Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 76 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2008 08:40 Muž filipsi [1295] – Re: hutch
Taky prece neberes antibiotika, co kdyby prisla angina, jeden prasek za tyden. Kazde lecivo se ma pouzivat tak, jak je psane v navodu, dodrzet davkovani a pouzit k leceni nemoci, na ktere je urcene. Jen tak muze fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2008 07:44 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: hutch
je zcela zbytečný cpát do vody nějákou prevenci!pokud by propukla nějáká nemoc běžný množstvi nepomůže,tudiž nakapeš vic,což může být smrtelný pro ryby..takže pokud nemáš podezřeni na krupici,neni třeba ;-) a spolubydlicimu řekni,že filtrace je důležitá,vice ať si pročte na téma filtrace,k čemu slouži atd :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2008 07:42 Muž Hanacius [14] - Tanganika
Ahoj,když přijde krupička osvědčila se mi malachitová zeleň + osolení vody, zatemění akvária a zvýšení teploty na 29.... Určitě existuje spousta různých přípravku ale já používám právě malachytku.Ale preventivně přidávat třeba malachitovou zeleň je nesmysl - většina druhů ancistrusů a dalších druhů sumců ji špatně snáší. Myslím že je možné pravidelně přidávat sůl při každé výměně vody ale samozřejmně v přiměřeném množství. Já to ale nedělám...
Krupička se dá bezproblémů výše uvedeným způsobem vyléčit, ovšem musí se na ni přijít ještě v zárodku kdy se začíná objevovat... Pokud už jsou rybky hodně napadené, nelze je všechny zachránit.

Jako prevenci bych prozatím pouze osolil vodu pokud nevidíš žádné příznaky (bílé tečky na ploutvích, otírání rybky o kameny apod.) a daný přípravek bych použil až při zjištěném výskytu nemoci.
Podle mě: osolit - kontrolovat - kontrolovat - kontrolovat - zasáhnout lékem až se příznaky objeví. Zbytečně bych chemii do vody necpal.

Ať se daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2008 06:33 hutch – prevence proti krupičce
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně prevence proti krupičce. Můj spolubydlící měl teďka težké boje s krupičkou a bohužel mu umřely skoro všechny rybičky, honem na to pořídil nějaké léčivo....
Já se trochu obávam, že bych třeba mohl mít taky už načaté akvárko(ikdyž sem to teda asi 4 dni zkoumal a nevypadá to, na rybkách žádné bílé tečky a on už to měl v pokročilém stádiu), tak sem jim tam pro jistotu kápnul taky o něco menší množství, než je určeno k léčbě(jako prevenci) a přemýšlím, že bych tak učinil eště párkrát, abych měl jistotu.
Tak se chci zeptat, jestli nedělam chybu, když tam nejpíš krupičku nemam a vlastně ji tak trochu léčim.

PS:spolubydlící nemá filtr a vypíná na noc vzduchování, to prej taky pak přispěje, že se tam krupičce dobře daří....

děkuji za rady a odpovědi hutch

PS2:název léčiva popřípadně doplním odpoledne, musel bych se podívat doma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.11.2008 18:55 Kuba
Kdysi sem taky anciky léčil na krupici anti-ichtinem, ale ubec jim to nedělalo dobre, vždy po aplikaci byli u hladiny a lapali po vzduchu. Přípravky na bázi mědi krunýřovcům hodně zatěžujou játra a ledviny, popř. i pohlavní orgány. Ryby sice třeba přežijou ale můžou mít orgány trvale poškozeny. Proto jsou pro ně lepší léčiva bez mědi. ;)

Více info např.: www.akvastranky.com/…

Ancikové nakonec přežili, daří se jim dobře a krupici už sem 4 roky neviděl ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2008 21:59 jirkaa – Re: Kralicek11
ancistrusi asi na měd hákliví budou,povedlo se mi je odrovnat stophydrinem-přípravek na hubení šneků ale je fakt že i ostatní ryby na něj negativně reagovaly,ale přežily.krupici u ancáků jsem léčil zvýšením teploty nad 30stupňů a osolením.držel jsem to pro jistotu 2 týdny a dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2008 20:15 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Sid
To je v pohodě, nemám v úmyslu nikoho o ničem přesvědčovat, pokud se podaří kožovce zlikvidovat za den tím lépe, jen jsem se snažil varovat před unáhleným ukončením léčby a následným zklamáním z nově propuklé nemoci, nebo dokonce smrti rybek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2008 17:41 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: Malapa
Díky za čas a úsilí věnované snaze reagovat na můj příspěvek.
