Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2016 00:14 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ercan
Změř si kolik toho přibližně potřebuješ (gramů) a udělej si odměrku a nic nerozdělávej do vody. Nic ti nebude degradovat a plesnivět a nepotřebuješ žádné konzervanty a podobné srágory. Prostě to do vody jen nasypeš. To mluvím o mikroprvcích ty ostatní se nekazí, nebo to na ně nemá vliv. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 00:06 Muž amrtin [191] Re: ercan
Přidej do microprvků sorban draselný a kyselinu citronovou...vždy na špičku nože. ..a nezkazí se tak rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 20:18 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: ercan
Rychleji se bude kazit. Ale když si koupíš kvalitnější směs železa a mikroprvků, tak rozdíl nebude velký. Dřív jsem PMDD dělal normálně z vodovodní vody a fungovalo (byl poznat lepší růst rostlin než bez hnojení).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 20:15 Muž ercan [38]
Zdravím ahoj
Jenom taková otázečka.
Co by se mohlo stat,kdybych namíchal PMDD normálě vodou z kohoutku? Začalo by se jen dřív kazit,nebo by se celkově znehodnotilo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 23:32 Svarczik Re: Roderik
Zdravim... ono lepsi, nez hotove pmdd je koupit kazdy prvek zvlast, k tomu testy a pridavat jen to, co opravdu potrebujes.. treba ti zrovna chybi to KNO3, ale to nezjistis, dokud to nezmeris. A jelikoz nedavas KNO3, tak se pripravujes i o velkou cast K...

Tady mas clanek, ktery by ti mohl pomoct:
www.akvarko.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2016 11:14 Muž Roderik [0]
Zdravím,
Som začiatočník a akva mám necelý rok. Od začiatku stále trochu experimentujem a snažím sa nájsť ideálny stav pre rastliny. Začal som s rastlinami: jávsky mach, ludwigia peruensis, limnophila sessiliflora, hemianthus callitrichoides cuba, eleocharis sp. mini. Darilo sa hlavne machu, eleocharis, limnophila (tej sa darí non-stop). Hemianthus chvíľu išiel a potom začal stagnovať. Ludwigii sa dlho darilo. Neskôr som do pozadia pridal vallisneria gigantea a tá začala mať deravé a žlté listy. Vtedy začala stagnovať aj ludwigia a eleocharis, hemianthus sa už skoro nehýbal a žrala ho hnedá riasa. Chcel som od začiatku vytvoriť koberec a zároveň zachrániť ostatné rastliny, tak som začal asi pred 2 mesiacmi s PMDD bez KNO3, kedže si myslím, že mám prerybnené. Dávkujem 2,5ml na deň. Výsledok: vallisneria sa zotavila a vyháňa stále nové odnože, limnophila rastie niekoľko cm za deň. Ludwigia odišla úplne, tráva naďalej stagnuje, mach sa začal rozpadať. Doplnil som znovu HC, ten sa dosť rozmnožil, ale opäť ho napadla riasa. Riasam sa od pridania PMDD veľmi darí a chytá sa na všetko - aj na kamene a koreň, kde predtým nikdy nebola. Treba povedať, že vlastne všetkým rastlinám od pridania PMDD nedržia korene v podklade. Chápem, že je tam nerovnováha. Otázka znie: je to len otázka správneho namiešania PMDD? Osobne chcem postupovať tak, že otestujem vodu a podľa hodnôt namiešam hnojivo. Nie je však problém niekde inde? Možno je vysoká koncentrácia škodlivín, aj keď sa snažím stále odkalovať, ale substrát nemiešam kvôli rastlinám. Pristúpim aj na zredukovanie osádky, radšej vytvorím akva z 2 druhov rýb, ak to bude nutné a pomôže to.
Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 11:39 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: varyska
V ledničce jsem to nikdy neměl a stopové prvky už nerozdělávám ale sypu je rovnou po asi 0,5g. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 08:23 Žena varyska [22] Re: varyska
můžu to mít v lednici s PMDD?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.06.2016 08:22 Žena varyska [22] Re: vaaclav
tak jdu na to... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2016 23:48 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: varyska
Klidně to drž na 20 - 30 mg/l řasy jsou spíše z nedostatku NO3 než z přebytku. Dávkuj pokud možno denně. Pokud chceš spočítat kolik toho máš teoreticky dávat tak jsou na to kalkulačky. Musíš ale počítat i z tím že něco udělá filtr a vstupní voda. www.rostlinna-akvaria.cz/… :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 21:50 Žena varyska [22] Re: vaaclav
ahoj,mám ještě jeden dotaz, koupila jsem si KNO3,chci se zeptat, dnes jsem měřila hodnotu a mám NO3 skoro na nule, kolik mám začít přidávat dusičnanů, aby se mi zase nerozjela řasa, určitě pomalu, tak na hladinu asi 10mg/l, že?? Nechci zase něco pokazit...PMDD dávám obden 4ml... děkuji. Aplikuje se KNO3 denně nebo týdně? Opravdu děkuji ...všem... :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 11:24 Žena varyska [22] Re: vaaclav
Děkuji, provedu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 08:20 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: varyska
V PMDD je 6g a to bývá málo. Já si rozděláván zvlášť 25-30g. Kup si ale pořádné testy aby jsi zjistila jestli je to pravda že máš nedostatek NO3. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 08:12 Žena varyska [22] Re: varyska
oprava vstupní voda má asi 8mg/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2016 07:57 Žena varyska [22] Re: vaaclav
používám nakonec studniční vodu, protože obsahuje asi 0,8mg/l NO3,je bohatší než kohoutková... takže mám ještě přidávat i když v PMDD už je to obsaženo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 22:14 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: varyska
Pokud jde o testy na NO3 tak jsem jich vyzkoušel několik ale skončil jsem nakonec u JBL. Že se ti nezvedá NO3 je většinou tím že komerční hnojiva ho obsahují málo nebo vůbec. Většinou je to draslík a železo. Bylo by také dobré zjistit kolik NO3 obsahuje vstupní voda.
Pomoc je jednoduchá v drogerii hledej potravinářský sanytr neboli E 252 neboli dusičnan draselný na nakládání masa. Byl bych ale opatrný těch rostlin zas tak velké kvantum nemáš aby ti všechen dusík sežraly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 19:01 Žena varyska [22] Re: romant
četla jsem tady že má někdo zvlášť mikro a makro prvky, u toho mojeho je to asi dohromady/ jak si myslím/, když je potom nejvíce procent K 18,3 a NO3 7,8% proč mám potom pořád hodnotu na nule?? Koupím si test JBL, používám Rataje, asi to není úplně vhodný test, že?? Ty řasy zmizí, když budu měnit vodu pravidelněji??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 18:21 R Muž romant [28001] Re: varyska
Tak teda nevím, jestli je to toto, potom je vše napsáno na krabičce. akvarijni-hnojivo.cz/… Vodu samozřejmě měnit a to právě při hnojení rozhodně pravidelněji než když se nehnojí, čímž neříkám, že se nemusí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2016 18:17 Žena varyska [22] – začátečník
Dobrý den všem, mám dotaz, koupila jsem si PMDD - Premix udělala roztok, dávkuji 6ml denně, kytky se zvetili, nastoupila zelená řasa a štětičková... mám omezit hnojení?? Musí se při hnojení pmdd měmit i vody každý týden?? a poslední otázka, jsou v něm obsaženy mikroprvky?? Někde jsem tu četla, že jsou zvlášť?? tak teď vůbec nevím, čím vlastně hnojím?? Jsem z toho zoufalá :-( , nedaří se mi /ani hnojivem ani rybíma hovínkama/ zvednout hladinu NO3, kde dělám chybu?? Moc , moc děkuji za každou radu sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 23:10 Deepinpeat Re: NHKG
OT: aha, to jsem se špatně vyjádřil. Já nehnojím řasy v akvárku, pěstuju řasy vedle, momentálně +- 20 litrů týdně, těma pak krmím bud různý "domácí" nebo chycený plankton.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:54 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Deepinpeat
Mi se to nekazí. Mám hnojivo i dva měsíce při pokojové teplotě bez problémů. Když přestanu hnojit, do týdne mají rostliny problém. Akorát nevím, co mým rostlinám chybí, takže je možné, že se cheláty během té doby nenápadně rozloží a stačilo by hnojit jen makroprvky...

