Krupička
Není zač.
Postupuj podle návodu. Do druhého dne by mělo být po parazitech.
Děkuji za radu, zkusím to sehnat. Mám postupovat podle návodu? Jak dlouho probíhá léčba prosím?
Edit:Skoro žádný obchod ho nenabízí.
Jak jsem psal několik dní zpět. Za mě by to mohla být ichtyobodóza. Velice účinný Sera med Protazol. Léty odzkoušeno. Rostliny neničí a ve finále účinkuje i na Ichthyophthirius multifiliis.

Děkuju za odpověď. Už léčím 5 den. Když se to zítra nezlepší mám pokračovat v léčbě?
I z trojnásobit(bezpečně), tedy exit rozhodně, protože to je to oč tu běží především, 2000 je pomocná berle na následné projevy způsobené kožovcem.
To je v poriadku. Je to spravny postup. Snazil som sa len upozornit na mozny problem ked bude teplota moc vysoko.
Já už používám eSHa 2000 a EXIT. K tomu mi bylo doporučeno zvednout teplotu.
Zdvíhanie teploty u mňa pred časom trochu pomohlo. Pád dní som mal 29-31°C a k tomu som pridával soľ. Krupičku som však nezlikvidoval úplne. O nejaké dva týždne som musel nasadit aj eSHu 2000. Pri zdvíhani teploty je treba dávať pozor na osadenstvo. Sú rybky, krevetky a rastliny, ktoré takú teplotu už nedajú bez následkov.
Já to totiž v návodu nenašla,tak to udělej tak,jak ti radí andaska a anthrax... pokračuj ještě ty dva dny a uvidíš,snad to bude dobrý...

Pán z obchodu kde jsem kupoval léčivo. Rád si ověřim správnost rozhodnutí z více zdrojů. Tím chci i poděkovat všem za pomoc.
Anďaska: Prodloužím a jestli zítra nebude změna tak zkusim tu teplotu na jeden den zvednout.
Teplotu si nemyslím, že je třeba zvedat. Prodluž to o ty 2 dny. Taky jsem to tak dělala.

tak tu teplotu pomalu zvedej...

A kdo ti doporučil zvednout tu teplotu..
Teď mám 24°C
Jinak je pravda, že z jedné Sekernatky to zmizelo, ale na ostatních se to objevilo.
Tak ji zvedej postupně a kolik ji máš ted...tu teplotu
Je mi doporučeno zvednout teplotu na 29°C. Já se toho celkem bojím.
Prodluž to ještě o dvě dávky.
Pak se uvidí jestli máš smůlu na nějakou odolnou formu.

Hele lidi celkem často říkají, že jim to zabírá až 5. den. Tak to ještě protáhni. Ale že se to nemění, to je divné. I kdyby to byl nějaký odolný kmen, tak by se ty tečky měly vyvíjet.
Co máš ve filtru? Nemáš tam třeba aktivní uhlí?
Zkus to znovu nafotit i na té tetře..

Já tedy po léčbě nepřidávám nic. Jen vyměním 1/2 vody.
-přípravky eSHa jsou jedny z nejšetrnějších ve vztahu k prostředí akvária ,s určitou negativní reakcí k prostředí je nutno počítat
-nehnojit po dobu léčby
-pouze stagnace růstu řas

I trojnásobnou koncentraci zvládají i krevetky v pohodě. Čím více zelený hmoty, tím vyšší koncentrace. Tedy bavíme-li se o eSHa exit a 2000.
Mam 240 akva a pocital jsem to na 200 litru. Ano ted uz to prelecit musim, ale uz tam nikdy nehodim ryby rovnou. Vsechny krevtky maj mlady, vim ze z nich nic nebude, ale neni to na skodu? Asi to shodej po tech lecivech co?
U mě byly japoniky v pohodě. Počítal jsi to na čistý objem vody? Jestli jo, tak by to mělo být ok.
V případě krupice stejně máš přeléčit celou nádrž, takže teď už ti marodka nepomůže.
To dají v pohodě. Já je tam měla taky a neuhynula žádná

