Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2023 07:21 Žena Starka [208] Re: aksile
Celkově by to chtělo víc info. Jako např. jak je akva velké, zda má kryt, teplota vody, jaky je filtr, pokud nějaký je. Ideální založit tady prezentaci. Jinak to budou jen dohady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2023 23:08 R Muž Anthrax [4739] Re: aksile
Ahoj. Nejsou ty horší období vždy po údržbě? A jak údržba probíhá? To akvárium vypadá hodně čisté až skoro bez známek zaběhnutí. Ale třeba jen klamou fotky. :-) Jaká je v akva teplota?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2023 22:51 Žena aksile [1] – Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mám samce Betty a již přes týden nic nejí, pořád polehává po dně na boku, zrychleně dýchá a plave jenom když se potřebuje nadechnout. Pod tlamou se mu vytvořilo cosi šedobílého. Vodu se snažím měnit často (min. 1x týdně, minulý týden jsem měnila 2x). Mám ho cca půl roku a ze začátku byl hrozně čilý a pořád plaval. Za poslední tři měsíce se mu střídá období, kdy je v pořádku a kdy ne. Poradíte mi někdo, co s tím prosím?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2022 17:03 Žena Summer [48] Re: Lojza007
Toto mám v plánu jako další osádku akva až ta moje nebude (doufám, že si je někdo vezme, nepřeji jim smrt), musím si o tom něco nastudovat, abych neudělala chybu jako u rybek..ale jestli jsou krevetky tak nenáročné, tak by se jim u mě mohlo líbit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.10.2022 15:26 Muž Lojza007 [1182] Re: Summer
Potom bych doporučil darovat ryby a přejít na chov krevetek. Těm ta velikost bude víc než vyhovovat, stačilo by třeba vzduchovat nebo nějak jinak trochu rozpohybovat hladinu a trocha světla. Vodu není potřeba měnit, krmit taky není moc potřeba, respektive jim bude stačit hodit čas od času to stávající krmivo. Když budou samy, tak se budou rychle množit a hezky se na to kouká, jak plavou v akvárku.
Případně přihodit nějakou neritinu nebo brotii, rády okusují řasu na skle a věcech, takže ideální do méně údržbového akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2022 09:41 Žena Summer [48] Re: Jozef
palec to je asi ta nejlepší možnost, kterou samozřejmě také řeším. Ráda bych pořídila větší akva, mám i vyhlídnuté, ale stále to doma nemohu prosadit rozzureny mmmm, budu se snažit dále..tak děkuji za pomoc....jinak betta na samotce stále žije, ale je celá naježená hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   08.10.2022 23:56 Muž Jozef [311] Re: Summer
Ja to chápem (čítal som). Ale toto je dôsledok. Miesto riešenia ideálneho dna, prípravkov, krmiva a iného (v iných témach), by som odporučil aspoň 65l akvárium, ktoré určite niekde dáte (nebude to taký rozdiel v zabratí miesta). Keď sa tu poradíte tak ho určite vhodne a nie draho (oproti haseniu problémov) zariadite. Využijete tak lepšie energiu a peniaze...a bude to o inom (ochotnejšie a lepšie vám poradia skúsený odborníci). Vianoce sa blížia tak prečo nie predčasný darček.
Edit: Nebude to taká veda, ani nebudú náchylné, keď budú splnené základné podmienky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 23:52 Žena Summer [48] Re: Josef
Bohužel si nezkušený člověk řekne no jo rybičky, to není žádná věda...ale je coze na vše jsou náchylné a není jednoduché se vše naučit a pochopit starost o ně ne hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2022 22:57 Muž Jozef [311] Re: Summer
Udržať dlhodobú rovnováhu v 15l vody s živočíchmi... je to buď pre krevetky, alebo jednu betu (ostrielaný dokážu možno viac ). Zhoršená kvalita vody a nerešpektovanie minimálnych nárokov v atlasoch (litráž = potrebný priestor na život) znamená postupný úhyn (náchylnosť na všetky choroby)
Příspěvek byl upraven Lacewings
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 22:32 Žena Summer [48] Re: Rovano
On se má psát i nějaký deník?? Tak to se omlouvám, to nevím a bohužel na to nemám ani čas :-O...nevím jak nahodit skoby pro lano, ale jediná změna od zaběhlého akva je před týdnem asi..kdy mi z ničeho nic zemřel samec...předpokladem úhynu bylo rozvrtání dna z důvodu nasazení nových rostlin, použití lepidla na mech a špatné odkalení dna. Samice byla do dnešního dne OK, ale dnes ten zahnutý ocas a přijde mi,že je na boku pokousana rozzureny předpokládám, že pancéřníček ji neublížil, tak jedině druhá samice. Do teď jsem neviděla žádné boje mezi nimi, jen lehké čepíření...jak je na samotce, tak se má k světu...je aktivní, plave, normálně dýchá palec nepřijde mi jiná, krom těch kousancu, utrhanych ploutví a zahnutého ocasu....nebo taky bakterie??? ne od té doby, co jsem dala krycí sklo, tak mám jen problémy-hynou rybky a hnědne voda...neříkám že je to tím sklem, ale přes léto tam nebylo a bylo vše OK X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 22:02 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Summer
Můj pohled. Nevidím tam žádné skoby, za které chytit lano. Deník nic.