OT: Proč hnojíš řasy? Kvůli krmení pro ryby? Když jsem měl L128 modrý fantom jsem to řešil, ale nakonec jsem to vzdal. S mým osvětlením porostou jedině rostliny na hladině. I na řasy je to málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:44 Deepinpeat Re: RXC90
aha, no já to mám v zelených petkách v teplotě kolem 12-15°C celou zimu. Ale jelikož s tím hnojím řasy a ne kytky a potřebuju s tím víc blbnout, tak mám zvlášt každou sloučeninu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:43 Deepinpeat Re: RXC90
Jinak tady je skladování popsané, vlastně všechno popsané. akvarijni-hnojivo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:42 Muž RXC90 [12] Re: Deepinpeat
makroprvky mam zvlast, a prave ty se mi zkazej nejdriv, po par tydnech tam zacne plavat nejaka zelena plisen nebo co a drzim v teplote cca 4 stupne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:32 Deepinpeat Re: RXC90
Udělej si roztok makroprvků, ten by měl vydržet. Já to mám úplně zvlášť každou sloučeninu, sice asi silnější koncentrace a držím to v teplotě pod 20°C, ale nekazí se to vůbec. Cheláty se naopak kazí rychle za všech okolností a nejlepší je používat je suché, jelikož tak vydrží v pořádku. Spočti si dávku co bys měl v daném objemu, který dávkuješ toho roztoku a zkus si ten objem prášku rozdělit na nějaké poměrné díly, abys dokázal odhadnout, kolik to asi bude. Tak se to dá udělat i když nemáš přesnou váhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:23 Muž RXC90 [12] Re: NHKG
to tak delam ted, a ani tu pulku nestihnu zdelat nez se mi to zkazi, a celou dobu ho drzim v lednici, a dalsi vec, vahu sice mam digital ale prijde mi, ze uplne presne nevazi v tak malem mnozstvi jak 5 g :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:15 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: RXC90
Proč to chceš dělat? Není lepší si navážit třeba polovinu a dát polovinu vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2016 22:13 Muž RXC90 [12]
Zdravim, chci se zeptat, zda by se nejak ovlivnilo PMDD hnojivo kdybych ho zmrazil a pak rozpustil?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.04.2016 09:43 Muž DaveLister [478] Re: ercan
Doporučuju test PO4 (fosforečnany), ideálně od stejné značky. Fosfor je makroživina, která se chová podobně jako dusičnany, tzn. ve spoustě akvárií je ho moc, ale když rostou dobře kytky, může ho být také málo (a pak už tedy nerostou). No a pokud neřešíš peníze, tak můžeš i test na draslík (K), samotného by mě zajímalo, kolik ho v akváriu mám - ale nikdy jsem ten test neměl, a obešel jsme se bez něj, to už je imho vyloženě luxus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2016 09:24 Muž ercan [38]
Dobrá tedy.
Říkáte že to PMDD Premix je blbost.
Když bych si tedy koupil toto www.akvarijni-hnojivo.cz/… a míchal si to sám tak to bude lepší.
Teď bych měl ještě jeden dotaz. Jestli mě bude stačit tahle sada testů www.aqua-obchod.cz/… abych zjistil čeho je tam málo abych namíchal správný poměr toho PMDD. Spíš si myslím ale že asi ne. Tak které testy bych měl k tomu dokoupit?
V tomhle zatím absolutně plavu stydim
Předem díky za reakce.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 23:57 - Re: ercan
Všetkého veľa i málo škodí.Kedže predajca absolutne nepozná tvoje akvárium a tobôž tvoju starostlivosť či množstvo rýb-rastlín v nádrži.Jednoducho si to musíš vyskúšať a prejsť oným procesom sám.Množstvo jednotlivých zložiek sa dá prepočítať v kalkulačkách na nete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 21:13 Muž ercan [38] Re: DaveLister
Myslel sem jakože tam je pomyslně od všeho trochu a časem by se vidělo čeho je tam málo atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 20:27 Muž DaveLister [478] Re: ercan
To dost záleží na tom, co potřebuješ a chceš do vody přidávat. Ze to někdo predmixoval za tebe ti sice může dát falešný pocit jednoduchosti, ale těžko znal tvé akvárium...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2016 20:19 Muž ercan [38]
Čauec!
