Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:38 Martin71 Re: Xixao
Na blbosti lidí jde pěkně vydělat. Tohle je jen kapka v moři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:25 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Sid
nemám rád plagiáctví a oblbování lidí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   10.10.2012 10:23 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Xixao
Z vás budou mít někteří radost. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:18 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
pokud ti nevadí že něco koupíš za 79,- korun a výrobní cena se pohybuje kolem 5 korun tak pak pokračuj dále ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:12 Muž dimmur [283] Re: Xixao
Prave ferox mi nejvice vyhovuje, ale je fakt, ze na moje akva tech 15 ml tydne je asi lepsi si to i draz objednat na rostlinnych akva, ptz mi vydrzi kolem 3 mesicu....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:04 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
Ferox není nic jiného než upravené PMDD se stabilizátory, nic ti nebrání namíchat si PMDD a zvýšit podíl hořčíku, železa, draslíku. spíš než slepě následovat nějaké rádoby super balíčky naprosto nepostradetlné a nejlepší pro akvartisty doporučuji se podívat na vstupní vodu jaké má hodnoty a podle toho si upravit PMDD a přidat si tam E202 E300 pro stabilizaci.. sehnat např. FE ve vazbě EDTA není žádný problém za pár korun...

ono je třeba si uvědomit že za blbost se platí... a dokud většina akvaristů nepochopí že podobné PMDD balíčky, EI nejsou nic jiného než smíchání určitých prvků a následně v určitém poměru smíchané už doma tak budeme stále objevovat obchody kde Akvaristické KNO3 50g/30,- (marketingový název např. Nitro Plus) není o nic jiné než když si koupíš kilovku (1000g) za padesát korun dá se sehnat i ještě levněji a tu používat... nehledě že například v Praze je zrovna NO3 ve vstupní vodě dostatek, a lze ho přidávat pouhou výměnou vody v akvárku ...

nerozumím tomu, že je někdo ochotný za to platit nesmyslné peníze, resp. rozumím za blbost se platí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 09:55 Muž dimmur [283] Re: Xixao
Ahoj, perfektni odkaz na chemii. Opravdu je cena nekde jinde nez na roslinnych akvariich. Chtel bych si doma namichat ferox, ale nejak se nemuzu dopatrat presne slozeni. Neporadil bys?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 09:13 Muž Filip_CZ [165] - Rostliny
Fotka k příspěvku tak musím potvrdit že z www.fichema.cz přišli všechny objednané komponenty do PMDD / EI rychle a za super cenu ... tak teď už za balíčky typu PMDD, Ferox a EI nemusím utrácet předražené sumy... kdo by měl taktéž touhu míchat si sám nebo přidávat pouze jeden prvek třeba NO3 tak tady to je první volba... vyjde vás to stonásobně levněji :)

Tenso kokteil už jsem sehnal taky za zlomek ceny na internetu :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:21 dartanan – rostlinna....
Reagujem na prispevky, ktore tu vyvolali vlnu kritiky a podobne.
Dovod, preco som vychvalil rostlinna-akvaria je v tom, ze mi v mnohom pomohli.
Nemal som v umysle nejako ich propagovat.
To Gargamel : asi si si ma s niekym pomylil, ja nie som tvoj distributor, ako si to spominal vyssie. Neviem sice ako s k tomu prisiel, ale budis.
Opakujem este raz, namal som v plane im tu robit reklamu! Chcel som len pomoct slovenskym akvaristom. Ja som bol rad, ked som objavil slovensku pobocku.
Este raz opakujem, ziadna propagacia! Mozno to tak vyznelo, ale zamer bol iny.
Toto su len slova spokojneho zakaznika!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:33 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: slavko
Ospravedlňte ma, že som bol lenivý dopísať tam aj •7H2O palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:25 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Johan
Johan napsal: Tak prosím moje výpočty opravte. Kolik procent MgSO4 je v MgSO4·7H2O?
Chyba nie je vo výpočte, ale vo vstupných hodnotách. Horká soľ obsahuje heptahydrát MgSO4 (info napr. tu cs.wikipedia.org/… ), a toho tam je 75 %.

