Mohou být tyto rybky spolu?
Sežerou ... sežerou. A pokud ne (dospělé), tak je budou dost otravovat. A ty je neuvidíš.
P.S.: co je kuhlik?
0 09.05.2014 23:56 radecek29112000 Čavte mám v asi 300l akvárku gurami,kuhlikov, dania, bojovnicu samca a samicu, tetry žhavé, prísavníkov, pancierničkov, neonky a zopár slimákov. Mohol by som tam dať aj mini ráčika a krevetky? nezabili by mi ich tie ryby? Ďakujem
Asi jo, ostatní ryby takovou trpělivost nemají. Jsou to prostě zlatíčka.
Jsou pomalejší a setrvávají chvilku na jednom místě, tedy tak si to vysvětluji já.
Ale proč zrovna čichavci? Nepozorovala jsem, že by si takto všímaly jiných ryb.
Jsou to kyseliny a nic jim není svatý, toť moje sedlácký vysvětlení.
Jo, přesně tak to vypadá. Jestlipak nám to někdo osvětlí?
moly umí stejným způsobem oždibávat větší ryby...vypadá to jako by se živorodky rády cpaly slizem
Moje mečovky to taky dělají, že oždibujou čichavcům boky. Ale nenazvala bych to útočením a nezdálo se mi, že by to čichajdám nějak vadilo, oni prostě drží...
Taky to nechápu. Jo, ale všimla jsem si, že mečovky žerou čichavčí ty... hovínka, tak možná proto?
Bývá to tak,když jsou v menším hejnu,je to skoro pravidlem
Souhlasím,. Tetry krvavé jsem musela dát pryč, okusovali mi skaláry
Nevíté někdo proč moje gold molly útočí na čichavce? Koušou je do boku. Nikde jsem nečetla, že nemohou být spolu.
-
Starší reakce
Kamarád se mě zeptal jestli může mít Pestřence červeného se:
sekavci
ancistrusi
Starší reakce
Mohl by nastat problém v tom,že se Tetrám krvavým,začnou líbit ocasní ploutve samečků Gupek a začnou je okusovat.
to né, na potěr mám tu odchovničku..
Dospělé tam určitě nic nesežere. Potěr bych tam nedával
Zdravím, mám odchovničku a v ní 2 samečky a 2 samičky Živorodky duhové, narodilo se mi tam teď hodně malých a tak chci ty dospělé dát do velkého akva co mám. Ale bojím se, aby se snesli s ostatníma rybičkama:(
Krunýřovec sp. (obyčejný) (Ancistrus sp.)
Parmička černopruhá (Crossocheilus siamensis)
Tetra císařská (Nematobrycon palmeri)
Tetra černá (Gymnocorymbus ternetzi)
Tetra kolumbijská
Tetra kosočtverečná (Hyphessobrycon anisitsi)
Tetra krvavá (Hyphessobrycon eques)
snesou se těmito rybičkami? bylo by mi hrozně líto kdyby je sežrali nebo na ně útočili, mám ty samečky od jejich narození a postupně jsem sledovala, jak z nich vyrostly krásný rybky.. Poraďte mi díky
Starší reakce
Tetra ohnivá, či žiarivá je teda riadne doterná rybka
Ahoj všichni
Můžou být spolu v akva Tetry ohnivé a Dánia perlové?Nebudou ty Galaxky plašit Tetry?
0 26.04.2014 11:06 petrik – Mečovka mexická Cometa
Můžu jim dát kopřivu .papriku nebo mrkev a jak velkou? Děkuji.
Starší reakce
Jsou teď naprosto spokojení, takže jim to nechci kazit. V akvárium mám úkryty hlavně pro ně.
Pokud bude akvárium mít dostatečný objem a počet úkrytů, tak by to asi šlo - záleží na počtu, ale minimálně tak 200 litrové akvárium při minimálním doporučeném počtu ryb od každého druhu, radši větší objem. Je to ale už míchání 3 kontinentů, musíš to zvážit sám, jestli jim jsi schopen zajistit kvalitní prostředí k žití.
Starší reakce
Starší reakce
Tak to bych určitě nezkoušel, rak je prevít...
1 02.04.2014 17:04 pokojové Ahoj.Budu delat nove akva a chci se zeptat zda li mohou byt
COLEK a RAK MRAMOROVY spolu
1 02.04.2014 15:32 VVV Chtěl bych se zeptat, jestli jsou sumečci sklovití opravdu tak plaší. Chci je totiž do akvária o objemu 100l spolu se dvěmi parmičkami černopruhými, ktere jsou naopak dost rychle a mohly by je vystrašit. Akvarium je pomerne zarostle, ale mista pro plavani je porad dost. Dale tam je deset neonek a dve pavi oka se tremi pancernicky triskvrnnymi.