Musím však, bohužel, konstatovat, že jste mě nepřesvědčil ani ve věci "vajíček" ani "vývojového cyklu"... :-O
Pokud byste měl zájem znát můj názor na věc, můžete si jej dohledat v dřívější diskusi tady nebo na Akvarko.cz.
Jestli nebudete s mnou v těchto diskusích prezentovanými názory souhlasit, napište - pokusím se svá stanoviska obhájit. Nebo změním názor, pokud mne přesvědčíte, že se věci mají jinak... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2008 13:35 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Malapa
Nevim to teď tak uplně jistě,ale mam pocit že to co je na rybách,jsou dospělí jedinci, na které léčivo nepůsobí, to co odpadne jsou dospělí jdinci, kteří sou připraveni se nepohlavně rozdělit na hafo novejch, který pak jsou ve vodě zranitelní než si najdou hostitele..
mam tu litaraturu,tak popátram

Tak sem prošel ty knížky,ale to co píšu tam nikde není napsáno ani jestli to tak je ani nic jiného.:-(Každopádně když se zvýší teplota,tak se urychlí vývoj prvoka, kterej tu nemoc způsobuje a když se přisolí,tak ryby produkujou víc slizu, přes který se nemusí ty mrchy dostat a když se nedostanou na kůži do 2 dnů,tak uhynou,pokud je vyšší teplota,tak uhynou dřív
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2008 00:44 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Sid
Rozhodně nejsem profesionální ichtyolog, zvěrolékař, ani nic podobného. Ale stačí projet byť jen povrchně nějaké informace o rybničním chovu ryb, kožovec rybí je jeden z nejběžnějších parazitů v průmyslových chovech ryb. Tak třeba tady:
Oxalát malachitové zeleně se v rybářské praxi používá ve formě krátkodobých a dlouhodobých protiplísňových a antiparazitárních koupelí ryb a protiplísňových koupelí jiker.
Mechanismus působení malachitové zeleně spočívá v zablokování dýchacích enzymů bakterií a parazitů. Fungicidní účinky malachitové zeleně jsou známy od poloviny třicátých let. V šedesátých letech se malachitová zeleň ukázala jako nejúčinnější prostředek proti jednobuněčným ektoparazitům, zejména proti Ichthyophthirius multifiliis. Význam malachitové zeleně ještě vzrostl, když se prokázala její účinnost na plíseň Saprolegnia sp. u jiker.3 Podrobné údaje o využití terapeutických vlastností malachitové zeleně jsou uvedeny v mnoha publikacích.4-10
V našich podmínkách se malachitová zeleň využívá zejména při nálezu Ichthyophthirius multifiliis, Ichthyobodo necator, Trichodina sp., Trichodinella sp., Chilodonella sp. a při povrchovém zaplísnění ryb. Dá se říci, že v některých situacích je téměř nenahraditelná. Malachitová zeleň se většinou aplikuje v koncentraci 0,5 mg.l-1 u kaprovitých ryb a 0,15 až 0,2 mg.l-1 u lososovitých ryb ve formě šestidenní koupele s každodenní výměnou lázně. Dále se malachitová zeleň používá v kombinované koupeli spolu s formaldehydem (0,25 mg.l-1 malachitové zeleně a 0,125 ml.l-1 36 až 38% vodného roztoku formaldehydu). V tomto případě se jedná o šestihodinovou nebo dvouhodinovou koupel, která se opakuje 2 až 3krát v 1 týdnu.9,10
Šestidenní koupele! Zapouzřené cysty, vývojové stádium kožovce je podle literatury, já osobně to nezkoumal, ani tu možnost nemám ;-) proti chemickým přípravům odolný. Rozhodně vydrží víc než ryby. Nevidím důvod neveřit "rybníkářům" co se tím desítky let živí. Viditelní kožovci při léčbě zmizí během několika dní, ale vývojová stádia přežijí, takže já bych se držel delší léčby, než 2-3 dny. Ale je možné, že látky obsažené v medikamentech v nádrži přetrvají a pracují ještě nějaký čas.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 22:54 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: Malapa
...S ESHA nemám osobní zkušenost, jistě bude fungovat, podel ohlaů ostatních je dobrý. Ale 3-5 dní je nesmysl, vývojový cyklus tohodle parazita je delší, na vajíčka chemie nepůsobí...