Ospravedlňte ma, že som bol lenivý dopísať tam aj •7H2O, ale predpokladal som, že vo vlákne o PMDD je všeobecne známe, že sa používa heptahydrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:58 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: slavko
diky :) mgso4 mam ve vstupni vode na hodnote 7mg na litr, zvyseni je zanedbatelne :) navic horcik tam stejne mirne jednou tydne pridavam..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:58 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: slavko
Tak prosím moje výpočty opravte. Kolik procent MgSO4 je v MgSO4·7H2O?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:56 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Xixao
Xixao napsal: 4,7 % sírany (MgSO4, CaSO4)
1,7 % chloridy (KCl, NaCl)

+ 1,2 % niečoho :-)
MgSO4 je súčasť PMDD, takže škodlivý nebude, CaSO4 je to isté len s vápnikom, oba veľmi málo rozpustné. NaCl, ak sa dobre pamätám, je kuchynská soľ, čiže iste neškodí a v tomto množstve už vôbec nie. O KCl toho veľa neviem, ale pochybujem, že sa tým treba trápiť. Takže, podľa mňa, smelo do toho!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:14 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Martin71
No, zjavne poznáte zloženie mojej vody lepšie ako ja. Ale Vaše zovšeobecňovanie má jeden problém. Napr. na druhom konci nášho malého mesta má voda z vodovodu polovičnú tvrdosť ako moja (teda, mala pred 20 rokmi, keď som tam býval), a to je ani nie 1,5 km vzduchom. Kamarát, asi 20 km, má štvrtinovú tvrdosť, ako je moja. U môjho nebohého otca bola voda taká tvrdá, že raz za mesiac bolo treba vybrať zo sifónov biely vápenatý magľajz (studňa). Chcete povedať, že vo všetkých týchto prípadoch je obsah Mg vo vstupnej vode rovnaký?
Iste nie. Bude obsah Mg dostatočný? A to je iné, to závisí aj od jeho spotreby, takže možno áno a možno nie. Každopádne, s určitosťou to vedia len rastlinky a tie moje nemajú prejavy nadbytku Mg.

No a k tomu MgSO4, pred zosmiešňujúcou reakciou si vždy poriadne prečítajte, na čo reagujete. Nepísal som, že som zháňal jedine horkú soľ, ale že len to jediné mali. Viete, nepáči sa mi tá Vaša reakcia, v tých obchodoch ste neboli. V jednom mi dokonca ochotne poradili, že rybky sa nehnoja, ale kŕmia...

Vo väčšine obchodov boli veľmi prekvapení, že nehľadám tie super-tuper hnojivá od "svetoznámych výrobcov", ktoré majú v ponuke. Najviac ma však prekvapilo, že zjavne väčšina týchto "záhradníkov" nemala ani potuchy, že nehľadám nič výnimočné, ale kedysi bežné poľnohospodárske hnojivá, ako mi vysvetlila mama (agronómka a hoci už má roky, pamäť jej slúži), dokonca ich aj akosi pomenovala, ale nevenoval som tým názvom pozornosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 14:38 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Johan
Johan napsal: Nevím co tím chtěli říct, protože jestli se nepletu
Vami citovaný text je môj. Naozaj ste presvedčený, že do poľnohospodárskeho hnojiva bude požitá zle rozpustná forma, tj. nie heptahydrát? coze

Nehovoriac o tom, že podľa Vašich počtov je potom v čistote 150 %...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.10.2012 13:47 Muž grunda [1781] - Cichlidy
mě osobně se osvědčilo hnojit cca 1/3 doporučovaného množství EI, kytky mají dost živin po celou dobu, ale není jich tolik, aby bylo třeba akva resetovat. Výměny vody jsou samozřejmostí. Výhodou je, že to zvládá i neakvarista, letos jsem byl doma cca 2 měsíce, teď jsem už víc než 6 měsíců pryč, o akva se stará manželka - jednou za měsíc posílá kontrolní fotky a vše vypadá O.K. Každý si musí najít to svoje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 13:41 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Xixao
...EI namicham za desetinu toho co stoji na netu...
Nepoužívám ani EI ani PMDD ani žádnou jinou "šablonu"; hnojím podle konkrétních podmínek a potřeby. Živinami v podobě čistých solí nebo třeba jen výměnou části vody. (Ale to už jsem tu za poslední roky párkrát zmínil... :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:57 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Sid
Kde se daji takove nalepky koupit ?

Princip matematiky vuci chemii je jedine co deli ty dve metody.. otazka maxima latek tzn. Bez limitu a minima latek tzn. Bez prebytku...