Tak zatím to vypadá, že má samice navrch. Přes noc mi samce docela zrasovala. Snad to přežije. I když po té, co je tchýně na cestu vyklopila do čerstvě napuštěné studené vody, budu asi překvapená.
S těma cichlidkama máš pravdu, samec se před nima naparuje, samice je prohání. Tak snad se tam nějak porovnaj.
Jen bych přidala ještě aspoň jednu samici betty, aby ti tu jednu samec neuhonil. A možná se ti bude naparovat před těmi cichlidkami. Máš naštěstí velké akva a dost úkrytů, tak snad zústane jen u naparování a neublíží si.
Tak to ráda slyším. Zítra tedy vyměním vodu a vypustím je tam.
Díky!
Betky jsou pri 25°C v pohode, pri 28°C jsou takove zivejsi, ale mel jsem je delsi dobu taky pri 25°C a vsechno bylo O.K.
No mám tam 25st., což asi není pro Betty zrovna ideál, ale asi to fakt bude lepší.
Díky.
Ted se dívám na tvé AQ a ty ryby co tam máš mají podobné nároky na teplotu jako betta.
Určitě jim bude líp ve velkým, než v tom 10l plivátku.
Tak to je prekérka
Těch 10l my nepřijde nic moc.
Obávám se, že by to nepochopila. Za prvé je přivezla z daleka, za druhé jsem je dostala k narozeninám
Ahoj, prosím o radu. Zcela neplánovaně mi tchýně koupila do akvárka páreček Betty. Samozřejmě se mě nezeptala a dala na radu prodavačky, že je to ok.
V akva mám na Betty určitě nízkou teplotu a společnost pro ně asi taky nebude nejvhodnější.
Druhá varianta je nově založit 10 l akva (větší nemám).
Co byste radili? Dát ji do velkého nebo založit to malé?
Prezentace v profilu je aktuální.
Děkuji.
Máš tam toho do aleluja, takže striktně nic. Spíš pouvažovat o redukci stávající osádky.
0 29.03.2014 11:33 Deutsch – rada
ahoj lidi, potřebval bych trochu poradit. pořídil jsem sei 112l akva. Mám v něm 2 ancitruse, beťáka a dvě Betty, 8 pavích oček, asi 10 neonek obec. 6 panceř. panda, 3 black molly. chtěl bych to ale doplnit ještě o nějaké větší ryby. Měl jsem tam pár čichavců, ale ty se neustále krčili za kameny schovaný, dal jsem je proto pryč. Poradíte mi, co většího by se k tomu hodilo?
Díky
Obávám se, že ani peruensis...ale "něco" od amazony...
Jj, už jsem si to také přečetl, mám tedy Peruensis - cena 50 kč
Altumy, nebo taky alty, jak se jim říká, jsou právě ty skaláry vysoký, jenž uvádíš, že v akváriu máš, což je mýlka, máš tam klasickou skaláru amazonskou.
rybicky.net/atlasryb/skalara_vysoka 0 28.03.2014 16:00 Vorezavatko –
Re: Kač Vůbec netučím co to "altumy" jsou
A bojovnici bych pro její dobro dala pryč taky.
Mně se v tomto složení nelíbí přísavky thajské. Bývají dost nesnášenlivé a to jak vzájemně tak k ostatním větším druhům (skalára, mřenka).
Alty tam nemáš, jsou to klasický amazonky. Ty mřenky jenom 2, to je špatnej počet, chce to posílit min. o další dva kusy.
Edit: Ty přísavky jsem přehlíd, to nebude pro skaláry moc dobrý, budou je s největší pravděpodobností otravovat.
já osobně už by to nekombinovala a je dost možné, že se tam bojovnici moc nelíbí...
Edit: vážně tam máš altumy?
0 27.03.2014 15:26 Vorezavatko Poraďte, mám v akvárku docela již divokou kombinaci a zajímalo by mě jestli se tyto ryby navzájem snášejí či zda bych se měl něcoho zbavit.
300l akvárium - 20x neonka, 7x moly, 2x mřenka nádherná, 3x skalára vysoká, 3x přísavka thajská, 1x bojovnice pestrá
Bojovnici jsem dostal darem, ale zdá se mi, že se jí podezřele zkracuje ocas a hodně často ji najdu zarvanou někde mezi kameny. Je možné že ji třeba skaláry takhle ničí?
Mám tam některý druh který se do kombinace vyloženě nehodí případně existuje ještě druh který by se nechal přidat či raději přestat kombinovat?
Díky za rady
Starší reakce
15 těch neonek modrých, párek čich. zakrslých, nebo medových a ty panc. třeba 6
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_drobny , přecijenom ty panc. malý se budou i pohybovat ve vodním sloupci a bude se to s neonkama trochu tlouct, ten vodní sloupec, střed, bych nechal těm neonkám.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72856x