PMDD
paňučitelka má pravdu :o) ...
Já to mám v lednici i několik měsíců - pochopitelně jsem použil destilovanou vodu.
Zdravím, mám PMDD, dávkuji denně a mám asi ještě čtvrt litru. Chci se zeptat jak dlouho roztok vydrží? Akorát změnil barvu do hněda a kytky po něm rostou pořád stejně. Na některých stránkách se píše že se má vylít ale ptal jsme se na to mojí učitelky chemie ukázal jsme ji co to obsahuje a ona mě řekla že se to v chladu a temnu nijak výrazně nezmění tak nevím.
Starší reakce
Já třeba mám vstupní vodu, jak psal kolega usine, kde je víc NO3, než ve vodě, kterou dávám pryč z akvária. Takže po výměně dusík nedávám, až ho rostliny "ují", tak jim trochu přidávám, zase až do další výměny. PMDD bych řekl, že je dobré, ale musí se dost "opatrně", opravdu jen co rostliny potřebují, hnojit. Když budeš přidávat čeho je dost, můžeš mít problémy s nižšími rostlinami
.
Měl by jste vědět co máte za vodu. Lepší je proto rozdělat po jednotlivých složkách. Někdo má vysoké NO3 a proto je zbytečné ho dodávat (KNO3) atd.
pmdd.mrp-cz.com/…
ppet36 napsal: Ja ten balicek cely (vsechny slozky) namicham dohromady do 500ml. I kdyz nekdo se zrejme i pousti do vetsi alchymie, toto je zakladni postup.
Právě že já taky. Ale poslední dny trávím čtením různých článků a právě v jednom z nich jsem se dočetl, že by se makroživiny a mikroživiny měli aplikovat v různé dávce a tak mne to zarazilo, jestli to nedělám špatně. A tak jsem chtěl zjisti, jakým způsobem to dělají i ostatní.
Ja ten balicek cely (vsechny slozky) namicham dohromady do 500ml. I kdyz nekdo se zrejme i pousti do vetsi alchymie, toto je zakladni postup.
Starší reakce
Starší reakce
To musíš zjistit, co potřebuješ "dodávat". Je potřeba o tom PMDD "něco" nastudovat, abys znal princip hnojení.
Mohl by jsi si přivodit víc problémů (řasy), než užitku.
Chtěl bych se zeptat, když mám PMDD jak bych měl davkovat ? Potrebuju vědět kolik ml, spise to pujde jeste pod ml, mam 25l aqua. Kdyžtak nádrž je tady:
rybicky.net/nadrze/14568
Diky za odpověď.
Starší reakce
Preco? -to sa tu uz velakrat riesilo.
Ale zjednodusene sa da povedat -ze preto aby to vydrzalo co najdlhsie -teda ked to namiesas.
Teda zalezi hlavne na tom -kolo toho rozpustis? a za aku dobu to asi spotrebujes.
Na kratku dobu a pri vhodnom pH -kludne aj tu vodu z akvaria.
Tak já za sebe ti odpovím ták, že nevím - je to v návodu, že má být destilovaná.
Pokud chceš přesnější odpověď, tak budeš must číst a číst a číst. Doporučím toto vlákno a pak:
rybicky.net/forum/1903 .
Jednoznačný názor na to asi nebude. Jedni ti doporučí to a druzí zase něco jiného. Je to tvoje PMDD a tvoje AQ - rozhodnout se budeš muset sám.
A z jakého důvodu pro míchání se používá destílka? Proč nemůže být voda z akvária?
Já se tím nikdy nezabýval. Ono - před léty jsem to nezkoumal v čem PMDD míchám a teď mám koupenou první várku, takže jsem to udělal postaru.
Už se mně ale párkrát stalo že destilka byla horší než to co mně teče z vodovodu. Takže ji nepoužívám.
Já ji kupuji v prodejnách náhradních dílu a autodoplňků. Jestli to je jedno - to fakt nevím. Dokonce netuším jestli jich je více druhů, ale řekl bych, že ne. Destilovaná je destilovaná. Nejsem chemik a neřeším to, prostě ji koupím.
10 kaček mě nezabije a je to na dvě dávky.
