Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Wanderer
Ne k parmičkám, měděnky a červenky půjdou pryč z malého. V malým budou pancéřníčci malý a trpasličí a k nim tetry ohnivky. Tam už nic jínýho nechci. Přemejšlím nad párovkama do 240...No to víš , že Skaláry taky padly v úvahu, ale jen z nostalgie. Chtěl jsem Čichavce , ale všici mi je rozmlouvaj:-))) Zatím vedou Rájovci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer Re: silviebaris
A co je na nich obtížného? Podmínky jim vytvoří, výšku i objem akvária má a jestli se mu budou rvát mu stejně dopředu nikdo neřekne. Podstatné je, jestli se mu líbí a chce je chovat.
Ode mě to byl jen tip, dál to musí zvážit jejich potenciální chovatel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SilviebarisRe: Wanderer
no tak to nevím,jestli je dobrá volba skaláry...Chov poměrně obtížný... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer Re: Atomret
K tetrám měděným? Jednoznačně skaláry. Akvárium na to máš, 4ks se vlezou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: Angus68
Musím se mknout kolik zbylo těch Teter.-) Furt vidím jen ty dvě červené, kámošejí s Parmičkama. Ty měděnky jsou schované. Ale do velkého půjdou parmičky. Budou celkem spolu s třema Ancíkama a 6 Schwartzákama. No a stále špekuluju , co k nim za párovky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Atomret
Můžou být společně ;-) Já bych jen volil osazenstvo z jedné oblasti. Tzn. Parmičky do jiné nádrže ;-) Jsou to kaprovití. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret Re: vlka
Už ani nevím , kdo mi tvrdil, že nemůžou.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Atomret
No a proč by nemohly?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atomret – Tetry s parmičkama
Ahoj , čím víc koukám na ty svoje tetry červené a měděné, tím víc je mi je líto dát pryč. Je opravdu nějaký rozumný důvod, proč by nemohly být ve 240 l , taky dohromady s penta Parmičkama?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - AnďaskaRe: Wanderer
Díky, kouknu radši po větších kouscích ahoj .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Wanderer Re: Anďaska
Podívej, jak se něco něčemu vejde do huby, tak to má prostě smůlu. Takže počítej, že budou mizet.

Zase na druhé straně, dal jsem 6 ks razborek bornejských do tohohle akvária rybicky.net/nadrze/26262-vetev-s-hodinami
s těmi dvanácti vitálními skalárami a dával jsem jim pár dnů života. A ejhle, dvě byly, sežrány a zbytek se naučil přežít a fungovaly tam půl roku, než jsem je zase vylovil. Žádné speciální krmení, vůbec jsem je neřešil a nestaral se o ně. Ale ke koukání to nebylo, byly furt zalezlé ve Vallisneriích, takže i když přežijí, moc velká paráda a ke koukání to asi nebude.

Toť moje zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anďaska
Ahoj ahoj Mohly by být v hodně zarostlé nádrži razborky bornejské spolu s párem Akarek zelených a Cichlidek Agassizových? Nebo to pro ně budou jednohubky? Děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya Re: Sára73
Ja mam v planu tu 60- teda, ted se zajizdi.. takze behem 3tydnu tam uz pujdou rybky.. A pak prave nekdy v zime chci udelat neco kolem 250l pro skalary :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sára73 Re: Maya
Mám parmičky čtyřpruhé v klasické 112-ti litrovce...cca 90 litrů čistý objem, délka 80cm, mám tam pouze parmičky a pancéřníčky. Momentálně mám tuto osádku několik měsíců a čím déle na to koukám, tím víc mi přijde, že by si parmičky zasloužily větší objem, delší akva a že by to byla o dost větší paráda kdyby mohlo být hejno třeba 40 kousků. Doufám, že se mi jednoho krásného dne podaří založit větší akvárko pro skaláry a tetrazonky pak budu moci přestěhovat do 240-tky. Prostě čím dýl na to koukám, tak si říkám, že to akvárko je na ně prostě malý. Měla jsem je před časem v ještě menším objemu a to už bylo totálně o ničem.

