Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:41 Muž dimmur [284] Re: tajfun1
na rotlinach pozoruju vyrazne zlepseni po pridavani feroxu...ale jeho slozeni se nemohu dopatrat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:39 Muž tajfun1 [222] Re: dimmur
podle vstupni vody bych to videl na hnojeni jen K2SO4 + mikroprvky a pak podle testu vody v akva se dá doplnit N či P, jelikož ve vstupni vode toho mas malo, ale na druhou stranu mas v akva dost ryb...ale bez testu to je vesteni, popr. to muzes pozorovat na rostlinach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:36 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Lucky005
Ja by som zobral potravinársky (ani šetrenie netreba preháňať), ale podľa mňa, ak ide o peniaze a s ohľadom na používané množstvo, nemal by byť problém ani s technickým. Nakoniec, oba majú rovnakú čistotu (99 %)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:33 Muž dimmur [284] Re: tajfun1
a co konkretne? zadne testy nepouzivam a na obsah co2 pouzivam DC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:30 Muž tajfun1 [222] Re: dimmur
jeste by to chtelo parametry vody v akva a pak podle tehle 2 namichat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2012 19:27 Muž tajfun1 [222] Re: Lucky005
tak urcite staci technicky , potravinarsky se pouziva treba pri konzervaci potravin a budou tam kladeny jine hyg. a tech. pozadavky pri vyrobe....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:26 Muž dimmur [284] – jake PMDD
muze mi nekdo poradit jake PMDD namichat pri slozeni vstupni vody: vodovodní,přeloučská-pH 7,8, NO3 4mg/l, NO2 0ml/l,GH 22-28, KH 15, Ca 120ml/l, Mg 20ml/l, Chloridy 19ml/l, Sírany 95ml/l
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2012 19:21 Muž kortezhugo [983] Re: Lucky005
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:11 Muž Lucky005 [197] Re: slavko
ok a treba KNO3 technicky nebo potravinarsky, vzhledem k tomu ze to nebudeme jist, staci technicky?
www.fichema.cz/…
www.fichema.cz/…

jak se da teda poresit Tenso Coctail nebo Plantex CSM, kdyz to tam mit nebudou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2012 18:58 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Lucky005
Na každej stránke o PMDD je popis zloženia. No a to treba objednať... KNO3, ΜgSO4, K2SO4, prípadne aj KH2PO4. K tomu nejakú zmes chelátovaných mikroprvkov (Tenso Coctail/Plantex CSM, odporúčam prvé), ale to tam mať nebudú.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.10.2012 18:34 Muž Lucky005 [197] Re: Xixao
bylo by tezke udelat clanek pro ne-chemiky co vse je potreba si objednat treba primo z www.fichema.cz a jak potom postupovat pri michani a vazeni spravnych pomeru pro PMDD?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 15:57 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: tajfun1
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 15:05 Muž tajfun1 [222] Re: Xixao
Fichemu mohu jen doporučit, včera jsem si tam byl osobně pro hydrogenuhličitan draselný, bo nechci kupovat drahý stabilan od Rataje, když si to namíchám sám za zlomek ceny
- Mají vstřícný přístup, na mail odepsali brzo, dokonce jsem si mohl zboží vyzvednout i po zavíračce, když jsem omylem dojel k jinýmu nákupnímu centru :-D .
- Navíc to prodávají po rozumných množstvích a nemusí toho člověk kupovat kila či pytle ;-)
- Nechtějí živnosťák, což je další velká výhoda

....a když koukám na to co všechno za chem. nabízejí, tak se tam brzo stavím znova, bo takovej termit si chci už dlouho vyzkoušet X-)

www.fichema.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:31 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
víš jen nesrovnávej neporovnatelné a o čem já nemluvím není čistě jen přemrštěná cena ale především to B za tím....

Ty filmy byl zcela jen příklad ilustrativní, až něco někdy ty sám uděláš a někdo vezme tvojí práci, zkopíruje jí a postaví si na ní byznys s 1500% marží asi budeš taky se tvářit jinak...