Vaše přiznání, že s eSHou nemáte osobní zkušenost, je chvályhodné. Stejně, jako konstatování, že podle ohlasů je (EXIT) dobrý. :-) (Mohu potvrdit.)
Ovšem podle některých výroků to vypadá na jisté rezervy v orientaci v této problematice... :-O ("na vajíčka chemie nepůsobí", "vývojový cyklus ... je delší /než 3-5 dní/"...
Odkud čerpáte informace?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 20:17 Kralicek11 – Re: Romy
a co kdyz tam dam ten pripravek!a sul a zvysim teplotu?to se asi neco jim stane co??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 20:06 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Malapa
Ono těžko mluvit o nemocech,někomu zabere to,někomu zas ono...Někomu přežijí léčiva na bázi mědi,někomu odejdou právě po tom špatném pohledu.Sám jsem měl strach,když mi přivezli importované L-66 a nakonec jsem si vystačil s obyčejnou solí a zvýšením teploty.Chvála bohu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:42 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Danila
Tak to asi moje ryby nečetly, no. :-D Ale rozhodně nikomu nenutím léčiva na bázi mědi, jen píšu, jak to řeším já. Taky je pravda, že nemoci moc nemívám, je to jen když člověk koupí nové ryby a něco si donese. Já ryby spíš prodávám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:39 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Romy
Nevím, za ty roky co má rybičky to bylo vždy bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:32 Kralicek11
tak me poradili SERA COSTAPUR ale stejne se bojim ho tam dat...a tamty dva co jste mi radili tak nemely :-( :-(
edit:v navodu je napsano ze je vhodny pro VSECHNA sladkovodní akvaria...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:28 Žena Danila [4489] - Sumci – Re: Malapa
Na návodu v Exitu se dočteš, že zabije i vývojová stadia. Vyzkoušela jsem a krupice zmizela - už je to rok... palec Nikomu to necpu, jen popisuju, jak to fungovalo u mně - a že těch sumců nemám málo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:16 Muž deathfoe [58] – Re: Malapa
2x jsem ve svém akváriu zažil krupičku a opravdu do 3-5 dnů byli tečky pryč, aspoň u mě to tak bylo, samozřejmě pak ještě kapu 2-3 dny pro jistotu :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:08 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Malapa
Párkrát tato léčba vyjít asi může,ale pravidlo bych z toho nedělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:04 Žena Danila [4489] - Sumci – Re: Malapa
Já vím, mám ocelifery i euptery a taky nějakou dobu. Šlo mi jen o to, že kam se kouknu na sumce, tam píšou, že jsou na určité druhy léčiv mimořádně citliví, tak mi přišlo divný, že radíš sice z vlastní zkušenosti, ale léčiva, který všude jinde popisujou jako průs** pro sumce sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:03 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: deathfoe
S ESHA nemám osobní zkušenost, jistě bude fungovat, podel ohlaů ostatních je dobrý. Ale 3-5 dní je nesmysl, vývojový cyklus tohodle parazita je delší, na vajíčka chemie nepůsobí. Může se ti zdát, že kožovec z ryb zmizí, ale v nádrži bude pořád. počítej spíš týden, raději 10 dní aby jsi měl opravdu jistotu, že je po problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:02 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Malapa
Já dělam krunýřovce jen pár let,ale vždycky když sem měl krupici,a použil sem léčivo,který obsahuje malachitku,tak mi všichni krunýřovci pošli. Použil sem jednou ESHU EXIT,ale krupice jsem se nezbavil, takže jen solim a zvyšuju teplotu na 29°C a ono to vždycky přejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 19:00 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Danila
Nemnožím, to co vím, jde jen po hormonální stimulaci. Ale pár Synodontis ocelifer mi tu plave už patnáctý rok. Pozůstatek z mé Africké kapitoly.
