Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 79 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 15:55 Sidonius Re: Nik
To myslíte vážně, Niku? hmm
Tahle nádržka má s bídou 30 l a vy do ní chcete narvat páru těchto velkých čichavců?! coze
Totéž s betami - v tak malém akva se samice neschovají jedna před druhou, natož před samcem...
Ancistrus - potřebuje to komentář? :-| Ti pancéřníčci snad... Ale k nim už další rybky velmi opatrně nebo raději vůbec!
Nakonec rasborky... To snad ano, ale že by to byly ryby držáci? hmm Když mi je jejich dlouholetý chovatel vymlouvá, že moc neustojí a jsou poměrně krátkověké... (Vím, v katalozích se uvádí, že se dožívají až 7 let, ale já spíš znám případy, kdy z hejna těchto rybek pomalu, ale vytrvale, ubývá...) Možná mají chovatelé jiný názor a zkušenosti... Nevím...
Kdybych musel říct názor na osazení tohoto akva, bylo by to hodně rostlin, nějaké krevetky Neocaridina heteropoda a hejnko neonek obecných. (Občas se sice tyto rybky pošťuchují, ale krev při tom neteče. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 15:38 Žena Rebbie [71] Re: Lucka
Lucko, já sem taky rozhodně spíš pro krunýřovce jednopruhý než pro ancíky ;-) do malýho akva určitě ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 14:24 Lucka Re:
A co takhle:
3x krunýřovec jednopruhý
4x živorodka duhová
5x neonka červená
? Díky za názory ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 13:05 Žena kosiska [18] Re: Rebbie
Parmičky nádherné nám hlavně za začátku do ostatních rybiček (plata, pancéřníčci) zvědavě šťouchaly a trochu je proháněly. Teď už se ale prohání jen mezi sebou, jsou to hrozně čilé a krásné rybky. Četla jsem o nich, že se pro začátečníky hodí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 13:01 Muž Nik [191] Re: Lucka
Můj návrh:
2x čichavec (modrý, šedý, zlatý)
3x bojovnice pestrá (1x samec, 2x samice - klidně prodám ;-) )
1-2x ancistrus
6-8 pacéřníčků (panda, zlatopásý)

Varianta: místo bojovnic 8ks rasbor klínoskvrných.

Tyhle ryby jsou držáci, musela by ses hodně snažit, aby jsi je zabila X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 12:53 Muž Nik [191]
i na jednu skaláru je to málo, takže jsou jen dvě možnosti: zbavit se skalár nebo pořídit aspoň 150 litrové akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 11:47 Žena Rebbie [71] Re: Lucka
Soudě jen podle toho co o těch parmičkách píšou tady v atlasu, tak bych měla obavu aby neokusovaly ploutvičky těch pavích oček.... Jinak zkušenost mam jen s tim krunýřovcem jednopruhym - Otíkem a to jen tu nejlepší. Píšou občas že to chce víc otíků do hejna, já začínala se dvěma a v pohodě si vystačili, ted mam tři a sou taky oki :-) Suprový rybky, krásně se spolu prohánějí večer po přednim skle akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 11:40 Lucka Re: filipsi
No, pokud Vám moje kombinace rybek přijde pro začátečníka nějaká byť jen trochu krkolomá, můžete mi nějaké složení rybiček v akvárku doporučit? Ráda se nechám inspirovat, zvlášť, když už to bude někde odzkoušené hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 11:38 Muž filipsi [1298] Re: Lucka
Slozeni ryb - podle atlasu se mi zdaji ty parmicky pro tebe az moc velke, ale nemam s nimi zkusenosti. Zivorodky duhove se mi posledni dobou zdaji nejak rozmazlene, trapi je spousta nemoci a odchazeji casto z niceho nic. Ale myslim, ze tu kombinaci zkusit muzes, v rozumnem mnozstvi.

Lucko, mas na to tak dva mesice casu, nez akva zaridis a zabehnes a budou tam moci prijit ryby. Tak prochazej nadrze, inspiruj se, cti o narocich ruznych ryb a koukej na obrazky. Stejne to za tu dobu jeste 100x zmenis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 11:35 Marcela – Rošťáci Skalárci