Jinak kombinace parmička a pancéřníček bez problémů...já mám s nima pancéřníčky zelený.
Pokud je parmiček dostatečné hejno, tak si většinou ostatních ryb nevšímají, alespoň já s nima neměla v tomto ohledu nikdy problém. Ovšem dánia jsem nikdy neměla, tak v této kombinaci nemůžu soudit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya Re: Anthrax
Prave,ze dania mam ted ve 35... tak jsem si rikala jestli je nedam do velkyho ale tam budou parmousi a pandici
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jan Jonáš Re: Maya
S parmičkou mám tu zkušenost, že občas jim jiné ryby vadí. A zase jsem měl hejna, která byla mírumilovná a společenská.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Anthrax Re: Maya
Volil bych jedno nebo druhé + pancéřníči. Na dvě hejna to je malé. Sice jsou parmičky o dost větší a víc špiní vodu ale volil bych je. Dania jdou totiž torpéda, potřebují mít kam plavat, jinak je to s nima o ničem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maya
60l cistyho- muzou byt spolu danio perlove a parmicka ctyrpruha plus pancernicek panda
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Neutren
Neonky obecné radši nižší teplotu než ty červené a právě ty cichlidky. S tvrdší vodou neporadím, s tím nemám moc zkušeností.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NeutrenRe: Anthrax
Ok, ja to nechám zarust. Ja myslel neonky obecny kvůli mineralech ve vodě, nevim teď jak se přesně znaci dgh? Asi 15, ph 6,9.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Neutren
Mohou, ale místo těch neonek obecných bych dal neonky červené a akvárko napřed pořádně osázel rostlinami. Teď bych tam další ryby nepřidával.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Neutren – Kombinace rybek
Ahoj, mohou být spolu v nádrži neonky obecný, pancernicci teckovany a cichlidka kakadu? Akavrium 160 hrubých. 15 neonek, cichlidky asi 1 samec a 3 samice a 7ks pancernicku, 1ks ancistrus. Díky za poznámky. Marek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: Wanderer
Wanderer napsal: ........ tak jich dokup 30 - 40ks ať je jich hejno. ........ Ale na rostlinách bych nešetřil a klidně přidal.
Nejsem si jistý, jestli na takový počet tohoto druhu teter má Doky dostatečně velké akvárium. S rostlinama souhlasím, jen je potřeba vybírat odolnější druhy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DokyMichalRe: Wanderer
To zní dobře, musím nad tím popřemýšlet. Pancernicek myslíš že by tam škodil?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer Re: DokyMichal
Osobně bych vycházel z toho, co tam je a navrhoval následující. Darovat někomu pancéřníčka a kančíka. Jestli se ti ty tetry líbí, tak jich dokup 30 - 40ks ať je jich hejno. Něco málo menších pancéřníčků na dno, akary a ancistruse nechat jako dominantu a bude to myslím fajn pokoukání. A časem uvidíš, jestli to necháš nebo to budeš chtít předělat. Ale na rostlinách bych nešetřil a klidně přidal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DokyMichalRe: Anthrax
Akorad mi bylo lito Akar a kancika a Malaw kdyz se jich kamarad chtel zbavit kvuli prasklemu akvariu tak jsem je adoptoval ale asi nestastne..... Malawi sice maj novy domov u chovatele co se zameruje primo na ně. Ale rad bych nejak dal dohromady i ten zbytek a tady přijdou rady zkušenějších vhod
Prioritou je mit fungující akvarium. Nepovažuji se za tip co kazde dva mesice kupuje nove rybky protoze puvodni se pozraly nebo pošli. Chtel bych nejakou rovnovahu mezi kytkama a rybkama přičemž nepreferuji rostlinné akvarko, co centimetr to kytka. Povazuji se za zacatecnika to urcite. O ramirezkach jsem neco malo četl a vim že jsou spíš pro zkušenějšího akvaristu. Odkaz super tato rybka se mi taky moc libi.Stale pisu o tech skalarach protoze by bylo fajn mit v akvariu krom mensich (hejnovych) rybek aspon 2-4 malinko vetsi. Myslim si ze to 300l akvarku by to sluselo. Jen nevim jake vetsi. V prvni rade teda musim vyresit Kancika a Akary a nebo se zamerit na ně a treba ty Tetry a Kancika pridat
EDIT- A dekuji za užitečné rady
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: DokyMichal
To je na tobě a tvých prioritách. :-)
Nevím jaké máš zkušenosti, ale jestli to budou tvé první cichlidky, tak bych doporučil jít do rybicky.net/atlasryb/cichlidka_papousci . To jsou o poznání méně náročné ryby. Nicméně nevím jestli je skaláry nebudou řezat a ta fyzická převaha by tam byla značná (ale to by se týkalo i těch ramirézek).
