Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krupička

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 28 Přejít na další stránku   1  
Krupička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 08:23 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Čiže treba preliečit, aj keď sú tam len krevetky. No OK, v pondelok zavolám do e-shopu, kde mám objednané tie liečivá, filter a kadečo inšie - už čakám akosi dlho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 08:20 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
Vďaka, ten článok som síce v minulosti čítal, ale nezaškodí pripomenúť. Napadnuté rybky sa neotierali, aspoň som to nepostrehol. Na tie nové "parazity", čo riešim v susednej diskusii, mi nesedí nič - on mi pripomína skôr cyklopa, ale neposkakuje (pravda, na živé cyklopy a dafnie si spomínam len veľmi matne, je to aj viac ako 20 rokov dozadu, čo sme s otcom chodili často chytať do veľkých barín v prírode).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 05:01 R Muž romant [27987] Re: zervan
Akvárium kde jsou živočichové a vyskytla se zde krupička, tak zde ta krupička bude neustále, i když ne viditelně přítomna a je jenom otázka času, kdy se ukáže znovu. Takže to akvárium je nutné přeléčit účinným léčivem teď, jako celek, ať se ten problém nenásobíš do budoucna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 04:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: MarekP
MarekP napsal: Dobrá informace pro ostatní, kteří by v budoucnu mohli léčit krupičku Entizolem. Z přípravků proti krupičce mám zkušenosti pouze s Costapurem ( rybicky.net/vyrobky/69 ). Léčil jsem ním ryby několikrát. Výrazné zlepšení je vidět už za 24 hodin. Vždycky jsem Costapurem zachránil 100% ryb - vždycky jsem začal léčit hned první den příznaků, jinak bych všechny asi taky nezachránil.
Problém je v tom, že Costapur, a podobné léky, obsahuje malachitovou zeleň, kterou hodně sumců nesnáší, kdežto Entizol (metrodinazol) většinou ano...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 23:35 radim Re: zervan
čau, přečti si tady tento článek a možná tam najdeš odpověď z vlákna "Co je to za živočicha / červa / parazita ?" a pokud ne, tak mi to i tak příjde jako užitečný přehled s návody X-)
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 23:15 Muž MarekP [812] - MalawiRe: zervan
zervan napsal: A parazit spôsobujúci krupičku by mal bez rýb vykapať, nie?
To nevím, nejsem odborník na nemoce. Napsal jsem pouze, jak bych to udělal já. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 21:51 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: MarekP
No Ancíkov chcem už stiahnuť späť ku mne, samozrejme najskôr ich dám do samostatnej nádrže, kde budú sami nejaký čas, dám im tam akurát koreň na obhrýzanie, prípadne ich preventívne preliečim. A parazit spôsobujúci krupičku by mal bez rýb vykapať, nie? Teda dúfam, že na krevetkách neparazituje. Nové rybky tam tak skoro nemôžu, lebo sú tam tie čerstvo vyliahnuté krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 21:42 Muž MarekP [812] - MalawiRe: zervan
Tak to je špatný. Teď bych rozhodně udělal pořádnou údržbu a koupil nějaký přípravek proti krupičce, který opravdu funguje a dal ho do akvária. Zkrátka bych to léčil i prakticky bez ryb. Neriskoval bych tam dát nové ryby jen tak, navíc krupička se může objevit klidně i na těch Ancistrusech, pokud v akváriu je. A při nákupu nových rostlin (EDIT: a ryb hlavně) se mi osvědčilo to, co jsem psal už níž ohledně té dezinfekce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 21:16 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: MarekP
Tak pridávam ďalšie informácie: Žiaľ, postupne vymreli úplne všetky plávajúce rybky - prežili len (pomerne mladí) prísavníčkovia (Ancistrus), ktorí sú zapožičaní odo mňa. Na nich sa vôbec žiadna krupička ani neprejavila, úplne ich to obišlo. Ostatné rybky boli celé obsypané, ako by ich niekto vyváľal v hrubej múke.

Pred začatím "liečenia" mali 2 krevetky Red Cherry vajíčka, počas umierania rybiek sa narodili malé krevetky. Zjavne im neprekážala ani prítomnosť Entizolu a ani teplota 29°C. V podstate mali malé krevetky šťastie - keby boli rybky živé a zdravé, asi by ich požrali (kupodivu ich prísavníci ignorujú).