Ja uz si delam hnojeni svoje... EI namicham za desetinu toho co stoji na netu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:55 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: gargamel
O tom, že jsem měl možnost experiment s EI pozorovat u kolegy, (s nímž mimochodem spolupracuji přes deset let, takže vím, "co od něj mohu očekávat"), jsem se zmínil. Stejně jako o tom, že tento pokus nedopadl dobře...
Můj nedávný osobní pokus skončil v podstatě dříve, než začal; stálo mě to porost kryptokoryn Flamengo... (Naštěstí jich mám v jiných nádržích dostatek.)
Jak zareagují některé (IMO na světlo náročné) rostliny na "nízkou intenzitu osvětlení", jsem si také vyzkoušel... :-O Pravdou je, že přírůstky byly minimální, což mi ani tak nevadilo, spíš naopak. Ale co se týče jejich vzhledu, pak jsem hodně zklamán - oproti stavu, kdy mají z vašeho pohledu "zbytečně mnoho světla", se ani zdaleka neblížily "ideálu" tak, jak jej vnímám já.
(Postupně se vracím ke svým "standardům" a na kytkách je to vidět.)

Že provozuji i nádrže s nízkou úrovní osvětlení, bez sycení CO2 a hnojením jen výměnami části vody a "přes ryby", jsem už mnohokrát zmiňoval, takže nemám a nepropaguji jen jedinou alternativu.

Uzavřel bych toto "přetahování" doporučením: nechte si své rozumy, já se budu řídit tím svým. A co se týče druhých - každý, kdo se setká s různými pohledy na věc, má právo svobodné volby. Tak jim toto právo nechejme. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:37 -
no Je to fajn,že to rozoberáte.Ľudia sa viac dozvedia.Ale trocha brzdite.Začína to zaváňať konfliktom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 11:50 gargamel Re: Sid
Ano a to je rozdíl mezi námi dvěma. Mně nedělá problém napsat, že k prosperujícímu akváriu vede více cest a doporučím jak EI, tak PMDD metodu. Vy jste ale opakovaně napsal, že EI někde nemůže fungovat, aniž byste si to ověřil. Toto je podle mě prosazování jediného názoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.10.2012 11:32 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: gargamel
...Mám tady dát odkaz na diskuzi o EI, kde jste napsal, že dodržování EI podle originálního rozpisu bez úprav povede v některých akváriích k "pohromě" a že je po každém sestřihu rostlin nutné dávky upravit?
Za výše napsaným si stojím.
To, že s mým názorem nesouhlasíte, vás neopravňuje nálepkovat mě demagogickými výroky typu: "Jedinou pravdu tady prosazuje na rybičkách.net pár jedinců. Hlavně potom Sid, který si nedokáže připustit, že to jde i jinak než to provozuje on. Podle něj Estimative index v originálním rozpise nefunguje (i když to sám nezkoušel), údajně podle něj nelze pěstovat rostliny se slabším světlem atd..."
Akvária provozuji různými způsoby, byť jistých "šablon" (zásad) se držím. Důvod je prostý - funguje to.
Vašim "idolem" se stal Tom Barr, já mám blíž k Ch. Kasselmann. (A není to jen kvůli němčině...)
Každopádně své zkušenosti za ty vaše vyměnit nehodlám.
Skutečně nejsem takový cynik, abych každému, kdo se na mne obrátí s žádostí o radu nebo pomoc, doporučil dopovat akvárium živinami nebo snižovat intenzitu osvětlení, když to může být to poslední co takové akva potřebuje.
Akvaristice zdar! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:48 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
Tak jsem si objednal... ceny maji oproti praze lepsi..

