Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.01.2022 19:05 Silviebaris Re: Jančaa
Beťák má plus mínus 10 dni..myslím,že už od nákupu byl načatej,novy domov,vyměna vody,ho asi dorazí..Zřejmě to bude import, a ty ryby nebejvaj v dobrý kondici..Ted už jen měn denně vodu a čekej,třeba přijde zázrak..
Kolik jsi tam dala těch olšových šíšek..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:58 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Ano sklo je nahoře,teplota26....ted teda 27 dneska....vratila jsem bublifuk teď....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:47 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Jančaa
Jaka je teplota? Krycí sklo máte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:42 Žena Jančaa [16] – Betta nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím...musim můj problém přesunout sem(už to není jen chovani)
Betak,mane ho týden a půl,vše v pořádku,stavěl hnizdecka,pak jsem měnila vodu,pomalu,vlažnou,vše jak předtím,místo bublifuku mám tam dennerle eckfter ale ta houba (medium?)je stejna.
Betak chřadl, nic nestavjel,ležel spíš na zemi celou dobu,dala jsem vývar z olsovych šišek a šišky jsou i akva,mandlové listy...a sice sem tam plave tedy a žere tak vypadá strasne:-(už nevím co tak bych potřebovala radu vás zkusenych.
Akva nano dennerle 25l
Ph-7,2-7,5
Kh-9
Gh-6
No3-10mg
No2-0
Dali jsme mu tmavší schovku..
Fotka před a po
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2021 08:01 Žena Teeers_ [0] Re:
Achjo.. jak jste psali, tak se stalo.. do nemocného samce se pustila zdravá samice - chytla amok a utrhla mu kus ocasu.. tak jsem ji separovala na samotku.. v původním akváriu se dosud zdravá samice zničeho nic zježila, nafoukla a umřela.. samec dobojoval včera - naježil se, nafoukl a dodýchal.. samice na samotce je zatím ok.. v původním akvárku zůstaly krevety, nalíhly se i mladé - ale během týdne jsem dvě krevety s vajíčky taky našla mrtvé (2 dny zpět a dnes) - trochu to přisuzuji zvýšení teploty na 27° - kvůli nemocným rybám..tu jsem tedy po úhynu nastavila na 24° jsem z toho nešťastná... Nevím jak do toho zasáhnout, jestli vůbec, abych tomu neuškodila..

A co se samicí teď? Zatím v samostatném akvárku, když ji dám ke krevetám, jak bude sama tak je všechny zruší...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 13:04 Silviebaris Re: Teeers_
Je to tak jak píse Ctibum..do jisté chvile vše funguje a pak chytnou holky rapla a je po něm..Chovatelovi je to jedno,ten potřebuje prodat.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 11:45 R Muž ctibum [6872] Re: Teeers_
Také jsem kdysi míval 1+2. A také to bylo celkem v pohodě. Pak dominantnější ze samic orvala samcovi ploutve a zase byl klid, plavali si, občas se prohnali, ale žádné drama. A pak ho během jednoho dne zabila. Když jsem přišel z práce, viděl jsem, jak útočí na něco pod kořenem. Byl tam napasovanej samec, už mrtvej...
Neber to jako odpověď na tvůj dotaz, jen to bylo první, co mě napadlo. Třeba to u tebe bude o něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 07:47 Žena Teeers_ [0] Re: Silviebaris
Samice jsou 2 a jsou vážně zatím v pohodě, holky se navzájem občas proženou, ta jedna je dravější u krmení, ale jinak si plavou spokojeně. Samice žádné škody a vady nemají. Mám rybičky od chovatele, ten nijak nenamítal chovat takhle 1+2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2021 22:21 Silviebaris Re: Teeers_
Kolik je tam těch samic? Osobně bych samce ze samicema dohromady nikdy nechovala,dokaži se pěkně doškubat a i poranit..Já je mám zvlašť,jen na třeni je dávam k sobě a to velice opatrně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 20:55 Žena Teeers_ [0] Re: ctibum
Díky, to bych ale neřekla, vycházejí dobře mezi sebou i s krevetkami. S jednou samicí se dokonce pokoušeli o tření. Já jsem vlastně to ubývání ploutví přisuzovala těm pokusům o tření. Ale teď do toho ta tlamička a podivný chování. I když dneska bych řekla, že je živější.bdnes 3. den jsem kapala deset kapek toho multimedikalu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 20:14 R Muž ctibum [6872] Re: Teeers_
Nešikanuje ho některá ze samic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 19:33 Žena Teeers_ [0] – Nemocná Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den. Poprosím o radu se samcem bojovnice. Poslední asi 3 týdny by se dalo říct, že ho něco trápí, respektive to jsem si poprvé všimla, že se horší jeho stav ploutví. Jsou trochu víc vykrojené, než když jsem ho pořídila. Nyní má už asi týden poruchu na tlamičce, přestal stavět hnízdo a má "horní ret" poškozený s bílým ohraničeným lemem (jako když se loupe kůže). Před pár dny se začal schovávat a různě se opírat na tmavých místech (což jsem přikládala zvýšení osvětlení), vylézá k hladině a občas vyleze nad filtr a tam leží na naprosté mělčině, pal se vrátí. Dalším rybám nic není. Četla jsem o bakteriálním rozpadu, ale příznaky ani rychlost postupu nemoci nejsou 100%.
Edit - na té jedné fotce je vidět taková boule u ocasu. Je symetrická na obou stranách stejná, to má od začátku. Myslela jsem že je to u samce normální.

