Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
PMDD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 08:51 Muž MichalVass [2] Re: NHKG
Já vím, ale tak test mám jen na železo, tak se tím snažím řídit :-) Díky za rady, purigen zkusím vytáhnout, dávky hnojiva vrátím a zkusím tu častější výměnu vody. Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 08:33 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: MichalVass
Prvků je mnohem víc než jen železo, dusík a fosfor. Ty neměníš vše, dusík má vice forem, ... A "bordel voda" tu říkáme vodě s organickým znečištěním, to běžné testy nezměří. Purigen by právě organické znečištění měl řešit. Dříve jsem ho použil na zákal. Rostlinám se pak nedařilo, ale nevím jestli to bylo kvůli Purigenu. Můžeš ho zkusit vytáhnout. Skladuj ho ve vhku, neměl by vyschnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 08:07 Muž MichalVass [2] Re: NHKG
Taky bych to tipnul na bordel z ryb který to podělá, ale právě mi přijde zvláštní, že testy v podstatě říkají, že to tak není. To je na prd když se tomu nedá věřit. Díky, zkusím :-)

Ještě mě napadlo.. Přidával jsem purigen (kvůli zákalu který mi dělal kořen) sice píšou, že by neměl mít vliv na stopové prvky, ale není možné, že do sebe to hnojivo nasaje a proto je pak železo neměřitelné? Vrtá mi hlavou, že by kecaly všechny testy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2019 08:04 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: MichalVass
Pokud výměna vody pomůže, tak hledej chybu v ní. Nedostatek hnojiva je málo pravděpodobný. Spíše máš "bordel vodu" nebo přehnojeno. Testům vody moc nevěř. Na rostlinné akvárium s CO2 tam máš hodně ryb a to je pak těžší vyladit, aby to rostlo bez řas.
Zkus měnit vodu 2x týdně a hnojení omez na původní dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2019 07:48 Muž MichalVass [2] – Hnojení, řasy, málo železa.
Zdravím, sice základy mám docela najeté, relativně se daří, ale přeci jen teď si trochu nevím rady. Akva je zaběhlé necelé 3 měsíce. Nejde o žádnou katastrofu, ale trochu mě to trápí. O co jde.. Hnojil jsem 5ml pmdd denně. Rostliny rostly pěkně, řasa minimální. Momentálně řasy přibejvají a rostliny spomalují růst. Hodnoty vody stejné, ph cca 6,6-6,8, kh 3,5, no3 cca 20, no2 neměřitelné, fosfor neměřitelný a železo taky (testy od rataje) myslel jsem, že při velkém přírůstku rostlin je málo hnojiva, tak jsem přidal na 10ml/den, Ale po týdnu stav stejný a železo stále neměřitelné, po přidání 15 ml poslední dva dny, stav stejný. Je to možné? Nebo je to normální? Myslím to, že i po přidání hnojiva stále železo nenaměřím. Mám možná trochu přerybněno, ale to by bylo poznat na no3,přijde mi že vše je v pořádku.. Co2 bublám cca 1,5b/s. (Akvárium 300l) Byl bych vděčný za radu od někoho zkušenějšího, s hnojením bohužel nemám moc zkušeností. Díky (ještě bych doplnil, že teď o víkendu po údržbě v pátek, rostlinky v sobotu a v neděli pookřály a i bublaly, ale pondělí úterý se to zas vrátilo zpět.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.02.2019 20:35 Muž DH [335] Re: Tomino240584
Tady je odkaz na téma, kde někdo taky koupil K2SO4 v nižší kvalitě 92% a udělalo mu to samé
co tobě, mléčný zákal a usazenina. Používá to na hnojení do květináčů.
rybicky.net/forum/10843…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 20:13 Muž DH [335] Re: Tomino240584
Já jsem to PO4 co se mi nerozpustilo nějaký čas používal, ale má to nevýhody.
Nevíš, kolik tam toho liješ, což je při hnojení PMDD docela mínus, pokud chceš dosáhnout určité koncentrace mg/l týdně. A taky nevíš co je ta nečistota, která se nechce rozpustit.
Nakonec jsem to vylil a koupil nové hnojivo, stojí to pár korun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 19:51 Muž Tomino240584 [0] Re: DH
A mozem to hnojivo pouzivat aj take nie celkom rozpustene? - vzdy ho pred davkovanim zamiesam a dam do akvaria....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.02.2019 19:07 Muž DH [335] Re: Tomino240584
Pak je nekvalitní chemikálie, už se mi to taky stalo, když jsem si dělal roztok KH2PO4. Pokud máš kvalitní složky, rozpouštíš v destilce v dostatečném množství vody, tak se ti všechny prvky rozpustí do 5-ti minut a na dně nic nezůstane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 19:02 Muž Tomino240584 [0] Re: DH
Pridal som 2 nasobok vody a aj tak sa to stale nerozpustilo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:51 Muž DH [335] Re: Tomino240584
K2SO4 - 107g/l max. množství které se ti rozpustí, takže na 300ml max. 32,1g. Máš málo vody, přidej aspoň na dvojnásobek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:42 Muž Tomino240584 [0] Re: DH
V demineralizovanej vode, 300 ml vody a 60,2 g K2SO4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:37 Muž DH [335] Re: Tomino240584
Tady je tabulka rozpustností od Maqa
www.golias.net/…
Pokud rozpouštíš v destilce a máš dostatečné množství vody, mělo by to jít bez problémů.
Mně se dělala usazenina v roztoku PO4,asi špatná chemikálie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:28 Muž Tomino240584 [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vcera som si urobil roztok draslik K2SO4 92% (ked som objednaval, tak vtedy uz nebol 99%), ten prasok neni uplne biely, www.akvazahrada.sk/…
Ten prasok sa od vcera nerozpustil a roztok neni ciry (mozno nejaka cast sa rozpustila).
Cim to je a rozpusti sa este?
Dakujem.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 16:11 Muž PeCh [77] Re: Skrblík
Nedá mi spýtať sa, či vôbec vieš, čo tam rátaš? Ide o to, že takýto graf dostaneš vtedy, keď netušíš, čo máš vo vode, čo sa ti v akváriu tvorí a spotrebúva a napriek tomu tam tlačíš hnojivo a ešte aj nemeníš vodu. Netvrdím, že to všetko musíš vedieť, ale musíš si to uvedomovať. A vodu samozrejme meniť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.02.2019 13:56 Andaska Re: Skrblík
Počet týdnů, je to tam napsané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 13:48 Muž Skrblík [9] identifikace popisu grafu
Fotka k příspěvku Dobrý den, nevíte prosím někdo co znamená 1-24 na obrázku (dole na grafu)? Obrázek jsem vyfotil na akvarijni-hnojivo.cz

