Přihlásit se RYBICKY.NET »

Hnojení

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
Hnojení
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dominik – Seachem Flourish
Ahoj pouziva nekdo Seachem Flourish? Potreboval bych vedet kolik mg/l železa a Draslíku, obsahuje 5ml dávka Seachem Flourish. U vyrobce jsem nasel jen nejake desetiny procent a z toho to nejsem sholen urcit :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson
Mel byh dotaz mel jsem nevyzivne dno tak mi bylo doporuceno kapsle NPK +MIKROPRVKY do dna kdy by se mel dostavit ucinek?Mam i nadale pridavat PMDD?Dekuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: KarlosS
Neměřil jsem, ale bude tvrdší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: MarekP
jak máš tvrdou vodu? Blyxa ti v tvrdé dobře neporoste ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP – Odkdy hnojit
Ahoj,
nedávno jsem zakládal akvárium (viz prezentace). Mám tam několik druhů rostlin, ale kromě Hygrophily polysperma a Glossostigma elatinoides se ostatním nedaří. Nejvíce je to vidět na Blyxe japonica a Sagittarii subulata. Listy žloutnou, rozpadají se. Radost z toho mají asi jen Okružáci. Koupil jsem si dnes CO2 Vital a Bioflor od Rataje. Moje otázka z ní, odkdy bych mohl těmito prostředky podporovat růst rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Darek1
Zaregistruj se a máš potom možnost si vytvořit prezentaci svého akvária. stačí kliknou na mé jméno aby jsi měl představu jak to vypadá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Darek1Re: vaaclav
Díky za radu, vodu hned vyměním. Co přesně myslíš tou prezentací??Jsem amatér tak proto tyhle otázky
Voda se mění pravidelně týdně 1/3 akvária. Proč ti chcípají ryby ale nezjistím je spousta možností. Udělej si prezentaci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Darek1Re: vaaclav
Vodu už jsem měnil a pár týdnech to stejné
Mimo jiné ať koupím jakoukoliv novou rostlinku, rybičky se hned na ni vrhnou okusují ji, fakt už nevím
Určitě vyměň aspoň 1/2 vody a udělej si prezentaci s co nejvíce informacemi aby jsme aspoň měli trochu přehled co se děje a poradit. Podle pár fotek to není moc možné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Darek1 – Poraďte
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, poradí někdo? Přidávám pár fotek a vůbec nevím co se děje. Hnojím, upravuji vodu vzduchuji, filtruji a tohle se děje. Nějaká zelená a šedá řasa i na skle a rybičky umírají jak na běžícím pásu. Předem děkuji moc za radu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip Re: Vodnar
Při hnojení do vodního sloupce tomu rozumím, že přehnojím a způsobím si kalamitu v AQ.
Tak to osmocote dám přiměřeně přiměřeně a budu si myslet, že to bude v pohodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vodnar Re: Zip
Ahoj, s každým hnojivom to môžeš prehnať, hlavne sa ho nesmie veľa naraz uvoľniť do vody... V dne je "v bezpečí"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip – Hnojení do dna Osmocote
Zdravím a prosím o konzultaci. Dal jsem do dna zatím pár kapslí s Osmocote na zkoušku. Je možné tímto hnojivem také "předávkovat"? Nebo si prostě rostlinky vezmou jen to co jsou schopné spotřebovat v souvislosti se světlem a CO2. Díky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Tibi86
Všetkého veľa škodí.Aj pri takto špičkových hnojivách to človek raz dva môže prehnať.Osobne by som používal jedno alebo druhé a nekombinoval to.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tibi86 – easylife profito+jbl ferropol
Dobrý deň , chem sa opýtať na kombináciu hnojiva Easy life profito z jbl ferropol.
Aký máte na to názor?
Ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: ŠtefanT
Tak, tak, uvolňující se stlačený plyny udělají hezkej efekt. :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ŠtefanT Re: teakmon55
Fotka k příspěvku se živinama to má málo společného, pročti si toto vlákno, najdeš zde co hledáš ;-) rybicky.net/forum/13415
Pro ilustraci, dnešní výměna 50% vody, stejné osvětlení, stejné množství CO2 i hnojení

Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55 Re: ŠtefanT
Aha,takze nechat tak.Ja som si myslel,ze to je vycerpanim nejakých zivín.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ŠtefanT Re: teakmon55
Myslím si, že to bublání nezpůsobilo nic jiného, než výměna 40% čerstvé vody. Pokud by jsi to dělal i dnes, bublalo by ti to znovu i bez hnojení a přidání světel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55
Zdravim.Mam 160L akva CO2.Mam osvetlenie SERA 1500Lm a vcera som pridal led pasy a teraz mam cca 3500Lm.Vcera som vymenil 40% vody a pridal profito NO3 som mal cca 7mg/l a PO4 0,1.Rastlynky bublotaly ako nikdy predtim,až som bol z toho prekvapeny.Myslel som,že to bolo tým,ze som pridal aj svetlo.Dnes rano som zdvihol NO3 na 10-15mg/l ale PO4 zatial mam na 0,1-0,2mg/l.Preco my dnes rastlinky tak nebublocu ako pred tym?
Pridal som este kalium od easy life 5ml a FE.Co sa stalo?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson Re: romant
Takze ty npk.dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tomson
Ten co ti dával kolega je v pohodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson Re: romant
Mel by jsi nejaky prosim odkaz co je dobre a zabira?Co tam dat.Dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Tomson
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tomson
Třeba nějakou formu jílových kuliček a nebo hnojivo typu Osmocote.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson – Dno.
Muzete mi poradit jake hnojivo dat do sterku kytky mi nerostou.Diky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tonof Re: orvei
NPK tablety sú výborná voľba, peanom ich zatlač čo najhlbšie na každých 10x10cm dna jednu 1g tabletu, každý polrok to zopakuj. Do vody potom úplne stačí hnojiť s PMDD. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - orvei – Tablety NPK + mikroprvky
Ahoj, chtěla bych se poradit, zda-li má někdo tady zkušenosti s těmito tabletami, jestli jsou skutečně účinné a jestli je vhodné je kombinovat i s tekutým hnojivem.
V akváriu mám pouze přírodní křemičitý písek. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: Hofy
Pozor s tablatama od DAJANY, rádi a hodně kalí vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hofy – Zalozeni akvaria a co hnojeni?
Ahoj, pred 14 dny jsem zalozil akvarium rybicky.net/nadrze/24440, rostlinkam se dari, tu malo ras, co tam vznilo odtranili cumecci. Pod sterk jsem dal cca 1 cm vrstvu akvarijniho substratu s hnojivem viz zooshop-eu.cz/….
Mam tam i topny kabel a rostliny po tydnu zacali silet a lezou nahoru jak zjednane.

Tudiz podle popisu toho substratu mam hnojivo na 4-6 tydnu, ale co pak?
Existuji tablety, ktere s emaj umistovat 1x za 1-2 tydny atd. Ted jsem tu cetl, ze hnojite kazdy den, asi nejakym tekutym hnojivem. Me to prijde z laickeho pohledu hrozne casto, neb bezne rostliny take hnojime jednou za cas. Samozrejme tomu nerozumim a rad si necham poradit a vysvetlit, proc a co je nejlepsi, abych mel vse v rovnovaze, zda hnojit tabletami DAJANA PLANT ROOT a DAJANA PLANT TABS, ktere jsem jiz zakoupil. Mam take dekute CO2 PLUS od Tetry. V tom CO2 take "plavu". Je to hnojivo, nebo k cemu to je a musim to davat, kdyz se rostlinam dari i bez toho? A tekute CO2, to je zalozene na nejakem rokladu a kvaseni primo v akvariu ze? Je to mene dokonala varianta, nez je posuteni CO2 primo z bombicek, nebo jsem videl nejake tablety a "krmitka" na tyto tablety.
Moc vsem dekuji za odpovedi na me otazky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886
A jak by jste hnojili s profito
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ercan Re: Jifi
Jo hnojím denně. Jednou za týden se mě to zdá moc nárazové.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: ludvik
ludvik napsal: Já to dělám za tmy, protože mám lepší pocit z toho, že mi do toho okamžitě neplavou ryby ...
Já jsem to vyřešil tak, že hnojivo přidávám do kanystru, ve kterém mám čistou vodu na výměnu ;-)
Ideální řešení. Nikde není jednorázově vysoká koncentrace, aby mně do toho vplavaly krevetky.
A taky jsem týdenní dávku rozdělil na 3 dílčí dávky (úterý, čtvrtek, neděle), abych neměl tak velké výkyvy v koncentraci živin v akvárku. Rostliny parádně rostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: ercan
ercan napsal: Zdravím ahoj
Chci se zeptat kdy je lepší hnojit. Myslím tím jestli ráno když se rožne v akvu nebo až po zhasnutí na noc? Je v tom nějaký rozdíl? Předem dík za info.