Já to soudím ze své profese, kde kdo tohle udělá tak si už ani v branži nevrzne, protože tyhle věci a jim podobné se šíří stokrát rychleji než věci úspěchu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:31 Muž dimmur [284] Re: Xixao
sem rad, ze si rozumime :-)

a ano OSA je neskutecne drza organizace, to mas recht.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:29 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
já ti to neberu nijak a naprosto i rozumím tvému přístupu, si zákazník co si něco koupí je s tím spokojený a je ochoten za to zaplatit cenu, smutné na tom je že ten byznys je postavený především na práci jiných lidí, kteří z toho co ty zaplatí nic nemají....

stahování filmů, mp3 je zcela to samé v bleděmodré...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:28 Muž grunda [1781] - Cichlidy
to já si raději koupím tohle: Easy Life ProFito, v 5ti litrovém balení mi to v mém akva vydrží 3 roky, za cenu 1390kč, žádný stres. V plánované 760 skoro rok a půl, nemusím nic počítat, míchat, vážit, asi jsem pohodlný, nebo raději využiju svůj čas jinak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:28 Muž dimmur [284] Re: Xixao
predpokladam vyrobni cenu piva cca 5 Kc /mozna je i to moc/ a v hospode se cepuje za 30 kc. Nekdo ma marze obrovske a nekdo ne...pokud se najde kupec, tak firma bude prosperovat....a myslim, ze treba statni uredniky a jejich platy dotujeme vsichni takovyma castkama, nad timto by clovek mel premyslet, tady je asi neco spatne, ale pokud dam jednou za 3 mesice 79 kc, tak me to az tak neboli.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:27 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: Xixao
Souhlasím se vším. Jen u někoho může jít o zbytečné předzásobení se chemikáliemi na 10 či 20 let dopředu. Ale co je doma to se počítá a chleba to nežere. :) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:24 Muž dimmur [284] Re: Xixao
evidentne to ve vstupni vode nemam, po pridani feroxu se ihned projevil rust :-)
nejsem chemik, nemam prilis mnoho casu se timto zabyvat, studovat, michat /prace, deti atd/....treba casem zmenim nazor....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:17 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
1. Pivo povětšinou u nás vyrábějí pivovary co mají svoje dlouholeté receptury na kterých staví, zdůrazňuji svoje
2. Myslíš že marže u rohlíku nebo piva je 1500% například?
3. Za kolik si pivo nebo rohlík vyrobíš a za kolik koupíš?

A teď si to srovnej s například mým oblíbeným NO3...

Ještě dodám že velkoodběratelé mají například cenu 150,- za 25KG pitel NO3, mimochodem NO3 a jeho využití není pouze o akvaristice. Stačí si zajet například do Neratovic a poptat se na co vše se dá využít...

Já nikomu nechci kazit byznys ale jako vývojáře a autora několik publikací pro vývojáře mě tohle hlava nebere, především plagiátorství a nekonečná lidská hloupost a drzost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:14 Muž dimmur [284] Re: Xixao
vis kolik je vyrobni cena treba piva, rohliku atd? A za kolik se to prodava?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:11 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
Váha s přesností 0,01g tě vyjde na 300 stovky koupíš například mimo jiné taktéž na Fichema...

Já se živím něčím jiným, míchám si jen sám pro sebe a pro svojí radost, potřebu :) Pouze se ti snažím vysvětlit jakou službu objednáváš a kolik za ní platíš... Pokud ti to vyhovuje proč ne ... Pokud chceš si to namíchat sám tak se aspon něco naučíš, budeš mít radost z toho že si k tomu dospěl sám a budeš si pak říkat.. že já blbec objednával ty balíčky... pokud máš peníze na rozhazování a rád zadotuješ někomu tak směle do toho :)

Správná otázka nezní: Můžu si to naprosto potřebné namíchat sám?

Správná otázka zní: Potřebuji to? Nestačí to co mám ve vstupní vodě? Pokud ne potom je správná první otázka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 11:05 Muž dimmur [284] Re: Xixao
potrebuji k tomu jeste vahu, navim presne slozeni atd....take nemam rad, kdy nekdo na nekom vydelava...

namichej mi Ferox + si neco prihod a posli a zaplatim radeji tobe nez jim :-) Co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.10.2012 10:44 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
Tak samozřejmě, ono je to zcela stejné jako když si jdou lidi koupit destilovanou vodu litr za třicet korun přitom za zlomek ceny si jí můžou udělat doma...

Tak je to marketing pokud je poptávka po takový ceně tak proč ne, to je obchod. Tady můžeme říct svůj názor. Jen mě štve že celé je to v nejednom případě postavené na plagiáctví a chlubení se cizím peřím, potom to ve laikovi vyvolá dojem že když tenhle balíček Super Ferrox ultra mega plus koupí apod. balíčky že dostane to co je na stránkách... často se pak diví a píšou zde na fóru jak to nefunguje... je to cena za neinformovanost ...

Docela mě zaráží že autoři článků, obrázků nevadí že někdo vidělává na tom co oni sepsali i vymysleli...