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 08:32 Muž Papik [622] – železo
Po opětovném přidávání mikroprvků jsem včera konečně nějaké železo naměril, ale sotva 0,05 mg/l.

Zároveň jsem pozoroval zárodky zelené vláknité řasy na zakulacelce a počínající zařasení jávského mechu. Ovšem to může být důsledek prodlužování doby osvětlení a poslední 2-3 týdny i nízké hladiny CO2, protože jsem experimentoval se směsí.

Zkusil jsem zvednout dávkování na předchozí úroveň denně Fe +0.033 mg/l a na přechodnou dobu lehce ztlumil intenzitu světla. Pokud to nepomůže, tak uberu zpět i dobu svícení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 09:01 Muž MichalV [328] Re: Papik
Je zvláštne, že to železo, čo pridáš za týždeň ja pridám za pol roka a stále meriaš také nízke hodnoty. Otázne je, či za to môže ten fosfor. Mne sa darí pomaličky ho znižovať len výmenami vody a experimentovaním s krmivami - ale aj to je veľký problém.
V obchode som z celej palety našiel jedno, ktoré malo uvedenú hodnotu fosforu na 100 g, ale len v slovenskom návode ktorý bol prilepený. V originálnom nebol vôbec a ostatné nutričné hodnoty nesedeli s tým slovenským, tak neviem, či tomu vôbec veriť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 08:38 Muž Papik [622] Re: MichalV
Fosfor jsem nepřidával, ale myslím, že jsem si zabordelařil dno lehkým překrmováním, živorodkama a přemnožením okružáků.

Fosfor na krmivu uvedený není nebo je popis přelepený českým "návodem".

Další neznámá je původní dno, občas z něho vyndavám ostřejší kousky (kvůli pancéřníčkům), které vypadají jako nadrcené světlé kameny z moře...

Každopádně kvůli rostlinám hloubkově odkalovat nemůžu, kryptokorynám by se to asi ani nelíbilo. Uvidím, až pořádně zakoření a rozrostou se nové rostliny. Když je nebudu muset často stříhat a znovu sázet, tak by mohly více živin odčerpávat kořeny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2018 21:15 Muž MichalV [328] Re: Papik
Fosfor si v minulosti pridával, alebo je to len akumulácia kŕmením? Uvádza výrobca krmiva túto hodnotu? Býva to výnimočne, ale niekedy áno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.12.2018 20:47 Muž Papik [622]
5 týdnů bez mikroprvků.

