že se chová divně, ležel bledý na dně a nehýbal se, tak mu vyměnila vodu (všechnu) pak měl být v pohodě, teď navečer to stejné, lapal prý po dechu, po nějaké době se teda rozplaval, ale je nějaký bez života, viz video youtu.be/…, jinak prý vypadá v pořádku. Může to byt nějaká nemoc
nebo je to spíš nevhodnými podmínkami? Nemá rostliny, filtraci, topení ani kryt, teplota v bytě prý 24stupňů minimálně. Já jí teda poradila, ať si pořídí techniku a rostliny, že je nešťastný, ale nerada bych něco přehlídla. Děkuji za rady.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.07.2020 08:57 Muž P [125] - Betta splendensRe: Motas
Je to geneticky daná barvoměna, rybce nic není :-)
Způsobují ji tzv. marble geny (mramorovací, chceme-li se držet češtiny). V posledních letech zažily flekaté rybky velký boom, nicméně je problém, že jak se tyhle geny do nějaké linie jednou zamíchají, už se horko těžko dostávají pryč. Pak dochází právě k takovému nechtěnému a pro nového majitele zpravidla nečekanému přebarvování. Marblů je celá řada typů, takže se takhle nedá říct, jak rybka bude ve finále vypadat, ale může se změnit dost zásadně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2020 08:38 Muž Motas [38] – Změna vybarvení samičky
Fotka k příspěvku Mam samce a 2 samičky, tahle jedna samička ztrácí vybarvení, ostatní ryby beze změn. Samička je vitální žere nepozoruju změny v chování, čím to může být?
Jediná významnější změna byla před 10 dny, přešel jsem z Rataje na aquagrover.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2020 17:51 Muž P [125] - Betta splendensRe: Cookkiiee
S největší pravděpodobností půjde o nádor, který je bohužel neléčitelný. Pokud však novotvar nebude rychle růst, rybka s tím může fungovat ještě poměrně dlouhou dobu, aniž by ji to nějak zásadně omezovalo.
Míra prošlechtění v rámci druhu si vybírá svou daň. Bojovnice bohužel na tyto záležitosti trpí čím dál více. Takového jedince určitě nezařazovat dále do chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2020 11:42 Cookkiiee – Nemoc Betty
Fotka k příspěvku Prosím neporadil by mi někdo co to je? Berta má na boční straně viz obrázek. Dala jsem ji do karantény a jediné co jsem měla doma je preventin a nakapala do vody. Prosím poradíte?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2020 17:36 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: S0ngea
- ta ploutev je následek toho pobytu venku, kdy její části osychaji, pak je tu bakteriální problematika místa, kde byla betta nalezena
- tyto dvě okolnosti, mnohdy spolu souvisí, právě k vámi uváděné u, u problémů narušení oploutvení
- aplikaci eSHa můžete prodloužit ještě klidně o dva dny,
- regenerace probíhá pomalu, 3-4 týdny za optimálních podminek
- reakce Betty je následkem té nehody, stresu a léčby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2020 13:03 Žena S0ngea [0] Re: S0ngea
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěla bych znovu moc poprosit o radu, zkoušela jsem tu eshu na tři dny podle návodu u roztoku a teplota v akváriu je teď na 28, ale ploutev vypadá hůř a hůř, bojím se že to bude takhle pokračovat. Jinak na něm nic jiného nevidím (žádný povlak, chomáčky apod.), jen je unavenější, předtím byl docela torpédo, teď méně plave, víc odpočívá, ale to je tak celkově od té doby co byl mimo to akvárko. Poradíte prosím co by se ještě dalo udělat? Nechci to zanedbat, ale zas se bojím experimentovat abych mu neublížila, jsem amatér, budu moc vděčná za názor. Děkuji!!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2020 14:16 Žena S0ngea [0] Re: lacewings
Děkuji moc za radu, objevily se mu další dírky a trhlina přes noc, zkusím tu eSHu a přitopit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.06.2020 20:22 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: S0ngea
- tohle nic neznamená, to může být následek pobytu mimo akvárium, o BRP se nejedná
