Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2019 12:35 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
V té džungli bude fungovat všechno a že by byly akary jako mřenky to pochybuji. Jen bych mečovky vyměnil za pávčata jsou to v dospělosti dost velké ryby a tvůj poměr 2+4 je špatný protože samci se budou rvát jak koně, to ti u pávčat nehrozí a živé krmení (potěr) není nikdy k zahození. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 11:39 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Ohledně kombinace šneků a akar hnědých se nechám překvapit.
A protože bude akvárium do budoucna silně zarostlé, neobávala bych se příliš o to, že by akary dokázaly - nehodlám snižovat jejich lovecké schopnosti - zmasakrovat pokaždé všechen potěr, který se drží při hladině a byl by v úkrytu plovouček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 11:32 Muž Jarry [1437] Re: JirkaŠčobák
Cichlidy s opravdu velkou pravděpodobností sežerou jak potěr živorodek, tak levatky (a počítám i okružáky), piskořky s nimi přežijí bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 11:15 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Důležité ale je, že v akváriu potřebuješ šneky a podle toho, co píší ostatní, by je cichlidy mohly likvidovat. Taky si kladu otázku, co by cichlidy udělaly s potěrem živorodek.
Hejno teter by s živorodkami mohlo koexistovat, ale také je otázkou přežití potěru. Záleží, jak velké tetry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 10:13 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: lenkalor
O metodu Walstad ale v této diskuzi vůbec nejde a obávám se, že to všechno bude označeno OT, takže ani nepovažuju za nutné na to odpovídat.

Prosím OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 10:04 Žena lenkalor [580] Re: ZDRI
Akary hnědé jsou krásné a mírné ryby, taky bych je doporučovala, jenom mě zaujala ta věta, že si zelenakapusta " netroufá mít metodu Walstad bez živorodek". A s okružáky a levatkami se při této metodě také zřejmě počítá.
OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 10:01 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Ano, moje snaha bude směřovat k vytvoření džungle.
A že moji chovanci nebudou příliš vidět mi vůbec nevadí, jsem na to zvyklá ze stávajícího akvária. Na to, že je tam tolik rybek nejsou mimo dobu krmení skoro vidět :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 09:59 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: ZDRI
Tvoje nabídka je naprosto skvělá a velmi si toho cením, ale bohužel nemám nikoho takového k dispozici.

Podívala jsem se na jiné akvaristické stránky, kde se píše, že pohlavní zralosti tyto akary dosahují při velikosti asi 7cm, takže předpokládám, že rostliny (hlavně Vallisneria a Sagittaria subulata) se do té doby stihnou dostatečně rozrůst, aby případně poskytly ostatní obsádce úkryty před hormonálně rozhozeným párem, pokud by takový u mě vznikl :-)

Jinak jsem také porovnala nároky ohledně tvrdosti vody všech mnou vybraných druhů a všechny druhy by se s naší vodou měly normálně srovnat.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.09.2019 09:57 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Předpokládám že budeš mít akvárium hodně zarostlé tak počítej s tím že časem až akary dospějí je moc neuvidíš možná dominantní pár. Sice jsou to hodné rybky ale mimo tření se dost schovávají. :-) www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.09.2019 09:46 Muž ZDRI [1415] Re: lenkalor
Jo, to jsou přesně akary hnědé při tření :-)
Normálně klidné dámy, při tření je točí vše a vše upravují k obrazu svému. Mě urputně "útočily" na blbě tvarovaný kořen, kámen, list, příliš zvědavého ancistruse. Rybám neublížily, stačilo, když se držely dost daleko, když měly hodně zarostlé akvárko, se spoustou kořenů a kamenných skrýší. Ale proti jiným cichlidám jsou zlaté, nehrnuly štěrk na přední sklo, aby tam nebylo vidět...

Resumé - ať Kapustu zbytečně nestresujeme - jestli se Ti líbí, klidně tam skupinku dej, ono to půjde. Sám o nich přemýšlím, pokud se mi nepodaří sehnat menší Akary zlaté nebo tečkované. Kdybyste náhodou o nich někdo vědět (do cca 100 km od ČB, budu vděčný za info).