Není z čeho vycházet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 21:06 Žena Summer [48] Re: Redsnake
Myslela jsem,že ano. Je to fotka shora kde je vidět vyhnutí ocasku. Hlavu má u topení. Lépe vyfotit nešlo, když jsem u ni, tak si vesele plave a chce hamat. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 20:47 Muž Redsnake [52] Re: Summer
Omlouvam se za uprimnost ale opravdu cekas ze z te fotky nekdo neco pozna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2022 19:35 Žena Summer [48] – Betta
Fotka k příspěvku Dobrý den, ze dne na den se něco stalo se samicí Betty. Všimla jsem si, že leží u filtru u hladiny. Všimla jsem si,že ji chybí celá spodní ploutev, kus ocasu a má ohnutou páteř. Jakoby konec vybočený. Je ve stresu-prosvitaji jí vodorovné černé pruhy. Vylovila jsem jí a je na samotě. Topím ji. Tam si plave, ale když plave tak hlavou dolů, ocáskem nahoru, u hladiny se srovná...to ji někdo ublížil nebo se jedná o nemoc? sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2022 22:22 Muž 4Sima [1888] Re: VeronikaVeronik
Chtělo by to vyplnit prezentaci s pravdivými údaji - jak probíhá údržba, litráž nádrže, co tam žije dalšího, kolik kytek tam je, foto celé nádrže, teplota vody, zda tam je krycí sklo apod. Bez těchto údajů to je věštění z koule
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2022 10:52 VeronikaVeronik Re: razboravesmirna
Fotka k příspěvku Potravu skoro nežere a má lehce roztřepené ploutve.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2022 10:05 Žena razboravesmirna [2] - RostlinyRe: VeronikaVeronik
Foto by nebylo? Pokud se chová normálně, plave a přijímá potravu, tak bych jí nechala, jak je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2022 09:49 VeronikaVeronik
Dobrý den, naše betta má pod hlavičkou celkem velkou bulku, myslíme si že je to nádor. Napište prosím váš názor...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2022 19:34 Žena herbacek [1] Re: Jozef
Kazdopadne uz ho nic neboli sad ...ale v akvarku chybi ta jeho osobnost. Kolegyne pry jde v sobotu na burzu a pry se podiva po dvojnikovi. Treba od chovatele vydrzi dele,nez z akvaristiky. Kazdopadne dekuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2022 08:32 Muž Jozef [311] Re: herbacek
Nemyslím, že by to bolo primárne tým (možno je naozaj len stará - musí poradiť niekto iný), aj keď mám na používanie svoj názor. Ohľadom tekutého CO2 si môžete prečítať v druhej téme rybicky.net/forum/15164
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2022 21:36 Žena tramtra [3202] Re: Summer
To mi přijde už dost jemné, já osobně nemám s tak jemným pískem zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 21:30 Žena Summer [48] Re: tramtra
Mám doma filtraci i křemičitý písek se zrnitosti do 0,8. Ten je do akvária lepší? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2022 19:13 Žena tramtra [3202] Re: Summer
Rybky rostou a kadí víc. ;-) V tak malém objemu se ta hranice únosného naruší velice snadno. Možná jsi to rozvířila při sázení nových kytek víc než jindy. To že je voda čistá ještě nezaručuje, že se nezvedla hladina NO2, to bohužel okem nejde vidět. Oblé kamínky jsou fajn, ale přijde mi to dost hrubé, krmivo a výkaly ryb zapadnou v takovém dnu hluboko, ve větším akváriu se spoustou kytek to problém být nemusí, ale v takové troše vody už to může dělat divy. Nevím, jak moc to odkaluješ, velkým odkalením se taky dost naruší rovnováha v akváriu. Jestli máš možnost si od někoho nabrat trochu křemičitého pisku do bazénových filrací, do tvého akvária ho moc potřeba nebude, kupovat to asi nemá smysl. Odkalování takového dna není složité, binec nezapadne hlubo, takže stačí lehce povrchově.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 18:37 Žena Summer [48] Re: tramtra
