Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
Čím lepší chlazení,tím vydrží pásek svítit dýl,takže tohle můžu jenom pochválit

5050 radši na masivnější,topí docela slušně a zas takový fin. rozdíl to není
www.bh-led.cz/… Jak moc ty pásky topí? Dejme tomu, že budu chtít dát 50 cm pásek s 5050, 14,4W. Stačí mi na to jakýkoliv hliníkový profil, aby se to uchladilo, nebo musím použít nějaký masivnější? Díky

teď svítím jen bílou, smíchanou z RGB. Až zapojím bílej, tak RGB půjde do syté modré

Vidíš,co jsem říkal

A až zapojíš ten bílej,tak se zase odbarví

0 05.12.2013 00:04
Vstrom [82] - Malawi Mě dnes přivezou toto:
www.iwd.cz/…
a toto:
www.iwd.cz/…
Tak jsem zvědavej, co to bude. Ještě budu objednávat na kuchyňskou linku, ale to zkusím přes Ebay a když to bude stát za nic, tak to za rok vyhodím...
www.ebay.com/… Tohle je pásek určený pod vodu-nejde jinak chladit!A led 5050 se chladit musí!
u nás v čr koupíš kvalitní led pásky pouze u tronu ( garanci 50000h věřím ) cri mají 80
u led pásek z číny ti garantují také 50000h ale stím že mají 85lum/w
led pásek 14,4w = 1224 lum/m
led pásek od firmy tron 13w = 1690lum/m
ten od firmy tron je ale potřeba dát na chladič z hliníku
ty čínské mají napětí sražené a proto se tak nehřejou ( podle mě svítějí stejně jako kdyby si do nich pouštěl 10v a fungujou mě i na hliníkovém profilu na diterm
COB čipy je potřebné také dobře chladit
ještě se podívej kolik mají ty čínské 14,4w CRI a napiš mě to
objednával jsem tady u firmy, kde mají prý kvalitní pásky.
Jak tedy poznat kvalitní ledky?
ty čínský pásky 14,4w stojej za prd ( škoda peněz )
jinak ten stmívač umí pouze stmívání ale může ovládat více světel v různých časech
jak to vůbec funguje? Budu mít jeden led pásek 14W, délka 150 cm a druhý to samé, ale RGB.
Díky
v tom katalogu máš i klasické pásky s vysokou svítivostí 130lum/w 12v jinak pokud chce někdo stmívače které jdou programovat tak tu ještě něaké mám ( hodinu stmívají a hodinu rozednívají ) jsou s modrým displayem a cena je 1300 za 2 kanály a 3000kč za 4 kanály
dysplay má modrou barvu jméno výrobku je ASTA MINI výrobce pan Libor Valíček ze Zlína

to jo, ale vzhledem k tomu, že jsou CREE napajény proudově, tak potřebuji k regulovatelnýmu proudovému zdroji jednotku, která bude dávat úroveŇ 0-10V. Už mám vymyšlený levné, vtipné zařízení, které to umí a cena je cca 100,- Kč. Tímto děkuji Designerovi

Pěkná práce. Co se týče stmívání a rozednívání, taky doufám, že něco najdu k led páskům. Jinak u Conrada něco takového prodávají, ale nevím, jak to funguje, viděl jsem to na YouTube.
www.conrad.cz/…
Jinak pak ještě GHL
www.aquariumcomputer.com/…
tron.cz katalog produktů nebo e-shop led pásky mají až do 90w/m a mají k nim i kvalitní chladiče

Pásky a led diody nakupuju na ebay(zdroje taky),ale dá se i na aukru.Nejdřív si musíš ujasnit,kolik bude čeho potřeba,respektive jaký bude způsob osvětlení.Jestli jenom pásky,nebo diody,nebo kombinace.
Dostatečný chladící profil seženeš třeba tu
alunet.cz Kde sehnat led pásky nebo jednotlivé LED se tu psalo už mockrát a potom je to jenom nepoplést plus a mínus. Zdroj je ideální pro jednotlivé led proudový, pro pásky může být myslím i napěťový. Nakonec to buď přilepíš nebo přišroubuješ ke krytu a jedeš. Jak uděláš první světlo, tak další jsou hračka. Každý se učí.
Taky bych si radši světlo z LEDek udělal sám, nějaký elektro zkušenosti mám, ale za boha nikde nemůžu najít nějaký "návod" jak a co udělat nebo koupit. Největší strach mám z chlazení, pod krytem už moc míst není, abych tam nacpal nějaký masivní chladič. Nemáte někdo nějaký odkaz na návod, jak si udělat LED osvětlení, případně typy na komponenty? Díky

v naších aqva svítím jen Led páskem ("kvalitní" z Číny např.
www.ebay.com/… )a zelenina, zdá se že roste

Ale některé věci se těžko věří, když si to člověk nemůže srovnat třeba s fotkou oněch rostlin či akvárií.