Mmch., pokud bys chtěla hejno zdravých Teter ozdobných (WhiteFin) a někdo od Vás má cestu do ČB, věnuji, potřebuji uvolnit prostor v Obýváku (chci tam postupně mít jen cichlid(k)y).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.09.2019 08:39 Žena lenkalor [580] Re: NHKG
No nevím, samice vypadala, že jí fakt štvou. :-) A myslím, že to začalo ve větší míře při tření.
A samozřejmě je pak sežrali. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.09.2019 07:53 Žena lenkalor [580] Re: zelenakapusta
A jak je na tom metoda Walstad bez šneků ? :-) (Zatím jsem se o ni blíže nezajímala, časem.)
Je dost velká pravděpodobnost, že s akarami hnědými přijdeš o šneky. Vypadá to, že je vyloženě nesnáší, alespoň já mám tu zkušenost. Vydrží u nich pouze neritiny a piskořky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 07:36 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: RAP
Že těch 200 litrů je hrubý objem, to je nad slunce jasné, to ale není předmětem diskuze ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 06:59 Muž RAP [1553] Re: zelenakapusta
To nové akva má 200litrů, ale hrubý objem. Odečti sklo a máš o nějakých 15 litrů méně. Další litry ti odebere substrát.
Co se týče mečovek, nemnoží se tak rychle jako paví oka. I tak bych popřemýšlel o zmenšení počtu jedinců. Přidat můžeš vždy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 06:15 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: ZDRI
Ohledně počtu základní party jsem to chtěla sestavit takhle - 5 akar + 30 teter + 10 sumečků + 6 mečovek (2+4).

Co se týká mnou vybraného "rybstva" tak aniž bych to nějak chtěla, sestavila jsem partu druhů pocházející z amerického kontinentu.

Edit: Základní takovou pohnutkou pro to, že jsem si vybrala i živorodky, je metoda, kterou jsem zvolila. Ano, samotná autorka v tom už umí "chodit" a dokáže mít úspěšné akvárium pouze s gavúnkami. Já v této metodě ještě tak zběhlá, takže si prostě netroufám mít metodu Walstad bez živorodek. Nejsem ale zas takový paličák, abych na nich trvala, pokud jsou skutečně naprosto nevhodné.

No a druhým důvodem, proč jsem zvolila živorodky, je ten, že jsou jediným druhem ve vodním sloupci, který se i ve společenském akváriu dokáže rozmnožit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.09.2019 21:32 Muž ZDRI [1415]
Každému se líbí něco jiného, ruku na srdce, kdo z nás nikdy neměl ve společném akvárku nějaké živorodky + sumečky + tetry? Je to dvoustovka, Kapusta má hodně kytek, mění vodu, když jich bude přiměřeně (např. 15 minisumečků, 15 teter, 8 dospělých mečovek (2+6) a 5 akar, ono to půjde. A v akvárku s akarami + hejnem furt hladových Ornatusek se mečovky nepřemnoží...

PS: Nemá krycí sklo, zrovna vyplašené sekernatky docela skáčou. A štikovci - to se ty mečovky opravdu nepřemnoží smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 21:12 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Hanumana
Díky za názor i za tip, ale štikovce ani sekernatky nechci.
Ohledně estetiky - tak to je něco, co naprosto neberu v potaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 21:04 Žena Hanumana [71] Re: zelenakapusta
Možná by stálo za úvahu, pořídit si třeba jen samce xif. Predejdes tím jejich množení. U zbytku osazenstva to ve společné nádrží nehrozí... Ale popravdě mi to nějak taky nejde dohromady ani z estetického hlediska. Ale to je věc názoru...
Když už trvas na víc druzích tak bych tam dala nějakou rybu, co se drží u hladiny. Třeba sekernatky nebo stikovce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 20:37 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Wanderer
Nové akvárium má 200 litrů a vzhledem k mnou vybrané metodě potřebuji nějaké rybky, které mi budou rostliny dostatečně zásobovat živinami. Proto jsem do party zvolila i živorodky.