Začala jsem do vody kapat multimedikal 10 kapek ráno. Co se týče multimedikalu, zatim jsem se taky nikde nedočetla, jak správně dávkovat a léčit, jak dlouho, jak měnit vodu, abych si nezabila akvárko. Info v pretentaci. Všem díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2021 17:46 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
RoyalHathor napsal: nasadil som mach do akva myslis ze to moze pomoct zmiernit vplyv toho NO2 ??? Tak mozem dnes menit vodu :) mozem do nej rovno pridat aj seachem flourish??? / kupil som koli rastlinkam aj flourish aj trace.
Samozřejmě, že rostliny mohou snižovat NO2 v nádrži (i přímo, bez nitratace), ale až když začnou růst.

Doporučuji zapomenout na zázračnou chemii, to akorát tahá peníze z kapsy a reálně to moc nepomůže. I kdyby stála voda 100 Kč/m3 (~ 4 EUR) , je to pořád levnější a účinnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 15:45 Jozef Re: 4Sima
Môže byť, preto som písal nech si skúsi nájsť info od vodární - ale keď s tým 3/4 roka do výmeny nemal problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 11:17 Muž 4Sima [1888] Re: Jozef
Tak třeba u nás městská voda na vstupu 0,2mg/l NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 21:35 RoyalHathor Re: Jozef
Dakujem ti velme pekne za odpoved. Rybka vypada ze jej zatial palec nic neni akurat sa asi skryvala pred samcom. Ok skusim zalozit tu prezentaciu a uz tu nejdem spamovat.. vdaka vsetkym za nazory. palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 21:22 Jozef Re: RoyalHathor
Mesiac je podľa mňa doba, kedy by sa to už mohlo začať ustálovať za normálnych podmienok (všetko ako má byť - pri novom akváriu začínaš postupne zaťažovať). Neviem ti povedať, ako to je u teba (povodný filter, záťaž naplno od začiatku). To by povedali dobré testy, ale tie tvoje ti moc asi ohľadom NO2 nepovedia... naozaj sú dobré len ku sledovaniu zmeny niektorých hodnôt - na to som ťa chcel upozorniť. K tej vodičke sa ti nevyjadrím, nepoužívam (podľa mňa to nemá význam), ale nemalo by to uškodiť ak si to dal podľa návodu (všetko z mierou).

Založ si prezentáciu, kde popíšeš čo najviac o akváriu bez zavádzania. Skús si naštudovať základy (témy pre začiatočníkov). Možno odhalíš niektoré veci sám... a hlavne bude väčšia ochota ti tu poradiť od kompetentných. Ja ti radiť nechcem, na to nemám. Ale zvážil by som ďalšie možnosti hneď v prvej odpovedi (rozdiel teplôt - ochladilo sa, prerybnenie).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 19:33 RoyalHathor Re: Jozef
Akva je cca mesiac uz.

