Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 17:19 R Muž romant [27987] Re: Gunguy
Tak i když jsem tu Tvoji rybku neviděl, tak bych si myslel, že to co má na oku nebude krupička, ale nějaký třeba zákal, nebo nějaké plísňové onemocnění. Začal bych nejprve s vodoléčbou v podobě časté výměny vody. Každý den 30% objemu akva. Přidat do vody něco proti plísní by rozhodně nebylo naškodu. Dobré zkušenosti jsou s Acriflavinem a rozhodně by pro další diagnostikování pomohla fotka té rybky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 17:13 Muž Gunguy [2]
Mam black mollu a ma na oku krupičku, osolil bych, jenomže nevím kolik , protože mám v akváriu pancernicky a ancistruse?

kolik mohu dat soli aby jim to neublizilo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 20:11 Ivizz – tlamovci a krupička
ahoj, chtěla bych vás poprosit o pár rad, koupila jsem si tlamovce vše bylo v pořádku, ale až do té doby co jsem za týden dokoupila k nim ancistrusy (ten samý obchod jako tlamovci ) od té doby se mi začala v akváriu objevovat na dně jakási plíseň, druhý den jeden tlamovec mrtvý, ten samý den další ale ta právě měla bílé tečky na těle i ploutvích, a takhle za 3 dny chcíply 4 ryby, zkoušela jsem i zvýšit teplotu společně nasypat kuch.sůl ale bez známky změny. V akváriu mi plave už jen jeden tlamovec (samec),který si myslím že zítra bude mrtvý a 4 ancistrusy,mám ancistrusy normálně podrobit léčbě a čím? co si myslíte že bude nejlepší? dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 21:40 linduska89 – Krupička
Stačí mrknout sem a hned jsou rybičky zdravý. 3koda že neonky červený jsou tak citlivý. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.03.2011 12:58 Muž Yirka [9123] Re: malyLibor
Za nulté: kdybys opravdu pročetl vše jak píšeš, odpovědí by ses opravdu dobral, vše na co se ptáš se tu již probíralo..
1/ - Lék je třeba podávat do úplného vymizení příznaků na všech rybkách, dobré je pak "doléčit" eSHa 2000.
2/ - Nemoc může v nádrži latentně být po dlouhou dobu aniž by propukla, protože tak jako lidé i rybky mají nějakou svou imunitu. Startovacím mechanismem pak může být jakákoliv změna v nádrži co se týče údržby, obyvatel, dekorací, atd.
3/ - odborníci píší, že se s nárůstem importů vyskytují stále novější a odolnější kmeny nákazy. Některé mohou v nádrži přebývat týdny.
Takže hodně zdaru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2011 10:29 Muž malyLibor [5371] - Asie – Co dál?
Takže jsem pokračoval v léčbě, každý den dvě kapky. Ve čtvrtek a dnes jsem našel zase po jedné mrtvé krevetce. Čerstvě svlečené. Vypadá to, že krevetky přežívají působení EXITU, pokud se nesvlečou. Pak je zabíjí. Od včerejška plavaly všechny borarasky v hejnku a dokonce žraly. Jedna měla jednu tečku, jedna několik. Dnes plavou všechny borarasky a ani jedna nemá žádnou tečku. Tolik k průběhu léčby. Teď pár otázek pro zkušené, pokud se budou obtěžovat odpovědět jinak než že si mám pročíst vlákna. Vlákna jsem četl a nenašel jsem tam odpovědi, proto se ptám:
1) Co dál? Mám pokračovat v léčbě a dávat dál EXIT? Nebo mám věřit, že nemám v akva žádná přisedlá stadia a doufat, že se krupička nevrátí?
2) Jak se ta nemoc mohla do akva dostat? Podle veškeré literatury by se při teplotě 24°C měla krupice projevit během tří dnů. Proč u mne propukla až deset dní po koupi? Že bych si ji zavlekl mraženým cyclopsem?
3) Jak to, že ještě neustupuje? Podle toho, co se kde píše, by měl být životní cyklus tohodle prvoka při teplotě 24°C do desíti hodin. Takže za tři dny už mělo proběhnout několik pohyblivých stádií, při nichž by měl být prvok usmrcen lékem. Nesnižuje účinnost léku tvrdá voda?
Hm... vím, moc se ptám. Ale štve mne to. Nechat ryby vychcípat, to nedokážu, ale otrávit si léčením krevetky mne taky štve.