To,že mám hodně ryb vím, bohužel jsem to nevěděla od začátku. dokonce jsem je i nabízela a darovala zde na fóru. Nikdo nemá o ně zájem hmm žijí spolu takhle od začátku a od dubna dělám každý týden to samé vč.odkaleni dna, je mi divné, že by zrovna toto odkalení udělalo jedné rybce problém, ale nevím. Vždy při odkalení dno rozvirim, nasaju 1/2 vody, doplním novou a pustím filtraci. Do půl hodinky cca je voda krásně čistá. Jinak toto dno jsem volila dle studii na internetu a diskuzí a vyšlo mi jako nejvhodnější říční kamínky oblé (i kvůli pancernickum). Pokud bych měla písek, jak ho prosím odkalim? Mám dva odkalovace a oba by mi písek vysály a žádný jiný jsem neviděla. .existuje nějaký? Či poradíte jak se tedy odkaluje dno abych nevirila vodu a jak často? Děkuji za rady :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.09.2022 17:42 Žena tramtra [3202] Re: Summer
Nemyslím si, že to bude lepidlem. Jestli se jedná o akvárium, co máš v prezentaci, problém bude jinde. Můj odhad... Hodně hrubé dno, zapadá do něj krmení a je průšvih. 15 litrů vody a Black Molly, pancéřníčci, Betty... Moc a nevhodné ryby. Jestli jsi přisazovala nové rostliny a trochu rozvrtala dno, může to být příčina uhynu. Myslím, že i ostatní ryby to teď můžou mít nahnuté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 16:52 Žena Summer [48] – Betta úhyn
Dobrý den, mám dotaz ohledně náhlého úhynu beťáka sad akvárium mám zajeté od dubna, s dobrými parametry vody, filtrace, krycí sklo. Každý týden odkaluji dno a měním 1/2 vody (odstate). Před pár dny jsem koupila nové rostlinky + mech na dekorace a kořen. Ten jsem pridelala spec.lepidlem na lepení mechu, kde jasně uváděli nezávadné pro vodu a ryby. První den vše ok, druhý den také, ale třetí jsem našla betaka lapat po dechu u hladiny. Byl vybledly a najezeny a měl rozpadle ploutve. Rychle jsem ho dala do karantény, zapla topení a dala preventin. Druhý den pošel :-( nechápu proč, může to být tím lepidlem? Ostatní ryby jsou OK. Do té doby byl betak taky OK :-O sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 13:14 Žena herbacek [1] Re: Jozef
Fotka k příspěvku Akva mam 5 let,jen pred casem jsem dle vasich rad pridala kytky a par krevetek na rasy a davam invital tekuty CO2
Edit: Ja to CO2 davkuji opatrne strikackou presne podle navodu,ostatni ryby jsou ok. Myslite,ze to muze byt tim? Mam prestat? Ale ta rasa jeste je,sice min,ale je. Pridavala jsem fotku soucasneho stavu akva ,ale asi vypadla,zkusim znovu. Jeste me napadlo,ze mam mozna moc velky proud z filtru,ale to je asi blbost,ten mam uz skoro rok.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 09:15 Muž Jozef [311] Re: herbacek
A tá beta je v akváriu v prezentácii (podľa popisu v nej áno)? Je naozaj založené pred mesiacom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2022 08:15 Žena herbacek [1] – Prosim o radu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim,moje betta se asi tri dny chova divne,malo zere nebo vubec,jakoby se se nafoukla,supiny odstate nema. Ocasni ploutev se mi zda mensi. Driv dychala nenapadne,ted lapa vyrazne po dechu a zabry se mi zdaji skoro vylezle. Mam ji cca rok. Teplota vody 26-27'. Krmim suchym. Muze byt uz stara? Kupovala jsem jako dospelce.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2022 12:36 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Adamskoda
Tak jim příště řekni, že tyhle nechceš. Ty jsi zákazník. Ty jsi pán.

Mně se vybavuje scéna z jednoho kšeftu, kde otevřeli skříň a vykouklo na mě asi 20 bett v kelímcích. Takže pořád je tato ryba trendy.
Apropo v takovým kšeftě by sis vybral.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2022 11:49 Muž Jozef [311] Re: Adamskoda
Adamskoda napsal:Už jen ve zverimexu moc zdravě nevypadala a ani se mě nezeptali, jakou bych chtěl. Prostě vzali 2 samice a dali mi je.