Ludwigia sp. 'Mini Super Red' má nové lístky růžové, místo sytě červené.
Microsorum pteropus nové listy mají občas deformace nebo jsou poškozené, ale to je spíše tím, jak jsou hustě přes sebe a na sobě, mají málo místa a světla.
Cryptocoryne beckettii po odstranění plovoucí egerie densa, která jí stínila, se nové listy táhnou nahoru dlouhými řapíky. Více světla jí zřejmě neprospívá.
Lobelia cardinalis 'mini' znovu přesazena, mění postupně emerzní listy za submerzní, nové lístky vypadají jako na fotkách v atlase, jen mají občas miniaturní dírky.
Rotala indica také shazuje emerzní listy, nové listy jsou lehce do žluta, vrchol do růžova. Těžko poznat, jestli shazuje jen emerzní listy nebo i nějaké nové submerzní. Stonky jsou oholené, ale z paždí vyrůstají výhonky.
Jávský mech roste pomalu, ale neustále.

Hodnoty pH, GH, KH, K a Mg šly od minulého měření lehce nahoru, myslím, že rostliny zatím odebírají méně živin díky změnám v rostlinné hmotě a výměny za pomaleji rostoucí druhy. Železo je stále neměřitelné. Interval prostřihu se výrazně prodloužil (předtím co 1-2 týdny, teď cca 3-4 týdny).
Hodnota PO4 se nemění, klesla jen po odebrání živorodek z nádrže a po vyčištění molitanu.

Začal jsem opět přidávat mikroprvky, ale v poloviční dávce než předtím, tj. denně +0.016 mg/l.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2018 17:02 Muž Papik [622] Re: Maq
OK, budu sledovat dál, jen jsem z toho neměřitelného železa trochu nervozní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2018 15:53 Maq Re: Papik
Vápník se měří blbě i na fotometru.
Hořčík bych neubíral, ve zdrojové vodě je ho málo a vápník může jeho příjem omezovat. Navíc když rostliny poblednou, nebudeš třeba vědět, jestli je to málo hořčíku nebo železa.
Nedostatek draslíku (pokud ho omezíš) poznáš - nové lístky budou menší.
Mikroprvky: Devět dní nic není. Já je dávám čas od času, a to vyměňuju za čistou RO vodu. Každopádně pokud se vyskytnou růstové defekty, radím: napřed si pohrát s makroprvky, s jejich poměrem (nejčastěji Ca:Mg:K), a teprve když všechno selže, zkusit mikroprvky. Nejlépe individuálně, kdo může...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2018 08:44 Muž Papik [622] Re: Maq
9 dní bez mikroprvků, výměna vody ve čtvrtek, testy vody v neděli.

Železo neměřitelné, PO4 zhruba stejné od posledního měření (2,6 -> 2,4) může však jít o chybný odečet, K zůstává na 10, Mg kleslo z 10 na 8. Snad tam nějaké dostupné železo bude, aby se to negativně neprojevilo na rostlinách.
Zvažuju ještě ubrat hnojení K a Mg...

Ca jsem naměřil o 10 míň než minule (30 -> 20), ale jedná se o Salifert test pro slanou vodu s rozlišovací schopností po 10 mg/l, takže může jít spíše o mou chybu. Přitom vodárny uvádějí průměrné Ca ve vstupní vodě na 40,3.

Co měřím přesněji po 0,5 stupně, tak GH je na 5, KH kleslo 3 -> 2,5. Předpokládám, že by to mohlo souviset s úbytkem Ca, Mg a K. Odhaduji, že CO2 se pohybuje mezi 10-15, spíš kolem 12 a na dně je jen jeden dubový list a dva kousky chola wood.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2018 07:18 jamajcan Re: visek
Namíchej si nové. Vyjde to na pár halířů a máš jistotu, že je všechno v původních vazbách a stavu. Ne, že bys tím prošlým hnojivem nějak uškodil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2018 06:31 Muž visek [76] - Tetry
Dostal jsem 2 lahve pmdd komplet. Ale je to rok stare. Doporucena doba je 6 mesicu. Mam ho zkusit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2018 16:39 Muž Papik [622] Re: MichalV
PO4 jsem měl a mám hodně, ale železo bylo a je stále měřitelné.

Vypral jsem ve čtvrtek pořádně filtr a odsál bordel, co šel. V neděli jsem měřil vodu a PO4 je nižší, než dříve. Křivka se konečně začíná obracet dolů. NO3 je nižší též, ale to je od té doby, co jsem dal pryč živorodky.