Musím ale po této zkušenosti říct, že tenhle lék je vskutku velmi účinný proti krupičce a šetrný k rybám. Ke krevetkám také jakž takž, jen se nesmí svléknout. Pokud se však krupička nevrátí, pak je to celkem slušná bilance
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 18:07 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
ahojte takze zase som vyliecil krupicku a teraz by som chcel nejaky "navod" co mam teraz spravit .. ci odkalit hned? alebo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 16:13 Muž malyLibor [5371] - Asie – Co dál?
Dne 10.3. jsem koupil Boraras maculatus. Plavaly ve středu nádrže v hejnku, hodně málo žraly. Volal jsem do prodejny, čím je krmili, tak mi řekli, že mražený cyclops. Ten jsem začal dávat 15.3. 14.3. jsem objevil ploštěnky, začal jsem 17.3. aplikovat NO-Planaria. Ploštěnky zmizely, ale 20.3. v neděli se u většiny ryb objevila krupička. V pondělí 21.3. byly ráno všechny ryby zalezlé po různých úkrytech. Koupil jsem eSHa EXIT a eSHa 2000. Aplikoval jsem dle návodu - na 20 litrů jsem dal v poledne 4 kapky EXIT a v 17. hodin 5 kapek 2000. Po aplikaci EXIT se rybky rozplavaly, plavaly v hejnu a dokonce i trochu žraly. V úterý ráno zas byly všechny zalezlé. Aplikoval jsem ráno 2 kapky EXIT a v 17 hodin 2 kapky EXIT a 3 kapky 2000. Během dne občas plavaly po nádrži 4-5 rybek, 4 bez teček, jedna s tečkami. Dnes ráno jsem našel mrtvou red cherry. Aplikoval jsem zase 2 kapky EXIT. Po nádrži plave 7 rybek. Dvě zcela bez teček. 3 s pár tečkama, dvě hodně osypané. Ostatní ryby se schovávají. Po poledni jsem našel mrtvého tygra. Ostatní krevetky jsou nepřirozeně málo pohyblivé. Spíše různě sedí v rostlinkách a na skle, nevypadá ani, že by žraly. Tolik popis průběhu nemoci. Nyní mám pár otázek:
1) Mám pokračovat v léčbě? Bude to k něčemu, nebo si jen otrávím všechny krevetky a stejně všechny ryby půjdou nakonec do hajzlu?
2) Jak se ta nemoc mohla do akva dostat? Podle veškeré literatury by se při teplotě 24°C měla krupice projevit během tří dnů. Proč u mne propukla až deset dní po koupi? Že bych si ji zavlekl mraženým cyclopsem?
3) Jak to, že ještě neustupuje? Podle toho, co se kde píše, by měl být životní cyklus tohodle prvoka při teplotě 24°C do desíti hodin. Takže za tři dny už mělo proběhnout několik pohyblivých stádií, při nichž by měl být prvok usmrcen lékem. Nesnižuje účinnost léku tvrdá voda?
Hm... vím, moc se ptám. Ale štve mne to. Nechat ryby vychcípat, to nedokážu, ale otrávit si léčením krevetky mne taky štve.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 09:30 Muž Yirka [9123] Re: bezoadam
Jak vidíš, taks ji nevyléčil, když ji máš zpátky. Asi ty použité léky nebylo to pravé ořechové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 09:18 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
ja neviem co mam urobit na konci ked vyliecim krupicku.. raz som odkalil a mali ju znova,, druhy krat som neodkalil a maju ju zase znova :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 09:13 Muž Yirka [9123] Re: bezoadam
A co chceš prosím tě slyšet nového? Vše je tu popsáno natisíckrát, tak je třeba vzít rozum do hrsti a popřemýšlet kde ses odchýlil od obecně platných doporučení.
Také (nejen pro tebe) připomínám, že nahoře nad každým vláknem jsou dvě rubriky na filtraci nejvhodnějších odpovědí. Je to užitečné zvláště u rozsáhlejších vláken.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2011 09:08 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
tak co odpise mi dakto? uz po 3 krat mam posebe krupicku a zase iba neonky.. teraz som nasiel jednu neonku uz mrtvu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 15:18 Petr69 Re: Monika
souhlasím s Monikou, Esha se dá koupit v Hornbachu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 15:10 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
nikto nic? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 19:21 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
zdravim ... neviem co sa deje ale krupicka sa mi vratila uz po treti krat... zase teraz pozeram a neonky maju bodky na sebe? mozem zase aplikovat costapur? zajtra idem na akva burzu a skusim pozret po eshi a exite
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 09:47 nihao – dakujem za odpoved
Dakujem velmi pekne za radu. Drzim palce vsetkym, co s krupickou bojuju, snad budu mat viac stastia ako ja, lebo pohlad na rybicku napadnutu tymto parazitom je dost smutny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.03.2011 07:20 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: nihao
Vezmu to zjednodušeně (na přesný popis nemám dost znalostí): Původce krupičky střídá 2 stádia. První je to viditelné, kdy je na rybách a druhé jsou cysty. Právě v druhém stádiu ryby k životu nepotřebuje. Druhé stádium trvá přibližně týden až 10 dní, ale dost to závisí na teplotě vody. Čím je vyšší, tím trvá kratší dobu (proto se při některých druzích léčby zvedá teplota v akváriu).
