PMDD
Teď někdo nabízí Plantex ve větším balení za dobrou cenu tady v inzerci (450g za 690,-) a makroprvky nakoupiš ve fichemě. Vyjde to líp než kupovat nějaké namíchané balení.
Tenso Coctail není tak dobrý jako ten Plantex, ale používá se, protože je levný a snadno dostupný.
Starší reakce
No, to je skoro dopoledne...
výměnu vody dělám právě teď
Nevidím v tom problém, ale jistě nic nepokazíš, když vodu vyměníš dopoledne a pohnojíš až k večeru.
Ty Tvoje postupy mi připadnou jaksi nešikovné. Mám Tenso Cocktail rozpuštěný v půllitrové flašce v lednici. Mám roztok udělaný tak, že jedna dávka je 10 ml. Když chci přidat mikroprvky (což u mě není denně), vytáhnu flašku, odleju do odměrky 10 ml, flašku vrátím do ledničky. Není na tom nic nepohodlné a neplesniví to.
Zdravím přátelé,mám další dotaz,četl jsem tu pár diskuzí na narazil jsem na jedno téma,které mi vrtá hlavou a chci mít v tom jasno.Když se dělá výměna vody v akva dává se tam následně hnojivo a nebo až následující den?Používám PMDD
Neviem ake malo Ph už som to vylial a zamiešal som to s destilkou a menšie množstvo.tak uvidim.Mam to nastavene na denne davkovanie takže do chladničky to dat nemožem.
A mal by som ešte jednu otazku.
Asi pred pol rokom som pridaval do dna tabletky NPK.Možem ich pridať znovu ak moja vstupna voda má NO3 15 a drží sa mi to okolo 15-25.Nezvýsi sa ešte viac NO3?
Roztok s hnojivem ma jakou hodnotu ph?
Poněkud nesrozumitelný dotaz, protože identifikuješ chemikálie velmi nepřesně.
Kyselina askorbová je antioxidant. Proti plísním se používají jiné příměsi. Nicméně pokud Ti to kvete již po dvou týdnech, asi jsi udělal něco hodně špatně.
Ja ředím v destilce a dávám do lednice
zdravim.Mam zaniesane vo flaske sypke hnojivo K a PO4 a Kyselinu askorbovú a asi po dvoch tyzdnoch to zacalo chytat plesen.kde moze byt chyba?Vodu som pouzil vodovodnú.
Starší reakce
No plantex v podstatě jinde nejde sehnat. A z kanady to je téměř nereálné, resp 11,5kg je na několik životů.
No já vidím hlavní výhodu v široké nabídce chelátů, většinou se prodává jenom Tenso Cocktail.
Pochopitelně. Já taky. Pan Petr přišel o zákazníky.
Neriešim.Kúpil som si po kile sám
Ve skutečnosti tak levný není. Výhoda je v tom, že naváží a i malé množství (pár gramů apod.), což normální dodavatelé chemikálií nedělají (nemohou pak garantovat udávanou čistotu).
Celý ten kšeft je v tom, že koupí kilovky a nasáčkuje to. Nic proti, užitečná služba, ... pokud by fungovala jak má.
Třeba by stálo za to objednat hned další, přeci jen mi přišlo "pouze" 5 balíčků hnojiva
, ale jinak máš pravdu, za pár peněz hodně muziky
Bohužel to tak je, má tam spoustu zajímavých věcí za rozumné peníze, škoda.....
Ne, já mám potravinářský.
V pgchem majú KNO3 čistý potravinársky a lacnejší technický tu je asi ten rozdiel.
Ano, přesně o to mi šlo, díky
Ano, o to mi šlo, jsem se nedokázat vymáčknout, díky
Předpokládám, že se ptáš na čistotu KNO3 - ani rostlinna-akvaria co jsem koukal čistotu neuvádějí, ale bude to myslím obvyklých 99%, takže půjde o identickou látku se stejným dávkováním
Jasně. KNO3 - dusičnan draselný je jen jeden. Akorát já mám jiný, něčím zasviněný...
Jasně, rozumím, šlo mně o to, co odpověděl výše Vaaclav, jestli to je stejný prášek jako komerční hnojivo KNO3, takže asi je a budu se k tomu tak i chovat
Je to klasický potravinářský KNO3 a je jedno kde ho koupíš. Já ho kupuji v drogerii 70g za 12-15 kč. Sanitr - KNO3 - E252.
Koncentrace komerčního tekutého hnojiva, stejně jako doma připraveného zásobního roztoku, není rozhodující. Jde přece o to, kolik účinné látky dodám do akvária. To si v každém případě musíš dobře spočítat sám.