Edit: Ale rozhodně na nich nebazíruji ačkoli právě mečovky zelené jsou mým dávným přáním.
Edit 2: Ty tedy říkáš, že kombinace akara hnědá, mečovka zelená a tetra je špatně zvolená?
Když jsem procházela společenská akvária, tak živorodky jsou v řadě z nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 20:18 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: zelenakapusta
Mečovky (resp. živododky) a tetry bych nemíchal. Samozřejmě záleží, kolik jich bude a kolik těch akar, ale tetry jsou čistotné ryby a živorodky moc ne.

Za sebe bych řekl, že jestli je to do těch cca 100l, tak těch druhů máš moc. Kup si akary, k nim radši větší hejno jednoho druhu, co se ti bude líbit a dál bych to nekombinoval.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.09.2019 14:46 Muž ZDRI [1415] – Cichlidy
Na vysvětlenou - tyto druhy cichlid je rozumné koupit v menším hejnku (4-6 ks) a nechat, aby sami vytvořily fungující chovný pár, je pak mnohem stabilnější, než dodatečné párovaní dospělých ryb (což nezřídka končí fatálním konfliktem). Ale zrovna akara hnědá je celkem klidná a hlavně - kromě mláďat jsou kolikrát na prodejnách i větší, pohlavně rozeznatelné kusy. Z chovatelského hlediska je určitě lepší první varianta. V praxi to často funguje - velké akvárko pro více druhů/více ryb a když chci přirozený odchov - přemístění vytvořeného páru do menší sólo nádrže. Na těchto cichlidách je nejkrásnější právě jejich přirozená péče o mladé. Malý problém nastane, když se souběžně začne párovat/třít více ryb a nedostává se chovných nádrží :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2019 14:01 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Jarry
Samozřejmě ta jistota není, ale ve třech jedincích je vyšší pravděpodobnost, že se budou nacházet obě pohlaví než když si koupím pouze dvě rybky. No a to další byla prostá spekulace, která ovšem odpadá když se vyjasnilo, že je lépe jich mít asi 5.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.09.2019 13:54 Muž Jarry [1437] Re: zelenakapusta
K těm akarám hnědým - kde bereš jistotu, že ze 3 jedinců vznikne pár;-) Co když to budou 3 samci, nebo samice? U nich je problém poznat pohlaví i v dospělosti, já jsem jich měl 6 a ani tak ke spárování nikdy nedošlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2019 13:09 Muž ZDRI [1415] Re: zelenakapusta
Corydoras - jakékoliv, radši menší a více kusů, zde se určitě nepřemnoží...
VhiteFin - mám doma (viz foto Obývák), určitě nejsou průhledné.
A podobných teter je spousta, výběr podle Tvého vkusu.



 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 12:29 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: ZDRI
Děkuji. Pochopitelně jsem otevřená diskuzi o tom, jaké rybky nakombinovat, aby si navzájem neškodily a neškodily ani rostlinám. Moje představa jsou 3 druhy ve vodním sloupci a 1 na dno - z těch tří by měl být jeden druh živorodky, pak právě akary hnědé a jeden druh hejnových rybek, nejlépe teter, pro které mám slabost.

Takže tyto pancéřníčky tedy rozhodně ne. O jejich rytí ve dně se mi zdroje různí, jedni akvaristé říkají, že ryjí, druzí, že nikoli. No ale bez ohledu na to, jak velmi je mi tento druh sympatický, vypadává ze hry.

A jaké druhy Corydoras by's doporučil? Tak nějak bych nebyla moc nadšená, kdyby se příliš ochotně množili a já pak nevěděla, co s nimi.

S akarami hnědými bych to tedy měla vyřešené.
I s mečovkami bych to měla vyřešené, protože Sklorex nabízí mečovky zelené, přírodní formu, kterou upřednostňuji.