Ale menší nádrž na karanténu je dobré mít po ruce

Ty krevety to asi nedávám dobře, začali se plašit. Kupuju si karanténu tohle už nikdy! Děkuju za třošku uklidnění

Neboj, ta barva je normální

Máš ty eshy obě?
Jdu to koupit. jste zlatý. Moc děkuju.
Kombinace eshy 2000+exit je na krupičku osvědčená kombinace. Taky jsem ji aplikovala v nádrži s krevetkami a šneky a vše bylo vpořádku.
Po ukonceni léčby s eshou stačí vyměnit 1/2 vody

Šneci budou v pohodě. K odstranění léčiv ti potom pomůže buď aktivní uhlí, nebo výměna vody.
Děkuji za reakci. A šneci? Jak se pak léčiv zbavit? Já se ještě bojím do filtru sahat.
Já měl úspěch s kombinací přípravků eSHa 2000 a eSHa EXIT. Dávkování dle návodu. Rostliny ani krevetky po tom neodešly.
Tak je to krupička. Jen nevím jak ji vyléčit, když mám v nádrži krevetky. Moc prosím o radu. Zatím to pozoruji na dvou rybách.
Dostal jsem sera phyto med a tam je psáno, že je špatně snášen bezobratlími.
Pěkný.. co s tím? Já ty ryby hodil do zarybněný nádrže :( jsem z toho hrozně naštvaný. Už tam mám hodně ryb bojim se rozšíření. Mám rostlinné akvarium a nechci tam dávat léčiva.
Mohla by to být ichtyobodóza.
0 15.04.2019 11:10
Luky13 [60] 
Ahoj, koupil jsem nové ryby a tohle má na zadní ploutvi. Neni to krupička? Bojim se rozšíření tak bych rybu raději utratil. Jak se to dá spolehlivě určit?
Děkuji za pomoc.
Starší reakce
Exit ani 2000-ka nie je tak agresívne liečivo.Ja robím len bežnú výmenu vody raz týždenne.Liečivo nijak inak ani uhlím nelikvidujem.Možno práve preto pôsobí dlhšie a podobných problémov sa zbavujem jednoduchšie.Čiže ak aj napr.od pondelka začínam liečbu, normálne vodu nechávam tak ako je až do soboty či nedele(do bežnej čiastočnej výmeny vody)
Jenom info a doplnění, aby bylo vidět, co se ještě dělalo a jak to dopadlo: Léčivo bylo dávkováno ještě 3 dny, vždy na noc. Poté byla provedena výměna 50% vody a teplota postupně snížena na normálních 23°C. Dnes nejsou viditelné známky nemoci. V případě recidivy si určitě vzpomenu a dám vědět do tohoto tématu

Sera liečivá(ak som niekedy po nich siahol) používam len v extrémnom prípade.Po osobných skúsenostiach ich považujem za príliš silné(často aj pri dodržaní dávkovania padajú i ryby)
S Tetra liečivami skúsenosť nemám.Najviac sa mi osvedčili prípravky od JBL.
Ono to bude chlapci asi tak, že každej z vás máte co do činění s jiným kmenen parazita. To co u jednoho bezproblémů řeší Exit a jinde nezabírá si lze vysvětlit tak, že koktejl jenž je namíchám v exitu na ten daný kmen parazita prostě zabere a ma jiný ne a nebo je slabá koncentrace. Tedy je zde řešení koncentraci doporučenou výrobcem navýšit(silně závislé na množství zelené hmoty v nádrži) a to i klidně v bezpěčném trojnásobném dávkování a nebo použít jiný, obdobně účinný lék na danou chorobu, tedy v tomto případě třeba Costapur(Sera) a nebo Punktol ultra(JBL) a nebo Contralk(Tetra).
Osvětlení nemá vliv na parazity, ale na účinnost malachytky, která je hlavní složkou exitu. světlo ji odstraňuje.
Ja mám zase opačnú sksenosť.Pridaním eSHa Exit + 2000,na druhý deň sú rybky ok.Liečba trvá
3 dni.Liečivo podám len vtedy ak opätovne pozorujem na dákej rybke problém,inak nie.
Přidat reakci
1 ...... 92 93
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 95257x