Jistě bude i na každé benzince, ale bude asi stát o pár kaček více.
A kde jí můžu koupit? V lékárně nemají. Viděl jsem v Tesco, ale pro technické účely, pitná to asi není.
Myslím si, že to je jedno. Já používám vodovodní.
Ano je. Jeden litr destilované vody stojí kolem 10,-Kč - o to ti jde?
Ahoj, povedlo se mi sehnat v Braniku PMDD. Jen jsem se dozvěděl, že se ten prášek má míchat v destílce, je to moc důležité? Je možný to míchat v akvarijní vodě?
NO3 je v normě - tedy beze změny. Ohlídám to.
Změř si NO3 to by se mohlo zvednout. To je asi jediná úprava. Pokud nemáš měkkou vodu vynechal nebo omezil i MgSO4·7H2O – síran hořečnatý heptahydrát.
Ale mám testy, mám. Jen mne zajímá názor. Chápu, že změřím a mám výsledek, ale přeci jen...
Ty nemáš testy aby jsi si parametry změřil a podle toho se zařídil?
AQ jsem osadil hejnem ryb - před tím tam byly jen 4ks SAE a 2ks ancíků (nádrž jsem zatím jen zajížděl). Přidával jsem PMDD a nyní, když je tam ryb dost si nejsem jistý jestli by bylo lepší dávky PMDD snížit, jelikož ryby taky produkují nějaké to "přírodní" hnojivo, tak aby nedošlo v AQ k nadbytku živin a možné tvorbě řas.
Co myslíte - snížit, nebo na pár dnů vynechat PMDD?
Starší reakce
Dejte prosím kontakt na Braníka, díky
Či pokud nepotřebuješ něco extra čistého, tak používám pro zahrádkáře - třeba v globusu.
Bráník prodává PMDD, tak jistě i s tímto si poradí, napiš, zavolej, podle mě uspěješ.
Ahojte, kde bych mohl sehnat K2S04 v Praze? Děkuji.
Starší reakce
Ano.
Ale môžem ho používať naďalej jo?
Je normálne keď Plantex CSM+B + destilovaná voda po čase zmení farbu na tmavo žltú? Uložený v chladničke cca 2-3 týždne.
Starší reakce
zalezi jakou mas zdrojovou vodu
Hnojíte aj v deň výmeny vody?
Sid chtěl říci, že si o tom máš nejdříve hodně nastudovat. Důležité je vědět proč do akva něco přidáváš. U PMDD to znamená, že dodáváš do akva něco, co mu, resp. rostlinkám, schází ke štěstí
. Když nevíš co mu chybí, nemůžeš vědět, kolik čeho přidat. To tak na začátek
.
Z vašeho dotazu je zcela zřejmé, že nejvhodnější manipulace se sáčky s "PMDD" bude jejich uložení na dno hodně hlubokého šuplíku.
Nicméně je vhodné míchat je zvlášť.
Všechny složky smíchejte dohromady.
0 17.03.2012 18:12 kajik606 – dotaz pmdd
Dobrý den,prosím o radu mam smíchat všechny složky 3 sáčky pmdd najednou nebo odděleně a které je nejdůležitejší.Díky.
Starší reakce
Zásadní otázka zní, zda je vůbec nutné do vody nějaké živiny v podobě PMDD (nebo jiných hnojiv) přidávat. Pokud to objektivně nutné je, pak by bylo nelogické s tím jen tak - pro nic, za nic - přestat. (Důsledky jsou předvídatelné.)
Pro pořádek: vždy bude záležet na podmínkách v akva - v některých se nemusí používat hnojiva vůbec; stačí živiny obsažené ve vstupní vodě a dodané ve formě krmiva pro rybky a odumírající organické hmoty.
Jak dlouho se musí hnojivo používat?? Neni pak problém,když se vysadí??
To by platilo, kdyby kytky čekaly jen a pouze na ty živiny, které denně do vody pomocí PMDD dodáme. A protože tak tomu není, (PMDD slouží "jen" k "dorovnání" požadované koncentrace živin), je jedno, kdy se hnojivo přidá.
asi rano... behem dne je potreba zivin nejvic.... teda podle mne
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x