Dále mi aktuálně vznikl problém s tetrami ozdobnými, protože Sklorex nabízí formu 'white fin' a já nejsem právě fanoušek průhledných rybek, ale nechám si poradit, pokud je někdo má a ve skutečnosti tak průhledné nejsou.

K akarám a mečovkám bych chtěla do vodního sloupce najít hejnové rybky, nejlépe tetry (cirka do 4-5 cm) asi 30 rybek.

Pokud píšu příliš obsáhle, velmi se omlouvám, ale ráda bych předešla nějakému nedorozumění, pokud by něco nebylo řečeno hned zkraje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 12:17 Muž Atomret [41] Re: zelenakapusta
Když pancéřníčci tak malé hejno......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.09.2019 12:14 Muž ZDRI [1415] Re: zelenakapusta
Ad pancéřníčci - jestli myslíš Thorakáty (postaru se jmenovali Hoplosternum thoracatum), tak k Tobě nedoporučuji. Rychle rostou, jsou velcí, hodně ryjí ve dně (což u Tebe může vadit). Místo nich bych dal hejno nějakých malých Corydoras.

Ad Akara hnědá - krásná, pohodová ryba, vyplatí se dát skupinku (4-5), ideální hlavní ryba do Tvé nové nádrže. Když se třou, byly ostřejší, ale ve společném o mladé stejně brzy přišly (k odchovu jsem dával chovný pár mimo).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2019 11:43 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Mohou být spolu?
Ahoj všem,

přišla mi odpověď ze Sklorexu, že akary hnědé i pancéřníčky kropenaté mají k dispozici jako mladé rybky, u kterých není zcela jistě určitelné pohlaví - chtěla jsem pár od každého druhu.

No a moje otázka.
Nesežerou se mi pak akary hnědé když koupím 3 jedince, aby bylo jisté, že se tam objeví jeden pár? Mám na mysli, jestli pak ta nespárovaná rybka nebude od toho páru šikanovaná? Mohou být v jednom akváriu 3 dospělé akary hnědé?

