PMDD
0 28.02.2013 17:00 jamajcan Ahoj!Nevite náhodou někdo odkaz na kalkulačku výpočtů koncentrací hnojiv?Někde se mi zatoulal.Děkuji.
www.plantagrow.eu
Tekuté PMDD - je konzervováno a nekazí se. Dusičnany a fosforečnany jsou zvlášť.
Doporučuji podívat se na hodnocení eshopu i recenze jednotlivých hnojiv.
Takže to koupím celé.Díky všem za reakce.
Jak to tu někdo na těchto stránkách napsal všechno se dá ošidit při hnojení rostlin jen NO3 ne. Objednat si můžeš PMDD i s KNO3 ale těch 6g v originál balení je žalostně málo.
ako pise romant, kup komplet a namiesaj zvlast, nikto tu nema kristalovu gulu ;)
Z praktickýho hlediska bych měl složky zvlášť a mohl tak reagovat na hodnoty vstupní vody v akváriu, takže bych klidně koupil "s", ale odděleně.
No já bych asi koupil bez kno3
0 26.02.2013 07:51 JackDaniel Rostlin mám celkem dost,hlavně rychlerostoucích,ale má otázka zněla,jestli tento počet ryb dokáže vyprodukovat dostatek KNO3 a tudíž si mám PMDD koupit bez něj,nebo je to ještě málo ryb a tudíž koupím PMDD s KNO3.
Děkuji
sonetka napsala: ...empiricky by měl být poměr mezi P a NO3 1:16..
to asi nebude správně...i když...empirické zkušenosti mohou být různé
zjisti si co máš prvně ve vodě, kapkové testy apod. (hlavně ne Rataj) a pak si dohledej vhodný poměr:
pmdd.mrp-cz.com/…
empiricky by měl být poměr mezi P a NO3 1:16, ale to je vše na té stránce :o)
Odměna bude zelené akva bez řas +/-
Nedej bože aby tě potkala i dobře zásobená drogerie, zahradnictví, nebo i něco podobného
www.fichema.cz/… 0 25.02.2013 20:28 JackDaniel Ahoj.Mám akva 140L a v něm 4ks čichavec modrý,2ks čichavec zlatý,2ks parmička černopruhá,1ks mřenka nádherná,4ks plata červená a pár 10ks pavích oček.mám koupit PMDD s KNO3 nebo bez?
Díky
Starší reakce
Tak ono kdyz jezdis kazdy den do Hk tak je trosku zbytecne platit asi postovne
no já nevím, ale 28letý chlap by těch 45 kč na poštovný snad měl ušetřit i s kapesnýho od maminky
Jinak se stačí podívat do kalendáře akcí a počkat si na burzu v HK 27.Ledna, tam PMDD snad někdo prodávat bude.
njn, ale aby si pri tom osobnom odbere nezaplatil viac ako cez eshop s postovnym
vecsinou to tak je
Nevite nekdo kde bych sehnal pmdd v kralovehradeckym kraji? Nechce se me zbytecne platit postovny takze nic pres net ale osobni odber
Ano, rybám to v doporučeném dávkování vadit nebude. Dávkuji i více v akva s krevetkami a také není problém.
Da se koupit nekde v Plzni?nebo jilove kulicky??
Dobry vecer vsem.Chtel bych se pozeptat na toto hnojeni,mam v akva terciky..mohu to v klidu pridavat rostlinkam ? dekuji
Starší reakce
tajfun1 napsal: CSM+B má vyváženější zastoupení mikroprvků, ale má cenu ho používat pouze pokud máš stabilně PH pod 7, jinak může docházet k destrukci chelátových vazeb, tzn. že při PH nad 7 je vhodnější TC
Oveľa menej ako 7. Lenže, rozpad chelátov nejakú dobu trvá, takže pri dennom dávkovaní považujem hodnotu pH v nádrži (vo vzťahu k chelátom Fe) za nedôležitú. Oveľa významnejšiu úlohu pH vidím v namiešanom roztoku, kde je na rozpad väzieb viac času.
Starší reakce
V T.C. je poněkud více Cu, ale tím bych se až tak moc netrápil.
I když Cu "funguje jako katalyzátor", ještě jsem nezaregistroval, že by používání T.C. způsobilo někomu problémy. (Možnost, že vysoké dávky Fe přispěly k zařasení ruduchami, nepočítám.
