PMDD
hlavně to svědčí o naprostém amatérismu prodávajícího, i ta sebemírumilovnější chemická látka prostě musí být popsaná...z tohodle se mi ježí chlupy
zajímavé barvy, to bych rád věděl kde k tomu ty chemikálie přišly, já si to míchám sám, vše mám minimálně p.a. kvalitu a všechny chemikálie kromě mikroživin jsou bílé. Tipoval bych že to někdo barví aby to lépe rozeznal?
Skoro jistě to vpravo. Ochutnej, bude chutnat slaně a trochu studit na jazyku.
0 17.11.2013 22:51 aa007 Koupil jsem tedy balení PMDD na burze, ale absolutně nepoznám, co z toho je KNO3. Pozná to někdo?
Starší reakce
Díky za nakopnutí
Mrknu se na to.
Momentálně svítím na plochu 120x50 s výškou vodního sloupce 60cm 2x58W T5 865 3350lm, zářivky cca 7cm nad hladinou.
CO2 dodávám z bomby, v tom by problém být nemusel.
No v první řadě musí mít dostatek světla, bez více světla můžeš hnojit sebevíc a rostliny víc nepojedou.
V druhé řadě při dostatku světla se často stává limitní živinou uhlík dodávaný asi nejčastěji prostřednictvím CO2.
A když jsou podchyceny tyto dvě záležitosti tak už jen vybalancovat množství mikroprvků (často měřeno podle množství Fe) a makroprvků N, P a K
Ale nemá smysl to tu dopodrobna vypisovat když stačí studovat třeba zde:
prirodni-akvarium.cz/… Mám teoretický dotaz, v akváriu mám vodu z RO, tedy ultra měkkou, míchám s vodovodní (jen přes sediment filtr) v poměru 4:1 (RO:kohoutek).
Co mám do akváriu přidávat za hnojení, aby mi rostlinky jely více? (Neříkám, že nejedou!)
V hnojení s v tom, co je ve vodě a co ne se ale vůůůbec nevyznám, resp. jsme o tom ještě nic neštudoval...
Akurát na Slovensko to poštovné bude o niečom inom.Záleží na obchode,ale neraz presahuje i 7€.(cez 200 CZK)
už si nevzpomínám, ale stačí se zeptat tam ne?
Ceny jsou dobré,líbí se mi to ale nikde jsem nenašel kolik stojí poštovné.Je to tam někde uvedeno?
Jasne - tak som to myslel.Od MRP-a je to v tomto prípade aj výhodnejšie lebo má aj širší sortiment cena tá istá a odpadá veľkoodber.
taky jsem nepsal že je to levnější, jen že má dobré ceny a nemusí se objednávat na kila.
Inač ked si to prerátate tak MRP aj Takacs vychadza rovnaká cena za 1kg TC.
za dobre ceny se da objednat i tu
pmdd.mrp-cz.com/… a krome tenso i plantex či samostatné cheláty jednotlivých prvků
Presne ako napísal kortezhugo.
Musím však poznamenať,že Takacs nepredáva maloodberateľom.Jedine,že si to dáš preposlať cez firmu ktorá s nimi spolupracuje.
A na tvojom mieste sa obrátim priamo na výrobcu(je v čechách)
Obľúbený mám tento,kedže som zo Slovenska a naša vláda zariadila také veľké poštovné z CZ.
www.pgchem.sk kde si koupil 1kg Tenso Cocktail
Totez,
www.fichema.cz . A jeste jsem si tam vzal kapesni vahu, sice je rada za plus minus pul gramu (ackoli zobrazuje na setiny gramu), nicmene ja ji mam jen jako nouzovou do kapsy, takze za ty prachy (vazi do 200g, stala 159Kc i s DPH)...
Nakúpil som všetky zložky po kile,takže už neriešim drahé PMDD balíčky v obchodoch.Namiešam si ako potrebujem.
Tenso (ci jina smes mikroprvku) je std. soucasti PMDD, KNO3 a KH2PO4 jsou volitelne soucasti. A kdyz vidim, co mi rostliny delaji po pouhem ani ne tydnu pridavani vetsich davek KNO3, nejspis svuj test na NO3 zahodim.
Stonkovky se zacaly vetvit, coz drive delaly spis vyjimecne.
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae vystrcil novy list, ovsem uz ne jak mi to v tomhle akvariu delal jako svetlonce zeleny list, pekne se vzorem do hneda, jako jsem to mival v akvariich driv. Ve druhem akvariu s timtez pridanim KNO3
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_kleine_bar vystrcil nadherne cerveny list, tak syte je drive nemel.