Totéž by mě zajímalo v případě pancéřníčků kropenatých. Nebo je u těchto lepší koupit jednu rybku a víc neřešit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2019 09:12 Muž Atomret [41] Re: NHKG
Přežije to s Ancíkama a Pancéřníkama , Platinum soil a ve 240 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 23:19 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dinecek
Když napíšeš inzerát, že je daruješ za odvoz, tak se většinou někdo najde. O ty mřenky by měl být zájem, žerou šneky. ;-) Ale ve zverimexu to můžeš zkusit, za zeptání nic nedáš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 22:13 Žena Dinecek [205] Re: NHKG
Dají se v nejhorším udat např. do zverimexu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 22:13 Žena Dinecek [205] Re: zervajs
To jsem si dnes přečetla také. A mám z toho těžkou hlavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 22:06 Muž Atomret [41] Re: vlka
dával jsem led...Ale těm perleťákům asi spíš vadí studená voda? Můžou bejt pohromadě s parmičkama? Mám ty líný pětipruhy. To si myslím , že to bude v poho, ale mám celkem divoký Schwartzáky . V malým byli zaprděný , ale teď se předváděj , že umí taky plavat. Ancícy jsou v pohodě a ty měděný tetry předtím vyndám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 21:33 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dinecek
Ty mřenky umí vyrůst na 30cm. V akváriu většinou nedorostou ani 20cm, ale i tak to vhodná kombinace není. Občas plavou ve skupině po akváriu jak torpéda (obzvláště při krmení), malé ryby při tom "smetou". Vrčivky se podle mě budou bát. Ale úmyslně by ostatním rybám ubližovat neměly. Druhou věcí je, že pravděpodobně ničí rostliny včetně těch s nejtužšími lity (i Anubiasy, hnědovky, ...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 21:33 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Dinecek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2019 21:23 Žena Dinecek [205] – Botia macracantha + trpasličí druhy rybek
Ahoj, prosím o radu: dnes jsem dostala dárkem 5 rybek Botia macracantha do mého 180 litrového akvária. V akváriu je 5 otíků, 2 pancéřníčci malí a jedna vrčivka trpasličí. Akvárium bylo určeno právě pro trpasličí druhy rybek. Teď mám strach, kolik může Botia v mém akváriu dorůst a zda nebude terorizovat ostatní rybky, které už mám, případně jsem chtěla pořídit. Zatím mají jen cca 4 cm. Máte někdo zkušenosti? Moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.07.2019 19:21 Muž vlka [3444] Re: Atomret
Já topení v AQ nemám a drží se tam 24-25 stupňů. Jakmile teplota leze na 26, hned zapínám ventilátor z PC a foukám na hladinu. Za 2-3 hoďky je tam opět 25 stupňů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2019 18:49 Muž Atomret [41] Re: vlka
A stejně je mít budu....:-) Jen blbá otázka asi tady off Topic. Ale trochu mě straěí v Atlasu ta teplota 24- 28.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2019 21:49 Muž vlka [3444] Re: Atomret
Máš vidět jak vnučka vyvádí. Čichavcům to nevadí, pokud neklepou na AQ, tak v pohodě. Čichavci se pořád něčím baví. Chvilku nepostojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2019 21:13 Muž Atomret [41] Re: vlka
Jo ty jsem chtěl, ale máme doma hlučné dítě......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.07.2019 20:47 Muž vlka [3444] Re: Atomret
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Čichavec perleťový, nádherná, věčně ,,živá,, a zvědavá rybička. Mám 4 kousky a je pořád na co se dívat. Baštěj všechno, vřele doporučuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2019 20:15 Muž Atomret [41] Re: Wanderer
Ne k parmičkám, měděnky a červenky půjdou pryč z malého. V malým budou pancéřníčci malý a trpasličí a k nim tetry ohnivky. Tam už nic jínýho nechci. Přemejšlím nad párovkama do 240...No to víš , že Skaláry taky padly v úvahu, ale jen z nostalgie. Chtěl jsem Čichavce , ale všici mi je rozmlouvaj:-))) Zatím vedou Rájovci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2019 20:15 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: silviebaris
A co je na nich obtížného? Podmínky jim vytvoří, výšku i objem akvária má a jestli se mu budou rvát mu stejně dopředu nikdo neřekne. Podstatné je, jestli se mu líbí a chce je chovat.
Ode mě to byl jen tip, dál to musí zvážit jejich potenciální chovatel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2019 19:34 Silviebaris Re: Wanderer
no tak to nevím,jestli je dobrá volba skaláry...Chov poměrně obtížný... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2019 19:29 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Atomret
K tetrám měděným? Jednoznačně skaláry. Akvárium na to máš, 4ks se vlezou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2019 08:52 Muž Atomret [41] Re: Angus68
Musím se mknout kolik zbylo těch Teter.-) Furt vidím jen ty dvě červené, kámošejí s Parmičkama. Ty měděnky jsou schované. Ale do velkého půjdou parmičky. Budou celkem spolu s třema Ancíkama a 6 Schwartzákama. No a stále špekuluju , co k nim za párovky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2019 01:34 Angus68 Re: Atomret
Můžou být společně ;-) Já bych jen volil osazenstvo z jedné oblasti. Tzn. Parmičky do jiné nádrže ;-) Jsou to kaprovití. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2019 22:45 Muž Atomret [41] Re: vlka
Už ani nevím , kdo mi tvrdil, že nemůžou.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2019 22:13 Muž vlka [3444] Re: Atomret
No a proč by nemohly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2019 19:39 Muž Atomret [41] – Tetry s parmičkama
Ahoj , čím víc koukám na ty svoje tetry červené a měděné, tím víc je mi je líto dát pryč. Je opravdu nějaký rozumný důvod, proč by nemohly být ve 240 l , taky dohromady s penta Parmičkama?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849-mohou-byt-tyto-rybky-spolu?od=251