Krupička
já bych teď vyměnil tak půlku a začal bych znova z tou eshou. Teplotu bych nechal na standartu. Dodrž dávkování v návodu. Jen jsem zcela vyjmul filtr a pouze silně vzduchoval. Já pak ani po léčbě neměnil vodu prostě se to vstřebalo a bylo to ok. Večer byly rybičky úplně kropenaý a ráno už byly normální jen na pár bylo pár teček. je to fak účinný. Jen nevím proč chcíply mi oba krunýřovci skvrnití. A přitom tu krupičku neměli. Zdá s emi, že to dalo trošku abra kytkám, ale ne moc. V Praze jsem jsem ten přípravek kupoval v nuslích. stojí asi 120 kč
Díky, zítra zkusím skočit do zverimexu, jestli to ale seženu

Ale co potom s tou osolenou vodou a teplotu na 30 st., kdybych tedy nakonec přidávala chemii?
esha exit naprosto bezkonkurenční. Za tři dny jsem měl vyléčeno ve společenské nádrži. Kamarád řešil to samé, půjčil jsem mu eshu a za 4 dny vyléčeno. Žádnou sůl a podobný zlepšováky.
Tak fakt nevím, jsem na vážkách, jestli nesáhnout po chemii. Krupička je teď na většině ryb a na ramirézkách je určitě víc než včera

Je to tím, že jsem zvýšila teplotu na 30 st. a osolila? Nebo to prostě nezabírá a šíří se to dál?

"Vedle" na Akvárku.cz právě probíhá diskuse na toto téma...
(Ještě není u konce!

)
www.akvarko.cz/… sol zabera, trochu pomalsie vo forach boli informacie o tyzdni. zrychlit to mozes jedine chemiou, pokial ale nemas nejaky odolny kmen. ja mam v akva situaciu ze v tyzdnovych intervaloch my vyskakuje krupica - liecim esha exit+esha2000. tyzden liecba, tyzden klud a zase krupica. uz zacinam utracat postihovane neonky.
navyse je predpoklad ze neonky budu chytat krupicu casto ked uz ju mas v akva.
No tak to není moc povzbuzující

To ta sůl fakt nezabírá? Mám tedy vsadit na chemii?
Je to normalni. Pak je obcas jeste normalni ze se treba nektere rostlinky z te soli rozpadnou a pak po umrti nejake rybky skocis do kramu a konecne koupis nejaky ten pripravek treba od eSha
Taky jsem nejdriv pouzil sul ale nepomohla - uz toho asi bylo moc. Navic mam pocit ze sul zabiji jen jedno stadium krupicky a pak ma napomahat vetsim slizu na rybe a tim znemoznit uchyceni krupicky. Po tom co se mi zacala rozpadat cryptokorina diky soly tak jsem zase vodu vymenil a dal eSha. Krupicka uz byla vsude a tak trvalo 6 dni nez jsem se ji zabvil :o(
Tak včera večer jsem zvýšila teplotu a osolila jsem vodu 5-ti polévkovými lžícemi soli. Dnes ráno teplota ukazuju 31 st. Rybky jsou až moc čilé, v akva je docela šrumec. Včera než jsem cokoli podnikla, tak jsem krupičku viděla pouze na Ramirézkách a opravdu jen pár teček. Dnes ráno už je krupička vidět i na neonkách a další a další nové tečky na Ramirézkách

. Je to normální??? A kdy a kolik vyměnit vody???
1 27.02.2008 20:19 Lucie Ahoj, s tou solí nevim, jak to je. Ale krupičku jsem doléčila právě tento týden. Použila jsem Costapur od Sery, zvýšila teplotu asi na 30 stupňů a hodně jsem vzduchovala, na konci jsem vyměnila asi 1/3 vody. Dala jsem jim to tam třikrát ob den, ale asi by bejvalo stačilo i dvakrát. Všechny rybky se uzdravily a ancistrusík taky. Zdají se být úplně v pořádku a čilé.
1 27.02.2008 17:30 Medra – Re: pavliina
ahojky, tak jsme v tom spolu, taky čekám až někdo něco poradí, zatím radi EXIT a eSHa 2000, ale u nás to nikde nemají, zatím jsem zvýšil teplotu na 30°C, teda na topítku, teploměr teď ukazuje 31°C, asi taky brzy přidám sůl.
V sobotu jsem do akva přidala nové rybky - Ramirézky a dneska koukám, je na nich pár bílých krupiček (teček) Jedná se zřejmě o krupičku, nemám s tím žádné zkušenosti, tak se ptám, jestli se nějaká nemoc projevuje taky bílýma tečkama???

