Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.06.2013 15:27 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: amrtin
Ve srovnání s těmi "prášky" co si do vody nasypu sám to drahé je.
Jde víc o pohodlnost, protože už je to připravené a dávkuji podle návodu na obale. Když to nefunguje tak nadávám na fórech místo abych se vzdělával a na základě získaných informací hnojení upravil ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2013 15:12 amrtin Re: Miso
Jasně že pro někoho je lepší když si to namíchá sám,ale pro spoustu lidí je výhodnější to koupit hotové-není to zas tak drahé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.06.2013 15:01 Muž Miso [470] Re: Burik
ale zasa pri minicku sa to moze hodit ;) ...samozrejme taketo kupovanie PMDD a PMFE je pre mna nezmysel ked vsetky zlozky su bezne dostupne (ako chemikalie) a zriedit s vodou si to mozem aj sam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 14:58 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Ganjamir
mluvíme o PMDD od Plantagrow..ty už namíchané lahve.Je tam málo solí na moc vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 14:08 Muž Miso [470] Re: Ganjamir
mozno bola myslena metoda hnojenia PMDD, nie samotne prasky. Ta naozaj uz v niektorich pripadoch stacit nemusi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 14:02 Muž Ganjamir [87] - Cichlidy – PMDD+PMFE
Jak sem tu psal o té řase, tak už není :-) Vyndal jsem ten kořen, 3dny dávkuju PMFE + víc PMDD a svítím jen 9hod , a už po třech dnech se sama ztratila, jen místy pár bílejch chlupů ... burik nechápu jak může být PMDD slabé, je tak silné jak si ho namícháš a dávkuješ, zajímalo by mě jaké hnojivo je lepší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 23:22 amrtin
Slabé?K ničemu?No,mě to zas až tak k ničemu nepřipadá,rozhodně to ničemu neublížilo,odstranilo vláknitou řasu a nebylo to drahý.Ještě uvidíme časem... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 21:49 Muž Burik [727] - AquascapingRe: azonic
souhlas,já to tu nechtěl tak naplno říkat,ale je to tak..je to slabé..PMDD to samé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 21:41 Muž azonic [63] - RostlinyRe: amrtin
Zkoušel jsem taky PMFE od Planta grow a po cca 2-3 mesíčním testování musím říct, že je to k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 21:34 Muž Burik [727] - AquascapingRe: curlykatie
při slunečním světle ti porostou řasy,tak akorát:-))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 21:28 curlykatie Re: grunda
znamená to, že když to bude mít víc světla pak rychleji porostou? A když budou mít jenom sluneční světlo pak budou růst tak akorát?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 22:23 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: lhajek
max trošku rychlejším růstem kytek, ale to zase závisí na světle a živinách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 22:19 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: grunda
Jenže to je stav který třeba v akva mám i bez toho. Jinak se to nepozná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 20:51 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: amrtin
pokud ti rostou kytky a nerostou řasy, tak to funguje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 14:12 amrtin – PMFE - dotaz
Koupil jsem toto: www.plantagrow.eu/… a dávkuji to už cca měsíc s jedním 5ti denním výpadkem -po jaké době bezpečně poznám,že to je k něčemu? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 13:25 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Designer
Proto jsem koupil jen PMFE který je mnohem levnější než ostatní uhlíková hnojiva, když se nebude dařit tak mě pak nebude mrzet že jsem do toho dal moc peněz ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 13:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ganjamir
Zkus, uvidis. Ma negativni zkusenost je jednak s hnojivem jineho jmena a druhak treba za to fakt muzu jen ja, ze to neumim pouzivat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 12:23 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Designer
No tak uvidím co s tím budu mít za zkušenosti já ... objednal jsem si PMFE, co si čtu tak sním mají všichni kladnou zkušenost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 17:47 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Designer
Tak to máme docela podobnou zkušenost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 11:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ganjamir
Zkusil jsem EasyCarbo a lil jsem to do akvarka spolu s PMDD+KNO3 (to jsem tam daval i pred tim tekutym uhlikem). Nejhur to odnesl mech, tomu se ten tekuty uhlik vylozene nelibil. Ale kdyz jsem videl, co delaji Echinodory, kterym by to melo pomoct (rostly dobre, ale kdo chce vic, nema nic), a pritom se zhorsily, prestal jsem s tim EasyCarbo a zase se vsechno zacalo dostavat do lepsiho stavu.