No tak dnes som vymenil viac ako 1/3 vody dnes. Doteraz problem nebol. A akurat kukam na dlasiu bojovnicu ako sa blizi jej koniec /dufam ze jie/ ale chodi rychlo na hladinu v kratkych intervaloch sa nadychovat a potom jak raketa dolu na dno. Ked sa k nej priblizia ryby uteka. Dokonca aj prisavnik vypada ze sa chodi nadychnut na hladinu co je mega divne.

Pri vymene vody som dolial do vody (zriedene s vodou)bakterie/tetra filter active bacteria/ odporucil mi predajca pri zakladani noveho po tom co vytieklo.

Mam pocit ze to ma nejaky suvis. Moze to sposobovat uhyn??? Dakujem

P.s. este ma napadlo ci ich nemohol "uhnat a ubit" samec ale doteraz nebol problem a to su tam spolu uz vyse pol rok mozno 3/4 roka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 18:00 Jozef Re: RoyalHathor
No ak ti ukazuje rovnakú farbu/hodnotu NO2 aj pre vstupnú vodu, tak test asi nie je v poriadku resp. nedokáže rozlíšiť nič do určitej hodnoty. Myslím že pravdepodobnejšie, ako problém so vstupnou vodou. Skús si nájsť na stránkach dodávateľa aspoň základné hodnoty a porovnaj. Ja mám JBL, tam je prvá hodnota 0,5mg/l, ale políčko ostane úplne biele.

Kedy došlo k výmene toho akvária? Ak je to už pár týždňov...ak máš v akva viac NO3 ako vo vstupnej vode, tak ho museli vyrobiť baktérie...(možno NO2 vôbec nie je problém)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 14:40 RoyalHathor Re: Jozef
Sakra ... vyhodil som za to cca 18eur na zaklade recenzii - tie boli fakt skvele. Ok zatial teda nejdem pouzivat pre istotu a dufam ze ten uhyn prestane. Zacnem menit vodu tak 3x do tyzdna aspon. Zatial dakujem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 14:36 RoyalHathor Betta Splenders - uhyn - meranie
Tak skusil som este jednu vec... zobral som cistu odstatu vodu cca 12h, vodu cerstvu z kohutika a vodu z akva / papieriky vypadaju uplne navlas rovnako az na hodnotu NO3 kde je mierne sfarbenie cize niekde medzi 0-10mg/l na vode z akvaria. Ten uhym mi stale vrta v hlave kedze sa tak stalo vzdy po cca tyzdni 1 ks betta. Preco by ich to neskolilo naraz?? DAKUJEM
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 14:35 Jozef Re: RoyalHathor
Ak sa ti viditeľne zafarbí pri papierkovom teste políčko pre NO2 je zle (presná hodnota už nie je až tak podstatná). Prvá znázornená hodnota je tam až 1mg/l (myslím), čo už je naozaj moc - hodnota by nemala podľa výrobcov/niektorých zdrojov prekročiť 0,2mg/l (podľa mňa má byť správne nemerateľná hodnota - nula).
NO2 ti začne klesať, keď bude plne rozbehnutý nitrifikačný proces (zabehnuté akvárium, pokiaľ nie je prerybnené). Do vtedy tie výmeny vody na zrazenie. Vo všeobecnosti čím viac rastlín tým lepšie, ale nevyriešia problém s NO2.

