Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 48 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2015 21:58 Karen – betta
Prosím vás o radu, od dnešního odpoledne mi betta "leží u dna" mam tam sice vzduchovač ale i přes něj by se měla nadechovat nad hladinou. ani moc nejedla nevíte náhodou co by to mohlo být? nebo v čem je problém? děkuji předem za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2015 12:57 R Muž romant [27982] Re: Adéla
Stáří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2015 12:53 Adéla – Jak léčit?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu:
Naší Betě jsou 2 roky,máme akvárko 10l, teplota 24st., filtr, světlo a rostlinu.Víko nemáme.
Na první fotce je stav před 2 lety, na druhé dnes - nejí (už 3.den), občas "padá" ke dnu, oči má normální a možné změny na těle jsou na fotce. Vodu jsme z poloviny vyměnili. Prošli jsme snad všechna diskuzní fora i seznamy nemocí, ale nejsme si jistí, zda je potřeba použít ATB?
Děkujeme za jakoukoliv radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2015 11:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Misaaceeek
Kdyz uz leceni Omnipurem zacalo, na bakterie bude dobry, takze dojet. A po leceni zlepsit podminky, jak uz nakonec zaznelo :-) .
EDIT: Zmineny Torben, a i cokoli dalsiho, az po skonceni toho leceni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2015 23:19 Žena Turbínka [2558] Re: Misaaceeek
Já bych mu dopřála vodoléčbu (denně vyměnit 1/2 vody o stejné teplotě jako je akvarijní), zvednout teplotu postupně o dva stupně, možná ještě přidat rašelinový výluh (Torben), sleduj rybku tak pár dní a uvidí se, zda bude nutné sáhnout po nějakém léčivu, ale hhádám, že problém je v podmínkách v nádrži. Do budoucna bych vyndala ty umělotiny, osadit živou zelení a neflákat údržbu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2015 22:04 Misaaceeek – Ploutvičky slepený
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu, muj betak má scvrklou zadní ploutev s bulkou. Žrát žere normalně čepeři se. Akvárko má 10 l protože je v něm sám a ohríváček pro stalou teplotu 25. nasadila jsem od včera omnipur od sery co mi byl doporučen, ale paní vibec netušila co to je .
Prosím poraďte , jestli lečim správně posleze jestli mam poridit neco jineho.
Děkuji za radu
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   19.03.2015 17:32 Žena Atika [134] Re: Lebka
Pokud si dáš vodu na výměnu odstát (stačí pár hodin) nebudou žádné vodičky potřeba. U 8 l akva bych jí měnila denně či obden cca 1/2 objemu za odstátou a vytemperovanou vodu (bez vodiček). Až přestaneš léčit, můžeš přikápnout trošku torbenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 23:26 Žena Lebka [0] - Poskytnout to nejlepší pro nového rybího kamarádaRe: Designer
Moc děkuji za upozornění, tohle jsem nevěděla, dám si na to pozor a zkusím vypátrat co se dá, abych ještě neudělala s kombinací těchto vodiček nějakou botu... Doufám že i tahle rybička bude mít štěstí a dostane se z toho. Kdyby tu byl někdo kdo rozumí "této chemii" na co si dát pozor, co nekombinovat, budu moc ráda za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 23:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Lebka
Bacha na akvaregulatory spolecne s lecivy. Ony totiz dokazi u nekterych leciv zlikvidovat to, co ma lecit.

Nejsem chemik, takze to by mel nekdo povolanejsi, ale chlorid (anti-mykotin, coz je acriflavin) a akvaregulator, buhvi co to spolu udela...