V 70 l.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 10:32 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Lucka
To že je akva již "zařízené" nemusí znamenat, že je zařízené "dobře". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 10:29 Lucka Re: filipsi
Fotka k příspěvku Chci si koupit už zařízené akvárko, právě proto, že já bych sama kupovala vybavení hodně těžko, a ani na všechno nové nemám penízky, takže stačí z druhé ruky :o) Akva bude mít okolo 60 litrů a chci tam pár od každého druhu... Jen ty neonky si asi rozmyslím, protože jsem četla, že se mají chovat min. po 5, a pokud bych počítala 1cm rybky na 1 litr vody, bylo by v akva přerybněno... šlo mi jen o to, jestli se tyhle druhy rybiček opravdu snesou a nebudou mezi sebou dělat neplechu... :o)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 22:51 Muž filipsi [1298] Re: Lucka
Hlavne si precti :

www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zakladame-akvarium-krok-za-krokem
rybicky.net/rady/ryby-vhodne-pro-zacatecniky
www.horacovoakvarium.cz/…

A nejen to,hledej dal, a poradne to rozmysli a naplanuj. Pak tady prednes sve konkretni plany (velikost, filtr, svetlo, ryby ...). Bude se radit lip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 22:46 Muž Nik [191] Re: Lucka
v 5 nebo 12 litrové kouli by to mohl být problém X-)

jinými slovy - jak veliké plánuješ akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 22:28 Lucka
Ahoj, můžete mi poradit? Můžu dát do jednoho akvárka živorodky duhové, neonky červené, parmičky nádherné a krnunýřovce jednopruhé? Četla jsem, že by to měly být klidné nenáročné rybky, tak jestli třeba nemáte někdo špatné zkušenosti s touto kombinací? Dík :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2007 12:52 Muž filipsi [1298]
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska

V jak velkem jsou akvarku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2007 12:49 Marcela – Rošťáci Skalárci

Ahoj všichni, jsem nováček a prosím o radu. Založili jsme se synkem akvárko, a jak to tak bývá starám se o něj spíš já. Nevím si rady se skalárama. Máme 4 a jedna je hodně "agresivní" pořád zahání hlavně 2 co byly první v akvárku do kouta a nenechá je skoro ani nakrmit. Nemůžou z toho stresu onemocnět? Dá se tomu nějak zabrátnit? Předem děkuji za pomoc. Marcela
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2007 08:24 Žena Dinamit [68]
Záleží, jaké všechny rybičky budeš v akvárku mít. Jinak tahle rybička je taky moc hezká ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.10.2007 20:10 Aky
živorodka endlenová není špatná ryba ne ano ano ano ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 17:24 Aky
Fotka k příspěvku hezká mečovka

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 17:14 Aky
Fotka k příspěvku tady je květina kterou budu mít v akvárku cladophora aegagropila

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 17:05 Aky
Fotka k příspěvku A BUDU MÍT TAKOVÉ AKVÁRIUM

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 17:02 Aky
Fotka k příspěvku S PAVÍM OČKEM MŮŽE BÍT V AKVÁRKU MEČOVKA NEONKY ZASE TO PAVÍ OČKO :-P :-P :-P

