Hnojení
myslíte že bych mohl dát k rostlinám rezavou matku?
mildas napsal: železem nezaškodíš
jasne ale rád by som počul konkrétny "návod"...niečo v štýle "pôjdeš do domácich potrieb, nakúpiš malé šróby .. rozsypeš ich do akvária" or so..:p tak to funguje ??
nikto nič ?
zdravím, ako pridávate železo- na spôsob "kúskov železa priamo do dna" ..hrdza a tak..
našiel som to na viacerých solídne vyzerajúcich stránkach a verím tomuto postupu, pri zakladaní akvária by som rád železo"preventívne" pridal do dna...aké množstvo a ako husto by ste mi poradili? dno rozmer 100x30cm
Starší reakce
0 28.04.2009 23:50 Zdenek113 [5] - Jezírkové ryby Když to vezmu pěkně od začátku:
pro založení akvária je super "staré dno", které prodává Rataj (a to zrovna jemu opravdu nechci dělat reklamu
nejprve určitě zasadit rostlinky a potom klidně tři týdny počkat s rybama
hnojení je super, ale nejdřív bych provedl aspoň základní měření (po zaběhnutí akvária) a potom bych o něm začal uvažovat..
Ještě nikdy jsem rostlinám nepřihnojoval.....
Mám otázku: jen se tak ptám(aby někteří věděli...)
... Když budu měnit Celé AQ., a rostliny zastřihovat kořínky atd... jak dlouho nemám hnojit, aby se neobjevila řasa atd?? protože ze začátku rostliny to tolik nespotřebovají... Díky AHOj
Je to věc názoru a stylu. Já z vlastní zkušenosti zase mohu říci, že rostliny rostou i v nově založené nádrži bez hnojení, jen to chce trochu více trpělivosti. Nemáš pak hned na začátku starosti co s řasami.
Jak píše Yirka, tak do nově založeného akvária žádné hnojivo nedávat, jen to podpoří řasy. A jak píše Hatomi, tak po pár dnech dej zajížděcí rybky, pak počkej 14-21 dnů (pro jistotu, pokud nemáš testy) a dej další ryby, ale i ty přidávej postupně.
Myslím,že špetkou hnojiva není čemu ublížit. Pro nové akvárko mi přijdou nejvhodnější tabletky ke kořenům. Ale samozřejmě se nesmí řídit tvrzením
čím víc,tím líp ale spíš opačně a hlavně hnojení
nepřehánět. Z vlastní zkušenosti můžu říct,že čím méně hnojiva použiji,tím je to lepší a hlavně mám jistotu,že to neublíží vodě ani rybičkám
4 28.04.2009 19:23 Yirka [9222] První ryby a pak rostliny je pitomost!
Kup první rostlinky k nim třeba nějaké tabletkové hnojivo (popř. hnojící vodičku nebo PMDD). Počkej zhruba týden a vpust nějaké "zájezdové" rybky (párek pavích ok je ideální). Pak počkej další týden až čtrnáct dnů a můžeš přidat další rybičky.
Ahoj, potřeboval bych poradit. Teď jsem si pořídil nové akvárko a nevím, jestli si mám na nové rostliny použít hnojivo.
V jednom návodě jsem si přečetl, že mám nejdřív do akvárka pustit rybičky bez rostlin. Aby mi to tam po...y. A potom teprve vsadit rostliny. Aby měly živiny. Jakým způsobem bych to měl udělat?
Přidat reakci
1 ...... 62 ...... [63]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 75980x