Samotná sůl a zvýšená teplota na krupičku nestačí, teda možná by stačila v opravdu počátečním stádiu a muselo by to být 33C a výš, nevím přesně, dalo by se najít na internetu, jaká teplota je pro toho parazita latentní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:51 Muž deathfoe [58] – Re: Kralicek11
Sleduj, krupička se dá léčit mnoha přípravky a ten přípravek eSHa EXIT co jsem doporučil se dá určitě koupit i jinde, zeptej se v místních akvaristikách, hlavni výhoda toho přípravku je ta, že ho jen nakapeš a nic jiného neděláš, žádné zvyšování teploty, žádna výměna vody, žádné přidávání soli do vody, prostě nic co by stresovalo ryby. Jak jsem napsal, nakapeš a po 3-5 dnech je po krupičce, to ti ty rady uvedené níže nezajistí a hlavně, mám ten přípravek testovaný na mladém krunýřovci a přežil už dvojí léčbu. Kdyžtak si přečti něco tady: rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis je tam jak o těch jiných radách, tak o přípravku eSHa, hodně štěstí s léčbou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:50 Žena Danila [4489] - Sumci – Re: Malapa
Vzhledem k tomu, že jsem ve všech dostupných pramenech četla, že touhle chemií do sumců nee, hlasuju pro použití Exitu a Eshy 2000. Mám to vyzkoušené a narozdíl od soli a zvýšení teploty, což bylo úplně naprd, tohle zabralo.Rychle a dokonale, nepřišla jsem o jedinou rybu. P.S.Malapo, množíš peřovce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:46 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Malapa
No,jestli je to klišé nevím,ale léčiva na bázi formaldehydu(FMC,malachitka,metylénka),nebo i Masoten,Trichlorfon,nebo Neguvon jim nedělá dobře.Léčiva s obsahem mědi také ne.Naštěstí osobní zkušenosti s léčbou sumcovitých nemám,proto jsem dal jen odkaz.Mě stačí zkušenosti s léčbou terčovců. ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:42 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Malapa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:31 Kralicek11
ok ok spletl jsem si to jeste nemam takovou potuchu co je co za rybu!ale nwm co teda mam delat protoze jeden z vas pise ze zadnej pripravek ne a druhej zase ze jo!podle toho co jsem cetl tak mam dat vodu na 33stupnu?ale sul prej 1g na 50L tak jek teda a nwm kde je vubec hornbach takze asi jenom zverinex v globusu!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:29 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Romy
Tohle je obecné klišé. Chovám ancistruse, pancéřníčky, péřovce už nějakých 25 let a nikdy jsem nepozoroval úhyn ryb po aplikaci léčiv na bázi mědi. A to jsem kolikrát, v opravdu agresivním průběhu onemocnění, aplikoval léčiva ve vysoké koncentraci. Samozřejmě ryby z přírody, nebo novinky, nemusí být na léčiva tak tolerantní. O importech z azijských pěstíren už vůbec nemluvím, tam nezabíjí léčiva, tam stačí ošklivý pohled a ryby umírají. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:24 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Kralicek11
Na fotce není krunýřovec, ale péřovec. Co nejrychleji aplikuj Antiichtin, nevím zda píši název přesně, raději o něco vyšší dávkování než je uvedeno na krabičce, osol vodu, čajová lžička nakopec, na 10l vody. Po dvou dnech vyměň 3/4 vody a opakuj dávkování. Pak už jen stačí připadně ůdokapat" podle toho jak se barvivo ve vodě působením světla rozpadne. Během několika dní viditelná krupička zmizí a nejpozději do týdne, 10 dní je po problému.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:24 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Kralicek11
Krupice jak vymalovaná.Sumcovité ryby jsou na léčiva háklivé,tak tady je odkaz na nejlepší stránky,najdeš tam druhy a i jejich léčbu.