Kdysi ma pritelkyne dostala nevhodny dar, betaka. Byl nadherny, ale nez ho dostala, byl pobytem v kelimku za nizkych teplot prochladly az hruza. Lezel na dne na boku, uz jsem delal kriz, ale zkusil jsem to. Nakonec z nej byla zdrava ryba, a pritom to vypadalo, ze uz nikdy nebude normalne plavat. Drzim palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 22:29 Žena Lebka [0] - Poskytnout to nejlepší pro nového rybího kamarádaRe: zvedavka
Taky toho začínám litovat, jestli jí neprodlužuji trápení, ale nemohla jsem jí tam v té plísni nechat :( Plave, nacpala se, dokonce hezky reaguje na zrcátko, to škubání se od večera docela omezilo, zdá se to lepší... V prodejně jen ležela na boku na dně a škubala sebou, tak snad se z toho dostane. Kytičky a plovoučky dorazí zítra, ještě že jsem jich nakoupila hodně. Zkusím co bude v mých silách a určitě dám vědět. Díky moc za podporu love
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 22:24 Žena Lebka [0] - Poskytnout to nejlepší pro nového rybího kamarádaRe: cezarmilan
Toho se také obávám :( Ale nepřestávám věřit, že to, že jsem se pro ní vracela zpátky několik kilometrů, mělo smysl... Věřím a doufám, teď asi nic jiného nezbývá :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 21:13 zvedavka Re: Lebka
Kupovat jsi jí neměla, ale když už, tak neházet flintu do žita.. Zdá se, že děláš, co můžeš, léčbu jsi zahájila.
Betky jsou až neskutečné bojovnice.
Nakup jí plovoučky, ať si může odpočívat. Třeba se z toho dostane. Dej vědět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 19:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Lebka
Ja oceňujem snahu, ale mám obavy, že tento krok bol predlžením jej trápenia sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 18:46 Žena Lebka [0] - Poskytnout to nejlepší pro nového rybího kamaráda – Bojovnice
Ahoj!

Zítra zakládám nové akvárko, 30l pro jednu Bojovnici. Rostlinky, technika, všechno od začátku a pak dlouhé čekání než budu moci rybku do nádrže pustit. Jelikož jsem dnes lítala po akvaristikách a hledala kde seženu Piskořky, narazila jsem na jednu Bojovnici která jestli přežije do rána bude to zázrak... Ležela na dně, v totálně špinavé kaluži o objemu snad litr vody, úplně mimo ostatní rybky kde jí ani nemohli dát nažrat a škubala sebou. Šla jsem pryč ale musela jsem se pro ní vrátit. Nedalo mi to.

Doma ze zbytků toho mi zbylo po prvních začátcích jsem vyštrachala cca 8l akvárko, topítko, teploměr, umělou kytku (živé bohužel budou zítra)... Voda 27stupňů, přidala jsem akvaregulátor plus anti-mykotin - rybka má jak jinak, bakteriální rozpad ploutví... Jde mi o to, jak jí můžu pomoct a jestli mi někdo nemůže říct co jí je. Když jsem jí z toho hnusu v čem byla přendala do mého hodně provizorního akva, po chvíli začala plavat a po další chvíli chudák i s chutí baštit. Teď jsou to cca 2hod. co je v čisté vodě a nadláblá, pořád plave, hodně ožila ale co se mi nelíbí je že sebou při pohybu jakoby škube. Nemáte prosím někdo nějaké rady nebo co by to mohlo být? Šupiny zježené nemá, na parazita to nevypadá, barevně je krásná jen ta zadní ploutvička plus to škubání... Jak jí můžu pomoct? Bohužel teď toho asi moc nesvedu, vybavení a vše potřebné pro úplné založení akvárka přiveze pošťák až zítra :/ Jsem blbec lítostivej, chtěla jsem založit poctivě dokonalou nádrž a až po zaběhnutí koupit zdravou rybku, místo toho teď tady straším s improvizací a zachraňováním, ale i tak doufám, že rybce pomůžu... Bez vašich rad a tipů to ale asi nezvládnu tak moc prosím o jakoukoliv radu nebo pomoc... Díky moc všem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 14:37 Pája Re: romant
Vodoléčba pomohla! Děkuji moc za radu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 16:52 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: zuza
Ahoj s výměnou vody určitě pokračuj..s tím akvem chtělo by to i info jestli je dostatečně zarostle teplota atd
..tetry jsou hejnové ryby a tech 60 je tak minimum pro ně..a noenky to somé takže bych se rozhodla spíše pro jeden druh a udělala hejno..šnek se se sumečkem určitě snese neboj..a jaký sumeček to je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 15:39 zuza – Betta Splendens - nemoc
Ahoj,
můj beťák již cca 2 týdny plave našikmo, moc neí, zdržuje s v 1 místě. Dle vašich příspěvků určitě půjde o přenožení dusičnanů, tak mu zkusím vyměnit vodu. a chtěla jsem se zeptat, zda mohu s ním mít v 60 l avárku 11 neonek, 2 tetry císařské, šneka a sumečka? ptám se hlavně na toho šneka a sumečka a jestli mohu být ev. tito 2 v tomtoakvárku s ostatníma rybama bey beťáka? děkuji, z.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2015 14:30 Žena Turbínka [2558] Re: ColorPanter
Ještě mu doplň krycí sklo, spousty kytek (jak již bylo řečeno) a nezapomínej na plovoucí :-) Když už do toho něco chceš lejt, doporučuji Torben, je to rašelinový výluh a bettám svědčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.03.2015 11:33 R Muž romant [27982] Re: ColorPanter
Pořiď nestárnoucí klasiku v podobě tzv. bublifuku. profizoo.cz/… a k tomu vzduchovací motorek, třeba www.akva-exo.cz/… to bude to chemický čištění v podobě fungující nitrifikace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 11:23 ColorPanter Re: romant
Fotka k příspěvku Díky
Vodu už měním každodenně a teplota je opravdu 25-26 st. Ale máš pravdu že žádná živá rostlina zde není a filtr taky ne. Ve vodoléčbě ale budu pokračovat a uvidím co se stane pokud se nic nezmění ještě se ozvu.
Díky