Chci se pustit do PMDD ale na to míchání různých složek si zatím netroufám. Chci se tedy zeptat co by mohlo být pro mě z hlediska neznalosti lepší koupit? Přemýšlel jsem o PMDD plus nebo PMDD premix.
Předem dík za info ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 20:37 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: deck
akvarijni-hnojivo.cz Trochu jim to trvá, tak s tím počítej. Mi došlo zboží necelé 2 týdny po objednání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.02.2016 20:36 Muž liborass [174] Re: deck
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 20:35 Muž deck [85] - Všeobecně akvaria
Ahoj, kde si mužu objednat na netu pmdd? Ne rostlinna akvária není a na burzu nejedu. Dík X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 20:07 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Urtman
Áno, pokiaľ píšu takéto isté zloženie, tak by som to namiešal štandardne z pragmatického dôvodu: nech sa to míňa rovnomerne. A či už sa bude dávať 5 ml alebo menej, to už je druhá vec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 19:17 JoKa Re: zervan
Právě na to se ptám. Nezdálo se mi to. Logicky makro musí zbývat. Není problém koupit plantex ještě zvlášť, ale nedávalo mi to smysl, proč teda rovnou nedat plantexu víc, nebo makro míň, aby se rozmíchalo taky v půl litru.
Takže radíš míchat v půllitru a na návod kašlat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 19:00 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Urtman
No toto je presne zloženie PMDD LF, to poznám. Ak to poslali presne takto (teda sedí aj hmotnosť v súčte - makro 73 g, mikro 9,6 g), potom sa rozpúšťa oboje v pollitri a dávkuje 5 ml na 100 l denne. Skôr som čakal, že bude zmes v tom sáčku inak navážená, ja si trebárs zarábam podstatne koncentrovanejšie roztoky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 18:36 JoKa Re: zervan
Kno3-18g; K2so4-42g; MgSo4-13g a plantex-9,6g.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 18:29 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Urtman
Jáj ono je to v nejako sáčku zarobené, len sa má rozpustiť a tým pádom bude iné množstvo pri rovnakom dávkovaní, rozumiem. Tak niekde je asi chyba. Neuvádzajú presné zloženie? By som to prepočítal. Lebo "originál" LF má dennú dávku 2 ml na cca 40 l, teda cca 5 ml na 100 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 18:21 JoKa Re: zervan
Množství odpovídá složení "latest formula".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 18:06 Burak125 Re: Urtman
Ahoj,já mám v návodě 5 ml/100 l nebo dle potřeby.Proto to nevychazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 16:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Urtman
No a akú hmotnosť toho ktorého poslali?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 16:01 JoKa – Latest formula
Ahoj, včera mi přišlo PMDD latest formula. S PMDD už nějaké zkušenosti mám, ale tady mě jedna věc zarazila. Makroprvky se rozmíchávají v 800 ml a mikro jenom v půllitru. Oboje se ale dávkuje standartně 1ml/100l.
Když se nad tím zamyslím, tak logicky musí makroprvky zbývat, přitom jsem to objednával po celých balení (ne jednotlivé prvky zvlášť). Proč to teda nepřepočítají, aby se to rozmíchávalo oboje stejně? To by přece nebyl takový problém. Nebo se tam těch makro prvků dává víc? V návodě ale psali oboje stejně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 09:15 Žena sonetka [136] - Živorodky
Tak včera došlo PMDD + fosfor, zatím fosfor přidáváme 0,5mg a Premix v předepsaném množství, tak se uvidí, ale tipuji že na fosfor budeme muset přitlačit ... ukáže čas pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2016 21:22 Žena sonetka [136] - ŽivorodkyRe: vaaclav
Přesně tak, ta kytka, je tak akorát na vyhození :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2016 20:29 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: KarlosS
Rozhodně krásný není, vypadá dost hrozně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2016 20:25 Žena sonetka [136] - ŽivorodkyRe: KarlosS
Nevím proč, ale lístky koberce jsou cca poloviční, než tomu bylo zanova ....
Buď kytka stárne a bude chtít razatní prostřih, nebo se něco děje a kytka se zmenšuje, další symptom, pochcípal nám komplet mech, byl krásný, zelený a do 14 dnů zhnědl a zhnil ..... Zajímavé, že mezitím nebyl žádný zásah do akva, byli jsme na dovolené a po dovolené mech nikde coze

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=651