www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 18:22 Muž deathfoe [58] – Re: Kralicek11
Podle mě to vypadá jako krupička a to že to mají jen oni znamená, že se to ještě nerozšířilo na další ryby, z vlastní zkušenosti mohu doporučit přípravek eSHa EXIT a pokud chceš utratit o něco více, tak si kup ještě eSHa 2000, oba tyto přípravky se dobře doplňují při léčbe, já je koupil v Hornbachu celkem za 260,- asi. Každopádně je to jeden z nejlepších přípravků na krupičku vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2008 17:34 Kralicek11 – krunýřovci-krupicka...
Fotka k příspěvku caw mam problem koukam rad do akvarka a vsiml jsem si na nejaky tečky co maji krunyrovci(nevim jaky jsou to presne rody mam jich asi tak 6)ale je problem v tom ze ty bily tecky maji jenom oni a zadna jina ryba nema nasobe ani jednu tečku!kouknete sem (rybicky.net/rady/peckoltia ) tak uplne dole jso tri obrazky a ty dva prni maji na tech cernych pruzich a teckach taky bile tecky a tak se ptam jestli je to normalni nebo maji nejakou nemoc?popripade co bych mel delat abych se tehle nemoci zbavil?
btw:prosim potreboval bych co nejrychlejsi pomoc abych treba jeste dneska zajel do obchodu pro nejaky prispravek...
edit.uz mam fotku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2008 21:28 Žena petrys [107]
dík všem za reakce, konzultuji vše s p.B.Filipem od Dajany a tak jako loni při oodiniu použiji antibiotika Ospamox a uvidíme, pokud bych měla znovu všechno přelovovat a převařovat, tak to už bych snad raději s tím rovnou šlehla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2008 14:38 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Archa
Chovam a odchovavam jak pancernicky tak ancistrusy a nikdy jsem o zadnyho z nich neprisel kvuli lecbe pripravkem Sera.Narozdil od ostatnich prave Sera ma leciva hodne setrna pokud se samozrejme dodrzi dane davkovani.Takova Hexamita od esHy je dobra leda tak na obarveni vody o cemz jsem se presvedcil nekolikrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2008 14:17 Gi-Gi-Gi-Gigolo – pripravek
no koupit anti ichtin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2008 13:54 Žena Archa [14] - Živorodky – Re: petrys
Fotka k příspěvku Esha ta nenadchla, dovod? Mna zase nadchla, lebo to liecivo neublízi ani pancerácikom, ani slimákom, ani krevetkám. To sa o Sere nedá povedat. To nie je o tom, ze to je resistentné oodinium, ale o tom, ze tí paraziti sú zahrabaní v dne, obcas sa nejaký vyhrabe a nákaza vypukne znovu u slabsích jedincov. Okrem iného existujú aj prípravky na dezinfekciu akvária za chodu, ktoré neposkodzujú baktérie vo filtri, nie nejaké od firmy Da.. za 25 korún. Ja pouzívam na to ten prípravok na obrázku spredu vlavo. X-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.11.2008 02:21 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: petrys
No,dnes jsem byl na návštěvě u kamaráda,opravdu profíka.Probírali jsme i tvůj bakteriální problém,bylo mi řečeno,že pokud v poslední fázi nepomůže Penicilin dávkovaný jako Entizol,tak jediná možná cesta je usmrtit ryby(to se mi moc nelíbí),vydezinfikovat akviško,prostě založit ho znovu.Dahak má pravdu,pokud se nemoc vrací,je ložisko v akvišku,a ne v rybách,nejdřív zkus odlovit ryby do čisté,nezasažené nádrže,snad se ti je podaří zachránit.Čert vem kytky,ty koupíš,dno také,nebo převaříš.Bohužel tak,jako i jiné nemoci,stává se i bakterióza rezistentní na různá léčiva.Můžeš zkoušet,snad něco zabere,ale každopádně dostanou ryby pěkně na prdýlku.