S hnojením v tomto štádiu môžeš narobiť viac škody ako užitku. Asi počkať čo budú robiť rastliny, bude lepšie. Chalani ti tu radi potom poradia v príslušnej téme. Ale osobne s flourish zlá skúsenosť. Asi kvôli forme železa (gluconát), ktoré sa okamžite vyzráža vo vode nad 7pH (resp ešte nižšie) - pre vodu čo máš nevhodné. Neviem či vyzrážanie zo sebou nezoberie aj fosfor - nastal okamžitý nástup prachovej riasy. Potom mi tu poradili nehnojiť, až kým mi rastliny skoro celkom neskapali. Momentálne dávam Tetra Plantamin a rastliny začínajú bujnieť...Výrobca doporučuje mesačné dávkovanie (dávam menej týždenne), tak železo by malo byť v stabilnejších chelátoch (popis zloženia však neudáva). Ale zatiaľ krátka doba na hodnotenia...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 13:04 RoyalHathor Re: _ucx_
Naozaj to bolo merane tym papierikom a spatne sa to odcitava podla farieb / strasne mala farebna skala tam je a dost velke rozsahy/...nasadil som mach do akva myslis ze to moze pomoct zmiernit vplyv toho NO2 ??? Tak mozem dnes menit vodu :) mozem do nej rovno pridat aj seachem flourish??? / kupil som koli rastlinkam aj flourish aj trace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.11.2021 10:13 R Muž afc1886 [14655] Re: RoyalHathor
S tou otravou bych souhlasil, ale nešel bych tou cestou zázračných vodiček. Za mě začni měnit častěji část vody jak píše _ucx_ a vyměnil bych i to dno, protože má ostré hrany a bude se špatně odkalovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.11.2021 09:22 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
NO2: 1mg/l... hmmm, tak je to jasné. Teď nezbyde, než tu třetinu vody po dobu následujících deseti dnů měnit denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 08:09 RoyalHathor Re: Pavel50
Ahoj. Jj davam vzdy pri vymene vody aquasafe. Vymienam 1x tyzdenne cca 1/3 vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 07:41 Jozef Re: RoyalHathor
Tie papierikové testy ber veľmi s rezervou čo sa týka určenia presných hodnôt. Ja ich používam/používal som, len pre porovnanie (detekciu zmien). Ale každopádne NO2 v zabehnutej nádrži s ním nenameriaš. Ak si nameral nejakú hodnotu, tak je potvrdená odpoveď od ucx dole - otrava NO2 (nezabehnutá nová nádrž).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2021 21:30 Muž Pavel50 [30] Re: RoyalHathor
Ta voda není podle mě dobrá, záleží sice hlavně na osazenstvu nádrže a rostlinkách, ale je to typicky čerstvá voda... Edit: Viz. Optimální hodnoty akvarijní vody pro mnohé rostliny a ryby
surpanblog.cz/…
Dal jsi do vody nějaký přípravek pro úpravu vody? Třeba Easy-Life AQUAMAKER???
www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 18:06 RoyalHathor Re: _ucx_
Tak kupil som testovacie pruzky Tetra 6v1 a vysledky podla farieb su nasledovne.

NO3: 0-10mg/l
NO2: 1mg/l
GH: 8°d
KH: 10°d
Ph: 8
Cl2: 0-0.8

Tam.kde je rozsah sa nedalo presne urcit ci ide o jednu farbu alebo druhu takze hy som bral cca nejaky priemer.

Vdaka za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2021 10:05 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
NO2 z vody sám od sebe nevyprchá. Testy se tu probíraly mnohokrát, dobře fungují Sera, Tetra, JBL.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2021 19:56 RoyalHathor Re: _ucx_
Vdaka vdaka. Moze to byt tym ze to predchadzajuce nebolo zakryte a nejak to NO2 mohlo vyprchavat von??? A mas aj nejaky tip na tie testy/ asi uz mas v tom skusenosti/ vrela vdaka este raz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2021 19:47 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
RoyalHathor napsal:V starom akva / ktore vytieklo / sa pouzivala ta ista voda a problem nebol ziadny. Musel som rychlo jednat kedze som nemal ziadnu nahradnu nadrz a kupil som nove.
Aha. To ovšem níže zmíněno nebylo... V tom případě si vsadím na otravu NO2. Slušné testy vody by řekly víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2021 16:32 RoyalHathor Re: _ucx_
Ahoj. Dakujem za reakciu. Teplou zabezpecuje FIX2 50w nastaveny na 25 stupnov. Predtym som nemal ani ohrievac a bety zili spokojne. Akva je zakryte. A parametre vody neviem kedze som este nikdy vodu netestoval.

V starom akva / ktore vytieklo / sa pouzivala ta ista voda a problem nebol ziadny. Musel som rychlo jednat kedze som nemal ziadnu nahradnu nadrz a kupil som nove. Pouzil som vodu ktora zostala z povodneho + rastliny z povodneho + fikter som ani neumyval a dal z povodneho /koli zabehu/ viem ze to nie je ideal v tej chvili som spravil podla mna max co sa dalo. Plus som tam nalial balterie.

No snad som aspon nieco priblizil.
VDAKA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2021 13:40 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
Napadají mne tyto možné problémy.

1. možná nevhodná teplota vody pro bety

2. příliš velký rozdíl mezi teplotou vody a vzduchu nad hladinou. Je to zakryté? Nejsou pod krytem fuky?