Mám jednoho ancíka a 2 pancéřníčky a četla jsem na netu, že chemii moc nemusí

, zkusila bych sůl - takže na 50 l mám přidat 50 g soli a každý den odkalovat? A když odkalím, mám znova přidávat sůl a kolik soli? A teplotu tedy zvýšit na 30 st. ale na jak dlouho a jak dlouho přidávat sůl? Moc děkuji za rady

zatím jsem to nikdy neřešila

1 27.02.2008 17:04 Medra tak jsem exit nesehnal, vecpali mi FMC, ale když jsem přečetl navod a tady některé reakce na foru, tak pujde FMC do WC ,-)))
1 27.02.2008 14:30 Eli Tak jsem to asi špatně pochopila. Ale krupička je pryč a naštěstí se nic nestalo, příště budu pozornější
Ta doporučení platila pro jinou léčbu než léky eSHa. Manuály eSHa jsou zde již někde navěšené, stačí trochu pohledat, diskutovalo se tu o tom celý minulý týden.
1 27.02.2008 10:56 Eli já teplotu zvýšila jen než mi přišly ty léky. Ale četla jsem tady i ostatní diskuze na toto téma a někdo to tam doporučoval.
1 27.02.2008 08:56 Medra vy mě snad nakonec na tu chemii přemluvíte ,-)
Jenom podotýkám, že při léčbě eSHa není doporučeno zvyšovat teplotu.
1 27.02.2008 06:43 Eli – to Medta
Koukám, že postupuješ jako já. Taky jsem nejdřív zvýšila teplotu, pak objednala Exit a EshA, nakapala podle návodu, pak ještě dva dny a krupička byla pryč. Je to už tak 14 dnů, možná i 3 týdny a v pohodě. A voda čistá - žádný měnění, jen odkalení, ale to bych udělala stejně a dolití.
1 26.02.2008 21:33 Medra tak teplota zvýšena na 29°C až 30°C, zatím žádná chemie ani sůl, uvidíme co poradíte.
1 26.02.2008 16:42 Medra tak začíná se to rýsovat téměř jasně ,-)
Potvrzuji zkušenost "Filipsi". Mám jen (zaplaťpánbu) jednu zkušenost, ale dal jsem na rady zde na fóru a ta kombinace je opravdu rychlá a účinná.
1 26.02.2008 15:29 Medra no tak pojďme, potřeboval bych pár dalších rad než mi zavřou ,-)
Nutne neni ale je to pry lepsi. Tez jsem pouzil oba dva.
1 26.02.2008 14:14 Medra – Re: filipsi
A je nutné oba současně ?
Zkus exit a esha 2000, dle navodu. A rozsekni to jednou pro vzdy. Prinejmensim, do dalsiho nakupu nakazenych ryb (tomu se clovek tezko navzdy vyhne)
1 26.02.2008 13:47 Medra Je to výborné, nejspíš mají moje neonky taktéž zmíněnou KRUPIČKU. Strávil jsem teď pár hodin čtením příspěvku zde i na jiných webech. A nechce se mi dělat vůbec nic a přitom bych jim tak rád pomohl. Nejde mi v žádném případě o peníze, jen budu rád, když budou neonky bez teček. Prosím o opravdu vyzkoušenou metodu. Nerad bych koupil něco, co uškodí rostlinkám nebo jinak rybičkám. Docela se mi líbí recept se zvýšením teploty a solí. Takže zvyšuji teplotu a čekám na vaše rady. Myslí, že už by to chtělo problém s krupičkou rozseknout jednou pro vždy ,-)
Pokračujte až do úplného vymizení příznaků.
Odpověď máte na Akvárku.cz,kde jste vznesl stejný dotaz,ale poněkud dříve.
2 23.02.2008 21:19 David – Rak a Krupička
Chtěl bych se zeptast jestli přežijou raci v akvarku s ribičkama ktery maji krupičku ale lečim je??? DIKY ZA RADU.
1 20.02.2008 20:46 rolandmynar pakozdy napsal: schvalne - ako funguje esha exit ? lebo ja nemecky neviem, anglicky nebodaj cz/sk navod som nenasiel.
........................
Návody EXITu a eSHa 2000 mám naskenované oba u svého Malawi.
Ahoj... Já jsem úspěšně vyléčil krupičku u vrubozubce pavího a použil jsem Sera Costapur. A tam píšou, že doba léčení je kolem 4dnů a v těšších případech až týden. Mně se vyléčili po 6dnech, takže dej tomu určitě ještě čas...
A ještě v návodu psali nepoužívat při filtraci aktivní uhlí, tak jestli ho máš, tak odstraň... Předpokládám, že ty léky budou dost podobny jenom je rozdíl ve výrobci...
A po léčbě nezapomeň vyměnit část vody... Tak ať se léčba podaří...