Železo od srpna kleslo z 0,2 na 0,1, ačkoliv jsem v říjnu výrazně zredukoval rostliny kvůli vysazení nových. Čekal bych naopak, že bude stoupat, když jsem hnojil stále stejně.

Dnes jsem dal mikroprvky naposledy. Zítra provedu údržbu a budu alespoň jednou týdně měřit po dobu jednoho měsíce až dvou, tak uvidíme, kam se to bude ubírat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 14:22 Maq Re: MichalV
Souhlasím, ale je více možností, jak to možná funguje. Zejména vzhledem k tomu, že ty kovy jsou chelatované, asi mezi nimi a fosforem nebude žádná jednoduchá závislost.
Já jsem perfektně vcucl fosforečnany do dna v akvárkách, kde bylo ve dně železo a jinak to byl dost jednoduchý systém. Ale když jsou v akváriu zdroje huminů, což jsou přirozené chelatanty, chová se to méně čitelně. A Papik má podle všeho hodně organického bordelu (to by měl ostatně řešit především, si myslím).
Souvislost tam nějaká určitě je, a mikroprvků má Papik skoro určitě nadbytek. Když je zkusí vysadit a pak bude sledovat fosfor, budeme o kousek chytřejší, a žádnou škodu přitom nenadělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 13:58 Muž MichalV [328] Re: Maq
Maq napsal: Můžeš zkusit na čas vysadit. Je pravděpodobné, že se nestane vůbec nic. A pokud Ti přitom současně klesnou fosforečnany, bude to zajímavé potvrzení teorie praxí, a to bych rád, kdybys mi dal vědět.

Myslel som, že sa mikro s fosforečnanmi vzájomne vyzrážajú a skončia vo filtri. Že vyššia koncentrácia PO4 spôsobuje zdanlivý nedostatok Fe. A teda ak vysadí mikro, malo by PO4 práveže mierne stúpnuť. Či?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 12:21 Maq Re: Papik
Neboj se mikroprvky vysadit. Je běžné, že jich lidi dávají strašně moc. Nezapomeň že návody na jejich dávkování často pocházejí od těch samých, co se živí jejich prodejem. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 11:05 Muž Papik [622] Re: Maq
OK, ještě uvidím, co vyjde v testech vody. Po darování živorodek klesá NO3, budu ho muset zřejmě začít trochu přidávat.

Navíc došlo k vícero změnám v rostlinách a živorodky nahradily tetry. A nový vrh ráčků, který jsem už nechtěl.

Případně bych mohl ubrat mikroprvky na poloviční dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 10:53 Maq Re: Papik
Můžeš zkusit na čas vysadit. Je pravděpodobné, že se nestane vůbec nic. A pokud Ti přitom současně klesnou fosforečnany, bude to zajímavé potvrzení teorie praxí, a to bych rád, kdybys mi dal vědět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 09:08 Muž Papik [622] Re: Maq
Železo se pohybuje mezi 0,1 - 0,2 mg/l. Myslíš tedy, že mám mikroprvky ještě ubrat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 08:21 Maq Re: Papik
Papik napsal: Je možné, že se tak zanesený filtr významně podílel na neustálém zvyšování PO4?
Je to nepravděpodobné, spíš mnoho fosforu zachytil, a s ním železo a další prvky, které dodáváš v chelatované podobě (ostošest).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2018 08:06 Muž Papik [622] – PO4
Ještě k PO4. Včera jsem čistil molitan, protože z něho šel bordel už i jen při napouštění vody v rámci týdenní třetinové výměny (proud napouštěné vody směruji na vršek čerpací hlavy).
Po vyždímání byly dva kyblíky úplně černé vody. A přesto z něho po napouštění vody šel ještě jemný bordýlek.

Přitom jsem u čerpací hlavy zvyšoval od posledního čištění průtok jen jednou, nepatrně a stále byla škrcená na cca polovinu. K čištění po dvou měsících od posledního proprání jsem přistoupil proto, že už filtr špatně chytal pevné částice bordelu, které pak dlouho vířily ve vodě, než se usadily.