Co se týče UV lampy,nemám s ní vlastní zkušenosti,nevím jak s nemocemi,ale vím,že kdo jí měl,tak se mu ryby staly mnohem choulostivější,a tím i náchylnější k různým nemocem.Ono sterilní prostředí jim také nesvědčí.
Zkus co můžeš,a hlavně nám dej vědět co a jak jsi dělala,a jak to dopadlo.Pomůže to všem,při stejném problému.
Přeji hodně štěstí.Roman.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:41 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: petrys
No ale nedelat nic je asi ta nejhorsi moznost.Pokud se onemocneni takhle neustale vraci tak bych ja osobne asi premejslel o kompletni dezinfekci akvaria.Ryby do separace kde bych je prelecil(ja osobne teda tim bactopurem :) vyhazet nebo dejme tomu vydezinfikovat rostlinky v roztoku sava a prevarit pisek koreny nebo kameny proste cokoliv je v akva.Samozrejme i filtr ten asi taky tim savem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:23 Žena petrys [107]
ani mne esha příliš nenatchla, pokud jde o seru-s ní nemám zkušenosti, ale co když je nemoc už tak rezistentní, když nepomohly předchozí léčiva na bázi FMC-methyl.modř, malachyt.zelen,...to samé bude nejspíš i ve výrobcích od sery, antibiotika mi kdysi zabraly na opravdu rezistentní oodinium, ale raději bych se jakékoliv další chemii vyhla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:16 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: petrys
FMC je previt ne lecivo.Na leky od Sera nedam dopustit uz me nekolikrat zachranily to se ovsem neda rict o lecivech esHa ty mi vetsinou nezabiraly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:09 Žena Archa [14] - Živorodky – Re: petrys
Ahoj, a preco nevyskusas Esha Exit s kombináciou Esha 2000, v návode je 3 dni, ale kludne aj týzden. Inác mám teraz podobný problém. Malé biele bodky a akoby nacatý chvostít s bielim fliackom. Mám aj UV - C lampu, ale ako písu ostatní, najprv treba preliecit ryby, potom prefiltrovat cez aktívne uhlie zbytky lieciva a potom zapnút UV - C lampu, dva dni urcite nepomozu. Musí to bezat stále, pár mesiacov ako prevencia. Ak sa mýlim, tak ma opravte. Ja to robím tak. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:03 Žena petrys [107]
jenže prakticky všechna léčiva jsou na jedno brdo a pochybuji, že když nezabralo fmc a další, tak že zabere zrovna tohle :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 21:02 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: petrys
Aby pak nebylo pozde.Ja osobne bych zkusil ten baktopur direct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 20:58 Žena petrys [107]
to bych ráda, ale jak, poslední možností jsou snad antibiotika, ale jak říkám, ty až naposled
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 20:56 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: petrys
Samotna UV lampa ti ryby nevyleci ta to je spis preventivni opatreni.Ty musis ryby v prvni rade vylecit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2008 20:51 Žena petrys [107]
a jak dlouho bych měla to UV nechat běžet? prý stačí dva dny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2008 20:53 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: petrys
UV lampa by pomoci mohla,ničí bakterie a jednobuněčné organismy,ale vlastní zkušenost s tím nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2008 20:42 Žena petrys [107]
nejspíš je to opravdu bakteriální infekce, ale zpozorovala jsem, že tomu asi vadí světlo, protože ráno jsou rybky posypané a večer to není skoro poznat, ale to hlavní na co se chci zeptat je, jestli by na to nepomohla UV lampa, mám totiž možnost si jí vypůjčit, dík za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2008 17:12 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: petrys
Co takhle Baktopur od Sera.Pokud se nepletu je podobna fotka s timhle onemocnenim na krabičce od Baktopur direct.Sera ma kvalitni leciva muzu doporucit z vlastni zkusenosti.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [76] ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95005x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223-krupicka?od=3751