Hnojíš denně nebo 1x za týden?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: ludvik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: ercan
Já to dělám za tmy, protože mám lepší pocit z toho, že mi do toho okamžitě neplavou ryby ... Také je víc času na promíchání vody ještě před dobou kdy to rostliny potřebují. Ale je to taky jen pro pocit, jít s živinami na nulu je nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ercan Re: ludvik
Nedělám z toho nějakou vědu. Někde sem četl názor že je to lepší v noci. Sice nevím proč ale myslím že je to blbost. Jen sem si to chtěl nechat od někoho potvrdit jestli je to pravda nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: ercan
Dáš rostlinám jíst před dobou aktivity, nebo chvilku před dobou aktivity :-) Zase nehledej problém tam, kde není.

Pravidelně, to je správná cesta. Aby ve vodě bylo pořád plusmínus to samé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: ercan
Já hnojím vždy přes den ale jestli je lépe ráno nebo večer to teda netuším. stydim Jen si myslím, že rostliny berou živiny přes den a v noci odpočívají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ercan
Zdravím ahoj
Chci se zeptat kdy je lepší hnojit. Myslím tím jestli ráno když se rožne v akvu nebo až po zhasnutí na noc? Je v tom nějaký rozdíl? Předem dík za info.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: Cudlx
Já ne,jde mi rovnou do odpadu. Ale tady různě jsem četl,že ji nějak využívají. Já ne. ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cudlx Re: Cudlx
díky a za rady RO už jsem objednal (není to zas až taková investice)tak vyzkouším a uvidím.Ještě bych měl dotaz vyžíváte ještě nějak "odpadní" vodu z RO?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: Cudlx
RO je super věc,je pokoj,s vodou. Na pořád. (nebo alespoň na hodně,hodně dlouho). Taky jsem dříve vymýšlel vše možné,radil jsem se tu,jak co,chemie -jsem myslel,že pomůže. Blbost. Žádná chemie,RO bylo řešení. Měním každou sobotu 55-60l a z toho je 40l z RO. Díky zkušeným tady,mám klid. Díky bohu,je zde spousta skvělých akvaristů,kteří poradí a nevyvyšují se. Díky za tohle forum.palec Těch 40l mi trvá cca 7h.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Cudlx
Teď jsem si přečetl pozorněji tvůj původní příspěvek a hodnota Ca není až zas tak vysoká (ale jseš na horní hranici). Bývá i vyšší. Takže ti možná Ca neblokuje příjem Mg. Zkus tedy nejdříve doplnit ten hořčík. S RO ještě počkej. Já mám třeba hodně měkkou vodu a hořkou sůl přidávám každý týden po lžičkách do všech akva ...
Jinak namíchání hořké soli je třeba tady:
akvarijni-hnojivo.cz/…
Pokud to nepomáže, pak budeš muset snížit ten vápník.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - grunda Re: Cudlx
4:1 +-
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cudlx Re: Cudlx
zkusím teda pořídit RO, když měním každý týden cca 30l a namíchám 15l s vody bez upravy a 15l RO dá se předpokládat že hodnoty Ca, Mg atd, budou zhruba poloviční?a jaký je optimální poměr Ca vůči Mg?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - KarlosS Re: Cudlx
ano je to tak, vápník ti blokuje příjem hořčíku. Ani když ho doplníš, nepomůžeš tomu.
Nejlepší řešení je opravdu RO. Nebo nasaď houšť doušky hustolisté :-))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cudlx Re: RBeil
to mě taky napadlo ale nevím kolik si mohu dovolit dávkovat, doposud jsem dávkoval 2ml každý den což by mělo přidat cca 0.9 mg/l, zkusím zvýšit na 4ml za den a uvidím nebo můžu dávku ještě zvýšit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RBeil Re: Cudlx
Doplň deficit hořčíku (MgSO4*7H2O) a když to bude v pohodě, není co řešit.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 62 63

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 76445x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10843-hnojeni?od=2001