- počkal bych, pokud by se to zhoršilo, použijte eSHa 2000, teplotu na 27-28 minimálně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2020 17:30 Žena S0ngea [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně Betty. Zdá se mi že má bílý flek a dírku v ocasní ploutvi, mám podezření jestli to nemůže být bakteriální rozpad, popř. něco jiného. Rybku mám nově cca dva týdny, dala jsem ji do již zaběhlého akvária (9 měs.), v pondělí mi v noci vyskočila z akvárka, našla jsem ji zázrakem, ani nevím jak dlouho byla mimo vodu. Kontrolovala jsem hodnoty vody esha quick testem, ale vše bylo v normě, napadlo mě, že jsem nechala příliš vysoko hladinu vody, nechápu - proskočila škvírou menší než 1 cm. Zdálo se, že přežila bez úhony, ale teď pozoruju, že ty ploutve jsou trochu horší a na zadní se objevil jakoby svělejší flek a kousek dál vyloženě dírka. Přikládám fotky na začátku když roztahoval ploutve a nyní s vyznačením těch problémů, snad je to z fotky aspoň trochu patrné. Zároveň bych se chtěla zeptat na to skákání - snažila jsem se něco načíst a dobádala jsem se akorát, že buď je špatně voda, což se mi testy nepotvrdilo, nebo že jsou to prostě skokani, ale on má normálně skleněný víko (set aquael) jen s malými škvírami okolo, nechápu jak to zmákl. Má tam filtr, měním vodu tak jednou za čtyři-pět dní, živé rostlinky, topítko na 27 stupňů. Poradíte prosím jestli mu něco není? Děkuju
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 07:13 R Muž ctibum [6908] Re: Martinab
No já myslel spíš čisté dno, filtr, dekoraci... To všechno nějak intenzivně čistíš?
Odkaluješ proč? Máš moc bordelu na (ve) dně?
Vodu bych měnil 1/3 alespoň 2x týdně, dokud tam nebudeš mít tu džungli...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 16:06 Martinab Re: ctibum
Vodu v akvariu ma menenu kazde 2-3 tyzdne vzdy len nejaku 1/3 akvaria cez odkalovacku piesku...A ano ma vymenenu vodu nakolko som sa pred tyzdnom stahovala.... a aj pri stahovani dostal tak ci tak 3/4 starej vody...vodu mam vzdy taku cistu popravde...ak to treba inak povedzte...postupujem len podla rad panov z akvariatickeho obchodu. Rastliny pojdem rovno zajtra zohnat...nech ma lepsie prostredie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 14:19 R Muž ctibum [6908] Re: Martinab
No aby se toho během čekání beťák dožil... Je nějaký důvod, proč ten prales nemá už teď? Stačí rychlerostoucí nenáročné stonkovky, třeba jen hodit na hladinu. Tady v darování přebytků seženeš zadarmo...
Mimochodem, píšeš, že má skvrny už delší dobu, ale akvárko vypadá jak včera založené... Kdy bylo založené a jak probíhá údržba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 09:02 Martinab Re: afc1886
Dakujem. Cakam na vacsie akvarium a tam dostane prales❤️
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 08:55 R Muž afc1886 [14682] Re: Martinab
Se skvrnami ti neporadím, ale co ti určitě pomůže, je zlepšit tomu fešákovi jeho prostředí. Určitě mu tam dej hodně živých rostlin. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 08:42 Martinab
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, prosim Vas nevedeli by ste mi pomoct? Moj bojovnik ma uz dlhsie taketo skvrny a neviem si s tym uz rady. Budeme Vam vdacni za kazdu radu.❤️
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.05.2020 19:50 Žena AndyE [4] Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj Anthraxi, hlášení: Be´tákovi už je lépe, splasknul, ale pořád moc neplave a má trošku zakřivenou páteř. Lítala jsem po všech webech i v Aj a nakonec to vypadá, že měl regulérní zácpu! Teda tolik bezesných nocí jsem snad kvůli zácpě ještě neměla! Na doporučení lacewings jsem koupila Anubias a vzala jsem i Alternanthera splendens. Akva už vypadá jako akvárko a ne dekorace. V akvaristice (v Hořovicích je jedna paní co to má i jako hobby) jsem ještě koupila od Dajany Beeta Salt balsam. Tak uvidíme. Beťák je na dietě (krmení 1x denně a absolutní minimum), výměna 1/3 vody 1x za 2-3 dny. Díky za rady..Andrea=AndyE
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2020 19:41 Žena AndyE [4] Re: lacewings
Ahoj lacewings, tak jsem zakoupila ten Anubias a alternanthera splendens a pár rostlinek na hladinu a akva vypadá daleko líp. I Beťákovi už je líp. Splasknul, ještě není ve své kůži, ale až bude určo tu novou džungli ocení. Jen já mám problém ho teď v nádrži najít :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2020 09:56 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Andrea
- tak hlavně ať mu to vydrží palec
- ještě bych trochu posunul ty šutry dále od skla, v malém prostoru se hromadí detrit, špatné se to i odkaluje,