PS: velikost akvárka je cca 9l.Mel bych zkusit i nějaké chemické čištění vody? Případně jaké?
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 11:13 R Muž romant [27982] Re: ColorPanter
Ten problém by se mohl jemenovat "nicotnější podmínky", tedy voda, voda, voda. Teplotu máš, podle toho co odhaduji někde kolem 25 st. což je richtik, ale usuzuji na nepřítomnost živých rostlin a myslím si, že ani ten objem nebude žádná hitparáda a pokud tam není filtrace, tak nebude zbytí a obdenní výměna min. 1/3 objemu vody tě nemine. Takže ať tak či tak ordinoval bych vodoléčbu a bude se vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 11:09 ColorPanter Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Omlouvám se za kvalitu fotek. Byly focené mobiem. Mám podezdření že ani moc nejí. Zkusil jsem ji nalákat ale když krmení vzala do pusy ihned ho vyplivnula.
Co by to mohlo být za problém či problémy a jak je řešit?
Díky moc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 11:01 R Muž romant [27982] Re: ColorPanter
Fotku sem, možná plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 10:52 ColorPanter
Ahoj
Ctěl bych poprosit o pomoc moje Betta Splendens má na spodní části hlavy bílí povlak nebo co nevíte co by to mohlo být a jak to řešit?
Díky za všechny odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 05:17 Deepinpeat Re: klepáčovi
když vezmu "hlínu ze zahrady" a strčím jí pod písek, tak bych to dělal v nádrži, kde se chci zaměřit na rostliny a vím, že tam nějakou dobu nepotřebuju a neplánuju dávat ryby a ideálně pokud pospíchám můžu dát "suchý" záběh, abych dosáhnul rychleji dostatečné biomasy rostlin. Pak si můžu po nějaké době ověřit, že mám stabilní parametry vody a rozumné hladiny dusíkatých látek. Musím myslet na to, že použitá zem bude mít nějaký půdní sorpční komplex (kvalitní černozem často i mnohem vyšší než jíl jako třeba Akadama) a může mi velmi zásadně zacvičit s různými parametry vody. Navíc bude obsahovat nějaký podíl nerozloženého organického materiálu, který se mi v té nádrži často začne rozkládat, zvýší mi spotřebu kyslíku a často hlavně amoniakální a následně dusitanový dusík. Musím ale vědět do čeho jdu, na co mám myslet a s čím počítat a musím to umět měřit, tedy např. když potřebuju referenční roztok, tak si ho připravit. Použití hlíny ze zahrady rozhodně není vhodný start pro nádrž začátečníka. Jinak držím palce, podle fotky ta Betta vypadá spíš na oodinium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 21:55 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Misaaceeek
Ak je to čerstvo založené bez predchádzajúceho štvortýždňového zábehu, tak máš vysvetlenie.
Farebné kamienky, zrkadielko, žiadné rastliny (myslím živé), k tomu stres z toho neprírodzeného prostredia, chudák sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 15:46 Muž klepáčovi [2] Re: RBSC
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku nene nic takového nepouživáme, ta zemina byla hlavně z hloubky přez 1m ze stěny výkopu pro jezírko. Ale jak jsem teď pozoroval našel jsem na samečkovi takové drobné tečky na ploutvy takže doufám že to je krupička a jdu si to hodit. (viz foto) radši preventivně zvednu trochu teplotu a doufam že to zmizí, nebo jestli to není něco pigmentovýho protože je krmím obyč vločkovým krmením. Ještě jako poslední možnost jestli to nemá třeba odřený jak plave mezi kytkama a kořenem atd.. ikdyž počítam asi s tim horším.. :-O

