Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2011 17:45 R Muž romant [27987] – Re: Raeda
Upřímně, tak už teď je ta osádka přinejmenším nevhodná. Rárovcixčichavci a k tomu ty pancřníci kropenatý, to není dobrá volba, zvlště pak ve vztahu t objemu toho akvária kde jsou ty rybky umístěný. Spíš než nad novejma rybkama bych se zamyslel nad tou stávající osádkou. Doporučuji zdejší atlas a porovnat nároky chovaných a zamýšlených ryb a to jestli přidávat, nebo ubírat by z toho mělo vyjít. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2011 17:32 Muž Raeda [4] - Živorodky – Re: romant
Asi si špatně pochopil nebo jsem špatně napsal..
v prezentaci to mám dobře a ptám se jestli tam můžou bejt ty neonky, čichavci nebo dania
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2011 17:30 R Muž romant [27987] – Re: Raeda
Mám v tom chaos. Podle toho co máš napsaný v prezentaci a píšeš tady, tak to se vůvec neschoduje. Napiš kolik a jakejch ryb tam vlastně je. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2011 17:11 Muž Raeda [4] - Živorodky – Co k rájovcům?
Zase se ptám jestli se tyto ryby budou hodit k rájovcům a nebudou je napadat.
Neonka, Danio, čichavec zakrslí
Jak jsem řekl mám s něma i paví očka a je to bez problému a místo těch tří parmiček bych tam dal nějaké menší hejno a možná ty zakrslí čichavce..
v obchodě mi řekli že rájovce nepřijímaj protože jim vše požrali.. (kromě čichavců a skalár) ale až na to že kradou tablety ze skla jsem u nich velokou agresi nezpozoroval.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 14:39 Muž Raeda [4] - Živorodky
V pohodě díky za názory. Máš pravdu, ale takhle je to u všech nádrží .. ale místa na plavání tam mají 80 cm. * 35 vejška když odpočítám štěrk tak 5cm a okraj taky tak tak mi vychází 30 cm vejška což by mělo taky stačit.. když ne nedělá problém pořídit vyšší akvárko, ale s délkou a hloubkou by to bylo obtížnější..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.01.2011 14:26 Žena stetinka [270] – Re: Raeda
pokud do té tvé stodvanáctky (bez kořenu a štěrku, nenaplnění až po okraj) to vidím na nějakou 80tku), tak když tam dáš čichavce a ještě rájovce a plus další ryby, tak jsem ti psala, že je to moc velkých a poměrně teritoriálních ryb na málo vody, ale jak říkám, udělej si to jak chceš, ptal jsi se na názor, tak sem se vyslovila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.01.2011 13:56 R Muž Silent [5949] – Re: NHKG
Jen upozornění. Rájovci nejsou čichavci, ale labyrintky a při tření dokážou hájit trdliště o rozměrech až 60x60cm. I když běžně to bývá méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2011 13:53 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: Raeda
112l na Rájovce stačí, jsou to čichavci, ti nepotřebují moc místa k plavání. Sám jsem je kdysi choval ve stejně velké nádrži. Rájovci jsou v pohodě podobně jako Cichlidy. Dokud se nechtějí pářit, tak většinou ostatní ryby jenom proženou, trošku pocuchají ploutve, ale moc jim neublíží. Ale jakmile začne bránit pěnové hnízdo, tak už jsou hodně agresivní, u mě při bránění hnízda vyvraždili tetry, živorodky a menší parmičky. Ostatní čichavci (šedí a perleťoví), pakeříčkovec, krunýřovci a pancéřníčci jeho řádění přežili bez větších problémů. V té době jsem byl menší a měl v akváriu hroznou směsku, po jejich řáďění už to bylo ok... smich
Taky Rájovci při běžné akvarijní teplotě kolem 24°C žijí velmi krátce (2-3 roky). A pokud jsou zvyklí na nižší teplotu kolem 20°C tak je letní vedra a teplejší voda ke tření určitě vyburcuje. Osobně bych je určitě nedoporučil s rybami menšími než 10cm, pokud to nejsou ryby co se plazí po dně (pancéřníčci, krunýřovci a podobně). Naopak vhodný k nim bude určitě ancitrus, možná mřenky a pancéřníčci. Hodili by se i jiní větší čichavci, ale na to máš malé akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 13:29 Muž Raeda [4] - Živorodky – Re: stetinka
To jsem sice říkal, ale tím jsem myslel jestli jsem neudělal chybu v těch rájovcích. Věděl jsem co je to čichavec když jsem si ho kupoval taky to byla ryba kvůli které jsem si akvárium pořídil, spousta lidí tady má čichavce v akváriu do 112 l. někdo má 2 na 60l. (což už je horší) někdo jich má víc na 112 l. Já jsem se rozhopdl jen pro ty dva. A i podle toho co jsem četl tady jsem neudělal chybu když jsem je koupil ( + - pár litrů nehraje roli) . i čichavci jsou základ na kterém jsem akvárium postavil, ty očka mám asi od 9 let, ty potvorky na dnu si taky míním nechat. S tím by neměl být problém. Ty ostatní uvidím jak se budou chovat vůči ostatním.