Uz jsem to psal, asi to s tim neumim, tezko mohu neco posuzovat z nejakych 2 az 3 tydnu pouzivani, a kazde akvarko je jine, ale rikam si, nic pro mne. Treba to casem jeste zkusim, ale ted nemam akvarko ve stavu na experimenty, chci aby poradne zarostlo.

Co jsem chtel napsat, se vsim radeji opatrne, at se o tom pise sebelepe, ne vsechno vsude musi fungovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 01:05 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Miso
Uvidím co se z toho vyklube moc dík za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 01:02 Muž Miso [470] Re: Ganjamir
zalezi na koncentracii tych prvkov, instantne navody ti mozu naznacit smer, ale ako pisem, nakoniec si na to budes musiet prist sam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 00:58 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Miso
Teď hnojím K2SO4 + KNO3 + plantex CSM+B + trochu MgSO4·7H2O chci dokoupit ten tekutej uhlík tak k tomu koupím ještě to KH2PO4 a snad to bude všechno :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 00:49 Muž Miso [470] Re: Ganjamir
doporucim ti zaobstarat si KNO3 K2SO4 a KH2PO4 plus mikro tj Tenso, Plantex alebo nieco komercne (ak mas mekku vodu tak este MgSO4·7H2O). Precitaj si rozne metody hnojenia PMDD PPS EI aby si mal prehlad o koncentraciach jednotlivych prvkov. CO2 stabilne, pouzitim dvoch flias burcaku, najlepsie CO2 set. A potom to uz je len na tebe a akva ;)
PS: toto plati pre akva so silnym svetlom, pri slabsom sa to da riesit inak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 00:34 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Miso
Tepv objednávám ještě o tom hodně čtu ... doporučil bys nějaký složení hnojiv??? Ten tekutý uhlík se mi celkem líbí jinak doma mám jen PMDD bez i s KNO3 co byste k tomu doporučili dokoupit ??? Co jsem si četl tak by PMDD + ten tekutý uhlík byla dobrá volba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 00:23 Muž Miso [470] Re: Ganjamir
podla mna stale vela svetla a malo zivin ( a co P a K? hlavne to K je dost podcenovane), peniaze za Seachem Flourish Excel si si mohol usetrit na ten CO2 set (ono FE moze pomoct ale nieje to konecne riesenie)
to je moja rada, samozrejme ber do uvahy vsetky, ale nakoniec si na to budes musiet prist sam ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 23:52 Muž Ganjamir [87] - Cichlidy – řasa
Díky všem za rady osvětlení teda stáhnu na 10h, pmmd+kno3 0,5ml/den a objednal jsem si i tekutý uhlík Seachem Flourish Excel a dropchecker a zkusím zapracovat na tom Co2 ... tak snad vše bude fungovat jak má :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 22:11 Muž Miso [470]
suhlasim s tym co tu bolo spomenute, ale podla mna pri takomto osvetleni je 10hod moc, max 8 a nebal by som sa to teraz stiahnut aj na 6 ;) ak bude vyriesene hnojenie a CO2 tak 8hod max
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.06.2013 22:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ganjamir
Dusik nepridavas, tech par krevetek ho nedoda a z vodovodu sice nejaky muzes dostat (podle toho, kde beres vodu), ale pises ze NO3 skoro nic, takze chybi, to myslim Burik trefil pekne. Je zbytecne lit tolik hnojiva, kdyz se nema jak vyuzit, kdyz chybi dusik. Zacal jsi hnojit, prisla rasa. Uber na hnojeni a pridej do PMDD KNO3. Kdybys svitil moc dlouho, poznas to nejprve na tom, ze se ti na koreni udela zeleny koberec, ale ne vysoky, spis prisedly. Z 12h stahni osvetleni na 10h, to je bezne jak se sviti, ale niz bych nesel, k tomu uz duvod nevidim.

