Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krupička

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 62 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hatreder – Re: Puškin
Krupička je opravdu mrcha zákeřná. Já s ní bojoval měsíc, tak jestli píšeš, že máš něco extra, tak nejsi sám. Léčbu sem začal costapurem, ale po týdnu nic, tak sem nasadil Exit a Esha 2000. Nic se nedělo, tak jsem musel zdvojnásobit dávku exitu. Do 300l akva to bylo denně kolem 60ti kapek. Za měsíc jsem spotřeboval asi 4 lahvičky exitu, takže to bylo i finančně dost náročný. Takže nevím, zda doporučit exit nebo cotsapur. Třeba by po tom měsíci Costapur taky zabral. Během léčby mi zemřelo 7 mečovek koi, 3x ancistrus, 15 neonek černých, 4 neonky červené a 2 SAE a odešlo dost kytek, ale nakone jsem krupičku porazil. Teď sem dokoupil 7 mečovek, 2 SAE a 3 ancistruse. Hned jak jsem přišel domů, dal jsem je do karantény a po třech dnech koukám, že je na mečovkách krupička. Exit jsem neměl, tak dávám obden ten Costapur, co mi zbyl. Dnes je to týden, co léčím a krupička na nich pořád je. V tom akva mám jen bublifuk, topítko jsem z 24°C nastavil na 26° a svítím normálně 12 hodin.Jednou za 4 dny měním 1/3 vody, protože 12l akva se rychle zaneřádí. Rybka nepošla ani jedna, jen maj sem tam nejakou tečku. Spíš bych řekl, že se to zastavilo. Teď jen, aby to slezlo. Boj s krupičkou je opravdu zdlouhavý a náročný...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Puškin – Co teď?
V neděli ráno jsem na Neonkách a Čichavcích zpozoroval krupičku. Večer bylo ještě vše v pohodě. Běžel jsem koupit aspoň Sera Costapur, protože Eshu neměli. Nalil jsem 2,5 ml Costapuru, zhasl osvětlení a vypnul filtraci. Vše podle návodu a doporučení. V úterý jsem dal další dávku. Zapojil jsem filtraci a rozsvítil, protože "temná kaluž" akváriu moc nesvědčila. Dnes jsem zpozoroval, že krupička začala ustupovat, ale bere sebou i ryby. Ráno jsem našel mrtvého Čichavce a než jsem se ráno vypravil do práce, vytáhl jsem z akvárka 5 postupně umírajících Neonek. Kde je zase chyba? Já musím mít vždy něco extra. Neměl jsem tu filtraci zapínat? Neměl jsem rozsvěcet? Přeci díky takovým věcem nemůžou umírat ryby. A to jsem myslel, že krupička není zákeřná nemoc. Asi zkusím sehnat Exit a E2000, odkalím půl nádrže a začnu léčit znovu..
Je tento můj zamýšlený postup správný? Měl bych také vyměnit molitany ve filtraci, protože by mohly být "napadené" léčivem nebo je tam mám nechat a jen tam vrátit aktivní uhlí? Prosím o radu nebo aspoň rozuzlení, proč umírají ryby. Chápu, že jsou Neonky náchylné, ale tohle je moc.. sad Všechny potřebné informace jsou v mé prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kachna
víc a víc je to když ta ryba je osypaná víc a víc a myslím jsi že kravinu nedělám dělám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: kachna
Já bych řekl že děláš, s dovolením, jednu kravinu za druhou. Jinak viděl jsem již hodně, ale co je to výc a výc?
zvýšil jsem teplotu vody na 31°C a rybkám se to moc nelíbí hlavně ocelátum tak doufám že to zvládnou.jestli to nevyléčím tak se asi rozzureny myslím si že už léčím dost dlouho a už by to mělo být snad zýtra dobrý.už se mi nechce dávat žadnou chemii dnešním dnem už s chemií končím od uterka toho měli alejuja.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
ja by som nehal vodu len do pol akvarka a tak liecil exitom a sol by som nedaval.350l.vody je hodne.
ano přidával.kamrad má taky krupičku protože jsme nakupovali ve stejném obchodu a po třech dnech lečení to má výc a výc horší tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: kachna
Vy jste přidával k EXITu sůl?! coze
taky je divný to že oceláti jsou vylečený a mají to jen akary potoční těch se to drží coze
jo t máš pravdu v letáku to je ale musel jsem to měnit kvuli té soli aby voda nebylo tak koncentrovaná.jinak bych neměnil.to mi zase poradili v akvaristice když přidáváš i sul tak měnit vodu.jinak dříve když se mi krupička vyskytla tak jsem to nedělal tak ted jsem to skusil takle.
Vyzkoušejte
Proč mezi léčbou??? V letáku je přece jasně psáno, že vodu neměnit a v průběhu léčby - to vlastně zase ten lék odebíráš a zmenšuješ možnost vyléčení.