A co si myslíte o těch rájovcích? Vypadají v pohodě,m ale když proplave ryba s natrženým ocasem tak váhám jestli je tam mám nechat..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 12:59 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: stetinka
Odpoved na dotaz prece neni prikaz. Muzeme poradit a kazdy se prece zaridi po svem, neni to o tom, ze musi poslechnout i sebelepe minenou radu. Ja si myslim, ze par cichavcu by mu fungovat v tehle nadrzi mohl a kdyz to chce zkusit, tak to proste zkusi. Az by to neslo, hezky par si vezme ledaskdo, vzdyt i ja dokazal udat 4 velike samce Cichavcu perletovych. A proc jsem jich kupoval 6ks do takoveho akvarka? Abych si mohl vybrat nejkrasnejsi ryby a zbytek pustil dal. Jen mi to nejak nevyslo, vsechny byly nejkrasnejsi, ale sami samci smich .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 12:45 Žena stetinka [270] – Re: Raeda
ptal jsi se, jestli máš dobrou osádku.. tak jsem odpověděla. Ale ty dál stojíš na svém. TeĎ jim je možná dobře,ale až bude mít jeden čichavec 10-15 cm, to budeš koukat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 19:37 Muž Raeda [4] - Živorodky – Re: stetinka
nevím kolik místa zabírá štěrk, ale čichavce bych neřešil mají tam místa dost. jj dlouhoploutvé mám to v prezentaci. Já si myslím že tam nemám nic špatně .. čichavci vycházejí se všemi, jen rájovců se bojím aby časem nebyli agresivní vůči menším rybám..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 18:39 Žena stetinka [270] – Re: Raeda
Tak moje připomínky: pokud máš objem akva 112 litrů, tak mi nevěřím, že štěrk ti zabírá jen 12 litrů. Máš tam pěknou vrstvičku, což sice chválím, ale i ten kořen určitě má pár litrový obsah.
Čímž se dostávám k tomu, že nemáš dost velké akva pro čichavce. Které bych se i sama M. opercularis (myslel si dlouhoploutvé, ne?)bála dát, přeci jen mají dlouhé licousy a nemuselo by to dopadnout dobře. Rozhodně bych je nedráždila ani dlouhoploutvými rybami typu gupka. Spíš bych zkusila nějakou čilou hejnovku.
Já je kdysi taky chovala a neprojevovali se agresivně, myslím, že tato ryba se chová dost individuálně. Bude na to mít určitě i vliv kvality vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 16:15 Muž Raeda [4] - Živorodky
Jaké ryby k rájovcům ? a mám dobrou osádku?
- Mnoho lidí nedoporučuje Rájovce prý jsou agresivní a jdou jen k málo rybám..
U mě jsou občas jen natržené ocasy, ale zatím jsou mladí. Takže se ptám jestli jsem s něma neudělal chybu a jaké ryby by se k nim nejlépe hodily. S očkama vycházejí ( i když některé mají trochu natržené ocasy) tak jestli by vyšli i s nějakým hejnem, na vyzkoušení jsem si koupil parmičky nádrerné ale chtěl bych i nějaké menší jako třeba neonky. Co si myslíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2011 18:42 jinda
Tak dnes jsem asi přišla na to, proč mi neustále chcípou rybky. Samice od beťáka mi je normálně sprostě žere. Chytla paví očko za ocas a pustila ji teprve tehdy, až když jsem ji vylovila síťkou. Nevěřila jsem, že je tak agresivní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 11:01 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Kocajs
To je prece jen na Tobe, co v akvariu chces a nechces, co si nechas a co ne. Ja bych neco co se vzajemne krizi spolu nechoval, tedy pokud bych chtel i odchovavat, ale co udelas Ty si musis rozhodnout sam. Kazdemu se libi neco jineho, takze Ti ani nemuze dost dobre nikdo rict, nech si tohle nebo tohle nebo oboji, ale muze napsat, co se muze stat a co by se Ti v tom pripade nemuselo uplne libit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 17:37 Kocajs
ale ja mam v tom akva uz 6 endlerek tak mozna bych je mohl nekomu dat a nechat si ty gupky a neonky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.01.2011 17:24 Muž Designer [5695] - Cichlidy
Kocajs napsal: mohli by byt mecovky endlerky neonky a pavi ocka spolu?