EDIT: na šišky jsem neodpověděl omlouvám se, no jelikož jsem z města tak nějaké znečištění je možné ale natrhané byly v klidné části (žádná hlavní silnice a fabrika na druhé straně města) v parku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 15:28 RBSC Re: klepáčovi
Jo, a doufám, že na zahradě nepoužíváte pesticidy, herbicidy, či tak podobně...
To by mohlo být taky další alternativní vysvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 13:11 R Muž romant [27982] Re: klepáčovi
Všechny nemusí odejít, jenom ty, jejich imunita v momentě, kdy byly vystaveny nějakým vyšším dávkám onech nežádoucích N látek, byla ne zcela v richtiku, což se velmi těžko odhaduje. Ta hranice mezi tím, kdy to ustojí a kdy už ne je velmi křehká a je to tzv. kus od kusu. Neber to nějak fatálně, prostě stalo se, nabýváš nepřenosný zkušenosti, což možná je pro někoho neakceptovatelný, ovšem já s tím problém nemám. Měnit a čekat, to jsou dvě věci, který jsou teď na pořadu dne. Co nejméně zásahů do akvária, co nejvíce, zvláštěpak rychlejirostoucích rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 13:06 Muž klepáčovi [2] Re: romant
no houpající se podmínky jestli myslíte PH a KH ono je to takový všelijaký jelikož je to meřeno papírkovými testy takže ty desetiny jsou tam spíš pocitový, a teda můžu jim nějak zlepšit podmínky aaby jim bylo aspon trochu líp? A jestli to chápu dobře tak mám čekat, že v brzké době mi uhynou všechny rybky? i ty co vypadají celkem v pořádku? jinak s výměnou vody ak píšete od začátku co tam byly rybky, Tak jsem měnil ob den (viz prezentace)..až do ninějška. A jako závěr tedy můžu brát to že ta Betta která je špatná, je chycená od toho, že tam šli brzo? abych tady zbytečně nebyl OT jelikož řeším tak trochu celkový stav akva..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2015 12:50 R Muž romant [27982] Re: klepáčovi
Nesrovná, jak je ryba jednou chycená dusitanama, popř. čpavkem, je jen otázka času, kdy jí to umoří. Bohužel ty houpající se podmínky spíše podporují cestu na druhej břeh. Ryby po týdnu klidně, ale chce to postupně a denní výměnu vody jako samozřejmost. Jinak to, že budeš měsíc čekat a pak tam dáš osádku najednou, tak nebyl-li ten měsíc podpořen nitrifikační proces v tom zabíhajícím se akváriu, dopadne to stejně, tedy blbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 12:34 Muž klepáčovi [2] Re: RBSC
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou tady jsem to vyčetl o té hlíně že by tam mohla být... no to že byly načatý to by souhlasilo u živorodek protože ty tam šly už po 5ti dnech zbytek 14 dní od založení. Takže nezbývá než čekat a stále měnit vodu a snad se to srovná?