Nabudúce si vyber sám ktoré chceš a ukáž na ne prstom :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2022 11:24 Adamskoda – Nemocná samice a možná samec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, před nedávnem jsem ve zverimexu pořídil 2 samice bojovnic. Za nedlouho se v akváriu objevilo pěnové hnízdo a jedna samice vypadá větší a spíše připomíná pla kat samce. Neustále nahání druhou samici a nevím zda je to normální. Navíc, dneska mi přišlo jako by měla samice slepené ploutve, nevypadají jako před tím. Taky má na jedné straně nějaký bílý proužek a z břicha takový bílý výstupek. Už jen ve zverimexu moc zdravě nevypadala a ani se mě nezeptali, jakou bych chtěl. Prostě vzali 2 samice a dali mi je. Posílám foto, snad bude něco poznat. Toho "samce" se mi moc dobře zachytit nepodařilo, měl by být tmavě modrý, neustále naháněl druhou rybu.
PS: Nádrž 54l, čistíme alespoň 1x do měsíce. Nádrž zaběhlá už od prosince 2021. Měli jsme tam jinou bettu která v srpnu zemřela, vodu jsme vyčistily, nevymenily úplně.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2022 20:23 Kajda Re: lacewings
Aha, ok, děkuji. Tak snad to tedy není nic vážného. Rybka jinak vypadá spokojeně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2022 06:54 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kajda
- postupem stáří ryby se mohou projevovat různé "defektni" změny v oploutveni, to jak tvarové, ale i proměna sytosti zabarvení
- jde o příčinu genetické dispozice, v důsledku křížení na typ/barvu (zjednodušeně)
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2022 16:30 Kajda – Nemocná Bettka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím a moc prosím o pomoc. Bettu mám asi tři měsíce, dostali jsme ji na hlídání, tak jsem jí udělala trochu lepší bydlení, i když to asi není nic moc, když onemocněla. Část ploutvičky je jakoby zašedlá, jak kdyby odumřelá a na dvou místech je část ploutvičky zatočená jako prasečí ocásek. Snad je to vidět na přiložených fotkách. Akvárko má 30l a měním vodu jednou za týden až dva, cca z poloviny, či 1/3, podle toho kolik se mi podaří vzít odkalovačem. Bettka je v akvárku sama, tedy s kytkama se tam dostal omylem jeden šneček. Rostou tam Limnophily, Hygrophily, Eleodey a ještě něco, ale to jsem zapomněla název. Akvárko je tak z půlky zarostlé, rostlinám se docela daří. Je tedy pravda, že nemám filtraci, jelikož mi pán v akvaristice řekl, že pokud tam bude dost rostlin, tak není potřeba (vypadal, že se vyzná, tak jsem mu věřila).
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.07.2022 11:44 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kamila15
- v případě kdy je v akváriu více druhů se této problematiky zřejmě nevyhnete
- nejde o nic fatálního, Betta si vždy bude nárokovat část krmení pro ostatní druhy ryb
- jde vesměs o části krmiva, které nejsou přítomnosti enzymů v trávicí soustavě výživově zpracované,(zjednodušeně)
- lze sice využít optimalizovaného krmiva (TetraMin třeba), ale vždy pouze na přechodnou dobu
- lépe je využít třeba krmení 2-3x denně v menších dávkách, optimalizaci je vždy nutno odzkoušet, někdy pomáhá i krmení v 36 hod intervalu v závislosti na druhové skladbě ryb v akvariu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2022 22:23 Kamila15 Re: lacewings
dakujem, uz je zasa uplne v poriadku ale rada by som sa tomu uz vyhla v buducnosti. samozrejme ho krmime vylucne krmivom pre betty. ale je velky jedak a vzdy ukradne nieco aj kamosom u dna. je teda cesta upravit vsetko krmivo len pre betty a teda krmit nim aj rybky dna (prisavnik a panciernicky)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2022 10:20 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kamila15
Kamila15 napsala: Je to sposobene nespravnym krmenim? - ano, stává se to nevhodným krmením pro Betty ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2022 06:50 Kamila15 – Lachlan
Fotka k příspěvku dobry den, chcem sa spytat na radu ohladne nasej rybky betty. Objavilo sa u nej uz druhy krat taketo “crievko”. Rada by som sa ujistila, ze rybka je v poriadku. Prvy krat to striasla pri pouziti skla. Teraz tiez skusame prilozit sklo. Hladam dovod preco sa jej to objavuje. Je to sposobene nespravnym krmenim? Dakujem za kazdu radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.07.2022 16:55 Žena BBchory [851] Re: afc1886
Čímž chtěl říct: darovat ancistruse, nechat běžet filtr nonstop, měnit vodu v menších množstvích, ale klidně častěji, neprat filtr, přidat rychlerostoucí kytky aby pomohly se zlepšením kvality vody, a posílat rybičce spousty pozitivní energie, aby to rozdejchala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.07.2022 14:29 R Muž afc1886 [14655] Re: Naty
A o tom to právě je. Bojovnici pomůžeš, když odstraníš svoje chyby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2022 13:21 Naty Re: Lojza007
Ďakujem za poučenie, uvedomujem si, že to nie je ideálne. Neonky mi boli do akvária odporučené priamo v akvaristike, ale zjavne nie každý odborník je skutočne odborníkom :-) Určite sa pokúsim starostlivosť o akvárium zlepšiť, avšak momentálne ma viac ako upozornenie na moje chyby zaujíma rada, ako môžem bojovnicu vyliečiť :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2022 07:49 Muž Lojza007 [1182] Re: Naty
Zcela nevyhovující podmínky - moc ryb, filtr nefiltruje, velké výměny vody, výměny náplní filtru.
