Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 22:34 dartanan
Ako z mojho nazoru, ak niekto chce podporit predaj mlieka, tak asi nebude pisat o lesoch. Je jasne, ze kazda firma robi nejaku podporu predaja, ale myslim, si, ze nie jednemu z vas clanky uvedene na spominanej stranke pomohli a zmenili pohlad na niektore problemy.
A myslite si, ze ak by boli clanky mierene len na predaj, zeby rostlinne-akvaria uviedli clanok o intenzite svetla? ved dosledkom toho je menej svetla = menej hnojiva...
Kazda firma, ktora chce len predaj by takyto clanok neuverejnila.
To je moj nazor.
Ruku na srdce, kolky z vas, ste sa tam nechali inspirovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   06.10.2012 22:27 gargamel Re: Vája
Já si moc dobře pamatuji na naši e-mailovou komunikaci, kdy jste mi přeposílal všechny e-maily, které jste s algology vedl a co si pamatuju, nebylo ANI V JEDNOM z nich napsáno, že je to nesmysl, ale že je problém komplexnější a článek je velmi zjednodušen. Stejně tak ani v jednom z e-mailů nebylo nic o prodeji PMDD.
Docela ubohé psát takové nepravdivé, pomlouvačné příspěvky. Dobře si na Vás pamatuji, pane učiteli.
btw: Pokud stále tvrdíte, že jste si to nevymyslel, pošlete mi prosím kontakt na toho algologa a rád si s ním o tom popovídám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.10.2012 21:39 Vája – rostlinná akvária
Když jsem chtěl před pár měsíci vědět, co si algologové myslí o tom, že řasy způsobuje čpavek, jak se píše na www.rostlinna-akvaria.cz, napsal mi jeden z nich, že je to sice nesmysl, ale stránky pochválil. Prý opravdu rafinovaný způsob, jak rozjet obchod s PMDD. Tenkrát jsem si myslel, že přehání.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 21:08 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať?
Hneď prvý odkaz od veľkého brata ukazuje na e-obchod PGchem: www.pgchem.sk/…

Na 15 kg dávajú 10% zľavu :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:56 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať? Rozmýšľal som nad obyčajným octom ktorý má cca 2,5 pH

Aj ked E300 najdete uz v kadecom (mozno aj v pive) - kupit to "normalne" takto v cistej forme je problem.Ja som to po par pokusoch (pozerali na mna ako keby som pristal z Marsu) vzdal. :)
Vseobecne sa organicke kyseliny v akvaristike nepouzivaju.Aj ked v tak malom mnozstve by asi nebol problem - je kopec lepsich rieseni.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:23 dartanan – FEROX a Estimate index
Zdravim, v mojom akva som uz prevadzkoval viacero metod hnojenia. Od PMDD, Estimate index, PPS Pro. Co sa tyka PMDD urobil som chybu, ze som to kupil bez konzervantov a aj ked som to mal v chladnicke tak nejaka ta plesen (huba) sa do toho dostala a roztok bol znehodnoteny. Z toho dovodu som zacal kupovat PMDD uz len od rostlinna-akvaria.cz a vysledok bol hned lepsi. Co sa mi pacilo na Estimate index bolo to, ze rastliny neuveritelne sprosperovali, a mali peknu farbu. V poslednej dobe hnojim hnojivom FEROX, ktore je tiez od predajcu rostlinna-akvaria.cz. Som s nim spokojny, aj ked to nie prave Estimate index :-D.
Co ma ale velmi potesilo je to, ze to uz mozem kupovat aj na SLOVENSKU, lebo rostlinna-akvaria vytvorili pobocku aj na Slovensku. Cize pre slovakov, ktorym sa nechce cakat na tovar a este si nevsimli slovensku verziu tak vrelo odporucam
www.rostlinna-akvaria.sk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 19:36 Muž kortezhugo [983] Re: Sid
A ja moj vyluh z jelsovych sisiek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 19:25 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Michaldvd
...Prípadne čo iné by som mohol ešte namiešať...