Gramáž tablety sa neporadilo zistiť.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 21:21 R Muž romant [27987] Re: zervan
Hej líšja. Už jsem viděl 3 gramáže, 200, 250 a dokonce 500mg. Receptury jsou obvykle nastavený na 250mg tablety.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 21:14 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Hm, to sa nejako líšia? :-O Žiaľ neviem, bola kúpená rovno od zverolekára (1 kus) a ja som ju ani v ruke nemal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 21:00 R Muž romant [27987] Re: zervan
Jakou tabletu jsi měl, gramáž? Je pravdou, že to co se obvykle uvádí, opisuje na fórech jsou doporučení pro holý nádrže. Tedy aby bylo jasněji, osobně bych taky entizolem krupici neléčil, ale jsem už takovej zvědavec. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:53 Muž MarekP [812] - MalawiRe: zervan
Každopádně ať už se daří a podaří se zachránit zbytek ryb. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:50 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: zervan
Určite som ti vďačný za tvoj príspevok, hoc by bolo lepšie, aby sa ti to nestalo, no si prvý o kom viem, že to použil na krupičku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:48 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: cezarmilan
Vychádzal som z diskusie rybicky.net/forum/7736-entizol - a tiež mi to odporučili v obchode (akvariumonline.sk). Je možné, že niekomu to pomôže a inému nie. Možno je to dávkovanie pre prázdne akvárium bez rastlín a to zarastené možno chcelo vyššiu dávku. Neviem, len tlmočím skúsenosti a ak niekto má iné, nech sa tiež podelí, o tom je fórum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:44 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: MarekP
MarekP napsal: Můžu se zeptat na příčinu, proč se krupička v akváriu objevila? Neviem, pravdepodobne to bude súvisieť s prikúpením nových rybiek, ono celé to akvárium je relatívne nové, rybky a krevetky sa dopĺňali postupne. Lenže je to už nejaká doba... Každopádne, rybky javili známky stresu, pravdepodobne z príliš silného svetla (tým myslím naozaj silné svetlo), lebo vždy po prepnutí na slabé večerné svetlo boli pokojné. To sa síce zlepšilo po "zatemnení" stmavením vody (Sera Blackwater), ale to bolo už neskoro, tesne pred prepuknutím choroby. Možno prepuknutie vyvolalo mierne zhoršenie parametrov vody (dusitany, ale menej ako 0,1 mg/l) - dôvodom bolo veľké množstvo odhnívajúceho bioodpadu (zo Stolístku) v húštinách rastlín, to sme síce urputne odstraňovali, ale nebolo to také jednoduché. Voda sa menila každý 2. deň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:39 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ja mám informácie, že Entizolom sa dá bojovať so sinicou, ale s krupičkou? To veru nie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2014 20:28 Muž MarekP [812] - MalawiRe: zervan
Špatná zkušenost taky zkušenost. Dobrá informace pro ostatní, kteří by v budoucnu mohli léčit krupičku Entizolem. Z přípravků proti krupičce mám zkušenosti pouze s Costapurem ( rybicky.net/vyrobky/69 ). Léčil jsem ním ryby několikrát. Výrazné zlepšení je vidět už za 24 hodin. Vždycky jsem Costapurem zachránil 100% ryb - vždycky jsem začal léčit hned první den příznaků, jinak bych všechny asi taky nezachránil.
Můžu se zeptat na příčinu, proč se krupička v akváriu objevila? Když jsem měl krupičku já, vždycky jsem si za to mohl sám. Stalo se mi to vždycky s přinesením nových ryb, i když ty žádné příznaky nemoci neměly. Po několika takových zkušenostech všechno nové, co do akvária dávám (ryby, rostliny atd.), dezinfikuju pomocí Preventinu ( rybicky.net/vyrobky/294 ). Když jsem přinesl nové ryby, tak jsem z akvária odpustil pár litrů vody do nějakého lavoru, kde jsem umístil nové ryby, přidal jsem do vody Preventin a pár hodin je tam nechal. Teprve pak jsem je dal do akvária k ostatním. Dělal jsem to tak, protože jsem nechtěl Preventin aplikovat do akvária. Dost silně modře barví a je to zbytečné dávat něco do akvária, kde je všechno zdravé. No a když jsem koupil nové rostliny, tak jsem je pořádně opláchl pod tekoucí vodou, napustil do kýblu vodu, přidal Preventin a dal do nich na nějakou dobu rostliny. Od doby, co to takhle dělám, jsem krupičku v akváriu už nikdy neměl. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 20:02 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
S teplotou sa až tak vysoko nedá kvôli krevetkám. Každopádne som čakal, že to nebude žiaden problém, keď niektorým Entizol pomohol. Dokonca som si myslel, že vykapú aj nejaké červy v dne (asi nejaké hlístice alebo čo, aj ja ich mám, sú neškodné a rybky ich jedia) - a nie, tie sú tam živé a zdravé.