Ja když vyvyjím aplikace můžu používat jen to co si zaplatím a nebo open source věci kde je povoleno pro komerční účely.... když to porovnám tady s tím byznysem tak mě to hlava nebere....

ono někdy je i zajímavé podívat se kdo články napsal a kdo prodává dané zázračné koktejly...

je to asi tak jako bych já vyvinul aplikaci "Metrologie, kalibrace" a někdo jiný se pod to podepsal jako autor a vzal by části kódu a začal to prodávat upraveně za své... Komu tohle přijde normální....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:38 Martin71 Re: Xixao
Na blbosti lidí jde pěkně vydělat. Tohle je jen kapka v moři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:25 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Sid
nemám rád plagiáctví a oblbování lidí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   10.10.2012 10:23 Muž Sid [6710] - RostlinyRe: Xixao
Z vás budou mít někteří radost. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:18 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
pokud ti nevadí že něco koupíš za 79,- korun a výrobní cena se pohybuje kolem 5 korun tak pak pokračuj dále ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:12 Muž dimmur [284] Re: Xixao
Prave ferox mi nejvice vyhovuje, ale je fakt, ze na moje akva tech 15 ml tydne je asi lepsi si to i draz objednat na rostlinnych akva, ptz mi vydrzi kolem 3 mesicu....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:04 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: dimmur
Ferox není nic jiného než upravené PMDD se stabilizátory, nic ti nebrání namíchat si PMDD a zvýšit podíl hořčíku, železa, draslíku. spíš než slepě následovat nějaké rádoby super balíčky naprosto nepostradetlné a nejlepší pro akvartisty doporučuji se podívat na vstupní vodu jaké má hodnoty a podle toho si upravit PMDD a přidat si tam E202 E300 pro stabilizaci.. sehnat např. FE ve vazbě EDTA není žádný problém za pár korun...

ono je třeba si uvědomit že za blbost se platí... a dokud většina akvaristů nepochopí že podobné PMDD balíčky, EI nejsou nic jiného než smíchání určitých prvků a následně v určitém poměru smíchané už doma tak budeme stále objevovat obchody kde Akvaristické KNO3 50g/30,- (marketingový název např. Nitro Plus) není o nic jiné než když si koupíš kilovku (1000g) za padesát korun dá se sehnat i ještě levněji a tu používat... nehledě že například v Praze je zrovna NO3 ve vstupní vodě dostatek, a lze ho přidávat pouhou výměnou vody v akvárku ...

nerozumím tomu, že je někdo ochotný za to platit nesmyslné peníze, resp. rozumím za blbost se platí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 09:55 Muž dimmur [284] Re: Xixao
Ahoj, perfektni odkaz na chemii. Opravdu je cena nekde jinde nez na roslinnych akvariich. Chtel bych si doma namichat ferox, ale nejak se nemuzu dopatrat presne slozeni. Neporadil bys?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 09:13 Muž Filip_CZ [165] - Rostliny
Fotka k příspěvku tak musím potvrdit že z www.fichema.cz přišli všechny objednané komponenty do PMDD / EI rychle a za super cenu ... tak teď už za balíčky typu PMDD, Ferox a EI nemusím utrácet předražené sumy... kdo by měl taktéž touhu míchat si sám nebo přidávat pouze jeden prvek třeba NO3 tak tady to je první volba... vyjde vás to stonásobně levněji :)

Tenso kokteil už jsem sehnal taky za zlomek ceny na internetu :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:21 dartanan – rostlinna....
Reagujem na prispevky, ktore tu vyvolali vlnu kritiky a podobne.
Dovod, preco som vychvalil rostlinna-akvaria je v tom, ze mi v mnohom pomohli.
Nemal som v umysle nejako ich propagovat.
To Gargamel : asi si si ma s niekym pomylil, ja nie som tvoj distributor, ako si to spominal vyssie. Neviem sice ako s k tomu prisiel, ale budis.
Opakujem este raz, namal som v plane im tu robit reklamu! Chcel som len pomoct slovenskym akvaristom. Ja som bol rad, ked som objavil slovensku pobocku.
Este raz opakujem, ziadna propagacia! Mozno to tak vyznelo, ale zamer bol iny.
Toto su len slova spokojneho zakaznika!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:33 Muž Johan [4956] - RostlinyRe: slavko
Ospravedlňte ma, že som bol lenivý dopísať tam aj •7H2O palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:25 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Johan
Johan napsal: Tak prosím moje výpočty opravte. Kolik procent MgSO4 je v MgSO4·7H2O?
Chyba nie je vo výpočte, ale vo vstupných hodnotách. Horká soľ obsahuje heptahydrát MgSO4 (info napr. tu cs.wikipedia.org/… ), a toho tam je 75 %.

