Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 55 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:41 Jakub Re: Turbínka
Takhle už to opravdu má dýl, třeba tak měsíc právě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:38 Žena Turbínka [2558] Re: Jakub
Neříkám, že je tlustej, ale zvětšená břišní dutina nikdy nevěstí moc dobrého, zvlášť kdžy už je to týden. Nejlepší důvod ke zvětšení břicha je přežrání, což trochu vylučuji je-li to již týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:35 Jakub Re: Turbínka
Myslíte jako, že je tlustej teda? takhle taky je od doby, co ho mam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:20 Žena Turbínka [2558] Re: niky
Tak sůl na pigment je blbost, o tom žádná :)
Mě se ty ploutve zrovna moc dvakrát nezdají, lehce černé konce, nedorostlé, ale větší problém mi přijde to břicho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:15 Žena niky [13] Re: Turbínka
OK o tom břichu jsem netušila, za upozornění díky.Reagovala jsem hlavně na sůl ve spojení se skvrnami. Na druhou stranu, ploutve se mi zdají zhojené....Solí samozdřejmě nic nezkazí. :) Pokud jde o to břicho, rady již určitě dostal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:10 Žena Turbínka [2558] Re: Jakub
Optimální kombinace je polévková lžíce na 50 l vody. Dlouhodobě ji to rozhodně svědčit nebude, je to přeci jen ryba sladkovodní, ale krátkodobě působí jako léčebná metoda, jejíž pár základních pro a proti jsem vypsala níže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:07 Jakub Re: Turbínka
A jaka ta koncentrace mela byt? nemuze se stat, ze to presolim a rybicce ublizim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 22:01 Žena Turbínka [2558] Re: Jakub
Já bych solila. Ona ta sůl dlouhodobě sice trochu vadí rostlinám, ale nádrž není pečlivě upravované rostlinné akvárium. Ta sůl v principu vytváří rybě hypertonické prostředí takže se ryba snaží více obalit slizem, lehce může zmírňovat výpotek (který v té dutině břišní nejspíše bude) a tvoří nehostinné prostředí pro bakterie. Za mě denně měnit vodu, doplňovat koncentraci soli, držet hezky v teploučku 28°C +, mít krycí sklo, pokud žere futrovat tím nejlepším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 21:56 Jakub Re: Turbínka
Takze co doporucujete? Zasolovat a udrzovat cistotu akvarka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 21:53 Žena Turbínka [2558] Re: Jakub
Ty ploutve vypadají lehce čaté bakterkou, možná je měl dříve takové roztřepenější v přesahujícími paprsky, ale dle fotky bych řekla, že se jedná o variantu crowntail.
Ono betta zvládně žít i v kelímku od salátu, i v přírodě občas žije v pár kapkách vody, problém je v tom, že tam zase naprší a ryba má výběh. V těch kelímcích se dost zle udržuje nějaké biologická rovnováha, ale rybu to do doby prodeje nijak zásadně nedegeneruje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 21:45 Jakub Re: Niky
Je pravda, ze rybka je uz starsi, ale porad cila. Ty ploutve takhle mel, kdyz jsem ho dostal. Nemuze to treba byt, ze ve zverimexech maj casto dost tristni podminky a nechavaj rybicky zit v "kelimkach" od salatu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.09.2014 21:37 Žena Turbínka [2558] Re: niky
S tím pigmentem souhlasím, ale pro zlepšení kondice těch ploutví bych solit nepřestávala. A to břicho se mi také moc nelíbí, zvlášť když tazatel (pod jiným nickem sice) již před týdnem psal, že břišní dutina je zvětšená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 21:25 Žena niky [13] Re: Jakub
Je to pigment. :) Rybka už má očividně něco za sebou, budu doufat že je zrovna po večeři :) Na ploutvích je vidět, že už nějakými problémy s ploutvemi prošel. Pokud se neporval, tipla bych si na bakteriální rozpad ploutví. Ten se rád vrací, takže údržba nádrže je na místě ;-) Se zasolováním přestat je to zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:40 Jakub Re: niky
Fotka k příspěvku Prijde mi, ze na druhe strane to ma jeste vic...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:34 Žena niky [13] Re: Jakub
Není skvrna jako skvrna, foto by opravdu pomohlo. Může to být nemoc, nebo jen mramorování. Mají to ryby s geny pro marble. Ryba může být bezbarvá a do půl roku je téměř černá ;-) foto, foto ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:32 Jakub Re: Turbínka
Akvarko cca 5 litru, jeden samotnej samecek, ziva rosltinka je, ale nevim nazev. Vodu menim kazdy tyden, ale ted, jak jsem objevil ty skrvnky, tak menim obden a dnes jsem i zasolil. Foto bohuzel nemam, jsem ted pryc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 19:43 Žena Turbínka [2558] Re: Jakub
Foto by nebylo? Informace o nádrži - litráž, živé rostliny, četnost údržby, teplota, obyvatelé, krmení, atd.
Nic nezkazíš denní vodoléčbou 1/3 vytemperované vody a přidáním nějakého rašelinového výluhu potažmo zasolením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 19:37 Jakub
Cauky, moje rybka ma jakoby cerne skvrnky na tele. Vodu menim jak mam, teplo ma taky, nevim, cim to muze byt. :-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.09.2014 15:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
V lidske medicine, alespon jak to pozoruji, se velice casto pouziva system pokus-omyl, a dokonce se kombinuji antibiotika. Kdyz se k tomu pristupuje "vedecteji", kultivuje se, a pak se vi, co pomuze. Jenze ono je nekdy asi lepsi dle zkusenosti zkusit neco nasadit, pac jine metody nemusi byt prave na hned.