Co zkusit nějaký (komerční nebo i DIY) prostředek na bázi rašelinových výluhů? :-)
(Já používám Torben.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 17:03 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
hups! Na čo som myslel??? Kyselinu chlorovodíkovú (HCl) som mal napísať, ospravedlňujem sa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 15:37 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Ja miešam Plantex 1,2g + 75ml destilky, dávkujem 2ml denne. Čo sa týka tej kyseliny askorbovej, nedá sa niekde bežne zohnať aby som ju nemusel objednávať? Prípadne čo iné by som mohol ešte namiešať. Rozmýšľal som nad obyčajným octom ktorý má cca 2,5 pH
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 21:26 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Kvapni 0,5 ml kyseliny sírovej (akumulátorová z drogérie) na 300 ml roztoku. To by malo stiahnuť pH zo 7 asi na 5 a to zaistí stabilitu i Plantexu. Aspoň mne tak vydrží aj 6 týždňov bez problémov, ale držím v chladničke, vo fľaške od zaváraniny, ktorú som zastriekal (z vonkajšej strany) čiernym sprejom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:59 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Urcite je to lepsie v chladnicke.Ale vsetko zalezi hlavne ako rychlo roztok dokazete spotrebovat.Preto je lepsie si namiesat trebars 1/2 alebo 1/4.A pouzit na to trebars 100ml flasku - takto to ani nezabera miesto v chladnicke.
Pokial ide o stabilizator? -tak pH ide znizit "kadecim".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:45 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Jasne tu stabilizáciu som pochopil. Aj po pridaní stabilizátora (kyselina askorbová) bude lepšie uložiť mikroprvky do chladničky však?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:29 gargamel Re: Michaldvd
Musí být hlavně v temnu. Viz. článek, kde je vše popsáno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:28 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Mohlo -nizka teplota spomaluje priebeh.Inac ta stabilizacia spociva v znizeni pH roztoku na cca 5 - 5.5
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:14 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: gargamel
Ou škoda, že som to nevedel v čase keď som objednával hnojivo. Nič to, človek sa učí celý život :-) Takže sa dá povedať, že pridávam rozpadnuté cheláty? Teraz ma napadlo, cca pred 2 mesiacmi som začal mikroprvky skladovať v skrinke a nie v chladničke ako dovtedy. Mohlo to tiež ovplyvniť chceláty?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 19:11 gargamel Re: Michaldvd
Nejspíš železo. Tipuju, že jsi jako zdroj mikra použil CSM+B a při namíchání jsi nepoužil stabilizátor. To je důvod, proč nepovažuji běžné PMDD balíčky, tak jak se prodávají v ČR, za vhodné. Spousta lidí už to pochopila. Daleko lepší je Tenso cocktail (nebo při použití CSM+B použít stabilizátor). Přečti si toto: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 19:00 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Michaldvd
Nejedná se prostě jen o starý list? Nic nevydrží věčně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 18:23 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Osobne skusenosti z tak tvrdou vodou nemam.Ale ak sa stav nezlepsi? -tak by som vyskusal pridavat aj MgSO4.7H2O v mensich davkach.
Ale je to tak - chce to hlavne cas a netreba sa unahlit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 18:01 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Resp. iný predajca. Prvý krát som objednal PMDD z inzerátu a teraz čo používam je z tejto stránky
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Mohol by som ten pomer upraviť zložkou MgSO4.7H2O ? Alebo by mohli nastať problémy?
Zatiaľ však nechcem nič upravovať, zvýšil som dávku KNO3 kvôli nízkej hodnote (cca 5mg/l) a výskytu since, ďalej K2SO4 kvôli tvorbe dierok na Hygrophile. Rastlinky začínajú znova ožívať nechám tomu čas. Veď nakoniec všetko je o čase ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 17:49 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
A co sa menilo aky iny vyrobca?