Ospravedlňte ma, že som bol lenivý dopísať tam aj •7H2O, ale predpokladal som, že vo vlákne o PMDD je všeobecne známe, že sa používa heptahydrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:58 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: slavko
diky :) mgso4 mam ve vstupni vode na hodnote 7mg na litr, zvyseni je zanedbatelne :) navic horcik tam stejne mirne jednou tydne pridavam..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:58 Muž Johan [4956] - RostlinyRe: slavko
Tak prosím moje výpočty opravte. Kolik procent MgSO4 je v MgSO4·7H2O?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:56 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Xixao
Xixao napsal: 4,7 % sírany (MgSO4, CaSO4)
1,7 % chloridy (KCl, NaCl)

+ 1,2 % niečoho :-)
MgSO4 je súčasť PMDD, takže škodlivý nebude, CaSO4 je to isté len s vápnikom, oba veľmi málo rozpustné. NaCl, ak sa dobre pamätám, je kuchynská soľ, čiže iste neškodí a v tomto množstve už vôbec nie. O KCl toho veľa neviem, ale pochybujem, že sa tým treba trápiť. Takže, podľa mňa, smelo do toho!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:14 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Martin71
No, zjavne poznáte zloženie mojej vody lepšie ako ja. Ale Vaše zovšeobecňovanie má jeden problém. Napr. na druhom konci nášho malého mesta má voda z vodovodu polovičnú tvrdosť ako moja (teda, mala pred 20 rokmi, keď som tam býval), a to je ani nie 1,5 km vzduchom. Kamarát, asi 20 km, má štvrtinovú tvrdosť, ako je moja. U môjho nebohého otca bola voda taká tvrdá, že raz za mesiac bolo treba vybrať zo sifónov biely vápenatý magľajz (studňa). Chcete povedať, že vo všetkých týchto prípadoch je obsah Mg vo vstupnej vode rovnaký?
Iste nie. Bude obsah Mg dostatočný? A to je iné, to závisí aj od jeho spotreby, takže možno áno a možno nie. Každopádne, s určitosťou to vedia len rastlinky a tie moje nemajú prejavy nadbytku Mg.

No a k tomu MgSO4, pred zosmiešňujúcou reakciou si vždy poriadne prečítajte, na čo reagujete. Nepísal som, že som zháňal jedine horkú soľ, ale že len to jediné mali. Viete, nepáči sa mi tá Vaša reakcia, v tých obchodoch ste neboli. V jednom mi dokonca ochotne poradili, že rybky sa nehnoja, ale kŕmia...

Vo väčšine obchodov boli veľmi prekvapení, že nehľadám tie super-tuper hnojivá od "svetoznámych výrobcov", ktoré majú v ponuke. Najviac ma však prekvapilo, že zjavne väčšina týchto "záhradníkov" nemala ani potuchy, že nehľadám nič výnimočné, ale kedysi bežné poľnohospodárske hnojivá, ako mi vysvetlila mama (agronómka a hoci už má roky, pamäť jej slúži), dokonca ich aj akosi pomenovala, ale nevenoval som tým názvom pozornosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 14:38 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Johan
Johan napsal: Nevím co tím chtěli říct, protože jestli se nepletu
Vami citovaný text je môj. Naozaj ste presvedčený, že do poľnohospodárskeho hnojiva bude požitá zle rozpustná forma, tj. nie heptahydrát? coze

Nehovoriac o tom, že podľa Vašich počtov je potom v čistote 150 %...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.10.2012 13:47 Muž grunda [1781] - Cichlidy
mě osobně se osvědčilo hnojit cca 1/3 doporučovaného množství EI, kytky mají dost živin po celou dobu, ale není jich tolik, aby bylo třeba akva resetovat. Výměny vody jsou samozřejmostí. Výhodou je, že to zvládá i neakvarista, letos jsem byl doma cca 2 měsíce, teď jsem už víc než 6 měsíců pryč, o akva se stará manželka - jednou za měsíc posílá kontrolní fotky a vše vypadá O.K. Každý si musí najít to svoje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 13:41 Muž Sid [6710] - RostlinyRe: Xixao
...EI namicham za desetinu toho co stoji na netu...
Nepoužívám ani EI ani PMDD ani žádnou jinou "šablonu"; hnojím podle konkrétních podmínek a potřeby. Živinami v podobě čistých solí nebo třeba jen výměnou části vody. (Ale to už jsem tu za poslední roky párkrát zmínil... :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:57 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Sid
Kde se daji takove nalepky koupit ?