Pro ty neonky jsou to taky zcela nevyhovující podmínky, ancistrus je moc velká ryba na tak malé akvárko a produkuje hodně odpadu. Docela se divím, že ještě nic neuhynulo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2022 22:17 Naty – Bojovnica - choroba
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
potrebovala by som poradiť s identifikáciou choroby a následnou liečbou.
Moja bojovnica posledné 2-3 týždne len leží pri dne, nepláva a posledný týždeň odmieta jesť, pripadne zje max 1 ks Larva Sticks. Dnes jej začali odstávať šupiny a všimla som si, že má nafúknuté bledé brucho a celkovo väčšie telo. Vyzerá to ako vodnatielka, ale nie som si istá. Nemá zväčšené ani vypuklé oči a má normálne výkaly. Bolo mi odporučené podať 5 kvapiek eSHa 2000, čo som aj urobila. Napriek tomu by som sa chcela spýtať, či mi neviete poradiť, o akú chorobu presne môže ísť a ako by som mala postupovať, aby som rybke pomohla.
V akvaristike som stále len amatérka, preto ďakujem za všetky normálne odpovede.
Mám 25l akvárium, založené pred rokom, každý týždeň mením časť vody a každé 2 týždne značnú časť spolu s čistením filtra. V akváriu sú 3 živé rastliny, prísavník, 5 neoniek a bojovnica. Ako krmivo používam Larva Sticks pre Betty a TetraMin Flakes. Kŕmim 2-krát denne v malých množstvách. Filtrácia spolu so svetlom sú spustené od 10:00 do 20 hod. (potom nasledujú 3 hodiny nočného osvetlenia).
Prikladám tiež fotku a vopred ďakujem za Vaše odpovede!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 20:21 Silviebaris Re: Ali
Zakrýt a vodu něčim změřit..je to labyrintka,chodí se nadechovat na hladinu,může nebo mohla nastydnout..
Výměnou vody a změnit tu teplotu vody,aspoň na těch 25,zkusit nějaky ten výluh a doplnit rostlinky..
Lečivo žadné..a čekat..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 20:15 Ali Re: Silviebaris
Má tam pouze dvě řasakoule. Pak tam má ten "chrám". Aktuálně měním častěji. Teplotu úplně nemám čím měřit, nevím čím. Akvárium nemá kryt. Myslíte, že ty šišky, či torben pomůže ? Jak dál postupovat ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 20:00 Silviebaris Re: Ali
Co rostlinky,má tam něco živýho na odpočinek?
Přitlačila bych na vyměně vody,aspon kazdy třetí den,taky bych přidala torben,nebo nèjakej výluh,taky můzete olšovou šisku vhodit..Jaká je teplota vody,měla by mít aspon těch 25..Je akvarium zakryté?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 19:27 Ali Re: Silviebaris
Začne dorážet, ale ploutve "nevystavuje"(neroztáhne).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 19:24 Silviebaris Re: Ali
Na zrcátko reaguje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2022 18:45 Ali
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
mám dva měsíce Bettu a v poslední době pouze leží a vyplave jen pro jídlo. Po jídle chvilku plave a jde si zase lehnout..... Také úplně změnila barvu a neroztahuje "ploutve", viz foto ( první fotka je z doby pořízení a ostatní jsou aktuální).
Nevíte, co rybičce je ? Jak jí mohu pomoc ?
Děkuji za pomoc
Parametry Akvária:
12L - měním vodu cca týdně vždy 1/3
Bez filtrace
Bez topítka - teplota snad ok
Pro úpravu vody používám TETRA Betta AquaSafe - odměřuji přesně stříkačkou z lékarny
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=51