Před zahájením další léčby každopádně doporučuji pozorně přečíst příbalový leták.
jo a ještě mezi tím čtvrtek měněná voda cca50%
tvé počty jsou správné první den což bylo uterý 60 kapek druhý den středa 40kapek čtvrtek 40 kapek a pátek to samé 40kapek v návodu je na 2000l a na lahvičce max 1000l tak nevým.ale jinak moc děkuji uvidíme co bude dál doufám že se to vyléčí
Ty počty mi tedy nesedí. 1. den 60 kapek což je cca 3ml, 2. a 3. den poloviční dávky takže na po 1. kůře mohlo být spotřebováno maximálně 1/3 balení. Ale spíš méně.
Nakonec v návodu máš napsánu jasně že balení 20ml je pro léčení 2000 litrů vody, tedy minimálně na 5 léčebných kůr nádrže tvé velikosti.
Vím, že ti to momentálně asi nepomůže, ale jen abychom byli s těmi počty správně a také pro představu ostatním.
spotřeboval jsem celé balení uplně nové je to 20ml a daval jsem po 60kapkách podle návodu 20 kapek na sto litru a já mám 350l akvárium.no a právě proto si stím nevým už rady když ani tohle nezabralo :-|
Divím se žes na jednu kůru spotřeboval celé balení EXITu (pokud tedy nebyl načatý). U některých odolných kmenů nemoci je lepší léčbu o pár dní prodloužit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Scolo
....mně pomohlo topením zvíšit teplotu, snad kolem 30 stupňů a přiměřeně solí. A stačilo snad 1 nebo 2 dny. Otázkou je, jestli to vydrží osazenstvo. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kachna – krupička
Fotka k příspěvku ahoj potřeboval bych poradit mám akvárium 350l koupil jssem kytku a dostala se mi tam krupička lečím už od uterka a bez výsledku možná jen malý výskedek tam je.koupil jsem exit ten už došel tak costapur a přidávám sul vodu jsem měnil po 2 dnech a znovu léčil.filtr fluval 305 uhlí jsme vyndal. coze

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie – Re: Miškav
Mno právě proto píšu, že sem je taky nezačala léčit hned - neměla sem léčivo, o kterym sem byla přesvědčen že jediný pomůže... čili vidim krupice, letim na net, objednam, případně zavolam že to spěchá... a je to...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Monika – Re: Bob66
Přesně tak. Taky jsem objednala přípravky eSHa exit a 2000 na internetu (u nás je taky neseženu v obchodě) a jsem připravena na případný boj s krupicí i jinou nemocí. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: mailo
A co tě brání v tom objednat si je na netu dopředu, když je potřeba léčit tak můžeš začít hned v počátku a i léčba proběhne daleko úspěšněji, než když začneš až když seženeš léčiva a někdy je to i problém sehnat je když jsou zapotřebí X-) Léčivo na krupičku eSHa Exit a eSHa 2000 bych doporučil jako základní co bys měl mít doma pro případ potřeby ;-) Já je doma mám pořád a i když u mě nejsou potřeba tak je každou chvíly využijí kamarádi když mají problém a nemůžou to sehnat :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mailo
Presne tak ani u nas nemaju. A rybky choreju jedna radost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miškav
Rebbie napsala: Nechápu, proč hned nedáte přípravky od eSHa - EXIT a 2000. Nejen že sem na to četla samý chvály, mě to pomohlo dokonce i přesto, že sem to nedala hned po objevení příznaků krupice... Navíc je to i nejpohodlnější, nemusí se měnit furt voda, zvedat teplota atd...
Příspěvek přímo pro tebe Rebbie. Přípravky EXIT a 2000 nemají v okruhu 40km. Máme Antiichtin, costapur, bioicht,
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Bob66
No dokonce. Nač troškařit :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Haimdol
S tou teplotou a solí tři :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Miškav
Tak je to krupička. Nějak mi ale uniká proč jste aplikoval dva léky na krupičku. Pochopil bych Costapur nebo Bioicht, ale oba přípravky najednou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miškav – Re: Rebbie
V akvaristice exit ani 2000 neměli. Pokud máte zájem ve čtvrtek přivezem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
Nechápu, proč hned nedáte přípravky od eSHa - EXIT a 2000. Nejen že sem na to četla samý chvály, mě to pomohlo dokonce i přesto, že sem to nedala hned po objevení příznaků krupice... Navíc je to i nejpohodlnější, nemusí se měnit furt voda, zvedat teplota atd...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miškav
Fotka k příspěvku Je to prosím [B]krupička[/B] nebo [B]nemoc bílých teček[/B]? V akvaristice řekli, že krupička, ale ryby se zatím nechovají nějak neklidně, neotírají se o rostliny.V akvarku jsou 3 dny nové ryby po 4 denní karanténě. Aplikoval jsem 29°C, 3 pol. lžíce soli na 120L vody, Costapur a Bioicht. Vyndal filtr, vzduchuji co to dá, zhasnul jsem a zatemnil akvárko.