- udělejte si prezentaci, vložte co nejvíce informací a dat, včetně fotografií, lépe se pak ladí akvárium a předchází problematice všeho, co s chovem souvisí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2020 09:24 Andrea Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Foto, ale nema zadne fleky nebo potrhane ploutvicky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2020 09:21 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Andrea
- bylo by dobré doplnit akvárium rostlinou "Anubias", ryby na ni rádi odpočívají, vyhnou se tak bakteriální kontaminaci oploutveni
- lehké odkaleni u zavojovych druhů bett je žádoucí v týdenních intervalech
- ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2020 09:21 Andrea Re: Anthrax
Achjo, tak Beťák pořád neplave a jen pospává. Byla jsem zvyklá, že jen co ráno vstanu už rejsní co dostane k jídlu a plaval nahoru a dolu po akva. Nebo při puštěných bublinkách je naháněl. Při výměně 1/3 vody se "vozil" v proudu. Prostě akčnák. Teď se pořád jen schovává u filtru a neplave. No jako člověk v depresi nebo utahanej po celém dni v práci. Ploutve schlíplé a tršku vybledl. Nahraju foto z telefonu, ale kromě toho, že je pořád nafouklej na něm nic nevidím. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2020 09:10 Andrea Re: Eillen
Týjo, to bych se bála, že Betˇáka poraním, to chce fakt hodně trpělivosti! Smekám palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.05.2020 21:23 R Muž Anthrax [4762] Re: Andrea
Hele jen to nesmíš přehánět. Ale to už víš. :-)
Když se budeš držet těch částečných výměn vody a občasného odkalení, tak to bude v pohodě. Filtr čisti až ti bude opravdu potřeba. Ve vodě odpuštěné z akva, jak píšeš. Při jedné rybě by ses stejně k zcela zaprděné nádrži dopravovat neměla. :-)
Postupně se doracuješ k stabilní nádrži. A to je oč tu běží. I proti těm řasám je totiž nejlepší stabilita v nádrži. Žádný vyndávání ryby, rostlin a za mě žádná zbytečná chemie. :-) Chce to taky dostatek prosperujících rostlin. To ti pomůže víc než všechna údržba dohromady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2020 20:59 Žena Eillen [645] Re: Andrea
Já beťákovi dělala údržbu s ním v akváriu. Pomalu, abych ho neplašila. Nakonec zvědavě plaval kousek od ruky.
Hlavně žádné prudké pohyby a bude to v klidu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 20:31 Andrea Re: Anthrax
Díky moc! Tak snad bude brzy jako rybička :-) Jen ještě dotaz: až bude mít za pár měsíců zcela "zaprděné" akva a budu muset čistit, je na mém čistícím postupu něco špatně? Bohužel se v mém okolí nenachází žádný zkušený akvarista se kterým bych se mohla poradit a ve Zverexu se ptám jen na polohu zboží v regálu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 14:18 R Muž Anthrax [4762] Re: Andrea
To už zní lépe. :-) Ryba jistě ocení, když nebude kvůli údržbě přelovována. Je to zbytečný stresový faktor. A ono je to pak jedno k druhému. A když se toho sejde víc, tak jsou problémy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 13:11 Andrea Re: Anthrax
Ahoj Anthraxi, díky moc za tipy a rady! Použila jsem FilterActive Bacteria od Tetry 2v1 a opravdu jen 1/4 množství. Beťákovi už je dneska o trochu lépe. Začal se hýbat, už jen neleží a nespí a i trošku splasknul. Co je nafouknutý nekrmili jsme. Možná měl jen nějaké zažívací potíže. Komplet vodu výměnu dělám tak, že vyberu do čistého kýble 1/3 vody vypnu topítko a filtr. Houbičku z filtru, plovoucí rostlinu a rybu dám do kýble do odebrané vody. Vodu z akva vysaju odkalovačem dna. Vypucuju skla od řas. Houbičku filtru jen vymáchám ve staré vodě a pokud je na něm moc řas oberu. Naplním akvárko odstátou voudou 24h s trochou AquaSafe od Tetry. Ale jak říkáš asi je moc vypucované, nechám ho více v klidu a budu jen 1x týdně měnit 1/3 vody. Krmím TETRA Betta granules a Tetra Betta Larva Sticks (ty mu ale moc nejedou). Po tvém příspěvku nově koupeno Tropical Betta Krill and bloodworms a Tetra Betta + shrimps.Ještě jednou díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2020 00:58 R Muž Anthrax [4762] Re: Andrea
Co konkrétně za přípravek jsi použila? Ale tipl bych si, že tím to nebude. Přiznám se, že na rybě toho moc nevidím. Takže ti alespoň nastíním, jak to na mě působí a co je z mého pohledu špatně.

