Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 60 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2010 11:32 Muž DrBolíto [254] - Rostliny – Re: JuraS
Aby to pak u tebe nevypadalo jak na ARU všude samá kapačka. smich Tak mě tak napadlo co rovnou namíchat raš.výluh s PMDD nebylo by to lepší? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 22:42 Muž Lada2 [11] – Re: JuraS
tak k tomuhle de v prodejne zdravotnickych materialu dokoupit i flaska na infusi a drzak na tu flasku.Uz sem to tam studoval a o tomhle jsem premyslel.Videl sem to na nakym zahranicnim foru pouziva to hodne akvaristu i za hranicema nekde sem videl dokonce drzak za flasky na kolo a v nem lahev na kolo a do ni do dna zapchlou jehlu a tou kapali malinky kapicky.Akva 250L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 21:15 JuraS – Re: karelpavel
jasan....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 21:06 Muž karelpavel [18] – Re: JuraS
:) ok, hlavně dej vědět jak to časem funguje palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 21:03 JuraS – Re: karelpavel
ono fakt to není jak nafotit...nenapadlo mě to když jsem to sestavil..prostě jsem to sestavil, namontoval to, našteloval a wono to funguje....zítra si jdou pro další aparátky na kapačku...bude se kapat výluh z rašeliny..mohli by se takhle kapat i léky, vitamíny..drogy štěstí pro rybičky a co já vím co ještě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 20:41 Muž karelpavel [18] – Re: JuraS
Ok, dobrá dík ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 20:37 JuraS – Re: karelpavel
nafotit co ? petka je víčkem dolů a když si v duchu představií místo petky flašku s nějakým lékem a místo filtrenu ruku pacienta tak je to přesně totéž..flašku jsem zaaranžoval za kytky tak, že mezi lístky sotva vidím na tu část kde kapou kapky..hadičky jsou zastrčený za skříní a nebýt toho, že vím, že to tam je bych to ani nenašel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 20:32 Muž karelpavel [18] – Re: JuraS
Mohl bys to nafotit ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 15:23 JuraS – Re: GP
můžu to zkusit kolik nakape za 24 hodin..ale koukal jsem na petku a za ty 4 dny z ní moc neubylo..kape to fakt lííííííně...ještě seřenu tu nejtenší jehlu co jde a budou to mini kapičky...a kdyby to kapalo moc..no tak místo půl litru vody na dávku pmdd dám litr...klidně i dva...a aspoň mi bude dokapávat odpar...v podstatě to chce vyzkoušet při jakém položení to kape..osobně si myslím že by stačil minimální sklon hadičky (jen ta ??? co je vidět kapání) musí být svisle..v podstatě by mohla stačit metrová trubka (třeba na vodu nebo elektrikářská stojící v roku...aby byl dostatečný tlak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 15:05 GP – Re: JuraS
super... videl jsem i ze pouzivali tlak co2 a tim vytlacovali z petky. vazne o tom premyslim. bohuzel nad akva nic nedam :(
tem system s kapackou je skvelej napad...
jinak asi to nekde je, ale ma cenu pridavat treba hcl do vice zredeneho pmdd kvuli zvetsene dobe skladovatelnosti? zrejme bude potreba to dost zredit, i po kapkach toho natece za 24/7 docela dost.
potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 15:04 Muž kortezhugo [983] – Re: JuraS
:-) -infuzie mam zadara...-zaujimavy napad... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2010 14:47 JuraS
Pochlubím se...
Zprovoznil jsem doma kontinuální automatické dávkování hnojiva...v podstatě to jde na libovolnou kapalinu...obyčejná petka (vzal jsem nějakou zelenou na 1 lt od jakýsi limonády), sada pro infuzi..do víčka od petky jsem vyvrtal dírku přesně o něco míň než je to bodlo co se dává do lahve s infuzí...pro petku jsem z provázku vyrobil zavěšení a do knihovny stojící vedle akva jsem ji do roku zavěsil..původně měla být použita nějaká plochá nádoba třeba z mikrovlnky a v rohu ten aparátek namontovaný a položené na knihovně , ale kytka co stojí a plazí se po knihovně udělal pro petku úkryt..hadičku jsem musel zkrátit aby nebyla zbytečně moc dlouhá. Napojil jsem jehlu (zelenou) a bodnul jí do filtrenu v komoře filtru..v presentaci jsem psal, že to kape každých cca 5 sec ale pak jsem to fotil a kape to pomaleji..cca 10 - 15 sec..musím to změřit..je to bomba...jakmile seženu další aparátky (nemají to v obyčejné lékárně) tak si udělám kapačku na rašelinový výluh, na..., na... prostě co bude potřeba...stačí v podstatě půl metru výš než akva a může se kapat..a dá se to naštelovat fakt spolehlivě..vždyď ne žádné peristaltické pumpy ale obyčejné kapačky používají po celém světě a vůbec s tím nemají problémy...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2010 14:01 Muž kortezhugo [983] – Re: Horác
...presne...
a zisky maju "kom.vyrobcovia" co nevedia co za to pytat...
...a co je "najhorsie" ze ani nenapisu kolko a coho tam je - len liat raz za tyzden alebo za mesiac :-)
-trochu to poopravim - "coho" to este napisu X-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2010 12:15 Muž Horác [3945] – Re: Pet
Tak jsem to taky nemyslel :o) ... Dělat něco pro peníze, to přece nutně neznamená obrovské zisky, ale třeba jen snahu snížit prodělek ... Vím, že z toho není žádnej velkej vejvar - viz Rosíkovy stránky (někdo ho tam napadl, že si na tom pěkně mastí kapsu a Rosík mu doložil, že z toho skoro nic nemá).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2010 08:58 Muž Pet [59] – Re: kortezhugo
Jednoznačně souhlasím. Taky si hnojivo včetně PMDD míchám sám a když sečtu náklady a připočítám čas strávený vážením tak to může dělat jen nadšenec. Prodej přebytků je pak nutností, aby chemikálie dlouho doma neležely. Zisk může mít snad jen opravdu velkoprodejce, který nakupuje ve velkém. Znám ale mnohem lehčí způsoby výdělku.
Petr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2010 08:20 Muž kortezhugo [983] – Re: Horác
...urcite...ved cas su peniaze - treba to navazit a mat suroviny zabalit a utekat na postu...
...napr. Tenso Coctail / 1kg - stoji cca 26euro
...KNO3 /1kg som kupoval za 125 Sk ale napr.od 25kg bola zlava 30percent X-)
...MgSO4 7H2O - 3.40 eura 0.5 kg - v lekarni...
Plantex som ani "nenasiel" co u Nas stoji kg balenie?-a ci sa vobec da na Slovensku "normalne" kupit...