Princip matematiky vuci chemii je jedine co deli ty dve metody.. otazka maxima latek tzn. Bez limitu a minima latek tzn. Bez prebytku...

Ja uz si delam hnojeni svoje... EI namicham za desetinu toho co stoji na netu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:55 Muž Sid [6710] - RostlinyRe: gargamel
O tom, že jsem měl možnost experiment s EI pozorovat u kolegy, (s nímž mimochodem spolupracuji přes deset let, takže vím, "co od něj mohu očekávat"), jsem se zmínil. Stejně jako o tom, že tento pokus nedopadl dobře...
Můj nedávný osobní pokus skončil v podstatě dříve, než začal; stálo mě to porost kryptokoryn Flamengo... (Naštěstí jich mám v jiných nádržích dostatek.)
Jak zareagují některé (IMO na světlo náročné) rostliny na "nízkou intenzitu osvětlení", jsem si také vyzkoušel... :-O Pravdou je, že přírůstky byly minimální, což mi ani tak nevadilo, spíš naopak. Ale co se týče jejich vzhledu, pak jsem hodně zklamán - oproti stavu, kdy mají z vašeho pohledu "zbytečně mnoho světla", se ani zdaleka neblížily "ideálu" tak, jak jej vnímám já.
(Postupně se vracím ke svým "standardům" a na kytkách je to vidět.)

Že provozuji i nádrže s nízkou úrovní osvětlení, bez sycení CO2 a hnojením jen výměnami části vody a "přes ryby", jsem už mnohokrát zmiňoval, takže nemám a nepropaguji jen jedinou alternativu.

Uzavřel bych toto "přetahování" doporučením: nechte si své rozumy, já se budu řídit tím svým. A co se týče druhých - každý, kdo se setká s různými pohledy na věc, má právo svobodné volby. Tak jim toto právo nechejme. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 12:37 -
no Je to fajn,že to rozoberáte.Ľudia sa viac dozvedia.Ale trocha brzdite.Začína to zaváňať konfliktom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 11:50 gargamel Re: Sid
Ano a to je rozdíl mezi námi dvěma. Mně nedělá problém napsat, že k prosperujícímu akváriu vede více cest a doporučím jak EI, tak PMDD metodu. Vy jste ale opakovaně napsal, že EI někde nemůže fungovat, aniž byste si to ověřil. Toto je podle mě prosazování jediného názoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   07.10.2012 11:32 Muž Sid [6710] - RostlinyRe: gargamel
...Mám tady dát odkaz na diskuzi o EI, kde jste napsal, že dodržování EI podle originálního rozpisu bez úprav povede v některých akváriích k "pohromě" a že je po každém sestřihu rostlin nutné dávky upravit?
Za výše napsaným si stojím.
To, že s mým názorem nesouhlasíte, vás neopravňuje nálepkovat mě demagogickými výroky typu: "Jedinou pravdu tady prosazuje na rybičkách.net pár jedinců. Hlavně potom Sid, který si nedokáže připustit, že to jde i jinak než to provozuje on. Podle něj Estimative index v originálním rozpise nefunguje (i když to sám nezkoušel), údajně podle něj nelze pěstovat rostliny se slabším světlem atd..."
Akvária provozuji různými způsoby, byť jistých "šablon" (zásad) se držím. Důvod je prostý - funguje to.
Vašim "idolem" se stal Tom Barr, já mám blíž k Ch. Kasselmann. (A není to jen kvůli němčině...)
Každopádně své zkušenosti za ty vaše vyměnit nehodlám.
Skutečně nejsem takový cynik, abych každému, kdo se na mne obrátí s žádostí o radu nebo pomoc, doporučil dopovat akvárium živinami nebo snižovat intenzitu osvětlení, když to může být to poslední co takové akva potřebuje.
Akvaristice zdar! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:48 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: Martin71
Tak jsem si objednal... ceny maji oproti praze lepsi..

Neni to jen o tvrdosti vody vstupni, napr. Ja mam amazonis new substrat a stale me jedte dost srazi alkalitu... bez pridavani jedle sody a mgso4 se stale neobejdu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 10:34 Martin71 Re: Johan
Pouze to že hořečnatých solí a vápníku je v běžné vodovodní vodě až, až...A není tedy nutné ještě další hořečnaté ani vápenaté soli dál přidávat. V akvaristice se řeší naopak jak vodu změkčit ne obráceně.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [40] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96021x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=1951