Ja vidim spatnost te kombinace v moznosti krizeni tech Endlerek s Pavimi oky. A jak je tady znat, o odchov zivorodek zajem mas, takze bych to nemichal, bud jedno, nebo druhe. Mam Platy koralove, a chran buh, ze bych k nim pustil samce jakkoli jinak zbarveneho, protoze tim se jakykoli odchov naprosto znehodnoti, pokud clovek nechce odchovavat sileny mix a bavit se tim, jak vselijak barevne to muze byt. Ja vim, cenove se odchov zivorodek v malem nevyplaci (jak ve velkem nemam tuseni), je to pro mne jen konicek, ale kdyz se podivas na hejno 50ks rybicek, jedna barevne jako druha, je to uplne jiny pohled, nez kdyz je kazda jina. A i ohledne zbaveni se jich, vetsina lidi si vezme radeji ty ciste, vsechny stejne (i kdyz je das zdarma), nez takovy ten mix, co muzes videt plavat na prodejnach s tim, ze si nejak barevnou obcas nekdo vybere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 17:06 R Muž romant [27987] – Re: Kocajs
Tak tam bych už mečovky nedával. Mají rády prostor na plavání a ten jim zajistit v této nádrži nemůžeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 17:06 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Kocajs
na mečovky je 60 litrů málo, aspoň tak 100litrové akvárko. Vyrostou z nich dost velké ryby které i víc kazí vodu (jako většina živorodek)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 17:04 Kocajs
60 litru no tak me se narodili pavi ocka 13 ty mam v jinym ale hlavni je 60 tka tam mam ted 12 neonek a 6 endlerek a prave chci koupit ty mecovky tak proto se ptam a je tam 1 bettak samec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 16:28 R Muž romant [27987] – Re: Kocajs
V jak velkým akvárku a kolik rybek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 15:21 Kocajs
mohli by byt mecovky endlerky neonky a pavi ocka spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 14:41 R Muž romant [27987] – Re: boumi
Jsou to cichlidy a budou si obhajovat svoje teritorium, zvláště v době tření.
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 14:37 Muž boumi [0]
Nej sou agresivní vůcči jiným rybkám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 14:30 R Muž romant [27987] – Re: boumi
Ano, ale pokud jsou myšleny do Toho 54 litrového akva co je v prezentaci, tak bych je tam nedával, neboť ramirézy jsou citlivější na kvalitu vody a tu jak známo právě živorodky svojí zvýšenou produkcí výkalů velmi rychle zhoršují a při zanedbání údržby(i třeba nechtěném) by velmi snadno mohlo dojít u ramirézek k problémům. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 14:12 Muž boumi [0]
Mohou být v aq spolu ramirezky a paví oka s mečovkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 20:55 žakelin
Tak jeden bude ze starého akva a už je větší ( Má 4roky) . Takže radíš pořídit 4 ? a co ten zbytek? Budou se snašet ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.01.2011 20:50 RAP
žakelin napsal: 270L a chci tam dát 3x Skalara,10x Parmička zlatá,2x Krunýřovec,2xčichavec mramorový a 8x DAnio pruhované. Co myslíte pujde to ?
Když se ze tří kusů skalár vybere pár, bude třetí ryba otloukánek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 20:18 žakelin
270L a chci tam dát 3x Skalara,10x Parmička zlatá,2x Krunýřovec,2xčichavec mramorový a 8x DAnio pruhované. Co myslíte pujde to ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 16:50 R Muž romant [27987] – Re: petroneus
Na ty akary je to malý a těch cihlidek tam je taky požehnaně, přecijenom jsou to teritoriální rybky a když tam nebude dostatek úkrytů a převaha samců, tak by se to mohlo pěkně servat. U těch čichavců je taky důležitý jestli to jsou samci nebo samice. Pokud to jsou samci, tak ten dominantnější nedá pokoj tomu druhýmu. Jinými slovy ta osádka je na zamyšlení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 16:39 petroneus
dobrý den chci se zeptat jestli mohou být spolu v akváriu tyto rybky -2xakara hnědá-,2x cichlidka kakadu,2x cichlidka agassizova,2x cichlidka ramirezova,1x čichavec perleťový-,1x čichavec zlatý mé akvárium má rozměry-90x30x40 :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:08 Žena Žabka [387] – Re: Chalybda
To je pravda :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.01.2011 17:37 Žena Chalybda [55]
Žaba napsala: keď budú mať menej miesta, tak snáď nenarastú 15 cm..