Nakonec jsem pri tech svych pokusech neco nastudovat zjistil, ze je dobre si prohlednout obrazky nemocnych ryb na webu, kde je uvedeno cim to je. Jiste ze v mnoha pripadech to neni vubec nicim podlozene a jsou to jen domenky, ale dopracujes se i k obrazkum, kde se podle textu ci puvodu da alespon tusit, ze to neni jen placnuti do vody. Kdyz pak ty obrazky srovnavas, nejspis bude vetsina aspon trosku duveryhodnych na dobre ceste rict, ze pravdepodobnou pricinou muze byt to a to. Bohuzel si myslim, ze je casto ani dostatecne pravdepodobne jen z priznaku na rybe nerozeznas ,a dojdes zase k systemu pokus-omyl, a treba s jindy bajecnym Baktopur direct nemusis nic vyresit. Nakonec Ti zbyde jen napadene ryby utratit, pouzit v akvariu stare dobre "dezinfekce" a modlit se (coz zrovna mne bezboznikovi urcite nepomuze), aby se to neopakovalo.

Jen se po tom pidit ma desnou nevyhodu. Rikas si tak, ze kdyby Ti nekdy transplantovali nejaky organ, nebos nekdy nejak prisel k omezeni funkce imunitniho systemu, muzes pri alespon nejakem pudu sebezachovy nejspis na akvaristiku zapomenout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 12:00 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
Zajímavé. Je nějaké komerčně dostupné léčivo taky na Pseudomonas? Ta práce, na kterou jsi uvedl odkaz, je velice zajímavá a o víkendu si to prostuduji.