ide tiez o to na co je 1kg ci uz Plantexu alebo TC??? take mnozstvo je na XY rokov :-) X-) tak ze kto ma kg moze veselo predavat...-alebo musi....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2010 01:47 Muž Horác [3945] – Re: medved
Tak teď jsem z toho daněk :o) ... Nevím, jestli jsme si rozuměli ... Takže pro jistotu: Účinky PMDD samozřejmě nezpochybňuju ... nicméně, ten, kdo ho prodává, to dělá především pro to, aby na tom vydělal nějakou tu korunu ... tedy pro peníze. (Teď už je snad zřejmé, jak jsem to myslel :o).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2010 17:24 medved – Re: Horác
Nenapadá, proto na to vtipným způsobem upozorňuji potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 11:49 Muž achyles73 [12] - Živorodky
Určitě máš málo světla, pak bych řešil hnojení, ale to určitě až potom když se to nezlepší, já to měl taky tak, přidal světla a rostliny stále rostly špatně, potom jsem začal přidávat pmdd, víceméně intuitivně, radši míň než víc a dnes už jsem v klidu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 11:37 fugo – Re: ustavprochore
Fotka je ze včerejška, tak že po výměně dna, bylo vyměněno dříve než je zápis v deníkustydim , je to tak min. 3 týdny, původní šumělo v octu.
Pokusím se přidat další zářivku, ale do stávajícího krytu to bude boj….
ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 02:39 Žena ustavprochore [567] – Re: fugo
Ta fotka je pořízená po výměně dna nebo před? Co schází té bahnatce opravdu netuším, já jí mám zařazenou jako ne úplně jednoduchou rostlinku, krom toho světla náročnější i na živiny. A pokud neroste Limnophila nebo Cabomba? Nevadí, porostou jiné. :-) (Taky by bylo taky fajn nesázet ty kytky takhle do trsu, ale víc je rozdělit, ať může světlo i do dolních pater.)
S tím světlem bych zkusila nejprve ty reflektory a opravdu cíleně vybírat rostlinky, které na něj nejsou až tak náročné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 20:26 Muž soptik [41] - Rostliny – Re: fugo
cabomba a limnophila jsou celkem náročný na světlo a s jejich rychlostí rustu je to taky na pováženou, roste fakt rychle, když má málo světla, vytáhne se jako odrbanej mrzák až k hladině a až tam začne rust jak má, hezky hustě a po kouskách.. zkus si sehnat kousek ceratopteris pteridoides - rohatec křídlatý. vyroste i z odštěpku listu kdyř ho necháš plavat na hladině, roste jako plovoucí i zasazená. mužeš ji libovolně ostřihávat a držet pod kontrolou, má velký listy a stonky až 1cm v průřezu, takže na vytvoření tolika materiálu je spotřeba hodně materiálu ;-) opravdu stojí za pokus a nezalekni se toho že nová rostlinka zhnědne, téměř současně na ní vyrazej nový kousky a celá zezelená až se z ní začnou odělovat nový rostlinky, je odolná jako plevel a při špatnym světle ji určitě udržíš alespoň jako plovoucí v rohu akva, ale zkuzs ji i zasadit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 20:20 fugo – Re: Sid
… tak to asi nemám :-(,kryt je zevnitř pouze vylepen hliníkovou fólií a je bez krycích skel. Pokud rostliny strádají vlivem nízkého osvětlení, nemá asi smysl cokoliv řešit než přidám další zářivku, což? Díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 19:30 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: fugo
...Vím že se světlem na tom nejsem nejlíp, ale až zas taková hrůza to snad taky není...
Pokud nemáte kvalitní reflektory, pak je... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 16:09 fugo – Re: ustavprochore
Fotka k příspěvku Anubiasy jsem vykoupal a teď je nechávám v odstáté vodě troche vodmočit, do akva už dneska asi ruce strkat nebudu, ten smrad ze sava by rybky snad ani nerozplavaly…. S rychle rostoucíma rostlinkama je problém, koupil jsem 2 košíčky Cabomba caroliniana, vyrostla za tři dny asi o 10cm, ale za další tři dny zůstalo zelených 5cm u hladiny a zbytek zhnědnul a začal se rozpadat, další pokus jsou dva košíky Limnophila sessiliflora, ta ale taky první týden rostla a byla krásně zelená, potom ale dopadla viz. fotka…. Vím že se světlem na tom nejsem nejlíp, ale až zas taková hrůza to snad taky není…
Díky... ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 12:47 Žena ustavprochore [567] – Re: fugo
Já bych na vašem místě jako první vytáhla kořen a nacpala místo něj kopici opravdu rychlerostoucích rostlin - Egérie, Rotala, apod. Někam do rohů i nějaké plovoucí rostlinky - Limnobium, Pistie,... jsou dobří "žrouti" dusíku. :-) Anubiasy zbavila řasy ve slabém roztoku Sava (koncentrace roztoku i čas k dohledání ve fóru).
Pokud nejsou nad zářivkami reflektory, zvážila bych jejich přidání.
A jen bych měnila vodu + odsála binec z povrchu, taky se mi stalo, že se mi při týdenním hlubším odkalování "sekly" kytky. hmm
Dno je měněné nedávno, tak taky bude chvíli trvat, než se rostlinky uchytí...