Vonkoncom nechápem, prečo u mňa v mojom akvárku krupička nie je žiaden problém - už pred týždňami som si všimol pár bodiek na niektorých neónkach červených (zrejme som ich tak kúpil), nijako som to neriešil, lebo i z minulosti som si pamätal, že to zmizne a naozaj to postupne mizlo, pred pár dňami boli 2 bodky už len na jednej a dnes som si nevšimol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2014 19:28 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: zervan
Entizol je antibiotikum a je vhodný spíš na bakteriální onemocnění. Na krupičku nevhodný.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.02.2014 19:17 R Muž romant [27987] Re: zervan
Pořádně přitop, klidně přes 30 st. a sežeň jiný osvědčený přípravek jako jsou , Costapur, nebo třeba Tetra Contra Ick Konzentrat, Sera med Professional Protazol nebo JBL Punktol ULTRA. Nádrž potřebuješ zbavit vývojových stádií parazita, jenž již nejsou přichycena na hostitelích, tedy rybách, plžích a jiných živočiších.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2014 19:01 Muž zervan [1123] - Rostliny
Tak pre zaujímavosť sa podelím o skúsenosti... Nikde sme nezohnali Esha Exit, dokonca ani v e-shope, kde som rýchlo objednal, vraj tak skoro nebude - poradili mi Entizol. O úspešnom liečení krupičky Entizolom som sa dočítal aj v tunajšom fóre v susednej diskusii. Ten zohnať problém nebol, dali sme 2/3 tablety na 40 l vody, tesne pred tým prebehla výmena vody a prerušenie hnojenia. V tom dni (0. deň večer) bolo len zopár bodiek na väčšine rybiek. Očakával som zlepšovanie, lenže... Na 2. deň boli už veľmi silne obsypané hlavne všetky mini-neónky (modré). Na 3. deň vraj mali byť už na tom lepšie, ale namiesto toho uhynula polovica neóniek. Večer (teda 3 dni po aplikovaní liečiva) sme zmerali hodnoty vody (amoniak a dusitany) - nebol žiaden problém. Pridali sme teda aj zostávajúcu tretinu tablety. Nepomohlo, dnes (4. deň) uhynula aj 2. polovica neóniek, teda okrem jednej, tá ešte žije. Ostatné rybky žijú, ale sú obsypané.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2014 19:41 Muž patamatix [408] Re: zervan
Vždy by se mělo léčit v nakažené nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2014 19:23 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Vďaka! Ešte som zabudol na jednu vec - v akváriu je aplikovaný Sera Blackwater Aquatan, nebude vadiť liečbe? Treba vymeniť polovicu vody na zníženie koncentrácie pred liečením a prestať ho dávkovať dočasne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2014 19:15 R Muž romant [27987] Re: zervan
Vše bude možné realizovat v té nádrži, teplotu zvyšovat netřeba, jenom pokud to bude opravdu prales, tak dávku léčiva o polovinu navýšit.
Edit: Ano výluhy po dobu léčby nedávat, snižování účinnosti léčiva je zde možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2014 19:14 Muž zervan [1123] - Rostliny
Nezvyknem nejako liečiť rybky (našťastie nebýva treba), tak prosím o radu: Vraj sa v cca 50 l akváriu vyskytla krupička na niektorých rybkách (pôjdem to pozrieť). Sú v ňom aj krevetky Red Cherry. Čo som pozrel diskusie, asi bude dobré použiť Esha Exit. Je nutné rybky vyloviť do karantény alebo je možné (či lepšie?) liečiť priamo v akváriu? Je totiž bohato zarastené s výbornými úkrytmi v trsoch rastlín, rybky sa tam vedia zašiť a neviem si predstaviť ako ich vyloviť (iba ak vytrhať rastliny) ne

A ak je možné liečiť rovno v akváriu - na koľko stupňov zvýšiť teplotu? (s ohľadom na krevetky) Neuškodí liečivo rastlinám?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 17:55 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: romant
Děkuju, myslel jsem si to. Já si říkal, jestli přeci jen hlouběji neodkalit, nevyměnit vodu a znovu nedat to léčivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 17:53 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Ne, teď ne, jenom dojeď ten léčebnej proces dle návodu a vodu vyměň potom. Když by jsi měnil, tak musíš přidávat léčivo, neb jej tou výměnou částečně odstraňuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 17:50 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy. – Krupička a odkalení
Zdravím Vás, před dvěma dny jsem tu řešil krupičku. Zakoupil jsem eSHu EXIT a 2000 a dnes aplikoval. Včera jsem měnil 1/3 vody, dnes také, ale neodkaloval jsem nijak moc, spíše jen posbíral bordel po dně. Jak mám postupovat dále? Mám po té co jsem aplikoval přípravky zase třeba zítra měnit vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:08 Muž lubaan [61] Re: romant
Aha, no já nenakouknul. Teď už chápu.