Znáš taky jiné souvislosti mezi "typickými příznaky" a "typickými bakteriemi," které je způsobují, prosím Tě? Třeba nějakou jinou podobnou studii? Chápu, že snažit se určit druh bakterie na základě příznaků nemoci a podle toho volit účinnou látku v léčivě nikdy nebude fungovat spolehlivě. Ale v lidské medicíně se někdy taky používá podobný přístup v kombinaci s metodou pokus - omyl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 11:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
Trochu to zaspamuji... :-)
S mraky bakterií ryby žijí v čistém a špinavém akvárku...v tom špinavém je to jasné, že dojde k rozvoji, ale i v čistém u bet je problém...použiji slova z jiného tématu...
Turbínka napsala: Já bych solila. Ona ta sůl dlouhodobě sice trochu vadí rostlinám, ale nádrž není pečlivě upravované rostlinné akvárium. Ta sůl v principu vytváří rybě hypertonické prostředí takže se ryba snaží více obalit slizem, lehce může zmírňovat výpotek (který v té dutině břišní nejspíše bude) a tvoří nehostinné prostředí pro bakterie. Za mě denně měnit vodu, doplňovat koncentraci soli, držet hezky v teploučku 28°C +, mít krycí sklo, pokud žere futrovat tím nejlepším.
Já bych teda u bet nesolil... :-P ....on už o tom polemizuje někde jinde Designer...proč v udržovaném akváriu se beta nafoukne, a přestávají fungovat vnitřní orgány...
ad sůl...sice se beta možná oslizí, ale jde nahoru osmotický tlak...hýbe se pH...
Takže v první řadě voda ... měkká a pokud možno pod neutrálem, jak je nad ním, a čím více je nad ním, tím hůře - i když je měkká. A akvárium sebečistější.
Navíc pokud jde o bety importové, tak je to o to složitější... z měkké kyseliny doma, do vody ve velkoobchodě...tam ne zcela valné zacházení...a pak zase změna....To jsou celkem jasné odpovědi na dotazy kolem anomálních jevů u bet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2014 11:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
A to jsi mel s tim Baktopur direct (Nifurpirinol=Nitrofurantoin) i trosku stesti, protoze bakterie Aeromonas likviduje perfektne, Pseudomonas jsou na nej z 90% rezistentni. Link jsem daval nedavno do rybicky.net/forum/7464-zajimave-akvaristicke-odkazy (03.09.2014 17:00).

Aeromonas hydrophila zpusobuje prave ono nafouknuti. Umi to i Pseudomonas fluorescens a te by ses takhle nejspis nezbavil. Jiste to umi i dalsi, informace lovim jak umim, kdyz jsem v tomhle mene nez amater. Jak se ale zda dle informci z webu, jsou Aeromonas u takovych onemocneni castejsi, takze je stale s Baktopur direct dobra sance ryby vylecit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 10:49 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
Něco na tom může být. Já jsem tohle pozoroval s jiným projevem vnitřního onemocnění, a sice s vystouplým okem.

Všechno v akváriu bylo v pořádku, najednou se samičce betty přes noc z ničeho nic na hlavě objevilo něco červeného pod šupinami ( rybicky.net/k/forum/606525.jpg ) a ryba zůstala neaktivní. Na druhý den jsem si všiml zakalené oči, večer pak jedno oko hodně vystouplé. Všechny ostatní ryby v pořádku.

Tak jsem zkusil léčit Bactopur Directem. Nevěděl jsem, jestli jde o bakteriální infekci nebo o vnitřní parazity, tak jsem vsadil na ten Bactopur. Po asi pětidenním léčení v separé nádrži a dalších několika dnech osamotě v čisté a často měněné vodě s Torbenem se ryba zotavila a po vrácení do společné nádrže se zatím (je tomu asi měsíc) zdá, že se vyléčila.

Celý čas byly ostatní ryby v pořádku. Taky jsem dospěl k názoru (zatím podpořenému jen touhle zkušeností), že betty jsou náchylnější k nějakým vnitřním onemocněním. Samozřejmě, jde o jiný projev jako jsi popsal, takže to může souviset méně než si myslím. Ale taky tady byl projev problému bez zjevné souvislosti s kvalitou prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 10:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Herbi
Dalsi Betta s vypotkem v brise. Je to u nich velice ceste, uz driv jsem se po tom pidil, a nikdo mi nedokazal rict, co to je a co s tim. Padla sice rada, at zasolim vodu a obcas to splaskne, jenze tahle rada se ukazala k nicemu. Deje se to obcas i rybam chovanym v dobre udrzovanych akvariich, ryba postupne nabira v oblasti bricha, az je po ni, pricemz jine ryby v akvariu jsou v dokonale pohode. Bezne by se to pricetlo vodnatelnosti, jenze tyhle ryby maji malokdy k tomu velkemu brichu odstavajici supiny, nebo vyhrezle oko, zkratka dalsi priznaky nebyvaji. Clovek si ale az casem dava do souvislosti co kde nastuduje a co videl u svych ryb.