A pak stejně zase pozorovat a měřit. Pokud např. budeš dodávat 1 mg/l NO3- denně, nikde není stanoveno, zdali to Tvoje rostliny všechno zbaští (a ev. to pro ně bude ještě málo), anebo to nestihnou spotřebovat, a v tom případě se Ti budou dusičnany hromadit.
Asi jsem nenapsal první dotaz úplně vhodně. Jde mi o to, zda to má stejnou "koncentraci" jako např. NITRO PLUS - dusičnan draselný (KNO3) od rostlinna-akvaria, tam je dané, že pokud rozpustím dané množství prášku do určitého objemu zásobního roztoku, tak tím pak dodám na jednu dávku X mg NO3.
Vlastní dávkování do mého AQ už si určím samozřejmě sám
To se nedá tak říct.
Obecně to lidi dávkují tak, aby měli v akváriu zhruba 3 až 30 mg/l NO3-, a asi stejně tolik (i trochu víc, někdy) K+.
Zásobní roztok si každý připravuje po svém.
Mohu se zeptat jakým poměrem ten sanytr ředíš / dávkuješ?
KNO3 kupuji sanytr, na uzení masa, drogerie Teta.
0 06.02.2017 08:19 Maq Objednávku u MRP jsem po měsíci čekání zrušil. Opravdu mi vadí, když se musím obchodníka doprošovat, aby se mnou udělal byznys.
Bez souvislosti s předešlým:
Zjistil jsem, že dusičnan draselný (KNO3) koupený u Fichema obsahuje nějakou nečistotu, která reaguje s vodou.
Abych Fichemu nepohaněl víc než si zaslouží, podotýkám, že od nich mám vícero chemikálií a tohle je jediný problém, který jsem pozitivně zjistil.
Starší reakce
0 30.01.2017 20:48 - Tenso parádne pohlcuje vlhkosť,takže mám doma celú krabicu ale vždy si len rýchlo vyberiem čo potrebujem a ostatné hermeticky uzatváram.Myslím,že to množstvo nespotrebujem do konca života.
Normálne je to v 100% stave stále sypké.
Mikroprvků je několik, kupuj podle svého pH.
Já sem si zatím kupoval tu
www.vitaplant.cz před koncem roku tam měli aji sypký formy který by měli co sem se ptal dat znova do prodeja
Já si pro ně chodím do prodejny takže se spolehnout můžu.
Uplne by som na to nespoliehal. Po Vianociach som to objednal a prisli mi 3 pytliky po 17g ("zrecyklovane" balenie z EI balicka), ktore vsak nie su uzatvaratelne.
Já si je kupuji tady
www.profiplants.cz/… jde to opakovaně dobře zavírat takže se s tím nic nestane. Kdysi jsem si toho koupil moc a po roce z toho byla plastická hmota.
Aha takže když to mám tu jednu směs v tekutým stavu tak mě to postupně degraduje, ale kdybych to měl v sypkým stavu tak se nic nestane ?
Problém jsou akorát mikroprvky ty nesmíš mít rozdělané dlouho jinak můžou degradovat a dělají se zákaly. Jde na to použít další chemie (konzervanty) nebo si spočítat dávku a sypat ji do akvária v sypkém stavu.
nevidím problém v tom udělat si zásobu a rozmíchat vždy jen část, v sypkém stavu se nezkazí
Aha no už sem si to našel bez fosforečnanů. Mám eště jednu otázku jak dlouho tady to hnojivo má trvanlivost když bude v už roztoku ? Protože bych jich chtěl si pořídit víc.
vaaclav napsal: fosfor a mikroprvky prý nesmí dohromady.
Fosforečnany všech kovů s výjimkou sodíku a draslíku mají relativně malou rozpustnost. Proto pokud koncentrace fosforečnanových aniontů a/nebo kationtů příslušného kovu (typicky železa) přesáhne určitou (nízkou) mez, začnou se srážet a stanou se pro rostliny nedostupné.
Pokud někdo háže hnojiva lopatou (Estimative Index), musí na to dávat velký pozor. Pokud někdo, jako třeba vaaclav, hnojí denně v rozumných dávkách, a hlavně udržuje koncentraci fosforečnanů nízkou, riziko je mnohem menší.
Nejlepší je mít všechno zvlášť fosfor a mikroprvky prý nesmí dohromady.
dodací lhůty jsou delší, tak objednávám s dostatečným předstihem a zatím vždy vše dorazilo...
Objednáno 28.12. dodáno 9.1.na dobírku.
No nevím, ale to je podnikání jak prase. Měl by reagovat na každou objednávku, vždyť určo platíte poštovné.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x