Neni to jen o tvrdosti vody vstupni, napr. Ja mam amazonis new substrat a stale me jedte dost srazi alkalitu... bez pridavani jedle sody a mgso4 se stale neobejdu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:34 Martin71 Re: Johan
Pouze to že hořečnatých solí a vápníku je v běžné vodovodní vodě až, až...A není tedy nutné ještě další hořečnaté ani vápenaté soli dál přidávat. V akvaristice se řeší naopak jak vodu změkčit ne obráceně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:28 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Martin71
Okrem toho, pozor na čistotu zlúčenín (chemickú), napr. horká soľ (ktorú v jednom obchode mali) mala obsah MgSO4 len 75 %, zvyšných 25 % je nešpecifikovaný obsah. Tie "drahé" chemikálie majú čistotu > 98 % (označenie p.a. dokonca > 99 %), a to je sakra rozdiel!
Nevím co tím chtěli říct, protože jestli se nepletu, tak hořká sůl je MgSO4·7H2O a tak je tam něco kolem 50% MgSO4 a zbytek je voda a to i v té nejlepší čistotě. Ale třeba tam bylo víc MgSO4 než by mělo být a tak tím lépe, ne? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:23 Martin71 Re: slavko
Okrem toho, pozor na čistotu zlúčenín (chemickú), napr. horká soľ (ktorú v jednom obchode mali) mala obsah MgSO4 len 75 %, zvyšných 25 % je nešpecifikovaný obsah. Tie "drahé" chemikálie majú čistotu > 98 % (označenie p.a. dokonca > 99 %), a to je sakra rozdiel!

Ono jde spíš o to zda je pro většinu akvaristů vůbec nutné dodávat do naší většinou tvrdé vody další hořečnaté soli stejně tak i vápník (CaCO3). Další uhličitan vápenatý. Možná pro to na vás pak koukali jako na blázna. Pokud se podíváme na testy vodovodní vody tak je většinou problém opačný. Většina akvaristů přemýšlí jak se zbavit většiny soli vápníku a hořčíku ve vodě a jak vodu změkčit. Tyto soli se dodávají jen do upravené vody z RO, destilované apod. a ktomu nám stačí i pouhé míchání vody s běžnou vodovodní vodou. Stejně tak je otazka do diskuze proč a kdy je nutné přidávat do vody další dusík nebo fosfor. Určitě se bez testu neobejdem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:22 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Xixao
Já mám ty hřebíky ve filtru, kde plní svůj účel na 1. Pak také z mé chemické laboratoře přidávám ob den 5 ml CSM (plantex) + Bór. To CSM je něco na způsob Tenso Cocktailu, jen se malinko liší chemické složení.
Ze stránky Fe v akva jsem spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:00 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dvorak
ja jsem pouzival pro FE rataje, ted jsem presel na pmdd s tens. a zvysuji take tak zelezo.. obcas pridam easy life ferro ale je to spise vyjimecne nez pravidelne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:58 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: slavko
Síran draselný 92,4%

4,7 % sírany (MgSO4, CaSO4)
1,7 % chloridy (KCl, NaCl)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:58 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Xixao
Já pro zvýšení Fe mám ve filtru cca 30 hřebíků už asi rok. Výsledkem je zvýšení Fe z nepatrné hodnoty na 0,5-6 mg/l což je hodnota rostlinnám vyhovující a rybám nijak neškodlivá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:51 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Xixao
Xixao napsal: tady maji cistotu 92 procent
Myslím, že prijateľné, nakoniec, prerátať množstevný ekvivalent 100 % predsa nie je problém ;-)

A ostatné látky? Záleží aké. Poznáte to -́ meď ee, síry je dosť v iných zlúčeninách, atď. Ale ak je obsah prvku niekde pod 1 %, netrápil by som sa tým.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:28 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: slavko
tady maji cistotu 92 procent, jsem prave vznasel dotaz zda je to pro pmdd dostacujici cistota latky a ostatni latky zda nemohou skodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:25 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Martin71
Buďte rád! V blízkom okolí som nezohnal nič (a často som bol za vadného).

Okrem toho, pozor na čistotu zlúčenín (chemickú), napr. horká soľ (ktorú v jednom obchode mali) mala obsah MgSO4 len 75 %, zvyšných 25 % je nešpecifikovaný obsah. Tie "drahé" chemikálie majú čistotu > 98 % (označenie p.a. dokonca > 99 %), a to je sakra rozdiel!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:18 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
ja pouzivam easy life ferro, je to silny koncentrat a staciho relativne malo pro tvyseni fe...

fe ve vazbe edta beru od jedno farm. firmy na olsanske v praze za dobrou cenu.. chtel jsem videt porovnani...


www.p-lab.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:11 Martin71 Re: Xixao
Železo taky koupíš v zahradnictví i v drogerii. Jak ve formě prášku (stejné jako vidíš na Rostlinná akvária) tak se prodává i v tekutém stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:09 Muž Filip_CZ [165] - Rostliny
jedla soda www.fichema.cz/…

super cena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 09:01 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
jasny ja beru tady u nas a nekupuji taky specialni kno3 od rostlinych akvarii apod. kde cena je mnohosetnasobne predrazena ...

jeste skoda ze nemaji zelezo v nejake zajimave vazbe na koupi a ten sorban draselny na jednom miste...