Je celkem jasne, ze rybe vypotek vznikne spatnou funkci jater ci ledvin. Jenze proc ji selhavaji? Vlivem neudrzovaneho akvaria a dostatkem skodlivin ve vode? To by bylo dobre, stacilo by se o akvarium lepe starat. Ale proc se to deje i rybam, chovanym ve vzorne udrzovanem prostredi, kde jsou jine ryby v dokonale kondici? Rekl bych, ze je to nachylnosti ruznych druhu k ruznym nakazam. Muzete mit akvarium plne teter, kterym se vubec nic nedeje, a kolem nich plavou napuchle cichlidy s vylezlyma ocima, nebo naopak totalne zeslable vlivem vnitrnich parazitu. Nakonec nemocni tercovci a kolem nich zdrave neonky, nejsou nic zvlastniho, nektere ryby jsou proste citlivejsi k nakaze. Jde o to, co v jake mire jaka ryba snese, nejsou vsechny staveny stejne, vzdyt i naroky maji dle druhu ruzne a ruzne prisne.

To cele mne vede k myslenece, ze Betky se nafukuji proto, ze jsou nachylne k napadeni bakteriemi, ktere jim poskozuji vnitrni organy. Pokud by se podarilo rybu vylecit lecivem na "vnitrni bakterie", ma domenka by se mohla potvrdit. Uspesnost lecby by se pak projevila jako u jinych ryb s vodnatelnosti, kdyz se to povede a organy ryby jsou jeste co k cemu, zase splaskne.

Vlastne bych si pral, abych to nikdy nemel na cem zkouset, coz preju i ostatnim, ale jak je videt, je to opravdu jen prani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 09:03 Muž Herbi [0]
Fotka k příspěvku Prodána mi byla jako samice, ale čím dál víc si začínám myslet, že je to mladý samec, který pod tíhou šikany silnějšího samce zbledl závistí... Navíc se mu poslední dobou takhle nadouvá bříško. :-/

Samec/samice?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2014 18:29 R Muž romant [27987] Re: Kateřina
Co napsala klegyně podepisuji a jenom doplním. A jsou to opravdu všechno samice? Není mezi nima náhodou schovanej krátkoploutvej samec? Ovšem odpověď na tuto otázku bez nějakých fotek budme hledat jenom těžko. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.08.2014 18:25 Žena Turbínka [2558] Re: Kateřina
Ony se holky mezi sebou dokážou taky pěkně oškubat jako kuřata hmm Může to být nemoc, ale vzhledem k tomu co popisuješ bych se přikládněla k jizvám z boje. Zvedtnout v izolaci teplotu pomalu k 28° C, denně měnit 1/3 vody za vytemperovanou, co nejvíce omezit stres (dostatek živých rostlin i na izolaci), možno přidat rašelinový výloh (např. Torben) do barvy poctivého černého čaje, pokud žere futrovat jen tím nejvybranějším, nejlépe živé krmivo, pokud ne, nekrmit, zkoušet to každý den a jen to co sní, zbytek hned odsát. A doufat, ten popis stavu ryby nevypadá zrovna nejnadějněji, ale ráda bych se mýlila, třeba poloha těla je nyní taková jaká je díky těm oškubaným ploutvím a stačí jen, aby dorostly ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2014 18:19 Kateřina – Betta splendens
Ahoj, prosím potřebovala bych poradit.
V mém akváriu mám celkem 3 samice betty, měla jsem i samce, ale ten zemřel (nejspíš stářím).
Po jeho smrti, jedna ze samic na druhou začala být agresivní a dost jí poškodila ploutve (dřív vycházely v normálu). Momentálně napadená samice plave kolíbavě a ohnul se jí hřbet, ocáskem směrem dolů. Dala jsem ji na izolaci a potřebovala bych vědět, zda-li je to nemoc, nebo následek útoků od agresivní samice.
Předem moc děkuji za odpovědi :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Martin
Ona neni vodnatelnost jako vodnatelnost. Zpusobuji to bakterie, v rybe se objevi vypotek zpusobeny selhavanim vnitrnich organu. Zrejme tech bakterii muze byt vice druhu, a proto je to nekdy lecitelne, jindy ne, a pochopitelne zalezi i na tom, jak moc je uz ryba nacata. Pokud ji vyleza oko, ztraci zbarveni ve stredni casti, nebo u nekterych ryb bricho vypada nejak podezrele "pruhledne", muzes si byt bakteriemi temer jist.