Problém ale je, že velmi malé procento cyst je trošku jiného druhu a může přežít i měsíce bez ryb a je prakticky nezničitelné. Osobně bych vyměnil párkrát vodu ať se z ní dostanou zbytky léčiva a až se nádrž stabilizuje, tak bych začal postupně přidávat ryby (nejdřív ale po 14 dnech bez ryb, kdy cysty běžného typu už v akváriu určitě nebudou). Nejlepší proti krupičce je výborná kondice ryb! Pak může být původce krupičky klidně v akváriu a ryby to stejně nechytnou. Jako druhé opatření doporučuju minimálně čtrnáctidenní karanténu pro všechny nové ryby.
O přenosu krupičky šneky (slimáky)nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 06:54 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
ja pouzivam Costapur od sery a s 100% ucinkom palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2011 00:30 Žena Danila [4489] - Sumci
Vít napsal: Ach jo...krupička neustupuje...do toho se snad přidala i další nemoc. Totální bezradnost...nevím ja kdál postupovat. Lék evidentně nezabírá, úhyn pokračuje...voda je z Exitu zelená...Přidávám fotku nemocný obsádky pro lepší názornost.


Někdy Exit opravdu nezabere...Beru ho jako lék první volby, ale na některé kmeny této nemoci se odvědčil Oidimol - a fungoval překvapivě rychle.
Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 22:59 nihao – Zostáva parazit krupičky v akva?
Vie mi niekto poradiť, či parazit krupičky zostáva v akva i po úhyne rýb? Myslim tym dlhsie obdobie, cca mesiac. Dnes mi zomrela posledna rybicka, lebo liecba zial nezabrala (ani costapur, ani zvysena teplota, ani zhasnutie ani malachytova zelen, ktoru som skusila po tom, co Costapur nezabral)Ked sa akva znovu spamata z chemie, rada by som po mesiaci rsp. dvoch znovu nasadila nove rybicky, len neviem, ci parazit krupicky tam vie v nejakej forme pretrvat (pocitam s vymenami vody a pravidelnou udrzbou v spominanom medziobdobi). Taketo ohrozenie by som buducemu osadenstvu akva nerada sposobila. Este dotaz, ci mozu krupicku "prenasat" aj slimaky- ked vypukla mala som tam 2x brotiu pagodulu a 2x neritinu (nasledne boli odloveni, aby im chemia neublizila) a teraz po vmene vody su spiatky. Rybky uz zial neziju.Otazka je teda, ci parazit krupicky nejaku "hybernuje" bez hostitela a vyckava na dalsiu prilezitost.Odpoved na toto som zial nikde nenasla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 19:59 Mikyjawak – Zhasínat?
Ještě jedna otázka - myslíte, že mít zhasnuté akvárko je nutné? Máto nějaký vliv na léčbu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 17:48 Žena Monika [1] Re: Mikyjawak
Zkušenost se Sera costapur mám, ale špatnou. Pomohly i až přípravky eSHa (exit a 2000), které jsem musela objednat na netu. Kdyby se u nás daly někde koupit, tak přežilo víc rybek sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 15:02 Žena Xlienka [276] - Amerika
Přímo výrobce to udává jako podpůrný přípravek k většině svých léků, v příbalových letácích to udává či to lze kombinovat již během léčby nebo až po ni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 12:13 R Muž Silent [5949]
Osobně bych aplikoval fishtamin až jako rekonvalescenci po ukončené léčbě. Nikdo neví jak spolu reaguje složení léčiva a fishtaminu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 12:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mikyjawak
Ma to stejnou cenu, jako kdyz nekdo pri chripce a nachlazeni bere vitaminy. Nejspis by to prezil i bez nich, nevim jak ostatni, ale ja si je rad vezmu ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 11:44 Mikyjawak Re: Xlienka
Děkuji za rady. Ten fishtamin je jenom vytamín pro ryby - má cenu ho přidávat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 09:46 Žena Xlienka [276] - Amerika
Nevím, ale mě zabral takřka okamžitě. Filtr jsem nechala normálně běžet a vzduchování jsem nepřidávala. Ryby se již po půl dni proháněli po nádrži jak před nemocí. Dávkovala jsem ale stejně 1., 3., 5. a 7. den a v mezi-dnech jsem přidávala fishtamin. Je to již půl roku a krupička se již nevrátila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.03.2011 08:47 R Muž Silent [5949] Re: Mikyjawak
Léčba může trvat i déle jako týden. Při filtraci je problém pouze s aktivním uhlím nebo iontoměniči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2011 06:54 Mikyjawak Re: Haimdol
Jé sorry - ano na 29
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 23:05 R Muž Silent [5949] Re: Mikyjawak
Teplotu na 39°C ? Není to překlep? To je pomalu pro ryby smrtelné samo o sobě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 20:53 Mikyjawak Léčení od sera - Zkušenosti?
