Mohou být tyto rybky spolu?
U mě měli pancéřníčci s rájovcema pohodu taky. Pak se rájovci vytřeli a pancéřníčci dostávali při svých výletech k hladině pěknou nakládačku.
ahoj ja mam rajovce aj cichace aj tie panciernicki a je to vsetko v poho nic si nerobia
Přísavka mi honila rájovce, že skákali ven z akvária. Přísavky asi dělají rozbroje. Na ty bych si dal pozor.

Čichavci sou také agresivní ... ale to záleží na rybě ... to máte jak s lidma ... někdo je hodnej jinej zase zlej ...
A jak je to s těma rájovcema? Někteří tvrdí že jso agresivní, jiní zase že jsou mírumilovní.
Čichavci taky loví potěr

Dám tam ještě jednoho samečka, pokud ho seženu. Zatím tam mám dvě samičky.
Pancerníčci kropenatí jsou opravdu hejnové ryby, ale do 112l bych jich 6 nebo dokonce 8 rozhodně nedával. V dospělosti jsou dost velký - sám mám 4 (od 12-15 cm) ve 360l a je to tak akorát.
Pokud s rybičkama začínáš tak si rájovce odpusť a zvol třeba čichavce zlaté. Mají je v hodně akvaristikách, protože to není vůbec náročná rybka. Doporučila bych ale samce + 2 samičky.
Pancéřníčků rozhodně více ... sou to hejnovky. Těmi přísavkami myslíš obyčejné krunýřovce nebo přísavky thajské, leveretovy ??? A mollynek můžeš vzít klidně i 5-6 ... nic tím nezkazíš ;)
Chtěl bych aspoň jednoho samečka, ale v okolních zverimexech ho nikde nemají. A ti rájovci mohou být?
Pancéřníček je hejnová rybka, minimálně 6, lépe 8. S dobrým filtrem a údržbou by to jít mohlo, ale raději bych ubral.
nwm jestli ty rájovce ale zbytek muže být
Může ve 112 l akva. být?
6 mečovek
2 rájovci dlouhoploutví
2 pancéřníčci kropenatí
2 přísavky
4 kominíci
Starší reakce
No já mám zase špatný zkušenosti s neonkama.Pokaždý dostali nějakou nemoc a pak hezky, pěkně pochcípaly..... No nwm jestli se vám to někomu taky stalo..

Starší reakce
Chcela som sa spýtať,či by som:
1. ku malinkým krevetkám Yellow mohla dať bojovnicu pestrú...?
2. ku gupkám,pancierníčkom,platám a razborám?
Dakujem
Do 21 l MAXIMÁLNĚ tak ty Gupky.
Kamo, to si snad robis srandu, ty chces nacpat mecovku a tetry krvave do 21 litrov? Skus si pozriet v atlase popis tychto rybiciek, mas tam aj odporucany minimalny objem nadrze, v ktorej by mali byt chovane. Tych 21 litrov je tak maximalne pre tie pavie ocka (1 samec + 2 samice).

Pokud budou mít tetry krvavý v akvárku dost prostoru tak by neměl být problém
mno tetry krvave jsem mel doma s neonkama gupkama a nebyl jedinej problem.....tak pisu podle sve zkusenosti

Tetry krvavý by se mohly pustit do pavích ok, hlavně závojových samců. O potěr by se tetry taky zčásti postaraly.
Já bych v tom problém viděla, pokud nenatrefíte na tetry krvavé, co nejsou žrouti.
Díky vám Oběma Moc jste mi Pomohly

taky si myslim ze by nemel byt problem....
Díky FoRgY , Má ještě nekdo nějakej nazor ?
Ahoj Mám pár otázek o techto rybkach :
1)Mohou být spolu mečovky zeleny červeny a Tetry krvavé ?
2)Mohou být spolu Tetry krvavé a Gupky (Paví Očka) ?
Jde mi o to jestli si nebudou žrát navzájem Malochy
Díky za odpověď

Starší reakce
Kdyz zvolis male kraby jako Fiddler Crab(Uca pugnax)-Krab Houslista,nebo Red Claw Crab(Sesarma bidens)tak tito rybam nic neudelaji,sam jsem je mel a bez problemu,ale potrebuji cistou vodu a vylezat nad vodu(vytvor nejake misto kde mohou vegetovat),musis dobre uzavrit nadrz protoze zdrhnou jak budou mit sanci!Jsou krasni i kdyz si myslim ze do akva moc nepatri!

ono se to nezdá,ale krabi i raci jsou fakt rychlí,když lověj.
Kraby jsou vesměs zdravotní policií,a z toho důvodu bych kraba s rybami nikdy nedal (bude je brát jako potravu).Dosti dobře dostupný a malý krab je je druh Sesarma mederi,ale i jiné druhy tohoto rodu, bohužel ale mladých se nedočkáte, potřebují k vývoji mladých slanou vodu.
jasně že je sežere , dá si je k obědu

)))
pokud rybky zamýšlíš jako krmivo pro kraba,tak je k němu dát můžeš.
Mozem mat kraba, a rybicky spolu v jednom akvariu ? Nepozere mi krab rybky ?
Starší reakce
Samice plat mohly být oplozeny dřív než se rozdílné variety k sobě dostaly , proto jsou mladé stejné jako rodiče.
Nejsou paví oka , jako paví oka - jen slovní klička. Těch black moll může být i velké hejno , choval jsem je tímto způsobem (tedˇ mám zlaté). Platy nevadí. Živorodek je velké množství druhů s různými nároky a nemá smysl je vypisovat , když se informace dají snadno vyhledat pomocí PC.
danio123 napsal: ...mám tam black molly 2 krát...chystám ... ještě 2 silvermolly a goldmolly ...
A z toho bude co? Tyhle rybky se ti budou křížit, za chvíli budeš mít podivně vypadající ryby s různobarevnejma flekama

Nebylo by lepší vybrat jen jednu barevnou varietu mollynek?

0
09.10.08 21:42 pancernicek Po zkušenostech s pavíma očkama, který vždycky dostali nějakou nemoc, jsem se rozhodla že budu chovat jen black molly a platy, barevně k sobě jdou a navíc jsou odolné, nikdy mi neonemocněly, i když byly v jedné nádrži s nemocnými rybami. Otázkou jen zůstává jestli můžu mít v jedné nádrži víc jak jeden pár black moll, nikdy jsem jich víc neměla (kvůli možné rivalitě), a jestli jim nebude vadit přítomnost jen plat?
Nebo mi doporučte jiný druh nenáročných živorodek, které jsou odolné vůči nemocem.

děkuju, jája
Starší reakce
Ahoj,
chtěla bych poradit. Jestli se k sobě hodí tyhle rybyčky a kolik bych od které asi měla mít?
Ancistrus
Pancřníček
Bojovnice pestrá
Čichavec perleťový
Tetra (je jedno jaká?)
Neonka (je jedno jaká?)
Kardinálka čísnká
Není to moc?
Jinak v akvárku mám 4 rostliny, ždá je jiná, ale názvy netuším. Velkou mušli jako domeček a docela členité dřevo okolo kterého se dá schovávat.
Dííkx
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 73236x