3. nelíbí se mi to přerybnění


Bylo by vhodné sem dát alespoň základní paremetry vody, alespoň teplota, pH, NO2, NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2021 19:46 RoyalHathor – Betta Splenders - uhyn foto
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vás. Chcel by som vas poprosit o radu,kedze ja som sa stal akvaristom iba pred necelym rokom. V akva 60l/bojovnice - povodne 7 (2kusy rodicia a 5ks deti co prezili) 8x tetra ohniva, 4x kardinalka cinska, 2x mrenka siamska koli riasam, 4x tetra medena a prisavnik/ mi zacali uhynat bojovnice /tak cca raz za tyzden jedna/ minuly tyzden som jednu videl pred jej smutnym koncom plavat kolmo hlavou dole a chvostom hore nevedela vyplavat na povch ani za zradlom tak som ju odlovil no do rana bola mrtva. Dnes rano som nasiel dalsiu ale ta uz bola tuha. V akva je thai moss, hottonia, cryptocoryna a este dve rastlinky../ ak sa podari prilozim foto. Vodu menim 1x tyzdenne 1/3 pouzvam aqua safe do cerstvej. Pouzivam vzuchovac a filter pat mini/voda je cistucka fikter tichy. Nehnojim nepridavam tekute co2 ani z flase. Snad som napisal vsetko co by vas mohlo pomoct identifikovat moj problem. Za kazdu reakciu vopred dakujem. DAKUJEM.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 16:46 Silviebaris Re: Mája123
Já bych zahajila léčbu denní vyměnou vody a zatim žádné léčivo nekapala.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 15:32 Žena Mája123 [54] – Krupička?
Fotka k příspěvku Ahoj, je toto Krupička, ci něco jiného?
Bettak se čas od času otre a našla jsem tedy jeden výrazný bílý flicek. Dal po těle se to ovšem nesiri. Bettak v objemu 35hruby, je tam sám. Mechy a bambus, topení.

