Krupička
Starší reakce
Snazim sa ver mi
Uz to aj preriedujem. Dokonca som uz tak sklamany ze ak uhyn neprestane tak tomu necham volny priebeh a necham proste bezat prazdne akva kym tie bakterie a cervy nepokapu...
Tvůj problém je to, že jsi stále nenašel ten správnej rytmus nádrže, aby to fungovalo bez těch léčiv, až tohle odladíš bude dobře.
takze je moja uvaha spravna? Uz som zacal liecbu tak ak sa to objavi zase tak... Teraz som liecil ryby flagellolom a zase esha musia dostavat pres drzku ich pečene.
Starší reakce
ja si take myslim, ze to krupicka nebyla, ty dve nebo tri bile tecky ..ted bych take rekl vodnatelnost ale nebudu to tvrdit jako Roman ..ten exit s tou eshou, si myslim by krupicku zastavil..
Podívej se na pojem infekční vodnatelnost, ale rozhodně netvrdím, že je to ono, posmrtný stav ryby může silně klamat.
Pol. lžíci na 50 litrů vody a tu eSHa 2000 dle návodu.
Jak říkáš, vypadá to na krupičku. Odsála bych dno (trofonti se usazují ve dně a následně encystují, tak pryč s nimi co to jde). Všeobecně cystická stádia parazitů jsou vcelku odolná, nevím, jak je na tom s odolností krupička (parazitologie není moje specializace), ale je možné, že léčivu zvládnou nějakou dobu odolávat. Co bych udělala já je, že bych odsála dno a opakovala celou léčebnou proceduru od začátku v prodloužené verzi. Krupičky je potřeba se zbavit komplet, jinak se zase rozjede. Alternativně můžeš zkusit jiné léčivo. Víc asi těžko radit.
Ano to je správný poměr a klasickou kuchyňskou, vodu bych vyměnil klidně hned a jak jsem psal včera čekal kam se to posune, protože si myslím, že se o krupici nejedná, ale jistě se přidá někdo další se svým názorem.
Dojel bych exit a čekal. Lehký zasolení, častější výměny vody.
Nemyslím si že je to krupice, jak je máš dlouho?
vodu vymen po doleceni a muzes do filtru dat aktivni uhli, jestli mas tu moznost ..po tydnu ho vyndat..
Dle návodu, klidně dávky dvojnásobný, podle stavu ryb a taky podle akvária, jak je hodně zarostlé rostlinama cyklus dojet do konce, vodu vyměnit až potom a solit teď již netřeba.
Starší reakce
tak zatim aspon vymen aspon 1/3 vody a zitra pridej to lecivo esha Exit ..tu eshu 2000 muzes dat uz dnes ..
tak na krupicku je opravdu Esha Exit . Esha 2000 se pouziva zaroven s exitem - leci drobne ranky po odpadnuti kozovce.. Byt tebou tak ten Exit si sezenu.
Starší reakce
Možný je cokoliv, chce to karanténu, tedy normálně zaběhnutou karanténu a sledovat, klidně houpnout s parametrama, teplotou a nechat tam osádku 3 týdny, sledovat. Změna, to je to zaklínadlo.
Starší reakce
Ahoj, před nějakou dobou se mi v akva objevila krupička, léčil jsem to Exitem a po pár dnech byla pryč. Jenže asi 3 týdny po tom se mi pouze na jedné rybce opět objevily bíle tečky. Ryba se ale chovala normálně, netřela se o předměty a žrala. Po dvou dnech byly tečky pryč. A nyní asi po dalších 3 týdnech se situace opakuje ta samá ryba obsypaná bílými tečkami ale neotírá se a přijímá potravu a opět po dvou dnech bez jakékoli léčby je zcela bez teček a v pohodě. Nevíte co by tomohlo být ?
Starší reakce
No tak pokud jsi akva založil znovu,tak to vše potvrzuje,teď opravdu jen měnit vodu a měnit dokud se to nesrovná.
Predelaval jsem kompletne loznici, tak jsem musel zalozit cele akvarko znova a od te doby jsou problemy. Jinak predtim jsem ani nemusel tolik vody menit a ted nestiham kyble nosit. Zitra koupim test na dusitany a zkusim to pro zajimavost merit. Bohuzel nemam moznost kam jinam dat rybky.
Sice už je to trochu mimo téma,ale příčina tvého problému,bude nejspíš v tvém filtru,jelikož to je honič vody-málo filtrační hmoty.
Toč to přes psprchu a per to tam.
Dávám přímo z vodovodu a nevadí,lepší z vodovodu,než plná Dusitanů
Nemam odstatou, mam dat chlorovanou?
Znovu
A klidně i zítra, pozítří, popozítří, výměn vody není nikdy dost
Otírání ryb často indikuje vysoké NO,vyměnil bych 1/3 vody hned a pak pár dní obden.
Vodu jsem menil ve stredu kolem 1/3
Ahoj, nemeril a nemam ani test. Ph jsem meril a je kolem 7.
Měřil jsi NO2? Vyděl bych to zvýšené hodnoty.
0 09.03.2015 20:26 PecaSz – otirani o dno
Dobry vecer, po uspesnem vyleceni krupicky Pripravky esha exit a esha 2000 uhyn nebyl zadny , jenze po necelem tydnu se mi zda ze se porad rybky otiraji o dno, o dekoraci i o rostlinky. Prosim o rady co stim. Delaji to pancernicci, parmicka cervenoploutva, neonky i razbory. Snad vsechny ryby.
14 dní to nech bez dalších nových ryb.
Hezky vecer vsem...tak zatim 3 denni lecba krupicky teter cervenohlavych dopadla nejhur jak se mohlo stat..vsechny tetry popadaly.No neda se nic delat zbyly odolne parmicky,pancernicci a nejaci otici.Na zadne rybce bila tecka neni..potrebuji se zaptat,kdy nasadit nove rybky do akva a jak pokracovat kdyz vetsina nakazenych ryb je fuc...diky
Starší reakce
Teplota nic moc, furt to vypadalo stejně (dle teploměru kolem 31°C, dle topítka 34 = max), zkusila jsem nejdřív Omnipur (ten jediný byl doma), a když se nic nedělo, tak výměna 1/2 nádrže, a teď je tam Esha Exit+2000.
Teplotu jsem jemně "srazila" na 29°C, přece jen tam mám i Otíky, a ti zas tak vysoké teploty nemusí, a snad to už zabere - novou nákazu nevidím, trochu se něco i lepší (snad), tak uvidíme.
Tečky mají skoro všechny modré neonky :(
Jirko, já jsem udělal tu zkušenost, že zaleží na momentální kondici té dané nádrže a řadím jak Costpur tak exit na stejnou úroveň "škodlivosti".
On bude mozna jeste ucinnejsi, ale ohledne setrnosti k akvariu, ho povazuji za vetsi driak...
hornbach esha exit 105 kc,esha 2000 120 kc
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95171x