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2007 14:27 Žena Dinamit [68]
pro ty je podle mě vhodné jakékoliv, kromě koule, nebo válce. Ale musíš dát pozor, aby jich nebylo hodně v malém akvárku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2007 13:25 Aky
prosím vás je rohové akvárko vhodné pro živoroky duhové )paví očko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 23:04 Muž Eff [418] - Rostliny – AmorFati
Ano souhlasím, já jsem si tam taky akvárko nenechal dělat, ale mají na stránkách přehlednou tabulku a to je to, co Adrianka teď potřebuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:58 Aky
díky moc X-) potlesk palec ano hop ahoj ;-) :-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:54 Muž AmorFati [37] - Amerika
Effouš: Jakkoli ve Sklorexu nakupuji rád, akvárko bych tam nedoporučil nikomu, kdo hledí na peníze. Pomineme-li značkové výrobce, jsou jednoznačně jedni z nejdražších na trhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:46 Žena Dinamit [68]
Adrianko, tady to funguje tak, že se nejdřív podíváš do sekce fórum a pokusíš se najít odpověď na svojí otázku sama. Můžeš k tomu použít i vyhledávač pro zdejší fórum, kam zadáš slovo, které vystihuje tvůj dotaz. V tvém případě slovo akvárko, akvárium, rohové akvárko a podobně. Když nenajdeš odpověď na svojí otázku, založíš nové fórum, dáš mu název a následně popíšeš svůj problém a poprosíš ostatní, aby ti pomohli jej vyřešit. V tvém případě by ses zeptala, kde se dá za rozumnou cenou sehnat rohové akvárium, s těmi a těmi vlastnostmi. Tam ti akvaristé z těchto stránek napíšou své zkušenosti, poradí ti.
rybicky.net/forum/hledat/ - první krok už jsem udělala za tebe. Na tobě teď je hledat, zkoušet zadat jiná slova a když to nenajdeš, tak založit nové fórum. Ovšem pozor, každé fórum spadá do své kategorie rybicky.net/forum/, tady si vybereš, kam zařadit tvůj dotaz. V tvém případě bych nejspíš volila sekci Technika nebo Výrobky nebo Zakládání akvária.
Budu držet palce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:40 Muž Eff [418] - Rostliny
Adrianko, trochu uber těch smajlíků.
Tady se můžeš podívat, kolik asi stojí akvária různých tvarů a velikostí. Je tam taky hezky vidět, že klasická akvária jsou levnější než například to tvé vysněné rohové:
www.sklorex-akvarium.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:36 Aky
Kdy byste mě hledali tak nejsem už adrianka ale Aky no :-| tone ahoj rozzureny :-D smich X-) :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 22:28 Aky
AHOJ NEVÍTE KDE BY SE DALO SEHNAT TROCHU LEVNĚJŠÍ ROHOVÍ AKVÁRKO MĚSE LÍBÍ AKVÁRKO ALE JE HODNĚ DRAHÉ STOJÍ 10945´70Kč vč.DPH 19 PROCENT JMENUJE SE Aguarium Venezia 190 čer/stř s vyb hop hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 18:15 Aky
ahoj coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2007 15:25 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
ahoj ahoj ahoj ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 22:29 Muž filipsi [1298] – adrianka
Adrianko, nevedeli jsme, ze ti je 9, a ze nektere veci vedet jeste nemusis. Pavi ocko a zivorodka duhova jsou jen dve ruzna jmena pro stejnou rybu.
Jak ti uz nekdo radil vedle, zaloz si tady prezentaci, at kazdy vi, kolik ti je a podle toho ti odpovida.
Popros rodice, at ti koupi nejake knihy o akvaristice, precti si je a prober to s rodici. Nez zalozis sve prvni akvarko, rozhodne ty knihy precti, a mezitim cti rady a diskuze treba tady. Nez ho zalozis, udelej si plan, co bude potreba koupit, jake vybaveni, jake ryby bys chtela a jake rostliny. Ten plan pak napis sem, a jiste ti spousta lidi poradi, jestli je to aspon trochu dobre.
Naplanuj to radsi dukladne, vyhnes se pak treba zklamani z toho, ze ti ryby umrou.
Hodne stesti, a at tady brzo tve akvarko (tak za dva mesice planovani) vidime. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 21:41 Adrianka
teda toje skvělý žese množí tak richle díky moc potlesk potlesk palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 21:35 Žena Dinamit [68]
Já je spolu mám a teď řeším problém, aby se mi tolik mezi sebou nemnožili :-D . Oběma se daří velmi dobře palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 21:10 Muž filipsi [1298] – adrianka
Co ja vim, tak je tak ma uplne kazdy, a jde to dobre. Ale pozor, mnozi se mezi sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:41 Sidonius
Já myslím, že by dokonce měly být spolu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:41 Žena bucliik [99]
já bych řekla že může
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:39 Adrianka
AHOJ MŮŽETE MI PORADIT JESTLY MŮŽE BÝT PAVÍ OČKO A ŽIVORODKA DUHOVÁ SPOLU sad :-( sad :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 16:23 Žena bucliik [99]
určitě by bylo fajn napsat alespoň velikost nádrže, aby sme ti nepodsouvali nevhodně velký rybky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 16:22 Žena Moniika [8] - Živorodky – Daniele
A nechtěla bysi sem to akvárko vložit na prezentaci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2007 19:44 Daniela – další hurá
A mám i ty mečovky.A dokonce ty živorodky mají 7mláďat! a mám tam i šneka potlesk potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2007 12:44 Žena Moniika [8] - Živorodky
No... já bych je klidně s mečovkou smíchala... pokud totiž budeš mít zarostlou nádrž, alespoň 25% mláďat přežije, paví oka se rozmnožujou hodně rychle. Já bych nějakýho požerače potřebovala...
Takže je můžeš smíchat s dalšími živorodkami, neonkami, pancéříčkami a klidně i s mečovkami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2007 21:45 Daniela – hurá
KOnečně jsem si něco koupila: Kominíčka, a další živorodky. potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2007 20:55 Jámi
Ale jinak je tu dost velký výběr ;-) coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2007 20:54 bulit
jj poznam ale este som tam nebol :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2007 20:53 Jámi
Kadaň(CZ)
blízko CHomutova jestli znáš a cirka 50 km od Mostu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2007 20:51 bulit
odkial si?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [79] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72939x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849-mohou-byt-tyto-rybky-spolu?od=3901