1 20.02.2008 19:11 PavelFX – Re: Andynka
jj...uvidim mno..a kdyz to nepomuže tak nasadim tamten

dík

1 20.02.2008 17:26 Andynka – Re: PavelFX
Tak počkej...třeba to chce léčit jen delší dobu
1 20.02.2008 17:06 PavelFX – Re: Yirka
Super,díky moc.

Ale když už tam mám ten anti-ichtin?
1 20.02.2008 17:03 Andynka já krupičku léčila sedm dní costapurem a rybky jsou zdravé. Ale chce to jen vydržet. Záleží v jakém stádiu krupička je. Podle toho bude doba léčby dlouhá.

Zkusil jsem ti naskenovat český manuál. Tento přípravek opravdu funguje, můžu doporučit i EshA 2000
1 20.02.2008 16:33 PavelFX – Re: miro03
Vždyť říkám,vzduchování mám na plno a teplota je 30 stupňů...snad víc už asi ani ne ,ne??

1 20.02.2008 14:57 miro03 – Re: chicko
Chlapče to čo Ty píšeš mám ja dávno odskušané a vylepšené.Preto som napísal v prvý den dvojitu dávku,zvýšit vzduchovanie a teplotu.Chlapče ešte sa musíš vela učit.Stále len mudruješ pri príspevkoch a píšeš jeden nezmysel od druhého tak sa nad sebou zamysli,ked chceš niekoho poučovat.Namnožil som už 10tky tisícov rýb a ty ma chceš učit jak čo liečit a robit.Ked budeš mat tolko rokov ako ja a namnožene také množstvá rýb ako ja potom to pochopíš.Teraz určite nie.

schvalne - ako funguje esha exit ? lebo ja nemecky neviem, anglicky nebodaj cz/sk navod som nenasiel.
nie je tu niekto kto by vedel prelozit dostatocne fundovane navod na esha exit ?
pokud píšeš jak uvádí výrobce, tak nedoporučuj zvýšenou teplotu

....děkuji, pokud by jsi věděl jak funguje Exit, tak by jsi toto nikdy nenapsal
1 20.02.2008 11:32 miro03 Daj tam eshha 2000 spolu s exitom.V prvý den dvojitu dávku a potom už podla návodu ako uvádza výrobca.Zvýš tyeplotu aspon o 3stupne a pridaj vzduchovanie.
1 20.02.2008 10:07 PavelFX – Problém s léčbou krupičky
Ahoj,už to tady bylo určo mnohokrát ,ale chci se zeptat. Léčim už 3. den krupičku a tetrám seuplně zakalili oči a to samý i pavímn očkům. Teď sem je našel mrtvý. Co to je? A krupička se mi stále drží jenom na mřence a nevypá to líp. Už nevim. Léčim to anti-ichtinem,hodně vzduchuju,teplota 30 a je zhasnuto. asi něco dělám špatně,poraďte diky moc.

Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95422x