Na odpověď ohledně PMDD si musíte počkat na někoho zkušenějšího, za mě, začátečníka - selektivně, jen co bude potřeba, a časem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 10:21 listicka80
No já jsem PMDD přestal dávat z jednoho prostého důvodu. Po aplikování se mi do půl dne začala množit řasa. Takže s tím PMDD prosím opatrně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 10:17 fugo – PMDD ano či ne?
Fotka k příspěvku Dobrý den, i přes častou výměnu vody se mi v akva nejvíc daří řase a rostliny spíše stagnují než rostou.Už ve vodovodní vodě je vyšší obsah dusíkatých látek, tak že zvažuji pomoct rostlinám PMDD bez KNO3. Co vy na to, nepomůžu jen té řase? Díky :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 22:34 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: ondrak
Takže nezapomeňte, že méně je někdy více. Zvlášť při vašich světelných podmínkách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 22:18 Muž ondrak [2] - Amerika – Re: Sid
Děkuji mnohokrát, právě se chystám to objednat. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 21:35 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: ondrak
Podle těch chlorotických listů Hygrophily a Anubiasu to vypadá na pravděpodobný nedostatek železa. S ohledem na velmi nízkou intenzitu osvětlení bych nedoporučil přihnojování PMDD, snad jen (opatrně a po velmi malých dávkách) železem.
Jako jeho zdroj používám toto: pmdd.mrp-cz.com/…
Dávkování asi nějak takto:
5 g Plantex CSM+B rozpustit ve 200 ml vody, denně aplikovat 0,5 ml roztoku, ten uchovávat v ledničce.
Už na prvních nových listech výše jmenovaných rostlin byste měl vidět, jestli byla zvolená "terapie" správná.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 13:36 Muž ondrak [2] - Amerika – Re: Sid
Potřebné info už jsem doplnil do profilu.
Nějaký fotky udělám večer ;-)
Je tu ještě někdo, kdo by mi pomohl s PMDD? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 10:38 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: ondrak
Jaké jsou rozměry akva, čím do něj svítíte, (typ osvětlení, značka, příkon...), jak dlouho (kolik měsíců/let) těmito zdroji svítíte, kolik hodin denně svítíte, jaké a kolik kterých rostlin máte v akva a jaké a kolik rybek máte v akva? :-)
Jak je vidět, fotit fotíte. Tak nasekejte hromadu fotek toho vašeho akva, ať je na co kouknout. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2009 02:04 Muž ondrak [2] - Amerika – PMDD - jak dávkovat, namíchat, skladovat, koupit?
Srdečně zdravím zdejší komunitu... X-)