)
tajfun1 napsal: CSM+B má vyváženější zastoupení mikroprvků...
Ani nie.
Ked zobereme pomer Fe:Mn? -tak aj v tomto je TC lepsi ako CSM+B.
CSM+B má vyváženější zastoupení mikroprvků, ale má cenu ho používat pouze pokud máš stabilně PH pod 7, jinak může docházet k destrukci chelátových vazeb, tzn. že při PH nad 7 je vhodnější TC
T.C., a to především s ohledem na formu chelátů Fe.
0 17.12.2012 21:57 RoGallo mam otazku ..co je lepsie pouzit ako zdroj mikroprvkov CSM+B alebo TENSO COCKTAIL a preco diki
Starší reakce
Treba ich zjazdiť a poriadne.Máš právo po požiadaní na kompletný rozbor.Tak nech pohnú zadkami.
Minulý týždeň som požiadal naše vodárne o výsledky úplného rozboru dodávanej vody. Dozvedel som sa, že "voda spĺňa hygienické požiadavky". To som z toho zmúdrel
Potřebujete komplexní rozbor, ne tyto skoro nic neříkající údaje.
...univerzalny navod je skor na skodu...
Píšu o univerzálních návodech u komerčních hnojiv, ne u PMDD.
hodnoty za rok 2011
NO3 - 5,45
celkova tvrdost - 1,15
Fe - 0,108
Mn - 0,02
volny chlor - 0,1
ph - 8,21 ale tolko urcite nema
to su hodnoty pre konkretne moju obec ...
www.vvs-as.sk/… tak jedna tableta na plochu cca 10x10 cm
vhodný je vědět hodnoty NO3, GH, KH, Mg, Ca a mikroprvků, mrkni na web vodáren (pokud nemáš vlastní zdroj), dají se tam sehnat rozbory
co vsetko je potrebne zmerat vo vstupnej vode aby som vedel ako spravne davkovat pmdd ?
a este jedna otazka ohladom NPK
www.rostlinna-akvaria.cz/…
kolko hnojiva je vhodne dat do akva 375l 150x50x50
Jenomže když už budete hnojit, tak to chce i dobře svítit a přidávat CO2. Jde to ruku v ruce.
,,to zas nie,univerzalny navod je skor na skodu ako by pomohol...:(
A nebo koupit komerční hnojivo a aplikovat ho podle univerzálního návodu.
hnojení je vhodné, zejména alespoň obohatit draslíkem a mikroprvky vyměněnou vodu, když už nic jiného...ideální si je upravit množství PMDD (či jiného hnojiva) podle vstupní vody, světelné fotoperiody a intenzity, CO2 a rostlin / ryb.
,,malo narocne druhy mi rastu(anubias,cryptocoryne wendti,vallisneria gigantea),horsie je to s inymi rastlinami..odkalujem kazdych 10dni asi 3tinu nadrze..len chcem dokupit ine rastliny,a tie v popise hnojenie vyzaduju...)
např.
pmdd.mrp-cz.com/…
Nicméně nejdřív si chce ujasnit, jestli to je vůbec nutné. Pokud je potřeba hnojit, tak jo, ale většinou stačí jen měnit vodu a odkalovat jen to, co se vyloženě povaluje na povrchu substrátu.
,,zdravim,chcela by som svojim rastlinam pomoct a chcela by som zacat hnojit PMDD...je na to nejaky navod?? viete mi prosim poradit??
FeEDTA i dalsi mikroprvky muzete koupit na
pmdd-hnojivo.cz
edit: aha, ted koukam na data, trochu opozdena reakce..
Starší reakce
Zkuste odkaz z druhé stránky této diskuze.
z toho seznamu nevim ktery to je
0 16.10.2012 09:06 Filip_CZ [165] - Rostliny kde se da prosim levne sehnat: FE ve vazbě EDTA ?
Starší reakce
No z dostupnych informacii sa to neda ani odhadovat.
To by chcelo asi komplexnejsi rozbor.Tak ze vymena vody to "isti".
EDIT:to suhlasim.
Určite sa zíde a doma nestratí :O)
Postačí mi pár gramov, neviem čo by som robil z toľkým množstvom
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 70 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 96004x