Pokud ryba nema zjezene supiny, ma nafoukle bricho, ale jinak se chova vcelku normalne, pak na to muze pomoct www.akvarista.cz/… , je to antibiotikum. Sam jsem to jeste podporil krmenim vyhradne www.akvarista.cz/… , obsahuje totez antibiotikum, tedy neni problem s kombinovanim leciv. Je to ale stale jen pokus rybu zachranit, jistota tady neni zadna, nicmene kdyz se to vylecit podari, je sance, ze se to znovu v akvariu neobjevi, protoze prenos na dalsi ryby se da cekat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:15 Žena Turbínka [2558] Re: Martin
Vodnatelnost je (téměř) neléčitelná, proběhly více či méně úspěšné pokusy s antibiotiky, ale jejich cena je vzhledem k ceně ryby astronomická. Nekrm 3 dny, jestli břicho splaskne, pak je přežraný. Je-li to vodnatelnost a šupiny začnou odstávat za sebe bych raději trápění ukončila, pro zatím můžeš zlepšít rybě prostředí intenzivní vodoléčbou 1/3 vytemperované vody denně, hezké teplíčko (28° C +) a možno lehce zasolit (polévkovou lžíci na 50 l).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 19:50 Martin
Ahoj, prosím rychle, jak léčit vodnatost? Slyšel jsem něco o penicilínu? Je to možný? Rybka ale žere a šupiny zježený nemá, akorát to břicho... Tak nevim, jeslti je přežraná nebo trpí nemocí :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 19:45 R Muž romant [27987] Re: Chrisstine
Měnit vodu 1/3 objemu týdně, když je filtrace a když není obden a mít teplotu na min. 25 stupních, krmit spíš střídmě, ale pestře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 19:30 Chrisstine
Ahoj, jak často měníte vodu, když zasolujete? Mám beťáka asi rok. Poslední týden se mi ale zdá, že jen někde leží nebo spí a leká se, když přijdu k akváriu. Nežere, nehýbe se a čeká, "až mu něco spadne do pusy." Je bělejší, ale jiné problémy nepozoruji, i ploutvičky má zdravé. Mám živou rostlinku, na které je trochu řasa, ale v obchodě mi řekli, že to nevadí, že tyhle rybičky nejsou náročné a řasy jim nevadí. Prosím o radu.
Edit: Regulátor vody používám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 21:01 R Muž romant [27987] Re: Tereza
Podmínky a zase podmínky ve kterých ryba prebývá na to se zaměř. Teplotu na min. 25 st. akvo zakrytý, živý rostliny, pravidelná výměny 1/3 vody(když je filtrace týdně, když ne, obden).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 21:00 Žena Turbínka [2558] Re: Tereza
Jsi si jistá, že rybě jsou 3 měsíce nebo je jen u tebe doma 3 měsíce? Popiš nám trochu nádrž v jaké ho máš, jaký je objem, jsou tam jiné ryby/plži, živé rostliny, filtrace, jak často mu měníš vodu, čím jej krmíš, jaká je teplota v nádrži, atd. Docela by se hodila i ostrá fotka těch pokroucených ploutviček. Pro zatím nic nezkazíš když vyměníš 1/2 vody a nasadíš vodoléčbu kombinovanou s nějakým rašelinovým výluhem (př. Torben) nebo lehkým zasolením 1 polévkovou lžíci na 50 l vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2014 20:57 Tereza
Ahoj,ráda bych se zeptala.
Máme doma 3měsíčního beťáka,je to asi 14 dní co začal ztrácet barvu a kroutí se mu ploutvičky,byla jsem ve zverimexu a dali mi vitamín.Ten ale nepomáhá,ryba přestala jíst,celé dny jen spí.Nevím co s ní,prosím o radu.předem velice děkuji :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 10:32 R Muž romant [27987] Re: Miren
Jenom lehounce doplním, v tomto kalamitním případě bych se nestyděl, kromě těch výměn vody použít třeba Nitrivec, jenž dokáže na sebe navázat právě ony škodlivý N látky, neb je v něm mletej zeolit a to se počítá. Ty škodlivý n látky jsou ty z počáteční fáze nitrifikace, nebo-li dusitany a klidně tam může i přechodně zazlobit čpavek, ale spíš se kloním k těm dusitanům(NO2). Krmení na několik dní úplně vysadit a vodu lehounce zasolit(pol. lžíci na 50 litrů vody), jednorázově rozpuštěným roztokem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 10:15 Žena Turbínka [2558] Re: Miren