Komplet výměny vody bych neprováděl. Akvárko máš nějak podezřele sterilní. A to je špatně. Znamená to, že v něm provádíš moc razantní změny a zabraňuješ vytvoření biologické rovnováhy. Navíc, co se děje během té komplet výměny vody s rybou a filtrem?

Snaž se držet alespoň trochu stabilní prostředí v akvárku a nechej ho pořádně zaběhnout. Měň teď vodu klidně denně ale stačí 1/3 objemu, krmení klidně na pár dní vynechej nebo alespoň omez. Neodkaluj, po jedné bettě nemůžeš mít pořádně co odkalovat. Písek nepropírej a nic nevyvařuj. Nechej filtr pracovat a vůbec na něj nesahej. Nečistí ho, dokud se opravdu nezanese. :-)

Edit: Jednostranná strava také není z dlouhodobého pohledu dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 00:12 Andrea – Otekla Betta po chemce na rasy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den, jako zacinajici akvarista bohuzel jeste hodne tapu tak prosim o radu. Betta samecek obdrzen darem ze Zverexu v lahvi od okurek pred par mesici. Nacteno co se dalo v rychlosti aby ryba nezesilela v krouzeni v lahvi. Koupeno akva 40l, s krycim sklem, svetlem, topitkem a filtrem s regulaci. Zive rostliny i plovouci, spec.pisek, kameny (vyvareny), umely ukryt. Krmim 2-3x denne spec. krmivem pro betty (kulicky). Vymena 1/3 vody 1x tydne. 1x za 3-4 tydny komplet odstata voda s 1/2 davkou Acqua safe a odkalovani. Bohuzel vim ze nic nevim mnozily se rasy. Tak hura pro chemku. Nacteno, ze Betty jsou citlive na chemii pri vymene 1/3 vody jsem pridala 1/4 davky co mela byt na podporeni funkce filtru (bakterie) s proti rasim ucinkem od Tetry. Jeste vecer se Bettak nafouknul ne jen bricho ale cely, vypada jak komplet otekly.Zkusim pridat foto. Prosim poradte. Takze druhy den vymena komplet vody a odkalovani. Zitra zase vymenim 1/3 vody. Vzduchuju tak abych ho co nejmin vysilila a topim na 27'c. PS: navrhy ze ho mam usmrtit nepiste, klepnout o sutr ho umim, jde mi o to jestli mu muzu nejak pomoci se z toho dostat...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2020 04:44 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Hedda
V tomhle akváriu taky celkem s jistotou umře, nebude moc to dlouho trvat a můžete si za to vy sami. Tady je špatně úplně všechno. To nemá cenu ani vyjmenovávat, jsou tu vlákna o zakládání akvárií a o dusíkovém cyklu, jsou tu vlákna o filtrech a jsou tu i vlákna o chovu bojovnic. A ptát se v obchodě je podobný nesmysl, jako se ptát pokladní v Albertu, jak z vajec, cukru a mouky udělat dobrý koláč. Rybě byla zničena imunita otravou amoniakem a dusitany, taky nemá vhodnou teplotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2020 01:34 Hedda – Rozpad ploutví
Fotka k příspěvku Zdravím, potřebuji poradit. V březnu jsme se synem - 11 let koupili betu a založili akvárium dle rady v obchodě. Akvárium 20l, barevný písek, 1 umělá rostlina, dekorace vrak lodi. Po měsíci nastal rozpad ploutví nejspíš - léčili jsme 7 dni Omnipurem. Potom jsme vyměnili vodu v celém akváriu- je bez filtru + přípravek proti chloru. Za tři dny opět rozpad. Dali jsme opět Omnipur. A dál nevíme, bojíme se, že umře.