A mam naozaj nechat nadrz zatemnenu? To akoze nemam vobec svietit?
Zdravim vsetkych trapiacich sa s krupickou a chcem sa tiez pridat do klubu aj ked nie z radostou. Mam 200l akv. Zbadal som krupicku pred 5 dnami na neonkach, tetrach cervenoustych a mecunkach, dnes uz aj na gupkach. Zacal som davat costapur dnes to bude uz 3tia davka a chystam sa pridat aj dve lyzice soli(dufam ze to nieje vela) no po zlepseni ani stopa. Vcera som zvysil teplotu o dva stupne. Prosim poradte, ci je tento postup spravny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Zuzulienka
Pokud přežije krupičku, nevím jestli vydýchá tu teplotu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Zuzulienka
Už jste zkusila najít si ve zdejším fóru nějaké informace ohledně léčení krupičky? Asi ne, že? :-)
Řešením vašeho problému je eSHa EXIT.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zuzulienka
Ahojte,
chcem sa opytat ako je to zliecenim prisavnikov (Ancistrus cirrhosus), ked ma krupicku?? Mozem pouzit costapur a v akom mnozstve ked mam 40l akva?? zatial som dala vzduchovat akva a teplomer je na 29 C. Tiez neviem ako to bude s vajickami lebo sa mi prisavnici vytreli :-( asi bude po nich. Treba aj menit cast vody??
Dakujem za odpoved
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Rebbie
Já do akva při výměnách taky peru vodu bez ustátí. Napouštím jí přes sprchu a mixuju teplou a studenou, takže dosáhnu požadované teploty. Udělej to jako normální výměnu. Žádný cavyky :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie – Re: Haimdol
Hodně tu čtu že ta voda má bejt i do většího akva odstát.. to jako kvůli tej nemoci? Já normálně dávam do toho mýho většího akva (140 litrů) neodstátou vodu. Neumim si nějak představit, v čem bych tolik vody nechávala odstát.. Mam teda teď po krupici se snažit tu vodu nechat odstát? Mi spíš příde, že hlavně pozor na teplotu, ne? Ale teplou vodu z kohoutku tam asi dát nemůžu, že? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Rebbie
Vyměnil bych tak polovinu. Zbytek léčiva se odbourá přirozenou cestou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
Haimdol napsal: Aloe Gel, předpokládám od Dajana pet, můžu taky doporučit ale spíše než na závěr léčby bych ho aplikoval až po úspěšné léčbě a výměně vody.

Kolik vody věměnit, prosim tě? Myslim, že už sme přeléčený... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marcel8 – filter
U rybiek mam krupicku. V akvaristike mi dali pripravok Tropical CMF. Predajca niečo vravel o filtri, ze ho treba vybrat. Nepamatam si presne. Je to mozne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blackarrow
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že už je krupička vyléčená. Používám eSHa Exit a 2000 už týden. Tečky zmizeli, ale rybky se pořád ještě trochu otírají o kameny (hlavně Parmička červenoploutvá). Díky za jakékoliv rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: sejnatko
Aloe Gel, předpokládám od Dajana pet, můžu taky doporučit ale spíše než na závěr léčby bych ho aplikoval až po úspěšné léčbě a výměně vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sejnatko – Re: Monika
Zkus ALOE GEL. jako závěr léčby. Je to šetrný přípravek jak k rybám tak k rostlinám. Pomůže zacelit rány a poškozenou tkáň. palec
Dávkování tam samozřejmě bude. Té eSHy 2000 se dává normální dávka. Jen potom u Exitu, podle napadení, bude možná třeba dvojnásobé dávkování. Ale to předbíháme. Třeba to nebude nutné.
No, to dávkování tam snad bude na tej krabičce né? Jinak toho 2000 sem do 140ti litrů dala 35 kvapek :-)
Počítej s tím, pokud je infekce hodně rozjetá, že to bude možná chtít vyšší dávkování Exitu a patrně i delší dobu léčby.
Tak je to tam :-)
palec palec
Dam tam teda zatim tu 2000 a zejtra snad dorazí ten Exit, tak ten dam pak, jo?
Krupičku to neodstraní, ale zabrání to jiným infekcím které mohou díky napadení krupičkou nastat. Ovšem chce to ten Exit. hmm
Myslíš, že by bylo dobrý dát napřed tu eSHa 2000? Tu totiž trochu mam, kdežto na EXIT zatim marně čekam...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [62] ...... 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95428x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223-krupicka?od=3051