Ale na věci to moc nemění. Rostlin je tam stále málo, přijdou mi i špatně zasazené - stonkovky patří trochu dál od sebe a do zadní části akvária. To dno mi přijde jako nějaká mramorová drť - dej pár těch černobílých kamínků do octa na pár hodin a sleduj zda budou šumět. 2 ancíci, x živorodek, ten motýlkovec tam vzhledem k velikosti moc do dělat nemá, ale jde o to, že betty rády vodu čistou což se trochu tluče s živorodkama - navíc chybí informace o filtraci a údržba "jak kdy" v týhle osádce bych se nebála měnit vodu každejch 5 dní, protože je to časovaná bomba.
Edit: Za mě měnit teď intenzivně denně vodu (jak psal Roman) a do budoucna pořešit osádku, dno, přidat rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 10:11 Žena Miren [-4] Re: Turbínka
Dnes jsou tam spravne fotky akvarka. Pridala jsem pisek aby se rostliny chytly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 10:08 Žena Turbínka [2558] Re: Miren
Dochází k tomu tak, že máš v nádrži totální koktejl ryb (dle toho cos psala včera v jiném vlákně) a píšeš, že jsi dělala něco se dnem - už tak křehká rovnováha v 60 l (pokud je to to akvárko z prezentace) se prostě zhoupla a problém je na světě a nejcitlivější ryby na to reagují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 10:02 Žena Miren [-4] Re: romant
Jak se k nim přichází? A to můžou i ostatní rybky takto onemocnět nebo jinýmy nemocmi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.08.2014 09:55 R Muž romant [27987] Re: Miren
Měnit, bez okolků, zlobí tě vysoký dusíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 09:46 Žena Miren [-4] Re: romant
Měnili jsme jako vždycky při čištění vodu včera. A přidávali jsme dno a rostlinky. V 10 večer to neměl a v 7 ráno už jo. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 09:15 R Muž romant [27987] Re: Miren
Vysoký hodnoty N látek, jedna možnost, další možnost vnitřní paraziti, Hned a bez okolků vyměnit polovinu vody, zítra znovu a bude se vidět kam se to posune.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 08:53 Žena Miren [-4] – Beta vypoklé oko
Fotka k příspěvku Nevíte co to má za nemoc?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.08.2014 19:06 R Muž romant [27987] Re: Terka
Dál si připadat jako "kretén" a měnit a měnit a měnit, to je asi tak všechno co se dá na formulovaný dotaz poradit. Teplotu ne méně než 25 st. a krmení rozhodně nepřehánět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 18:58 Terka
Potřebuju prosím poradit. Já jí měla 3 dny v pohodě, pak jsem jí tam dala kameny z moře (který byli ve vodě) který jsem jednou vyvařila, a od té doby se jí ta voda nahoře zolejnila. Tak jsem jí vodu vyměnila. A ono znovu.. tak jsem kameny vyndala a nechala tam ty nevápený. A ono znovu voda z olejnila. Takže jsem jako kretén vodu každý den (3 dny) vyměnila a pořád to dělá. Ke všemu má pod bradou ošoupané tělo, jako kdyby ho spálila ta sůl z kamene. Proto mam dotaz, myslíš že to dělá ta mořská sůl a kameny mam vyndat úplně? A aby toho nebyla málo, tak rybka pořád jen spí, nebo plave tak jako sklesle a i se 2x poblila. Tak nevim kameny jí asi vyndam, co myslíte?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:24 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant
No, it is not. OK. Bactopur direct it is. Thanks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:22 R Muž romant [27987] Re: michalt
Na začátku i ten direct může bej dobrej. Rohovka oka je zakalená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:18 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant
Nemůže to být bakteriální infekce? Snad použití jednoho léčiva...zdá se mi aktivnější, než včera. Zkusím jen jednu věc, ne moc dlouho. Zkusit něco proti vnitřním parazitům nebo Bactopur direct v separátní nádrži?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [55] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100287x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015?od=2701