Poradíte, co s ní dál.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2020 15:04 Muž Hopri [475] Re: David
Toto spíš než nemoc vypadá na nějaký pozůstatek po úrazu, poranění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2020 14:51 David – Jedna rozevřená ploutev
Dobrý den, již 3 týdny mám doma samečka Bojovnice. Nevím jak to popsat. Když vidí zrcátko tak roztáhne žábry - ploutve? No jen když je dá zpátky tak jen jednu. Na druhé straně to nedovře úplně. Má ji napůl otevřenou. Plave normálně a žere. Je to normální nebo ne? Obávám se aby to nebyla nějáká nemoc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.04.2020 20:41 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: DenisM
- zvýšit teplotu o 2 stupně, nekrmit 2-3 dny, výměna 1/3 temperované vody každý den po 3 dny, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2020 20:10 DenisM Re: DenisM
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak nevim cim to, chystal jsem se, ze bych vymenil par litru + dal ten koren, ale voda by mela byt stabilni a cista a korenem vymenou ho nechci stresovat, protoze celej den se schovaval v lodicce a ted koukam, ze je chudak nejakej nafouklej :(( dal jsem mu lehce krmeni a uplne vpohode to snedl. Zitra bych mu vymenil treba 5litru vody. ?mozna? Napadlo me, ze tam nechci ani davat aquasafe, tak bud nechat odstat 24h a nebo treba tam dat balenou kojeneckou uplne cistou a bez vapniku,atd ? je to varianta ?
PS: ty supiny ma jakoby najezeny, asi jak je nafoukly. :( to nemel :(
dekuji moc
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2020 16:13 DenisM po pár dnech
Fotka k příspěvku Ahoj, tak se ozyvam po par dnech. Pridali jsme mu zive rostliny. Jedna plovouci a druha se tam zatim povaluje a dneska vecer budu davat jeste koren misto te plastove skaly a rosltinku prichytim na koren.
Jinak je tam asi 5snečků. Poridili jsem TDS&EC, kde jsou hodnoty 105-120ppm. A pH tester, kde je pH 7,8-8,2. Od te doby jsem nepouzil zadnou chemii. A menil vodu 2x. cca 1/4. Teplota vody se drzi na 26stupnich podle testeru TDS&EC, podle teplomeru ve vode mezi 25-26. Bohuzel nas Wonka ma furt ten flicek a jinak se zda takovy zivy, k jidlu chut ma, jinak byl vpohode a dnes rano zase polehava schovany v te lodicce a moc nevyleza. Zda se mi, ze ty ploutvicky se mu stale zhorsuji... Zkusil jsem ty kaminky dat do octa a ano, lehce šumí. Takze asi vymenit dno ze ano ? Mam ho napriklad izolovat ven z akvaria a znovu aplikovat eshu2000 ? nebo zajit pro esha exit ? zatim jsem nedaval nic, protoze, jak bylo drive zmineno, zbytecna chemie.
Dekuji.
Prikladam foto, jak to je ted.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.04.2020 21:20 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Benicka13
Zatím nic, je potřeba zvýšit to pH (postupně) a tu teplotu, pak se uvidí zda je potřeba aplikovat léčivo
- to poškození může být vyvoláno pouze tou teplotou a nízkým pH ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2020 16:52 Benicka13 Re:
Edit: Část vody jsem včera vyměnila za vodu s hodnotami: pH 5,82, tvrdost 0,50, vapnik 3,69. Kamínky ze dna v octu opravdu šuměly, takže je pomalu vyndavám, aby byl na dně jen jemný písek. Teplotu postupně zvyšuji... ALE ploutvičky se stále více trhají..včera žádná trhlina nepřibyla, nezhoršilo se to a dokonce mi přišlo, že jedna z trhlinek se začíná zatahovat...dnes ale přibyly nové trhliny :-( chápu, že efekt nebude rychlý...ale doufala jsem, že se to alespoň nebude zhoršovat...Mám mu dát léčivo ESHA 2000? (Mám ho po léčbě jiné ryby).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2020 10:27 Benicka13 Re: silviebaris
Jojo. Už jsem to vymyslela. Budu chodit pro eko vodu :-) dala jsem si stranou velké lahve od pitné vody a nebudu používat tu z vodního řádu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.04.2020 10:04 Silviebaris Re: Benicka13
Vzhledem k tomu,ze je to malý akva,mohla by jsi tu vodu mixovat třeba s kojeneckou nebo pitnou balenou..Reverzni osmóza se ti asi moc nevyplatí.... ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100243x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=351