Chtěl jsem se tu zeptat má někdo zkušenosti s léčení Krupicí s přípravkem Sera costapur?
Před 4 dny jsem zpozoroval na Neonkách krupičku. Následný den jsem zakoupil Costapur od sery a začal léčit dle návodu. Nadávkoval 22 kapek na 40l, vypnul jsem osvětlení, vzduchuji, a zvýšil jsem teplotu na 39. Dávkuje se 1 a 3 den pokud stále nic tak se pokračuje v dávkování 5 a 7 den. Já jsem dnes nadávkoval už po druhé. Včera mi kleklo vzduchování tak mi pošli 3 neonky. Ještě jsem vyndal z vnitřního filru filtrační vložku - někde jsem se dočetl, že je dobré vyndat filtrační média, aby byl účinek rychlejší.
Stále mě ale zaráží, že již 3. den ryby na pohled beze změn. Máte někdo stím zkušenosti?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 20:58 Žena jalea [3]
potřebovala bych poradit-už po 3. za sebou mám epidemii krupičky, už jsem z toho neštastná. Dneska jsem objednala eshu tak snad zabere ta když ne costapur. Akvárko mám celé rozhozené z rovnováhy-bakterie asi v pr... a zákal vody k tomu. Divila bych se kdyby mí milovaní ancíci přežili sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2011 11:53 Muž justinik [9] – krupička
Od priateľky som dostal na valentína neonky..včera som v akvarku objavil krupičku(zatial len na niekolkých rybkach je zopar bodiek) tak som zvýšil teplotu na 29 C. a pridam liečivo ICHTIO. Pred rokom som si tiež neonkami zavliekol krupičku a zvýšením teploty a ICHTIOM som ju vtedy vyliečil.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 22:39 Vít
Mám otázku,

Piscinoodinióza je na některých webech prezentovana/zaměňovanájako krupička. To ale není ta stejná nemoc, že ne? Mám jednu takovou hypotézu, který sic moc nevěřím, ale možný to je...že moje rybky neměly krupičku, ale právě Piscinoodiniózu. Projevy jsou dost podobný...krupičky po těle rybky a na ploutvých...což by i vysvětlovalo naprosto nulovej efekt během léčení medikamentu Esha Exit.

Dík za objasnění rozdílů mezi těmito nemocemi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 13:38 Vít
Fotka k příspěvku Ach jo...krupička neustupuje...do toho se snad přidala i další nemoc. Totální bezradnost...nevím ja kdál postupovat. Lék evidentně nezabírá, úhyn pokračuje...voda je z Exitu zelená...Přidávám fotku nemocný obsádky pro lepší názornost.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 16:38 Muž Yirka [9123] – Re: Vít
Musíš to brát tak, že je to léčivo a tím pádem postupovat přesně dle příbalového letáku. Jsou tam vždy také popsány výjimky a jejich použití. Pro sebe si zodpovědný člověk také léky ordinuje dle předpisu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 15:02 Vít
K té krupičce.


První den se mi zdálo, že parádně zabírá...pak další 4 dny nic a krupky obět byly, dnes zbyla už jen jedna rybka, která je měla (ostatní bohužel RIP) a ta je od včera nemá.

