Srdečně zdravím zdejší komunitu...
Akvárium mám již delší dobu, ale posledních pár měsíců se mi zdá, že kytky spíše přežívají (mnohdy ani ne úspěšně), než žijí. Rozhodl jsem se to změnit, než se každej večer před usnutím koukat na tu nažloutlou hromádku neštěstí.
Moje znalosti v oblasti složení vody a chemie jsou mizerný. Do dneška jsem rád, že jsem na zš s tou čtyřkou z chemie prolezl. Proto žádám o pomoc:
Otestoval jsem si vodu.
pH: 6,8
Fe: mizerných 0 mg Fe/l (nepovedlo se mi ani naměřit - v důsledku tohoto nedostatku asi kytky žloutnou)
No3: 10mg No3/l
No2: nic
Co2: 9 dkH
P (fosfor): méně než bídných 0,5 mg P/l
Z výsledků jsem vyvodil koupi flašky Biofloru a Makronu. Vzhledem k tomu, že za oba tyto přípravky bych zaplatil přes 700,- vč. poštovného (pro studenta s mým kapesným je to už docela investice

) jsem se rozhodl dozvědět se něco o cenově přijatelnějším PMDD.
Jelikož v chemii jsem vybouchl (doslova, pokus na zš se nezdařil

) a vzorce mi nic neříkaj, potřeboval bych se dozvědět kolik jakého PMDD a taky kde koupit. Nejspíš bude nutno nějak množství jednotlivejch složek vyvodit z mnou uvedených parametrů vody. Jak jej mám namíchat, skladovat a dávkovat? Akvárium má objem 80l (asi nutno odečíst nějakých 10l na serepetičkách v něm).
A jaké máte s PMDD zkušenosti vy, nemusím se toho bát?
Za případné reakce budu moc vděčnej, protože nevím, kde jinde bych hledal pomoc.
Předem děkuji, Ondra.