Mohou být tyto rybky spolu?
Starší reakce
Jasně tomu rozumím. Samozřejmě, že můžou bejt spolu, ale v daleko větší nádrži než je ta Tvoje. V týhle sestavě a velikosti nádrže budou ryby vystaveny daleko většímu stresu a z toho plynoucích nežádoucích projevů jejich chování. Ty rájovce bych nabídnul třeba ve zdejší inzerci. Řešení se vždycky najde. Příště polož dotaz dříve než nakupuješ, ale není to zase taková tragédie, ať to dobře dopadne.
Jenže já si je už koupil.. každý říkal něco jiného někdo má rájovce a čichavce spolu bez problémů a jiný říká že ne.. ted už je pozdě abych je někam dával, dám je tam na zkoušku a pak se uvidí.. jinak je nemůžu ani vrátit protože jsem je nekoupil v mém městě.. můžu je zkusit nabídnout místní akvarisatice, která je nechová .. ale když už jsem je koupil tak to risknu a možná to bude v pohodě ..
To nebude dělat dobrotu. Rájovci se budou pošťuchovat s těma čichavcema a budou to odnášet ty paví oka. Ty rájovce bych dal pryč a spíš bych tam dokoupil nějaký hejnko, třeba teter.
to mám v prezentaci.. 2 č. a 7 ok.. a rájovce 3
Ty paví oka bych nechal jenom s těma čichavcema. Ty rájovce bych tam už nedával, dokážou bejt pěkný raubíři. Kolik je tam těch a jakejch čichavců a pavích ok?
Je to novej kámoš, tak se seznamují.
Jo, jo noční lovení, to se občas stává.
Zrejmě jsou ty paví oka natolik malý, že je považuje za potravu. Přidal bych tam více rostlin, ať je kde se skovávat.
ok tak ja se po necem mrknu diky
Tak třeba čichavci, duhovky, nebo místo těch teter kluky v triku(dánia), možností je spousta. Vycházím z toho, že ty cichlidky budou v tom akvárku po vrubouších.
jeste co by na krevetky rikaly tetry krvava cervenohlava-cerna mam je v jinem akva
nesrovnávám jen spomínam xD
j o tech taky premyslim ale jeste zase premyslim o jine rybe xD ale neivm jake xD
Upřímně, já bych k nim žádný živorodky nedával. Ty, jak známo jsou trošku prasátka a cichlidky jsou zase trošku fajnovky na čistotu vody, tak proč si přidělávat starosti, když se člověk zapomene, nebo nemůže z nějakýho důvodu dodržet interval s pravidelnou údržbou akva. Já bych šel do nějakýho pěknýho hejna teter, to by mě tam pasovalo.
Srovnávat vrubozubce a cichlidky je jako srovnávat jízdní kolo a lokomotivu
.
jj sneky sme myslel tak ty tam necham
si pamatuju u vrubozubce xD onsi je kezky vycucaval xD (ampularky)
u tech živorodek prave nevim kdyztak proad co bysi k nim dal nevyznam se v tom
Pokud máš ma mysli šneky ampulárky, tak to můžeš bejt v klidu, ty nesežerou a ani jiný šneky. A jaký ty živorodky jsi k nim myslel?
jinak amlularky budou taky jako prikrm?
tak uz ani nevim co k tem cihclidám dat xD vsechno sezerou xD
Jsně, jako příkrm, to se hodí, když se rodí.
já je mám s apistogramma nijsseni a agassizii a v pohodě, nějaká vždycky přežije, hold ale nemám čistý chov ale křížence, takže se s tím počítá. Ale cichlidky s ní maj problém, nezhltne celou dospělou, spíš mladé.
Jaký živorodky konkrétně máš na mysli?
jistota xD?
jinak nejaké zivorodby by s nima mohly byt ne?
Promiň, ale proč ty dotazy, když Ti to bylo jasný.
bylo my to jasne xD takze je snedi xD
takze nedavat ?
Bylo zde myšleno, že se jedná o tu chvilku, než si z těch krevetek udělají chichlidky zpestření jídelníčku.
Ahojte chtel bych se vás zeptat jestli by mohly byt spolu krevetky red cherry a remizky a kakadu??
Jak je to akvárko velký a kolik těch rybek od jednotlivých druhů tam je plánováno.
Odebráním Teter nic nevyřešíš, potěr pak sežerou jiné ryby. Pár malých v zarybněné nádrži za rok dorůst může (pokud se mají kde schovat). Ale pokud by jsi jich chtěl víc, musíš to hlídat a buď dát samičku před porodem do jiné nádrže se spoustou úkrytů aby to sama nesežrala, nebo mladé hned po porodu odlovit. Živorodky nejsou moc náročné na teplotu, mladé můžeš odchovat třeba i v kýblu...
0 29.12.2010 13:28 Tom Odendanim teter kongo z nadrze nic teda nevyresim,chapu dobre?
0 29.12.2010 13:27 Tom – Re: Haimdol
Takze odchovat male rybky v tak zarybnene nadrzi je asi zazrak co?
Pokud bych byl v tvé kůži tak bych předně na ten objem vody a počet ryb co tam je nějaký dorost vůbec neřešil. Ryb je tam dost a pokud by nějaké přežili dobře, pokud ne nic se neděje. Pokud je chceš odchovávat tak mimo hlavní nádrž.
0 29.12.2010 13:06 Tom Kdyby jste byli v me kuzi a meli takovou osadku akvarka odendali by jste ty tetry nebo ne??prece jen ty moly toho nesezorou tolik co tetry nebo ne?ja nevim tetry jsem nikdy nemel...
ony i ty moly milují živou potravu
0 29.12.2010 12:57 Tom – Re: NHKG
Na houstinach se pomalu pracuje,mam to akva tak dva mesice a prece jen chvilku trva nez se kytky rozrostou.Takze myslis ,ze kdyz je odendam je vetsi sance ze mi nejaky maly zivorodky prezijou??je to urcite delikatesa pro tetry ale proto jsem si je nekoupil
5mm je hrozně málo. To ti sezobne cokoliv. Ale z posádky budou nejžravější asi ty Tetry. Pod 1 centimetr bych do akvária nic nedával a i tam je riziko sežrání. Pokud chceš aby ti malé živorodky přežily v hlavní nádrži, zařiď jim houštinu z mechu, nebo nějakého plovoucího plevelu (třeba Ceraophylum, Engeria, ...), kde by se mohly schovávat.
I kdyby okusovali tak na to ryby vetšinou neumírají to už by museli ty paví očka být hodně dohlodané aby umřeli.
0 27.12.2010 21:22 Aquísman – Re: Semtex
Díky moc
Měli jsme často Očka s Bojovnicemi a nikdy žádný problém....
0 27.12.2010 21:11 Aquísman OK díky!
Jo a prej že ta bojovnice by mohla okusovat pavím očkám ocasy. Umírají pak na to ?
Když čichavce, tak zakrslý. Ten beťák by mohl přirozeným způsobem redukovat potěr těch pavích oček.
Myslím že jo že by to šlo.
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72856x