Test rikal, ze mam NO3 tak 20 az 30mg/l (jak jsem schopen to precist), jenze kdyz jsem postupne zvysil NO3 o neco pres 10mg/l, mam tyhle zmeny. Navic jsem si v mensim akvariu uzil se Sinici, takze pokud test ukazoval kraviny, nebo ja ho spatne cetl, ani se nedivim ze jsem ji mel.
KNO3 je sice volitelna soucast PMDD, pocita se ze ryby neco vyprodukuji, ale pokud ma voda obsah NO3 maly, je to velice vhodna soucast. Nakonec proto jsem s tim zacal v tematu o EI, namichal si prakticky PMDD ale s pomery danymi metodou EI (ono PMDD ma nekolik receptur s ruznymi pomery, klidne i tomu svemu muzu rikat "upravene PMDD"). Treba mi akvarko zaroste rasou, ale to klidne risknu, nechat toho pokusu muzu vzdycky
.
0 03.11.2013 15:15 -
Podle NO3 v akvariu pripadne pridat KNO3.
Zdravim
robil som teraz testy vstupnej vody a vysledky su nasledovne
PH - 7,5
GH - 9
KH - 6
Fe - 0 az 0,1
PO4 - menej ako 0,02
Staci pouzivat standardne PMDD podla navodu alebo je potrebne nieco pozmenit alebo este nieco ine davkovat ?
Starší reakce
dávkování 1x2 dny, nebo každý den je jedno, 1x týdně je jiná písnička
Zkoušel jsem obojí, rozdíl jsem nepoznal a tak z pohodlnosti hnojím týdně po výměně vody.
Starší reakce
Starší reakce
no niektore rastliny beru viac zivin cez korene ine z vody cez listy, takze otazka bude skor kolko sa z toho dna uvolni do vodneho stlbca (ak vobec)
Nejjednodussi je to zkusit, zda to v konkretnim akvariu a konkretni rostline staci. Ona si sama rekne. A pokud staci ze jen roste, ze se nekonaji dostihy v rustu, nemusi byt nutne popis rostliny uplne urcujici, leckdy staci i mene nez se zda.
Mam treba
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_cv_splendida , jednu rostlinku, ma mene svetla nez by mit mela, a taky umerne tomu pomalicku roste. Hlavne ze mi roste a neopadava, prijemne mne prekvapila, ze to nevzdala kvuli svetlu, neco prirostlo, a vypada dobre (pokud to ovsem mohu soudit po necelych dvou mesicich, co ji mam).
V některém akva to stačí a v jiném to stačit nemusí. To táleží na řadě okolností jako je množství světla, CO2, druhy rostliny atd.
Také by mě zajímalo, jestli stačí koupit kuličky a dát je ke kořenům. Moc se mi nechce lít do akvária pravidelná dávka..
Starší reakce
0 24.08.2013 14:46 Johnny Ahojte. Tak možem potvrdiť že sa mi to použitie HCl ako konzervant do PMDD osvedčilo. Až do uplnej spotreby PMDD, ostolo uplne čiste.(bez pliesni a hub)
Použil som 1ml HCl 32% na 500ml PMDD.
Starší reakce
Malicke Pistie nejsou projevem mala dusiku, ale toho, ze vzesly z malickych Pistii. Ony male produkuji male, velke pak velke. Takze pokud si budes nechavat jen male, a vetsi vyhazovat, budou se Ti objevovat stale jen male.
4 male pistie sem si nechal. Mnozi se dobre ale ze mam malo dusiku, tak hodne malinkatych. Dik vsem za rady.
Dusik dodaji ryby, pokud je jich dost, s timhle u zarybnenych akvarii problem nebyva. A Pistii nevyhazovat komplet, nechat par malych, protoze se na nich dobre pozna, ze dusik dosel (listy jdou svymi konci pod vodu, cela tak nejak splihne a zacne zloutnout).
Jinak v pripade potreby se da dusik dodat pridavanim KNO3, prodava se i jako doplnek PMDD. Ovsem to nejspis nebude potreba, to je spis pro akvaria s mnoha rostlinami a malo rybami.
EDIT: Nekde staci k dodani NO3 vymeny vody, zalezi jen na tom, kolik NO3 voda v prislusne lokalite obsahuje.
Pisek prima, to by stacit melo.
Davam 4ml na akvarium hrubeho objemu 200l. Ovsem je pravda, ze tam mam dost rostlin, i kdyz stale ne tolik, kolik cekam ze tam v budoucnu necham
. Idealni je si na to vzit injekcni strikacku a brat to na objem, kdo ma pocitat ta mnozstvi kapek
.