Skaláry bych jako společenské ryby neoznačil, taky to umí být pořádní raplové. :-)
Super, puvodne zamyslene akvarko melo byt spolecenske s ne tak teritoriálními rybkami ktere jsem dostal jako je Akara a Kancik.Takze druha moznost je podelit se o Akary a kancika s nejakym akvaristou, vymenit dno za mensi zrno a pak zacit premyslet o rybkach jako jsou napr. Skalary,Ramirezky popr. jinych spolecenskych rybkach, Nechat Tetry,Ancistruse,pancernicka a k nim pridat.

....prezentaci doplnim, z foto puvodni Malawi jsou pryc, ty uz v akva. nejsou

Dekuji za Tip
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: DokyMichal
Ramirézky bych nedával, jsou to proti těm akarám a kančíkovi malé cichlidy a dostávaly by co proto. Skaláry bych taky nepřidával, 2 druhy velkých cichlid je na 300 litrů už celkem dost. Posílil bych, to co tam už je. Hlavně ty tetry. Ve dvou to je pro hejnovou rybu o ničem. Vzhledem k rybám bych uvažoval o výměně dna za nějaký písek, protože tohle je pro ryby co se hrabou ve dně celkem nevhodné.
Edit: Jinak by to chtělo doplnit prezentaci o info (údržba, filtr, zdrojová voda). Pak se dá lépe hodnotit co ta nádrž snese a co ne. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DokyMichal – Mohou byt spolu?
Zdravím, myslite že můžou být tyto rybky spolu? Puvodni osazenstvo 300l akva. 2x Akara Modra, 1x Kancik Červenooký, 2x Tetra kosoctverecna, 1x Pancernicek, 1x Ancistrus......je mozne k nim pridat 2-4x Skalara, 2-6x Ramirezka, 2x Ancistrus. Puvodni osazenstvo jsem dostal z rusejiciho akvaria. Popripadne jsem myslel pridat nejake Tetry jeste aby bylo hejno, popripadne jake hejnove rybky doporucujete pridat. Nebo jake rybky myslite ze by bylo mozne pridat k puvodnim obyvatelum. Predem Děkuji za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Petr00
Buď úplně v klidu. Občas si ukážou kdo je pánem./Ancistrus /Ale v rámci druhu. Samec se stará o jikry, takže máš jistotu, že se vykulí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00 Re: jamajcan
Paráda díky, jsem se ptal protože jsem četl že samec od ancistruse bývá v době paření dost agresivní, ale pokud udělám dost schovek a skupinek tak to bude dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Petr00
Oba druhy se Ti vytřou. Pokud nebudou predátoři, tak máš velkou šanci na mladé od obou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00
Zdravím, chci se zeptat 100 l. AQ jestli je možné mít pospolu pancéřníčky panda a ancistruse, a jestli je nějaká šance že by se mi oba druhy v této nádrži vytřeli, dík za odpověď palec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Stepan
Nedělal bych to
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stepan – Otík a ancistrus
Ahoj, po bráchovi zbyly akvárka i s rybama. Řeším, co mohu přestěhovat k sobě a co ne. Má tam několik Ancistrusů sp. V mém akváriu mám 4 otíky (Ostocintlus Huaorani). Myslíte, že můžu jednoto Ancistruse k nim přidat? Akvárko je 120 litrů.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - drvi Re: Anthrax
Anthrax napsal: Mezidruhová snášenlivost je jedna věc. Ale nezapomínal bych na to, že živorodky umí pěkně špinit vodu a betta potřebuje celkem čisto. :-) Takže hodně záleží na velikosti populace gupek...