Takze shrnuto, do PMDD KNO3, jen 0.5ml, a svitit 10h, tohle bych zkusil ja a pak uz jen sledoval co se deje. Nemusi to pomoct, ale pokazit tim moc nemuzes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 19:52 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Ganjamir
Nikdy to není jedna příčina, vše souvisí se vším. Jak to že v jiných akváriích se hnojí koňskými dávkami (metoda EI) a řasy rostou minimálně nebo vůbec?
Pátrej po tom co se stalo limitním nebo nestabilním prvkem v akváriu. Ale souhlasím s tím co tu zaznělo od Grundy a Burika.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 19:50 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Burik
co2 lahev je možná někde v budoucnosti teď to nějak musím dotáhnout s tím co mám zkusím zatím ubrat to světlo a co2 dám naplno ... ale je divný že měsíc a půl to rostlo jak z vody při 12h světle s co2 bez hnojení a to tam bylo ještě míň rostlin a řasa se dělala jen na kořenu , jen co jsem začal hnojit začala řasa všude, podle toho jsem usoudil že to bude hnojením a ne světlem ale dík za rady zkusím ubrat světlo i hnojení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   14.06.2013 19:35 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Ganjamir
buď uber světlo(klidně vypni jednu lampu),nebo sežeň CO2 lahev a bublej stabilně..jinak je to začarovanej kruh a cesta do pekel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   14.06.2013 19:26 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Ganjamir
pokud ti rostou řasy, a že rostou, podle toho co máš na fotkách to ruducha není, tak je to skoro vždy nedostatkem, nebo kolísavým CO2, v tvém případě nedostatkem - máš moc světla. Akva není pěstírna, neplatí tady, čím víc světla, tím víc rostou kytky, respektive platí, ale je do určité hranice a za předpokladu, že dodáváš nelimitní množství CO2 a živin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 19:20 Muž Ganjamir [87] - Cichlidy – řasa
Těžko říct jestli to je staghorn nebo roducha, teprve se tam začíná bujet ... zkusím snížit světlo teda aspoň na 10h .... jinak to co2 dávám přes 2 lahve 1,5l a hnojím každý den a ne jednou za týden
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.06.2013 19:09 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Ganjamir
vždyť jsem ti konkrétně poradil, pokud potřebuješ slohovku, tak prosím. Máš čersvě založené akva, je ještě nestabilní. Dáváš CO2 z kvasnic - nestabilní, na to, kolik tam pereš světla. Svítíš příliš dlouho, uber na 8 hodin. Dávkování hnojiva si uprav do více dávek, nelej jednu dávku týdně najednou. ;-)
a to nejdůležitější ješte jednou, 8 hod. denně svítit stačí X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 19:06 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: grunda
panove omlouvam se, ctu vic for a mam v tom zmatek:-D

ganjamir by mel predevsim jednoznacne resit co je to za rasu. rasa, ktera ma souvislost mimo jine s nestabilitou, hodne svetlem a burcakem je www.rostlinna-akvaria.cz/…

grunda: proto jsem zminil, ten burcak pres dve pet lahve (urcita stablita) a snizenim doby sviceni

Ja mel problem se staghornem a pomoci nize zminenych uplne vymizel...