Z toho rozboru vychadza pomer Ca:Mg cca 4:1 Pre rastliny je lepsie 2.5:1 - 1:1
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 15:58 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: kortezhugo
Áno kvôli tvrdej vode nepridávam Mg. Len keď tak uvažujem, rastlinkám sa doteraz darilo, pravidelná výmena vody je stále dodržiavaná a hodnoty vstupnej vody sa len tak hádam nezmenili. Rastlinky začali "protestovať" po zmene hnojiva (iný výrobca) na druhej strane dávkujem len KNO3, K2SO4 a mikroprvky PLANTEX CSM+B, takže hnojivom to asi nebude.

Pridávam hodnoty z rozboru:
Vápnik 122 mg/l
Horčík 31,1 mg/l
Vápnik a Horčík 4,3 mmol/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 08:54 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Mg nepridavate pravdepodobne pre vysoke GH.V pripade ze je nepomer Ca:Mg tak aj nadbytok Ca sposobuje nedostupnost Mg.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 18:30 Muž kortezhugo [983] Re: Michaldvd
Asi horcik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 17:57 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Michaldvd
Michaldvd napsal: Čo by potrebovala táto rastlinka?
Ten jeden list nevyzerá na nedostatok, leda ak uhorky - pre ancistrusov X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 17:00 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Michaldvd
Podle fotky jednoho listu, ti asi nikdo nic moc extra neporadí ... :-D
Jestli se jedná o tvé akvárko, tak podle profilové fotky - to máš pěkně zarostlé, tak proč do toho zasahovat nějak? Měnit hnojením obsah živin? A tím narušit fungující život ve tvém akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 16:00 Muž Michaldvd [45] - Asie
Fotka k příspěvku Čo by potrebovala táto rastlinka? :-) Jedna sa o Hygrophilu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:34 Muž matthew [0] - Tetry
Ďakujem veľmi za rady ... poupravím časovač, skontrolujem parametre vody a začnem pridávať co2 tak ešte raz Ďakujem :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:30 R Muž romant [28001] Re: matthew
Ano, tak jest, to akvárko je čerstváček a není ještě tzv. usazený, procesy který v něm probíhají mají ještě skokové tendence a velmi rychle může dojít k narušení rovnováhy, vyčerpání okamžitého potenciálu zvláště pak množství CO2 ve vodě a proto bych doporučil to svícení upravit na max. 8 hodin, čímž se jakoby spomalí onen proces potřeby a spotřeby živin a bude se více dostávat na všechny z vnitřních zdrojů akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:25 Muž matthew [0] - Tetry
približne 12 hodín .. nazaleží čisto len na intenzite ale aj čase ?? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:23 R Muž romant [28001] Re: matthew
Ano, to je velmi dobrá otázka. X-) Jak dlouho teď svítíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:20 Muž matthew [0] - Tetry
Ďakujem a keď sa ešte môžem opýtať síce to už patri do iného fóra tak s tým svetlom koľko by ho tam asi malo byť lebo idem pridať ešte led pásy ale s tým sa asi moc nevyrieši že ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:13 R Muž romant [28001] Re: matthew
Na tu výměnu vody přitlač a měň jednou tolik, klidně i 2x týdně, dno neodkaluj každý týden, ale tzv. dle potřeby, jakmile uvidíš povalující se bordýlek, do dna dej šneky piskořky, pomůžou Ti s jeho provzdušněním a dobrou funkcí nitrifikačních bakterií. Obstarej si od dodavatele vody rozbor dodávané vody, aby jsi viděl, jaké prvky jsou ve vodě obsaženy, pokud máš, tak můžeš změřit dusičnany, což je v kombinaci se světlem a CO2 docela základ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:09 Muž matthew [0] - Tetry
Ďakujem moc .. tie guličky (bivoj) som pod rastliny dal ešte po echinodor jeden hrdzvý klinec dúfam že to bude stačiť lebo y rastlinami sa mi veľmi nedari :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.09.2012 17:05 R Muž romant [28001] Re: matthew