Když budeš mít pět dětí v garsonce, taky z nich nebudou šťastní trpaslíčci... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 16:59 JagerMaister
možno neskôr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 16:13 Žena Žabka [387] – Re: LA Ink
Pozerala som, ale zdá sa mi že tie tvoje cichllidky nemajú zatiaľ 10 cm a ani skaláry nemajú 15 cm na výšku.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 16:07 JagerMaister – Re: Žaba
mrkni sa do profilu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 16:06 Žena Žabka [387] – Re: PaDa
Ok, ďakujem moc za pomoc hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 16:02 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Žaba
Zase až tak citlivé mi 4pruhé nepřijdou. Při zachování obecných podmínek (pravidelná výměna vody, nepřerybnění, nepřekrmování...) ani ty testy snad nejsou potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 15:59 Žena Žabka [387] – Re: PaDa
Jj, s ancíkmi to tak mám v pláne, len zatiaľ to neviem odhadnúť, je pravda že 2 sú už o dosť väčší, ako druhí dvaja..Možno samčekovia a už im rastú fúziky (zatiaľ majú tak 2 mm) :) A s tými SAE máte/máš pravdu, ale zase si vravím, že keď budú mať menej miesta, tak snáď nenarastú 15 cm..Ešte to teda asi prehodnotím:)Ďakujem za radu:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 15:55 Žena Žabka [387] – Re: PaDa
Hm, hm, na tom niečo je..A neviete/nevieš náhodou, či sú parmičky 4-pruhé naozaj tak náchylné na dusičnany a čistotu vody??Možno by som mala najprv kúpiť aspoň test na dusičnany a očekovať to??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.01.2011 15:53 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Žaba
Já mám 5 sae ve 400 litrech a jsou to mršky skoro 15 cm, tak bacha na to ;-)
Trojice je v pohodě, máme je takhle v práci a žádný problém.
Když bude u ancíků jasné pohlaví, je lepší ten pár nebo samec a dvě samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 15:51 Žena Žabka [387] – Re: LA Ink
A nemáš tam tlačenicu??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.01.2011 15:51 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Žaba
Já jsem si je tipoval ;-)
Tak těch 4pruhých byl dal klidně 12, ve větším hejnu vyniknou, k tomu 3x SAE.
Black molly bych přidal až po čase, až ti to bude fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 15:49 Žena Žabka [387] – Re: PaDa
No, chcela som 3 SAE, ale čítala som, že by to vraj chcelo menšie hejno a minimum že je 4-5..A ancíkov by mi bolo ľúto a hlavne ešte ani neviem pohlavia...Chcela by som párik, ale ešte len začínajú rásť fúziky, tak uvidím..Či mám aspoň jeden pár:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 15:45 Žena Žabka [387]
AAAAAAAAAAA preklep, ospravedlňujem sa 5x SAE a 10x parmička čtyřpruhá stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   05.01.2011 15:42 JagerMaister
ja mám dvestovku a v nej 37 rýb a je to OK :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 15:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Žaba
Černopruhá a SAE, to je přeci to samé,ne?
Dal bych max 3 SAE, na 200 litrů až až, budou hodně velké...
EDIT: ancíky bych zredukoval na pár a pak už můžeš do volného prostoru vybírat dle libosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2011 15:36 Žena Žabka [387]
Ahojte, potrebovala by som poradiť..Som začiatočník, level O..Chystám sa kúpiť osadenstvo do nového aqua..Mám už 4 ancíkov a 2 ampulárky..Chcela by som prikúpiť 5x SAE, 10x parmička černopruhá a 6x black molly..Akurát mám pocit, že si rybičky nebudou mít kde hrát..Myslíte, že ich mám na zozname moc? :-( Poraďte prosím stydim Aqua má cca 200 l.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 18:56 R Muž romant [27987] – Re: Raeda
Jasně tomu rozumím. Samozřejmě, že můžou bejt spolu, ale v daleko větší nádrži než je ta Tvoje. V týhle sestavě a velikosti nádrže budou ryby vystaveny daleko většímu stresu a z toho plynoucích nežádoucích projevů jejich chování. Ty rájovce bych nabídnul třeba ve zdejší inzerci. Řešení se vždycky najde. Příště polož dotaz dříve než nakupuješ, ale není to zase taková tragédie, ať to dobře dopadne. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849-mohou-byt-tyto-rybky-spolu?od=2551