říkám si, čím to může být. Filtrem, že jsem filtroval mín, i když to by nemělo mít vliv, uhlí tam nemám...ale něco jsem asi ten 1. den a včera dělal jinak, bo to působilo daleko líp. Bohužel pro ty postihlý rybky už je pozdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 21:09 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: NHKG
...Ale ani karanténa vždy nepomůže. Posledně jsem měl karanténu přes měsíc, ryby vypadaly zdravě a stejně jsem si do hlavního akvária zavlekl krupičku...
Nemusel jste ji tam zavléknout - už tam mohla čekat na příležitost, kterou jí poskytl stres při nasazení nových ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 18:52 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: Vít
Minimum je 14 dní, karanténní akvárko nemusí být prakticky vůbec vybavené, minimální velikost záleží na rybách co v něm budou. Podle teploty v bytě ale může být potřeba topení a pokud máš nějaký starý filtr nebo vzduchování, tak se hodí. Většina ryb taky ocení nějaké úkryty.
Kvůli absenci zaběhlého filtru je potřeba hlídat kvalitu vody, já radši od den při karanténě měním vodu.
Ale ani karanténa vždy nepomůže. Posledně jsem měl karanténu přes měsíc, ryby vypadaly zdravě a stejně jsem si do hlavního akvária zavlekl krupičku. Naštěstí u mě léčba proběhla beze ztrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 18:32 R Muž Silent [5949] – Re: Vít
Já karanténuji podle toho odkud mám ryby. Ze známého zdroje cca 14 dní, když si nejsem jistý zdrojem tak tři týdny. Karanténa může být bez dekorací, ale chtělo by to pár umělých rostlin a jinak běžné akva vybavení (topítko, filtr).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 18:28 Vít
Díky, btw. karanténu při koupi nových ryb, že? jak dlouho musí nový rybky držet v karanténě, jak moc zařízený by mělo být provizorní akvárko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 17:33 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: Vít
Chce to trpělivost. Já musel prodlužovat léčbu Exitem o 3 dny a to jsem krupičku podchytil hned v zárodku. Každopádně přeju hodně štěstí a do příště doporučuju hlavně pořádnou prevenci: Karanténu a ryby v dobré kondici, pak nebude krupička žádný problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:43 Vít
Metody samozřejmě nemixuju, nevyjádřil jsem se jasně. Jen kapky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:41 Vít
Přesně tak to dělám. Už na mnoha místech jsem četl, aby člověk mixoval léčbu solíé a teplý vody + přidávl Exit kapky...Řídím se přesně pokyny, leč to nepomáhá.Dneska jsem teda zvýšil dávku, 25 kapek/150 litrů, jako první den. Uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:04 R Muž Silent [5949] – Re: j0hny
Výrobce výslovně uvádí, a moje zkušenost to jenom potvrzuje, že není třeba nijak upravovat vodu při léčbě Exitem. To už bych raději zkombinoval Exit a eSHa 2000 jak je ostatně doporučeno. Zvyšování teploty a solení je velká zátěž pro už tak oslabené ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:01 Muž j0hny [86] – Re: Haimdol
Ja som nepisal ze sa ma vy..at na eshu, ale ze ma podporit liecbu zvysenim teploty a zasolenim.
Vit: Vzduchovanie je koli zvysenej teplote, snad postaci viac cerit hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 14:48 R Muž Silent [5949] – Re: j0hny
A v budoucnu se těšit na další nákazy. Sůl není v tomto případě lék, ale podpůrný prostředek. Může pomoci při slabších nákazách, ale při silnějších je k ničemu. Oproti tomu eSHa Exit prostě funguje i bez dalšího zatěžování ryb vysokou salinitou a teplotou. Pokud krupička přetrvává déle než je doporučená doba léčby od výrobce není problém léčbu prodloužit ani není problém zvýšit dávkování. Krupičku je nutné doléčit jinak se jí není možné zbavit a infekce se můžou opakovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 14:41 Vít
Vzduchování je nutný? Nemám ho. jinak jsem četl, že míchat Exit s metodou solení vody není nejlepší. No situace není dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -10   25.02.2011 14:29 Muž j0hny [86] – Re: Vít
Kazdy kto veri zazracnemu ucinku liekov od eshy bez dalsieho zasahu:
v priebehu dna zvysit teplotu na mozne maximum (27-28stupnov) kazdu hodinu pridat na topitku pol stupna , spustit vzduchovanie a v priebehu dna na 4x zasolit, staci kuchynska sol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   25.02.2011 14:17 Muž Yirka [9123] – Re: Vít
Pokud se nemoc nepodchytí hned na začátku a nechá se rozjet,bývají následky fatální i přes jakoukoliv léčbu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95113x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223-krupicka?od=2551