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   07.10.2012 08:56 Martin71 Re: Xixao
beru jinde, ale tady maji ceny o dost lepsi... jak dlouha je trvanlivost?

Trvanlivost je úplně stejná jako u každého jiného ledku, fosforu, "sádry" atd. Ať už ho koupíte v zahradnictví, drogerii, v ZNN, nebo v e-schopu jako PMDD, nebo zaručeně ve formě nejlepšího a nej,nej e-schopu "rostlinná- akvária". smich smich smich
Rozdíl je pouze v ceně, balení a v reklamním marketinku. Reklamní masáž podpořená spousty polopravd které mají z úkol zákazníka utvrdit v tom že se bez tohoto produktu neobejde. Známe to už u CO2, speciálních zářivek, a hnojení NPK není samozřejmě žádnou vyjímkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 08:53 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: prasan
diky, jeste koukam na ten siran draselny ze obsahuje chloridy v malem mnozstvi, nevadi to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 08:48 -
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 08:45 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
skoda ze nemaji sorban draselny..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 08:29 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
beru jinde, ale tady maji ceny o dost lepsi... jak dlouha je trvanlivost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.10.2012 08:26 Martin71 Re: Xixao
Na nákup 5Okg pytle ledku (kNO3) nebo jakéhokoliv jiného hnojiva nepotřebujete žádný živnosťák a dokonce ani žádné školení ADR, to až si ho povezete v autě domů. smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 08:19 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
Netreba zivnostak na praci s chemii?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   07.10.2012 08:16 Martin71 Re: tajfun1
Tady seženete vše po kilogramech za korunové částky včetně želatinových kapslí. Vše je k dostání i v trošku zásobené drogerii či zahradnictví. Stačí se zajímat a nenechávat se oblbovat reklamními žvásty.

Draslík K2S04, www.fichema.cz/…

Ledek (dusičnan draselný) KN03, www.fichema.cz/…

Fosfor - Dihydrogenfosforečnan draselný (KH2PO4) www.fichema.cz/…

Kyselina askorbová www.fichema.cz/…

CaCO3 - uhličitan vápenatý www.fichema.cz/…

A tak dále a tak dále...... Je libo kapsličky na NPK hnojiva? www.fichema.cz/…



 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.10.2012 03:14 Muž tajfun1 [222] Re: kortezhugo
kyselina askorbova se da sehnat v DM drogerii, kde prodavaji praskovy vitamin C, baleni 100g a cena kolem 50kc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 01:01 Muž Miso [470]
tak toto je docela narez :) podla mna by z toho mohla byt docela plodna diskusia keby ste z toho vynechali svoje ega. Kazdy tu mame svoje akvaria a vieme co funguje a co nie. Mali by sme sa snazit prist na to preco tomu tak je a preco nie. Mozno potom si aj ty algologovia tuto diskusiu radi precitaju ;)

@Gargamel, je fakt ze si myslim ze ta propagacia je trochu vtierava a je blbost ze nezotpovedate za svojich disributorov. Na druhej strane je to kazdopadne prinos, aj rostlinna-akvaria.cz aj PMDD aj ked osobne si KNO3 atd. od teba nekupim ale Tenso kludne ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 00:18 gargamel Re: Sid
Mám tady dát odkaz na diskuzi o EI, kde jste napsal, že dodržování EI podle originálního rozpisu bez úprav povede v některých akváriích k "pohromě" a že je po každém sestřihu rostlin nutné dávky upravit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 00:14 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: gargamel
...Hlavně potom Sid, který si nedokáže připustit, že to jde i jinak než to provozuje on. Podle něj Estimative index v originálním rozpise nefunguje (i když to sám nezkoušel), údajně podle něj nelze pěstovat rostliny se slabším světlem atd...
Opakovaně se dopouštíte demagogie. Méně kulantně: melete nesmysly. Pokud vás to nepřejde, také "vám vsunu do úst" pár nesmyslných výroků, a budu o nich při každé příležitosti tvrdit, že jsou autentickými. ;-)


+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [40] ...... 70

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 95135x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=1951