PMDD
Ano 2-5 ml na 100L vody tak proto se ptám jestli 2,3,4,5ml Na 100L vody???
a proč? Vycházej z návodu.
0 23.02.2014 12:35 bettasvetcz – Dávkování
Dáte radu? je optimální dávkování na mou nádrž " Setovka 300" 12 ml denně? Dík za každou radu.
Ciffik napsal: Bohužel dneska je ,,chemie" dostupná každému
edit: mám ten pocit, že nutnost o popisu a složení chem. látek udává i zákon, takže dotyčný prodejce, by teoreticky mohl mít slušnej problém
Žiadny zákon ešte nikdy nič nevyriešil, kým sa nájdu somári, čo to kúpia. Dotyčnému kupcovi odporúčam, aby náklady presunul zo stĺpca hnojivo do stĺpca vzdelávanie. Teda ja aspoň dúfam, že sa z toho poučí...
Do akvárka som to nedával - neviem.Ale pri emerznom pestovaní to bolo dobré.
Amrtin: Vďaka, takže nie je uvedené zloženie, len množstvo pridaných prvkov pri uvedenom dávkovaní - teda nemám ako zrátať, ale verme výrobcovi, že to spočítali dobre
Robo: Napadli mi dve možnosti - buď bol cca 1 mg/l železa vo vode už pred začatím hnojenia, potom je otázka, kde sa vzalo, nejaké iné hnojivo, výživný substrát, guličky? Alebo došlo k nejakému omylu pri namiešavaní hnojiva - obsah sáčku sa mal rozpustiť v 1/4 litra vody, bolo tak učinené?
Mne JBL test Fe ukazuje po 5 minútach zhruba polovicu množstva Fe viazaného v chelátoch podľa vypočítaného obsahu a ukáže viac až po pár hodinách. Pokiaľ bolo v 90 l vody 1,5 mg/l, po výmene 25 l by malo byť zostať presne 1 mg/l, to sedí.
Je niekde na balení alebo v letáku toho hnojiva Ferox uvedené presné zloženie alebo aspoň percentuálne zloženie prvkov?
Ty sáčky s barevnou chemií vrať prodávajícímu a pořádně mu je omlať o hlavu. Člověk prodávající takovéto věci, by měl vědět, že je nutné ,,sebemírumilovnější" chemikálii POPSAT (název/složení) !! Svědčí to o naprostém amatérismu prodávajícího. Osobně se mi při pohledu na to foto ježí chlupy...
Až ti to spolkne dítě, co řekneš doktorovi? Pěkný modrý prášek - vypadá jak ariel? Bohužel dneska je ,,chemie" dostupná každému
edit: mám ten pocit, že nutnost o popisu a složení chem. látek udává i zákon, takže dotyčný prodejce, by teoreticky mohl mít slušnej problém
podobný balíček jsem viděl na burze... Když jsem se paní ptal zda jsou jednotlivé látky popsány - dostal jsem ubezpečení, že ano. Bohužel jsem nevěřící tatar a balení rozdělal a bylo to tak jak to máš ty... tak jsem jít to zase vrátil do balíčku a s díky odešel...
Burza Praha Pankrác
ja by som s tym tvojim hnojivom radsen neexperimentoval, kup druhe z niakeho overeneho zdroja
a to se může davat do akvarka?
Nebude to Kristalon?
Ten má presne takú farbu.
MgSO4*7H2O je ten nejvetsi sacek, takove bile krystalky. K2SO4 je krasne bily prasek, pokud je ovsem cisty. 92% uz se dodava s nahnedlou barvou (vypada trosku jako mouka, a obsahuje navic predevsim slouceniny vapniku a horciku, nic skodliveho), a v zahradnictvich se dodava jako "Draselna sul 60%", ktera je hneda a jeste k tomu i granulovana. Takze pokud je to hnede K2SO4, pak rozhodne nijak ciste. To modre bych si myslel, ze jsou mikroprvky, od ruznych vyrobcu maji ruzne barvy, zelenou, nazloutlou, hnedou, tak proc by ne modrou (jen to ve mne evokuje pocit, ze jedine co by v tom mohlo byt modre je Cu-EDTA, ovsem to muze byt jen mou neznalosti)...
Jenze ono se da pribarvit ledacos (proc by nekdo pribarvoval K2SO4, jako treba pro efekt, to by musel byt magor), takze s jistotou Ti to nereknu, a to i proto, ze prave mikroprvky nemusi mit jasne danou barvu, kdyz se ani nevi, co tohle ma konkretne byt.
Doporucuji priste koupit baleni PMDD od jineho vyrobce, kazdy rozumny ma na saccich jak oznaceni o co jde, tak jeste i hmotnost (i kdyz uz mi laboratorni vahy taky ukazaly, ze udavany +/-1g muze take znamenat o 3g jinak).
To modré bych neriskoval a ty granulky budou asi staré hrudkojidní mikroprvky. Nechápu některé prodávající...
By ma zaujmalo,čo je tá namodralá vec a tie granulky tiež.