Akvárium mám již delší dobu, ale posledních pár měsíců se mi zdá, že kytky spíše přežívají (mnohdy ani ne úspěšně), než žijí. Rozhodl jsem se to změnit, než se každej večer před usnutím koukat na tu nažloutlou hromádku neštěstí. spim

Moje znalosti v oblasti složení vody a chemie jsou mizerný. Do dneška jsem rád, že jsem na zš s tou čtyřkou z chemie prolezl. Proto žádám o pomoc:

Otestoval jsem si vodu.
pH: 6,8
Fe: mizerných 0 mg Fe/l (nepovedlo se mi ani naměřit - v důsledku tohoto nedostatku asi kytky žloutnou)
No3: 10mg No3/l
No2: nic
Co2: 9 dkH
P (fosfor): méně než bídných 0,5 mg P/l

Z výsledků jsem vyvodil koupi flašky Biofloru a Makronu. Vzhledem k tomu, že za oba tyto přípravky bych zaplatil přes 700,- vč. poštovného (pro studenta s mým kapesným je to už docela investice stydim ) jsem se rozhodl dozvědět se něco o cenově přijatelnějším PMDD.

Jelikož v chemii jsem vybouchl (doslova, pokus na zš se nezdařil potlesk ) a vzorce mi nic neříkaj, potřeboval bych se dozvědět kolik jakého PMDD a taky kde koupit. Nejspíš bude nutno nějak množství jednotlivejch složek vyvodit z mnou uvedených parametrů vody. Jak jej mám namíchat, skladovat a dávkovat? Akvárium má objem 80l (asi nutno odečíst nějakých 10l na serepetičkách v něm).

A jaké máte s PMDD zkušenosti vy, nemusím se toho bát?