Ty Pistie rostou dobre? Mnozi se?
Pisek neni videt. Je asi 5-6 cm .budu muset vyhodit ty moje pistie aby bylo lepsi svetlo. Budu teda 60 kapek. To by uz melo ukazat.
Edit: Pistie sou pryc. Jak dostanu do akva dusik.
Dostal jsi niz link od uzivatele Miso, precetl sis to? On ten tvuj 1ml (20kapek) na 240l akvarko se nema jak projevit, zvysujes koncentraci latek vyuzitelnych rostlinami asi tak, jako by sis daval do vany koupelovou sul mezi dva prsty... Kdyz neceho skoro nic nedas, muze to mit maximalne tak skoro zadny ucinek
.
Ohledne osvetleni, nemas ho moc, ale rust by uz neco melo. Kdyz nebudes chtit nejake dostihove vysledky, muze to s dost rostlinami jit.
No a uplne od veci neni si precist tohle:
maniakva.sweb.cz/…
tam je to shrnuto na par malo radcich a jako vychozi bod pro urceni co rostlinam chybi je to myslim hodne dobre.
Jinak to Tve akvarko chce neco jako:
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
rybicky.net/atlasrostlin/microsorum_pteropus
Kde ty prvni dve musi rust, cimz Ti rikaji drive nez cokoli jineho, ze to cele funguje. Ta posledni pak abys z neceho mel radost, ze tam roste pekna vetsi rostlina.
Na hladinu Ti radeji nic doporucovat nebudu, uz tak je to tmave dost, takze stinit tady neni nic dobreho, maximalne tak par plovoucek nekam kam to nevadi, dobre pak ukazuji, ze dosel dusik, protoze plovouci rostliny jej casto potrebuji hodne a rychle rikaji, ze neni.
Dalsi poznamku mam ke dnu. Na fotografiich to moc videt neni, ale na jedne to odhaduji max. tak 2cm u predniho skla. Kolik je toho pisku u zadniho skla? Je to o tom, ze mnoho rostlin potrebuje korenit a kdyz pod sebou maji hned sklo, jde jim to opravdu spatne.
Byl jsem v nemocnici a kluk byl na krmeni a prinesl nejaky bordel, tak mi zustalo jen par neonek a teter kralovskych. Tak jsem si privezl par malych rostlin a az vyrostou tak koupim zase neonky a kardinalky. Nevim ale to pmdd moc nepomaha.
0 11.08.2013 13:55 Danny76 – PMDD - koupě ještě dnes
Ahoj všem, po dlouhé době jsem se opět zaregistroval, ale ještě mi to nějak nenaběhlo. Vím, že tohle by spíš mělo patřit do inzerátů, tak se snad nikdo nenaštve, ale nutně sháním PMDD. Ještě dnes. Pokud jej někdo máte k dispozici v Praze a okolí, tak se mi ozvěte.
E-mail : mailto:donkeyspost@gmail.com.¨
Díky.
Starší reakce
To máš pravdu může to být třeba ještě horší.
Fotky ma skoro pul roku stare, seznam rostlin neaktualizovany, takze situace ted muze vypadat uplne jinak...
Nic proti, ale proč chceš hnojit rostliny.(jaké?)Z akvária máš rybí polévku, aspoň tak soudím z tvé prezentace. Příliš mnoho ryb a krásné rostliny tak to se trochu vylučuje.
V balicku siran horecnaty, siran draselny cisty, tenso coctail. Smicha se to s 400 ml destilky. Tak nevim.
Nechal jsem si privezt hotove pytliky od fa-rosik. Nemuzu nikde najit davkovani. Kolega mi tvrdil, ze dava 10 kapek z 20 strikacky. Ja davam 20 kapek z 10 strikacky.
Na webu jsem si ted nasel, ze: "Průměrný objem kapky vody je 0,05 ml".
Jinde se zase uvadelo, ze 25 kapek je 1ml.
No bud jak bud, davkujes zhruba 1ml na rekneme 200l cisteho objemu vody. To by bylo pri klasickem (obvyklem) michani PMDD opravdu jen takove nicotne solichani.
Pokud davkujes v kapkach, musels to nekde dohledat, nebo Te napadlo samotneho to takto davkovat? Ze je na miste otazka, zda vis kolik ceho mas zamichano ve sve smesi pro PMDD a v jakem objemu vody je to namichano? Pak se teprve da neco resit. Jestlis to koupil, byva napsano na sacku kolik tam ceho je a v cem se to rozpusti.
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x