Tak to si myslím nevydrží
tak si to rozděl na polovinu a dej tam polovinu vody,Já to tak dělám.
Zdravím, koupil jsem PMDD a v návodu je, že se má rozmíchat do 500 ml a dávkovat 1 ml denně - to teda znamená že mi to v tý flašce vydrží 500 dní? nezkazí se to nějak?
A může mi někdo takle odpohledu říct složení podle fotky - trochu mě znervózňuje ten modrý prášek na praní
Zřejmě jsi si koupila PMDD bez KNO3, Takže je tam draslík, hořčík a mikroprvky. Předpokládám že máš zájem o draslík, tak ten klidně rozdělej 0,5 l vody. To ostatní si schovej.
a pokud má vysoké no3 a nemá draslik,může použít i plovoucí rostliny pistie,ty si s no3 velice dobře poradí
Pokud máš nízké NO3 a dostatek rostlin přidává se KNO3
Pokud máš vysoké NO3 a dostatek rostlin přidává se draslík.
Chce to ale hlídat, protože se ti po čase poměry mohou obrátit.
I když máš dost vysoké NO3 díky rybám a nevlastníš draslík, lze dodávat i KNO3 protože draslíku obsahuje poměrně velké množství.
pre kazdy sacok 500ml (ak jeby si to zmiesala dokopy, co nieje moc dobre stale to bude do 500ml ;) )
PS: preco len makroprvky? a tiez co mas napisane na tych sackoch?
prestudovat
www.prirodni-akvarium.cz/… , najlepsie celu temu ziviny, uplne najlepsie celu stranku ;)
Záleží to hlavne na vstupnej vode.Ja napr. pridávam KNO3 pre "dorovnanie" pomeru N:P - pretože v krmivách je dost veľa P.
Takže za určitých okolností sa kľudne KNO3 môže pridávať aj ked je v akva veľa ryb.
destilky
Klidně ten jeden sáček vysyp do 500ml vody
myslím že nezáleží až tak moc na poměru ryby:rostliny , změř kolik máš v akva NO3 a podle toho přidávej KNO3 nebo ne , já mám v nádrži hodně ryb i hodně kytek a NO3 mám mezi 0 a 12,5mg
čágo béélo, potřebovala bych poradit..
koupila jsem jednu dávku PMDD se třemi sáčky, jeden z toho jsou jen makroprvky, které potřebuju aplikovat, ale je tam návod jen na 500ml, ale pro všechny 3 sáčky.. Tak jak to namíchat?
Spíš bych řekl bez, když je hodně ryb a málo rostlin.
Bez KNO3 když máš málo rybek a hodně rostlin - to mi nějak nesedí , přečti si to po sobě
S KNO3 hnojit když máš v akva málo rybiček a hodně rostlin.Bez KNO3 když máš hodně rostlin a málo rybek
Kdy hnojit s KNO3 a kdy bez? Jsou nějaká pravidla, nebo je to podle chuti?
Starší reakce
Tak hnoj normalne akva a pak pri vymenach a odkalovani pouzij vodu na zalevani kytek
Ja to tak delavala a kytky za oknem rostly jak zbesile
zalíváš tím 1x týdně, není to žádná divočina, já takhle hnojím orchideje
no jenže jde o to, že to co se prodává není destilka dělaná klasickou destilací jak píšeš. Je to voda osmotická, demineralizovaná. Klasickou destilku dostaneš jen v některých lékárnách. Ale to už jsme řešili stránku nazpět.
0 15.02.2014 23:46 - Takže sme dospeli k tomu,že je to v podstate jedno.
Sranda musi byt
neber to v zlom. s tou mysou to bola pecka to by ma ani nenapadlo
OK, to beriem, ale šlo o pointu: Napíšeme to tam radšej (nestojí to nič) a budeme krytý. To je všetko, čo som k tomu chcel povedať
Začína to byť naozaj napínavé
Stačilo by ak by ste boli vo firme, kde sa destiluje. Chlapi, destilačný prístroj je vzduchotesne uzavretý a predestilovaná tekutina (voda) vyteká znova do kvalitne uzavretej nádoby a až z tej nádoby sa berie vzorka do labáku. Je to lepšie istené ako vo výrobni potravín a mäsových výrobkov.
Pri akože technickej destilke sa odparovaná voda vedie cez aktívne uhlie a nad ním sa vyzráža a vyteká vonku.
Nemám žiadne informácie o tej "technickej" destilke, ale môj názor (z obchodných skúseností iného odvetvia) je takýto: Ak sa nebodaj čosi do tej vody dostane (menšou haváriou, hoci nejaké mazadlo alebo tam padne myš) a niekto by si tým spôsobil ujmu na zdraví, mohl by byť problémy s vymáhaním škody. Ak sa tam napíše "na technické účely", bude pokoj
Tak mě šlo od začátku spíš o vliv "něčeho" na kvalitu PMDD,než že naleju pár ml "něčeho" do akva
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x