Za případné reakce budu moc vděčnej, protože nevím, kde jinde bych hledal pomoc.
Předem děkuji, Ondra.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2009 02:10 Muž Horác [3945] – Re: medved
Napadá tě jinej důvod? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2009 01:39 medved – Re: Haimdol
že by to hnojivo všichni nabízeli jen kvůli penězům?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 19:12 R Muž Silent [5949]
Taky myslím. Tady bude hnojení kontraproduktivní a zaděláš si jen na problémy se řasami. Těch pár rostlin utáhne "hnojivo" z rybek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 19:02 Muž filipsi [1298] – Re: losos
Myslim, ze to akva nepotrebuje (a ani potrebovat nebude) hnojeni zadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 18:21 Muž kortezhugo [983] – Re: losos
...kolko to ti neporadim...ale inj.striekackov 2ml :-) -si kup v lekarni....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 17:52 losos – losos
Fotka k příspěvku chtěl bych se zeptat kolik mám dávkovat PMDD do akvária. akvárium má 35litrů čistý objem cca 27litrů. Myslel jsem tak 1ml ale podle toho co jsem tu čet tak to bude asi moc a pokud to by to bylo méně než jeden mililitr tak mi prosím napište čím takhle malé dávky odměřujete :-) akva viz foto

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 17:20 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: Bak
Jen tak na okraj - FERRIN "ukáže" Fe-EDTA i ve vodě s pH (cca) 6,7...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 06:30 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: kajo
Pokud máte železo jako chelaton tak se nic neděje, pokud jako síran v přídavku, tak ho asi test nenajde protože pokud bude pH nad 7,2, tak zůstane vysrážený. Navíc když Sid tvrdí že si to kytky přeberou i ze sedimentu na dně, tak má asi pravdu, jinak by se nedávaly k echinodorům rezavé hrnce a tak dál :) To by měl být podle mého závěr :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 00:31 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: kajo
Zvednout pH? Proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 23:53 kajo
zvednut ph
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 22:34 Muž Horác [3945] – Re: Bak
Sid napsal: Zkusil jsem, jak "rychle" FERRIN "najde" (cca!) 1mg Fe-EDTA ve vodovodní vodě o pH ... 7,5 a je to otázkou několika sekund. :)
Sid napsal:... ve formě Fe-EDTA při pH 7,5 zůstává chelatizováno jen cca 5% Fe
Tohle přesně jsem měl na mysli ... při pH 7,5 95% Fe není vázáno na chelaton, takže důkaz resp. stanovení železa není problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 21:55 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: Bak
...v chelatonu je Fe jako na obláčku a mělo by jít testnout jakýmkoliv testem...
Nevím, jestli naprosto jakýmkoli, :) ale FERRINem od Rataje ano. :-)
(Jiný k dispozici nemám, tento mi v případě, že mě "zvědavost" přemůže, stačí.)
Zkusil jsem, jak "rychle" FERRIN "najde" (cca!) 1mg Fe-EDTA ve vodovodní vodě o pH (cca - měřeno amatérským pH-metrem!) 7,5 a je to otázkou několika sekund. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 21:29 Muž Horác [3945] – Re: Bak
Nemám ponětí :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 21:16 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Horác
Hezky podané. Na atomáku bych si zařádil, to by se železo neschovalo. Jinak nevím, juknu do normy na spektrometrické stanovení, tam bude asi potřeba nejdřív hodně okyselit. Nevím z hlavy co je obsahem běžných testů, ale budou určitě podle zmiňované normy. Fenantrolin ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 20:15 Muž Horác [3945]
Bak napsal: ... v chelatonu je Fe jako na obláčku a mělo by jít testnout jakýmkoliv testem :)
Já měl za to, že kov je v chelátu stericky chráněn a proto je velmi obtížné ho "testovat" (viz maskování kovů). Chelaton dokáže sebrat kov aniontu (větší afinita), ale zkus ho sebrat chelatonu (sterická ochrana). Nejdřív musíš narušit stabilitu chelátu (u železa např. zmíněnou změnou pH). Dokázat můžeš jen volné železo, ne to, které si drží chelaton "v kleštích" ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 19:41 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sid
Omlouvám se, vlastně jsem už dělal alkalické čištění s EDTA - Na a to navázalo do roztoku na vysokém pH železo. Takže to byl ode mne přebrept, v chelatonu je Fe jako na obláčku a mělo by jít testnout jakýmkoliv testem :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [60] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96021x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=2951