0 03.12.2013 16:45
Vstrom [82] - Malawi já dnes objednával pásek 5630, 14W. Mají ho na stránkách
www.iwd.cz. Cena 288 Kč/m
třeba tady:http://eshop.dencop.cz/vyrobky/200512-led-paska-35w-m---60ks-m---cree---3cip---5m---12v-dc---profi---6000k-studena-bila/detail
Podľa fotky sa mi nezdá, že by to boli CREE čipy (tie som na pásoch nevidel), skôr je to klasika SMD 5050. Ten je v porovnaní s klasickými LEDkami výborný, ale bol prekonaný efektívnejším 5630 a jeho vylepšením 5730 - neviem, či sa dá už u nás zohnať, ale z Ázie áno. Onedlho budem testovať LED žiarovku s 5730 v akváriu, sám som zvedavý.
super, děkuji. Slušná cena.
o jaký pásek cree se jedná? Ještě jsem o něm neslyšel. Můžeš prosím nějaké info či odkaz? Dík
přesně tak, mě pod tím rostou i plovoucí kytky a i náročné kytky ny světlo jako je třeba hemianthus ( kombinace barev je teplá bílá 13w/m led pásku samsung a studená bílá 36w/m led pásku cree + na dalších akváriích již pouze COB led čipy které v sobě mají i teplou i studenou bílou a mají rozměr 15x2cm s příkonem 3w a pro akvárium 160L jich používám 10ks )

kytky rostou jako blázen hemianthus přetéká z květináčů a rostlinky plovoucí na hladině nestíhám odďělovat

S tím souhlasím. Taky mi ledky jedou tak na 30-60% udávaného příkonu a funguje to. Nedovedu si představit honit to plný příkon. Čím to potom krmit? Navíc to snižuje životnost čipů. Teď mám chladič ohřátý tak o 2-3°C nad okolní teplotu. Spíš když to překrmím, tak se začne pálit samotný čip a jeho okolí. Asi to čongové špatně upevnili na ten hliníkový plíšek.
Pokud je dostatečný výkon, tak pod tím kytky rostou skvěle.
mam 8x10W Cree XM-l na 180L a jedou jen na 40W bez reflectoru na 9h denne a kytky rostou jako pred tim pod 200W setrivek.
jsem zvědavej, co to teda udělá

Rostou.A dobře,jenom se musí dodržet rovnováha živin (světlo,hnojivo,co2).
Kdysi u terčů mi to pod ledkama jelo pěkně.

Proto už neváhám a jdu znovu do LEDek.Můžu to jen doporučit.
No,ale tohle je trošku o něčem jiném,ale líbí se mi to,jseš šikovnej

Asi takhle:účinek to mít bude.Já osobně bych použil raději výkonové led diody,protože na kobercovky i tohle bude málo,kromě Marsilea hirsuta.Ta je nenáročná (
rybicky.net/atlasrostlin/marsilea_hirsuta ).
Ale je to strašně předražené,já bych to dal dohromady za míň než půlku,akorát by to nevypadalo tak "cool"(stejně to je zavřené pod krytem

).Ale jestli ti nevadí cena,tak to kup,je to asi jediný způsob,jak zachovat stávající kryt a zvýšit světlo.

Taky jsem něco takového dal nyní dokupy.

Zdravím, mám akvárium Juwel Rio 125 se setovým osvětlením 2 x 28W T5. Líbí se mi kobercové rostliny a vůbec zarostlé akvarium, ale rostlinám se u mě zrovna dvakrát nevede, tak bych chtěl do akva přidat další osvětlení, ideálně něco takovýho
www.zoo-hobby.cz/…. Co myslíte, má to cenu a bude to mít nějaký účinek? Díky
Na to malý akva bych koupil dvě,ale bílé(musíš ale hledat jinde,tenhle prodejce 20cm bílou nemá).Kytky pod tim porostou,co by ne,za tuhle cenu bych to taky neřešil

Spíše by mě zajímalo jestli třeba pod tímto porostou rostliny a jestli je lepší koupit jednu nebo dvě a osvítí to dost ?
přímo stímto ne ale všude kde jsou tyto ledky nepočítej s životností stejně dlouhou jako u smd ledek
životnost se píše u smd 50000h u těhle 10000h
jsou to stejné ledky jako na montážních lampách

skrze vyzařovaný úhel a malou wattáž je to za tu cenu ale dobré a pro to malé akvárium to bohatě postačuje

a za tu cenu by jsem to neřešil

Máte někdo zkušenosti třeba s tímto ?
www.ebay.com/…
1y z hora a 1x dola ?
Bylo by to do menšího akvária ( 25x15cm)
Přidat reakci
1 ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256470x