Ale jen jsem chtěl přidat vlastní zkušenost s krupicí ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:00 R Muž romant [27987] Re: lubaan
lubaan napsal: ... Chce to ale mít zdravý ryby a zdravý podmínky v akváriu, pak si krupička neškrtne.Tak tím je řečeno vše, ale to se jaksi tazatele netýká, stačí se podívat do jeho prezentace a je jasno. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 19:56 Muž lubaan [61]
Nejsem žádnej specialista na krupičku, měl jsem jí za 8 let dvakrát. Ale vždycky jsem se jí zbavil pez pomoci léčiv. Zvýšil jsem teplotu na 30-31 a každej den jsem poctivě odkaloval- někde jsem se dočet, že zárodky krupičky, co z ryb odpadnou zůstávají na dně a čekají na dalšího hostitele. Tak tyhle dvě věci mi asi pomohly nejvíc. Jinak se mi už stalo, že nově přinesená ryba krupičku po pár dnech měla, ale žádná epidemie se nikdy nekonala. Chce to ale mít zdravý ryby a zdravý podmínky v akváriu, pak si krupička neškrtne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 18:19 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Ne, to je označení třeba pro aktivní uhlí, ale i kdyby jsi ho tam měl a to déle než 14 dní, nic s filtrem nedělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 18:16 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Honza
Vyndat absorbční materiál? To mám jako sundat molitan z filtru? Mám klasický setový molitanový filtr, nic lepšího zatím nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 18:01 Honza
1.den 20 kapek na 100L.Filtr nechat běžet, jen vyndat absorbční materiál.
2.den 20kapek na 100L.
3.-6. den bez dávkování
7.den 20kapek na 100L vody
8.den vyměnit 30%vody, vložit filtrační mat.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:58 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.
Romant + Honza díky za info a tipy. 1/3 vody vyměněna, přidána sůl, teplota zvednuta. Zítra koupím některou ze zmíněných léčiv a pak poreferuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:57 Honza
stálo to 170,-.léčivo proti ichtyo ve sladké vodě,lze ho použít i na costia ve slené, na následné sekundární bakteriální infekce.Přeruší infekční cyklus parazita,který je zapouzdřen ve sliznici,léčba by měla trvat alespoň týden
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:51 Honza
Mě na krupičku pomohlo tohle: RABOMED FORTE LÖSUNG,je to od Hobby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:49 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Svítit stejně a tu teplotu nechat vyšší po dobu léčby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:47 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: romant
Ještě jeden, snad už poslední dotaz. Svítit stejně, méně nebo více? A tu teplotu tak nechat 48 hodiny nebo déle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:18 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Vyměň vodu, zvedni teplotu, dej tu sůl, sežeň léčivo, před aplikací klidně můžeš vyměnit vodu, už bez soli a dodrž dávkování, po léčbě vodu vyměnit klidně více, i několikrát za sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:13 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: romant
Já vím, mám tam přerybněno a i velké ryby, které tam vůbec nepatří :(
A kdy a jak často nyní měnit vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:12 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Ano teplotu ke 30 stupňům a spíš menší polévk. lžíci té soli, rozpustit ve vodě a nalít do akva a na závěr, ty platy tam nepatří, je to na ně malý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 17:09 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: romant
Dobře. Doma to léčivo nemám, zítra ho zajedu koupit. Mám tedy už dnes zvýšit v celé nádrži teplotu? A na kolik? A kolik té soli? Je tam cca 40 litrů vody. Děkuji za info! M.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 16:49 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Tak to taky, ale hlavně použít odpovídající léčivo, třeba ověřenou eSHu exit v možné kombinaci s eSHa 2000, dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 16:43 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: romant
A jak tedy nyní nejlépe postupovat? Ryby se zatím chovají normálně, chuť k jídlu mají, neotírají se o žádné předměty. Zvýšit tedy teplotu a přidat sůl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 16:41 R Muž romant [27987] Re: MartinHorák
Jj i ty ploutve už jsou ožranější. Ta výměna dna zahejbala s podmínkama a už to jede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 16:36 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.
Fotka k příspěvku Dobrý den, zpozoroval jsem na Platách tyto bílé tečky (hlavně na tmavých ocasních ploutvích a tročku na hlavě). Jedná se o krupičku? Prosím o radu jak léčit, jelikož jsem pročítal diskuzi a jsem z toho trošku jelen. S nemocí ryb se ve své nádrži setkávám prvně. Martin
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 04:58 R Muž romant [27987] Re: MichoCZ
Po ukončení léčby akvo pořádně vypláchnout výměnou vody a jako rekonvalescenční péči bych přidal rašelinový výluh a akvu ordinoval normální týdenní režim. Teplotu postupně na 24 a akvo sledovat. Dokupovat až tak za měsíc a pořídil bych si funkční karanténu a vyhnul se případným dalším trablům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 00:57 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: dio
Léčil bych týden a potom aspoň týden počkal jestli se někde něco objeví. Pokud už nic nepozoruješ, tak to může být zažeháno.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [28] ...... 92 93

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95135x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2223-krupicka?od=1351