EDIT: v článku se píše po týdnu rybky:( to že to chce měsíc sem přečetl až bohužel později...z prvu jsem bral jako alfa omega právě ten článek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 12:27 RBSC Re: klepáčovi
Hlína ze zahrady? Téměř jistě jsou v ní nějaké organické zbytky. Nicméně pochybuji, že to bude jediná příčina. Spíš teda byly rybky načnuty tím brzkým vložením do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 12:22 Muž klepáčovi [2] Re: RBSC
Ancíka jsem vyhodil hned ráno takže bohužel se nemužu podívat. Ale o tom dně...teď mě napadá že občas ze dna vylítne bublina na různých místech (i tam kde zrovna nic neroste). To by teda mohlo být ono, ale co s tím? To mám akva znovu založit? Dno máme říční písek pod kterým je jíl a hlína ze zahrady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 11:28 RBSC Re: Misaaceeek
Ahoj.
Nejspíš nějaká "krupička", z fotky to opravdu nepoznám.
ag.ansc.purdue.edu/…

Acriflavin účinkuje spíš proti některým plísním.
Přesný postup léčby Ti poradí zajisté někdo, kdo má s léčbou bojovnic zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 11:25 RBSC Re: klepáčovi
To je mi líto.
Pravděpodobně chronická otrava, podívej se na žábra uhynulého ancistruse. Přesnou příčinu neurčím, nepodceňoval bych amoniak. Může tam něco hnít ve dně, rostlina, případně jsou na vině "jen bakterie".

Chápu, že nadšení je nadšení, a že nemusí být na vše zrovna finance, ale příště zakládat akvárko se standardní dobou záběhu (tak měsíc), a dávat vše do karantény (taky aspoň měsíc).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 10:16 Misaaceeek – Prosba o pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den / ahoj všem tady
Můj beták má nějakou scvrklou ploutvičku s takovými světle pigmentovanými bouličkami / puntíky. Občas mu z ploutvičky jde něco jako sliz. Ploutvičky pusobí otrhaně. Přikladam foto, omlouvám se za nekvalitní foto furt někam plave a nechce pozovat.
Zkusila jsem dát acriflavin a nijak mu to nepomáhá. Měním ob den vodu zvýšila jsem teplotu a akvárko má 12 l.
Prosím poraďte jakou lěbu nebo co mu schází ?
Děkuji za rady předbězně!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 09:47 Muž klepáčovi [2] Re: RBSC
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak samičky jsou stejně velké, sameček je o něco větší (delší o cca 3mm) a mohutnější.
Živorodky co uhynuly byly cca ve 2/3 velkosti ostatních samic živorodek, samečkové jsou ale stejně velcí jaky ty dvě uhynulé a zatím to vypadá že prosperují, od těch dvou úhynů nic.
nicméně v akvariu bude zřejmě něco špatně jelikož jsem se včera scháněl po menším ancistrusovi a dneska rano vyplavala jeho ohlodaná mrtvolka. vzhledem k tomu, že zatím uhynuli je vždy ty menší z druhu bych to tipnul na NO2. Potom by ale test byl nejspíš špatný protož mi stále vychází neměřitelné (voda se nezbarví), škoda že k NO2 neni refernční roztok jako k NO3 nevím jak to ověřit..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 00:29 RBSC Re: Xlientka
Xlienka napsala: ... bych posílila výluhy (huminové kyseliny)...
klepáčovi napsal: ...výluhu z olšových šištiček...
Kolik v tom výluhu tak přibližně bude huminových kyselin?
www.ssto-havirov.cz/…
www.chemicke-listy.cz/…
www.chemicke-listy.cz/…

To klepáčovi:
Jak na tom je s velikostí? O kolik je menší oproti ostatním svého druhu?
A co ty uhynulé živorodky? Jak na to jsou samci nyní? A o kolik jsou/byli menší než uhynulé?