nebo druha varianta: www.rostlinna-akvaria.cz/… stejna pricina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 19:05 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: grunda
Máš lepší řešení jak to napravit ??? budu rád za každý názor ale nějakej názor jako "8h stačí" a "když myslíš" si nech pro sebe potřebuju poradit ne ještě víc zmást
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 18:58 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Celiny
možná jsi si měl přečíst, na co reaguješ. CO2 dáva z kvasnic, svítí 12 hod. denně - 22W do 30 litrů vody a akva je založené 2 měsíce rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 18:57 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Celiny
nikde jsem nepsal že rostliny stagnují, právě naopak rostou ale s hnojením začla i ta řasa .... když budu hnojit jak hnojím a uberu světlo tak si myslím že rostliny tolik hnojiva nespotřebují a bude se řasa dělat ještě víc ,aspoň myslím že ta řasa se teď dělá z přebytku živin když se i rostlinám daří dobře .... teď už nevím jestli mám ubrat jen hnojení nebo i světlo, jako vždy čím víc si o tom čtu tím míň vím :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 18:41 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: Ganjamir
nevim co ti radili ostatni, ale ja bych jeste pouvazoval nad ponechanim stavajiciho mnozstvi pmdd, zkratil interval sviceni tak o 2 hodky, menil treba 50% vody co 5-7 dni a sledoval stav, pokud by doslo k zlepseni, zacal bych prodluzovat dobu sviceni... Kdyztak me prosim nekdo opravte, ale pokud mam rasu (rostiny stagnuji) a ja uberu na hnojeni, tak tim rostlinam jeste zhorsim podminky k rustu ne? vim, ze tam figuruje jeste co2, ale na to bych nebral ani tak moc potaz (pri stabilnim mnozstvi). O krmeni rasy jsem se docetl (rostlinna akvarie.cz), ze to nebude az tak horke (viz. EI). Jinak co se tyce tebou popsane rasy, nemuze to byt staghorn? na ten mi prave pomohla castejsi vymena vody a zkraceni sviceni o 2 hodiny (puvodne 36w do 112l, 12 hodin), hnojeni zustalo, co2 z 2x2l pet flasek, kazdy tyden vymena jedne lahve (300g cukru, lzicka kvasnc, 1,5l vody)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 18:32 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Ganjamir
když myslíš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:49 Muž Ganjamir [87] - Cichlidy – řasaa
Udělám to podle rad designera ... první uberu na tom PMDD jen na 0,5ml/den a časem postupně stáhnu osvětlení na 10h/den ... uvidím co se bude dít nic jinýho stím nenadělám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.06.2013 17:48 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: lhajek
proto měním co 5 dnů 1/3 vody aby se tam žádné takové látky nehromadily ... jinak nevím co k té údržbě víc můžu udělat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.06.2013 17:46 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Ganjamir
lhajek napsal: ...... ale je spousta dalších látek na které akvaristické testy nejsou a přesto růst řas ovlivňují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:43 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: lhajek
Vím že může nějaká látka přebývat ale bez testů to nezjistím mám jen základní testy no2 no3 ph kh gh ... mít testy alespoň na železo fosfor atd. by dost pomohlo ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:40 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: grunda
Než sem začal hnojit tak to jelo cca 1,5 měsíce bez řas ;-) ... a osvětlení začnu ubírat postupně přece nemůžu zničeho nic snížit světlo o 4h ... jinak to No3 už taky řeším dávám PMDD+KNO3 , taky to není žádná řasová katastrofa včas jsem si toho všiml
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:38 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Ganjamir
Ganjamir napsal: ... špatná údržba nebo filtr to bude těžko NO2 mám na nule NO3 skoro taky na nule a krevetky nekrmím vůbec .....
Z této tvé věty mě přijde že si myslíš že onen svinčík zmiňovaný Designerem je jen NO2 a NO3, ale je spousta dalších látek na které akvaristické testy nejsou a přesto růst řas ovlivňují.

Ale pánové nějak se to tu odchyluje od tématu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Burik
No jasne, mne to hned ani nedoslo, ja jsem si namichal PMDD s KNO3, pac mam malo ryb. Prebytek vseho a jedna ze zakladnich veci, dusik, proste chybi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:29 Muž grunda [1781] - Cichlidy
já to vidím jinak, pere 22W do 30ti litrů, CO2 z kvasnic, hnojí, svítí 12 hod. denně, akva je čerstváček a divý se, že má řasy coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 17:28 R Muž romant [28001] Re: Ganjamir
Ganjamir napsal: ...NO3 skoro taky na nule...Inu zde bych hledal jednu z možných příčin. Taktéž to CO2 z kvasnic bude zřejmě mít efekt nárazových vln a to se může taktéž spolupodílet a v neposlední řadě když přihlédnu k té světelné palbě a době svícení, no to by bylo aby se nějaká ta řasa neukázala. Tak snad je tomu rozumět. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=1651