Krupicku jsem už měla v druhé nádrži, kde jsou zivorodky. Úspěšně zaleceno contralck od tetry. Tak jsem mu to kapla taky. Jen bych nerada lecila neco úplně jiného. Právě mě znejistilo,že má jen jednu tečku. Zivorodky byly osypane víc a rychle se to rozjizdelo. Tady to tak jako stagnuje. Nevim zda by bylo vhodné třeba zasolit? Ma betta třeba nějaké jiné naroky, či slabiny oproti zivorodka? Nebo mohu postupovat klasicky? Je to moje první betta. Díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:30 Žena Kiks [4] Re: Lenka
Môže byť chyba v údržbe, môže byť v strese…Ak napíšeš info o údržbe; spôsobe filtrovania atď. bude ľahšie pomôcť.
Edit: Na to, že tam žije niekoľko druhov rýb je podľa fotiek akvarium veľmi sterilné. Betta ma malo rastlín a malo možností sa schovať. V takom malom akváriu je ťažké udržať pre Bettu dobré podmienky (sama to poznam). Je naozaj nádherný, bola by ho škoda nezachrániť. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:21 Lenka Re: Kiks
Ahoj, vcera 28.9.2021 jsem psala 1. Prispevek kde je vice info...
Betak byl cely 3 tydny v pohode.. A najednou tohle... Delam vse furt stejne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 17:18 Žena Kiks [4] Re: Lenka
Ahoj, vyzerá to skôr na nevhodné podmienky v akváriu. Skús si založiť prezentáciu s bližších infom o nádrži a určite sa podľa toho zisti kde je problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2021 16:22 Lenka Re: Amazonka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny, dneska se to trochu zhorsilo a zkusila jsem lepsi fotky... Podle internetu nepoznám co je to za nemoc.... :-( poradte prosím
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2021 20:46 Žena Amazonka [33] Re: Lenka
Ahoj,
možná se beťák teprve vzpamatovává z obchodu, a je šance, že se sám během pár dní v novém prostředí dozdraví.
Na tak malé akvárko tam máte dost druhů rybek, beťák by si to zasloužil sám pro sebe, hlavně kvůli teplotě vody, ostatní rybky by chtěly chladnější a beťák vyšší. Teplotu bych takto výš nechala, dokud se to nezlepší. Prostředí vypadá fajn, jen připomínám, platí, že čím více živých rostoucích rostlinek, tím lépe. Plastové tam vůbec být nemusí, bacha jestli nejsou ostré, bývají. Třeba ještě někdo další odpoví, já budu držet beťákovi palce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2021 16:50 Lenka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj vsem, mam doma mesic akvarko 13 litru.
Po tydnu filtrovani jsem koupila 2 pancernicky. A po 2 tydnech betaka. Vcera se na nej objevili prvni znamky bilych skvrnek spíš jako povlak to vypada.
Byla jsem ve zverimexu dali mi anti ichtin. Rekli mi kapku na 1 litr vody tak jsem tam nakapala 10 kapek. Dneska toho ma betak na sobe vic... Plave zere.. Opira se o umele rostliny...
Chova se stejne co ho mam. Krmim 1xdenne. 1/3 vody menim 1xtydne. Teplotu jsem mela na 24°C od vcera zvedla na 27°C.
Tyden mam v akvariu 5 danio rybicek ty jsou v poradku i s pandikama...rybicky se snasi dobre s bettou.
Ma nekdo zkusenost s temahle skvrnama?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 20:32 Hali Re: Hali
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak asi to nebude přežráním :-( Večer jsme si všimli, že má už i nějakou šedou tlamičku, žábra má asi dost od sebe, spíš se jen schovává. Dávám fotku jak vypadá teď a na porovnání jak vypadala.
Teď jsme si ještě k tomu všimli, že ve vodě plavou takové jakoby milimetrové spermie. Hned jsme vyměnili polovinu vody. To asi dělat aspoň další tři dny? Doma zatím žádné přípravky na nemoci a parazity nemáme.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 16:33 Hali Re: Icko
Ahoj Icko, půjde po tvém vzoru na třídenní dietu, tak snad zabere :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:37 Žena tramtra [3202] Re: Hali
Není zač, vím, jak se Betta dokáže nacpat. Krunýřovce zkuste krmit až bude akvárium večer chvíli zhasnuté, oni si to najdou a Betta snad dá pokoj. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:36 Muž Icko [6] Re: Hali
Ahoj, ako vravi tramtra. Aj ja som mal nafuknutu betu a pomohlo 3 dni nekrmit a nasledne upravit (rozumej zredukovat) krmenie. Bety su pazrosky. U mna v nadrzi sa len prezierala, isla na samotku... Daj tomu sancu, neublizi jej to. Mier X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2021 08:33 Hali Re: tramtra
Krmím ji 2x denně. Je pravda, že posledně si ty tablety pro krunýřovce hodně prohlížela. Tak snad bude taky jen přežraná. Děkuji tramtro za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.09.2021 08:20 Žena tramtra [3202] Re: Hali
Jak často ji krmíte? Je možné, že je jen přecpaná. Jestli nemá jiné potíže, dala bych jí pár dní hladovku a pozorovala její stav. Mohla slupnout nějakou malou krevetu, šneka nebo se nažrat tablet pro krunýřovce, Betty sežerou, na co přijdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2021 22:00 Hali – Velké břicho
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, včera jsme si všimli, že má betta trochu větší břicho a dnes večer to již bylo patrné hodně. Je zatím celkem čilá, chutná jí. U příznaků s nafouklým břichem jsme se dočetli pouze u té vodnatelnosti, ale ona nemá odstáté šupiny. Jedná se o akvárium 37l, založeno 1.8.2021, filtr Eheim eXperience 150 - průtok stáhnutý na polovinu, topítko na 26-27 st., kryt. Je tam spolu s ancistrusem, neritinou, 6 krevetek a 2 otíci. Měníme 1/2 odstáté vody každý týden, dodáme poměrně dle nalité nové vody Aqua safe a bakterie Bactoexec, hnojivo Profito easylife a tekuté listy mandlovníku Catappa X. Krmíme od Tetry krmivem Betta a ostatní tabletami Water Mix + přidáváme každý den tekuté CO2 Easycarbo. Další nádrž na separaci nemáme, jen 2l betarium, ve kterém jsme bettu dostali. Máte zkušenost, co by to mohlo být, pokud to doufám není ta vodnatelnost? Dle předchozích příspěvků zřejmě koupit Esha2000, měnit 1/2 vody jak často? Máte ještě nějakou radu?
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=151