To jde ruku v ruce. Osobně bych do tvého akva ještě PMDD nepoužil(třeba ani nebude potřeba), ale pod kořeny rostlin dal nějaké zásobní hnojivo, v podobě jílovejch kuliček a častěji měnil vodu. Až něco nastuduješ a pochopíš souvislosti, tak potom se do toho klidně pusť, ale teď bych to udělal, jak píšu. :-)
Edit: Dostatek CO2 je základ, takže to přidání jak píšeš, třeba v podobě burčáku se mě jeví jako dobrej postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:00 Muž matthew [0] - TetryRe: romant
Ďakujem a prosím ešte je potrebne hnojiť tie rastliny alebo mám račej počkať pripadne im pridať trochu co2 ?? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 17:00 R Muž Silent [5949] Re: matthew
Chelatin není hnojivo, ale prostředek který upraví vodu aby měla vhodné složení pro chov některých druhů rybek. V něm obsažené huminy mimo jiné udržují stopové prvky ve formě přístupné rostlinám. Takže bych se kombinace s hnojivem opravdu nebál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 16:59 Muž fido16 [631] Re: romant
Díky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2012 16:57 R Muž romant [28001] Re: fido16
Tak, tak, jak píše Haimdol, je to trošku jinak. www.rataj-spk.cz/…
Edit: Ono se to bude dobře doplňovat, podporovat právě použití toho PMDD.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 16:57 Muž matthew [0] - Tetry
Tu na fóre mi radili že si mam dať do akvária rašelinový výluh tak som si kúpil ten chcelatin a neviem či mam pridať ešte nejaké hnojivo a toto pmdd sa mi zdá najrozumnejšie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 16:56 Muž fido16 [631] Re: Haimdol
Jasně to vím ale aby toho nebylo až moc. Já s hnojením taky experimentuju teď dávám namíchané pmdd a zatím to vypadá nadějně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.09.2012 16:54 R Muž Silent [5949] Re: fido16
V kombinaci s Chelatinem nevidím žádný problém. Chelatin totiž není hnojivo, ale rašelinný výluh obsahující huminové kyseliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 16:50 Muž fido16 [631] Re: matthew
Já jsem jej sehnal přes net už namíchaný a proč to chceš kombinovat s ratajem? Tohle je hodně dobré hnojivo už bych nic nepřidával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 16:49 Muž matthew [0] - Tetry
Dobrý deň, prosím chcel by som začať hnojiť PMDD len neviem či to môžem kombinovať s Chelatinom od rataja ?? .. a ešte prosím kde sa to dá kúpiť (či len cez internet)?? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 15:18 Muž Miso [470] Re: Sid
sak to by malo stacit ;) mne sa zrazeniny v mikru este nespravili, to skor v makru ked miesam NPK spolu a to az pri hodne koncenrovanom roztoku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 13:24 Muž Jack [7]
Ano v destilované a mikroprvky taky zvlášť. o kolik živin přijdu? za tu dobu skladovatelnosti. Kytky mě rostu pořád stejně ode dne jak jsme to namíchal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 13:08 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Miso
To nepomůže. Maximálně to jen tento proces poněkud oddálí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 12:58 Muž Miso [470] Re: Jack
mas micro namiesane samostatne? pouzil si destilovanu vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.08.2012 21:09 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Jack
Ty sraženiny jsou bych řekl normální. U mne se taky tvoří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 20:29 Muž Jack [7]
Díky moc chlapi :) ještě jedna věc- dnes jsme ho trošku proštěrchal a zjistil jsem že v rozotku se cosi vysráželo - vypadá to jako sopel nebo sliz či čo :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=2051