Je možné, že se tak zanesený filtr významně podílel na neustálém zvyšování PO4?
Zvažuji již delší dobu externí filtr Tetra Tec EX 600 Plus, kvůli lepší filtraci, možnosti použití různých náplní a též uvolnění místa v akváriu, jenže mám poněkud prostorový problém. :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.06.2018 13:53 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Martimos
20g je vyše dve tretiny toho, čo v štvrť litri ide rozpustiť, to bude normálne.
Dlhšie miešať, trochu zohriať alebo proste ignorovať...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2018 13:46 jamajcan Re: Martimos
Běžná věc u síranu draselného, který si míchám já. Kupuju v zahradnických potřebách pak ho melu. Nerozpustí se nikdy 100%. Barva stejná. Problém jsem za ta léta nezaznamenal. Cena 70Kč za 1000g. Vsadím se, že ten Tvůj chlapci z Profiplants připravili stejně, jen přebalili a řádně přecenili :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2018 13:30 Muž Martimos [4]
Fotka k příspěvku Zdravím,

právě jsem si namíchal nový roztok se síranem draselným, který jsem poprvé bral u Profiplants (www.profiplants.cz/…). Roztok je ale dost kalný a má béžovou barvu, s čímž jsem se nikdy předtím nesetkal. Vždycky to bylo krásně čiré a bez zápachu. Na dně navíc plave i nějaký nerozpuštěný bordel. Míchal jsem 20g ve 250ml destilky (jako obvykle), takže s rozpustností by neměl být problém. Setkal se s tím někdo? Můžu normálně aplikovat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.06.2018 14:36 Muž MichalV [328] Re: Papik
Ja mám tiež dlhodobo zvýšený fosfor ale aj tak s riasami nemám žiadny problém. Keď ma to ešte trápilo, tak som sa snažil nájsť príčinu, ale našiel som k tomu len zmienku v jednom článku, že v dobre fungujúcom akva je tendencia k hromadeniu PO4.
Pripisujem to k nerovnomernej spotrebe NO3:PO4. Rôzne rastliny majú rôzne požiadavky a rôzne krmivá majú rôzne zloženie.
Robil som si k tomu aj vlastnú databázu, ale práve fosfor výrobcovia v krmivách málokedy uvádzajú a zloženie živín v sušine tropických rastlín nájdeš len k niektorým.
Takže chyba nemusí byť v hnojení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2018 12:04 Muž Papik [622] Re: Maq
Čtyři dny jsem vzduchoval, ale žádná změna, jde to od údržby pořád pomalu nahoru.

15.6. 17:50 PO4 2,4
17.6. 15:40 PO4 2,6 - 2,8

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2018 11:06 Maq Re: Papik
Nevím zda a jak to ve Tvém akvárku bude fungovat. Čím pilněji budeš měřit, tím budeme moudřejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2018 07:01 Muž Papik [622] Re: Maq
Přidal jsem vzduchovací kamínek, i když nevím proč. :-)
Jak dlouho ho mám nechat vzduchovat, než provedu další test na fosfor? Týden, do další údržby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 15:40 Muž Papik [622] Re: vaaclav
Bylo to nejvíc podobné a myslel jsem, že ve složení není žádný rozdíl.
Ale teď čtu, že se jedná o tekuté hnojivo, tak jsem nebyl línej a poslal nový výrobek do seznamu redakci. Po schválení vyberu do prezentace správný výrobek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 15:27 R Muž vaclav [14811] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Papik
¨Proč to přiřazuješ k něčemu když to není v seznamu, mateš tím lidi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 15:24 Muž Papik [622] Re: vaaclav
Je to PMDD Plus, ale nenabídl se v seznamu výrobků. Hnojím jen draslíkem, hořčíkem a mikroprvky.

www.vitaplant.cz/…

Edit: Už jsem to raději upravil, aby to nemátlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 14:31 R Muž vaclav [14811] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Papik
V prezentaci máš PMDD Komplex Plus (VitaPlant) to ale fosfor obsahuje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 12:41 Maq Re: Papik
Zkus vzduchovat. A pak dej vědět jestli to pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 10:16 Muž Papik [622] Re: Jarry
Hnojím denně Fe +0.017 mg/l, K +0.314 mg/l a Mg +0.163 mg/l.

Krmím jednou týdně mraženými patentkami (1/3-1/2 tabulky) a cyklopem (1/3 kostičky).

Zbylé dny 2x denně buď trochu vloček Tetra nebo granulky Hikary či Tetra pro gupky,
plus 3 malé tabletky na dno Hikary, Tetra nebo Sera pro pancéřníčky,
plus rozemletá špetka Sera FD Artemia Shrimps nebo Dajana Natural mix pro nejmenší potěr.

Jeden den v týdnu mají rybky hladovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 09:58 Muž Jarry [1440] Re: Papik
To mi přijde opravdu hodně, jsi si jistý, že ho tam s něčím nepřidáváš (kromě krmení)? Jinak s tím asi jedině větší výměny vody, pokud ho rostliny nestáhají spotřebovávat, ale přijde mi to teda podezřelé. Možná bych zkusil postupně zkoušet krmiva, jestli to nedělá nějaké konkrétní.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 70 71

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1540?od=151