...a na pečlivosti údržby akvárka majitelem ;-) - bych si dovolila doplnit
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Anthrax Re: Cataria
Mezidruhová snášenlivost je jedna věc. Ale nezapomínal bych na to, že živorodky umí pěkně špinit vodu a betta potřebuje celkem čisto. :-) Takže hodně záleží na velikosti populace gupek...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek Re: Anďaska
Věřím, že povaha je důležitá, u nás to v 50 litrech s naším asi hodným betakem funguje...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - AnďaskaRe: pepisanek
Záleží na povaze Beťáka a velikosti nádrže . Ten můj dokázal ve 20l vystrnadit menší rybky i krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cataria Re: pepisanek
Super, tak to moc děkuji za sdílení zkušenosti. Hodně mi to pomohlo, asi to pak se zaběhlým akvárkem také vyzkouším, pokud se bude akvárku, rybkám a rostlinkám dařit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek Re: Cataria
Akva je 54 litrů, paví očka 1+2 a asi tři dorůstající mimina
Jeden betak
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cataria Re: pepisanek
A můžu se zeptat o jak velké akvárko se jedná? Případně kolik tam je +- pavích oček?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepisanek Re: Cataria
Dcera má paví očka s betakem, myslela, jsem že to bude problém, že se budou okusovat a nic...
Betak je tam na redukci mimin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cataria – Paví očka + Beta
Ahoj, jsem v akvaristice začátečník a co jsem se zatím tak dočetla, tak se dost nedoporučuje chovat paví očka s beta jedincem. Nicméně v atlasu jsem se dočetla, že třeba takové bety bázlivé nebo nebojovné mají minimální sklony k agresivitě, obzvlášť pokud mají dostatek úkrytu. Nemáte náhodou někdo s tímto (nebo velmi podobným, ale paví očka nutná) případem zkušenosti? Ono je něco jiného si to načíst a něco jiného to pak vidět/slyšet z praxe. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - NHKG Re: Zatáčka
Ancistrus je poslední koho bych podezíral. Já bych podezíral tetry a neonky. Tetrovité ryby mají ostré zuby a občas si do ploutvičky kousnou.
Používej edit a nepiš 2 příspěvky pod sebe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zatáčka – Okousané ploutvičky
Určitě jsou okousané, jinak by jim musely upadnout úplně zdravé a mít tvar vykouslého.
Edit: A nemyslíte, že by to mohl dělat, ancák. Četla jsem tedy, že druhy, které mají ústa směrem dolů nejsou agresivní. Ale je divné, že když jsem měla SAE s neonkama, tak jedna neon byla též bez ocásku a byl tam i ten ancák. Neonce ocásek naštěstí dorostl, uvidíme, jak se zotaví jelečci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - imax Re: Zatáčka
Isto su tie plutvy okusane? Nemoze ist o bakterialny rozpad? Pred casom som mal podobny problem s neonkami. Relativne kratko po pridani do nadrze niektorym chybali casti plutiev. Behom par tyzdnov to mali za sebou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MikiGRe: Zatáčka
Já bych to spíše viděl na tetry. Já jsem si kupoval neonky černé, které byly ve společné nádrži právě s tetrou diamantovou a taky měli okousané ploutve tři z dvanácti. U mě jim potom ploutve dorostly. Do nádrže s nima jsem časem nasadil na nějakou dobu SAE a tento problém jsem nikdy nepozoroval.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 73098x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849-mohou-byt-tyto-rybky-spolu?od=301