S tou výměnou vody pokračuj. Výměna vody zpravidla snižuje koncentrace. Třeba jí jen vadí výkyvy, ale...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 15:15 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: klepacovi
Zůstala bych u častějších výměn vody a naopak bych posílila výluhy (huminové kyseliny) a pozorovala co bude dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 11:16 Muž klepáčovi [2] Re: Amatértom
Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Vodu jsem vyměnoval doposud ob den kvůli stabilizaci podmínek v akva (jelikož jsem rybky uspěchal a šly tam cca po 14ti dnech od založení). Právě mi nejde do hlavy co by s ní mohlo být jak píšete výše očka vypouklá nemá, bříško nafouklé taky ne, NO2 neměřitelné, NO3 slabě růžová (cca 10mg) Ph a Kh v normálu, ploutvičky vypadají taky bez plísní a otrhané nejsou. Jediné co je divné je to že tu ocasní když plave má staženou a možná je trošku vybledlá oproti tomu jak byla barevná když jsme ji koupili (ikdyž to je taky sporné jelikož u té světle růžové je to zavádějíci hledat změny v barvě). Dával jsem to za vinu výluhu z olšových šištiček tak jsem ho tampřestal dávat ale žádná změna. Dneska zkusím udělat lepší foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:57 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: niky
Nemá nafouklé ani břicho ani očka, což je u bett asi nejčastější reakce na špatnou kvalitu vody. Na ploutve skutečně vidět není, takže na plíseň jsem ohledy nebral. Nejsem odborník, proto postupuji podle obecných akvaristických atlasů a popisků k dané rybě, které Vaše tvrzení vylučují. Ovšem může se stát, že druhá samička je mrcha(ostatně jako u lidí) a nemocné rybce škodí, ale obávám se, že tento jev by byl opět tazatelem zjištěn za předpokladu, že o akvárium projevuje zájem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:47 Žena niky [13] Re: Amatértom
Já jí nevykládám, ale píši a smekám před Vámi, že jste z té nekvalitní fotky rozpoznal stav a kondici ryby. Tedy klobouk dolů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:25 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: klepáčovi
Měl jsem se samičkou stejný problém. Akorát to bylo cca týden po přivezení a za další týden to odeznělo také se schovávala a moc nejedla, není vidět, že by byla nějako potrhaná od svých soudruhů. Co velikost ? Může to být tím, že se bojí větších ryb. Nemocná podle fotky nevypadá, nicméně častější výměnou vody se nic nezkazilo to Vám zde poradí každý zkušený akvarista(třeba je citlivější na dusíky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:18 Muž klepáčovi [2] Re: Amatértom
Cca měsíc a přivezli jsme je všechny 3(samce a samičky) společně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:12 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: klepáčovi
Podle mě niky nevykládá pravdu. Jak dlouho máte tu samičku koupenou ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:08 Muž klepáčovi [2] Re: niky
V tom případě je atlas i tato stránka o Bettách špatně rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra (druhy odstavec pod odrážkami). Odlov plánuji ale až bude trochu zaběhnutá 12ka, kterou plánuji na rostlinky a jako karantenku. Nicméně teorie o tom že jí terorizují mi stále připadá mimo jelikož si ji skoro nevšímají a hlavně tam má spoustu úkrytů (díry pod kořenem jeskyně v kamenech a v neposlení řadě rostliny v zadní části které jsou nasázené celkem na husto). Jediné co by připadlo v úvahu je že se do ní některý z těch dvou opřel trochu víc a zranil ji ale jak už jsem psal agresivnější byla ona. A navíc jak teď sedím před akva tak sem koukal že samec kolem ní několikrát projel a maximálně se trochu naježil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 19:45 Žena niky [13] Re: klepáčovi
Rozhodně ji odlovte, je otázka času kdy se začnou rvát i zbylé 2 ryby. Samec samici momenálně toleruje kvůli možnosti tření, ale jsou to teritoriální ryby.
Bohužel to je ve všech zverimexech praxe "Kupte si samečka a 2 samičky ať mu není smutno ..."
Je tu možnost že by to mohl být také samec, nedorostlý nebo krátkoploutvý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 19:33 Muž klepáčovi [2] Re: niky
Máme samečka a dvě samičky, to aby se rozptýlila samečkova pozornost, což je LICHÝ počet! Za foto se omlouvam myslel jsem že je lepší kvalita (nahrávano přes mobil) a hlavně čočku nevím to tahle byla právě ta razantnější a agresivní na druhou samičku. Také si myslím, že je pro tuhle samičku být v 50 l akvárku zarostlými kytkami, než jak vy píšete v ,,zavařovce" , kde by těžko byla ve stresu! ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 16:54 Žena niky [13] Re: klepáčovi
V akváriu má být lichý počet bojovnic a 3 to nejsou! tone
Asi dostala "čočku". Dříve nebo později si na ní stres vybere daň. Pokud už se tak nestalo. Z fotky poznat nic není. Jediná rada je ji odlovit někam bokem. Plastový box, malé akvárium, 5l zavařovačka a udržet jí tam alespoň 24-25°C nebo ji vrátit do zverimexu.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [48] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=2351