Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hnojení

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
Hnojení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2016 20:40 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: MarekP
jak máš tvrdou vodu? Blyxa ti v tvrdé dobře neporoste ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2016 20:44 Muž MarekP [812] - Malawi – Odkdy hnojit
Ahoj,
nedávno jsem zakládal akvárium (viz prezentace). Mám tam několik druhů rostlin, ale kromě Hygrophily polysperma a Glossostigma elatinoides se ostatním nedaří. Nejvíce je to vidět na Blyxe japonica a Sagittarii subulata. Listy žloutnou, rozpadají se. Radost z toho mají asi jen Okružáci. Koupil jsem si dnes CO2 Vital a Bioflor od Rataje. Moje otázka z ní, odkdy bych mohl těmito prostředky podporovat růst rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 16:26 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Darek1
Zaregistruj se a máš potom možnost si vytvořit prezentaci svého akvária. stačí kliknou na mé jméno aby jsi měl představu jak to vypadá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:51 Darek1 Re: vaaclav
Díky za radu, vodu hned vyměním. Co přesně myslíš tou prezentací??Jsem amatér tak proto tyhle otázky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:46 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Darek1
Voda se mění pravidelně týdně 1/3 akvária. Proč ti chcípají ryby ale nezjistím je spousta možností. Udělej si prezentaci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:36 Darek1 Re: vaaclav
Vodu už jsem měnil a pár týdnech to stejné
Mimo jiné ať koupím jakoukoliv novou rostlinku, rybičky se hned na ni vrhnou okusují ji, fakt už nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:32 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Darek1
Určitě vyměň aspoň 1/2 vody a udělej si prezentaci s co nejvíce informacemi aby jsme aspoň měli trochu přehled co se děje a poradit. Podle pár fotek to není moc možné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:20 Darek1 – Poraďte
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, poradí někdo? Přidávám pár fotek a vůbec nevím co se děje. Hnojím, upravuji vodu vzduchuji, filtruji a tohle se děje. Nějaká zelená a šedá řasa i na skle a rybičky umírají jak na běžícím pásu. Předem děkuji moc za radu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 15:12 Muž Zip [277] Re: Vodnar
Při hnojení do vodního sloupce tomu rozumím, že přehnojím a způsobím si kalamitu v AQ.
Tak to osmocote dám přiměřeně přiměřeně a budu si myslet, že to bude v pohodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 14:50 Muž Vodnar [10] Re: Zip
Ahoj, s každým hnojivom to môžeš prehnať, hlavne sa ho nesmie veľa naraz uvoľniť do vody... V dne je "v bezpečí"
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2016 08:05 Muž Zip [277] – Hnojení do dna Osmocote
Zdravím a prosím o konzultaci. Dal jsem do dna zatím pár kapslí s Osmocote na zkoušku. Je možné tímto hnojivem také "předávkovat"? Nebo si prostě rostlinky vezmou jen to co jsou schopné spotřebovat v souvislosti se světlem a CO2. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2016 17:40 - Re: Tibi86
Všetkého veľa škodí.Aj pri takto špičkových hnojivách to človek raz dva môže prehnať.Osobne by som používal jedno alebo druhé a nekombinoval to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2016 15:54 Muž Tibi86 [0] – easylife profito+jbl ferropol
Dobrý deň , chem sa opýtať na kombináciu hnojiva Easy life profito z jbl ferropol.
Aký máte na to názor?
Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.02.2016 18:12 R Muž romant [28001] Re: ŠtefanT
Tak, tak, uvolňující se stlačený plyny udělají hezkej efekt. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2016 18:12 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: teakmon55
Fotka k příspěvku se živinama to má málo společného, pročti si toto vlákno, najdeš zde co hledáš ;-) rybicky.net/forum/13415
Pro ilustraci, dnešní výměna 50% vody, stejné osvětlení, stejné množství CO2 i hnojení

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 17:44 Muž teakmon55 [6] Re: ŠtefanT
Aha,takze nechat tak.Ja som si myslel,ze to je vycerpanim nejakých zivín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.02.2016 17:37 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: teakmon55
Myslím si, že to bublání nezpůsobilo nic jiného, než výměna 40% čerstvé vody. Pokud by jsi to dělal i dnes, bublalo by ti to znovu i bez hnojení a přidání světel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 17:27 Muž teakmon55 [6]
Zdravim.Mam 160L akva CO2.Mam osvetlenie SERA 1500Lm a vcera som pridal led pasy a teraz mam cca 3500Lm.Vcera som vymenil 40% vody a pridal profito NO3 som mal cca 7mg/l a PO4 0,1.Rastlynky bublotaly ako nikdy predtim,až som bol z toho prekvapeny.Myslel som,že to bolo tým,ze som pridal aj svetlo.Dnes rano som zdvihol NO3 na 10-15mg/l ale PO4 zatial mam na 0,1-0,2mg/l.Preco my dnes rastlinky tak nebublocu ako pred tym?
Pridal som este kalium od easy life 5ml a FE.Co sa stalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 16:18 Muž Tomson [1] Re: romant
Takze ty npk.dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 16:03 R Muž romant [28001] Re: Tomson
Ten co ti dával kolega je v pohodě. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 16:02 Muž Tomson [1] Re: romant
Mel by jsi nejaky prosim odkaz co je dobre a zabira?Co tam dat.Dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 15:21 R Muž romant [28001] Re: Tomson
Třeba nějakou formu jílových kuliček a nebo hnojivo typu Osmocote.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 15:20 Muž Tomson [1] – Dno.
Muzete mi poradit jake hnojivo dat do sterku kytky mi nerostou.Diky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2016 11:00 Muž tonof [53] - RostlinyRe: orvei
NPK tablety sú výborná voľba, peanom ich zatlač čo najhlbšie na každých 10x10cm dna jednu 1g tabletu, každý polrok to zopakuj. Do vody potom úplne stačí hnojiť s PMDD. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 19:08 orvei – Tablety NPK + mikroprvky
Ahoj, chtěla bych se poradit, zda-li má někdo tady zkušenosti s těmito tabletami, jestli jsou skutečně účinné a jestli je vhodné je kombinovat i s tekutým hnojivem.
V akváriu mám pouze přírodní křemičitý písek. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 11:13 Kulisek Re: Hofy
Pozor s tablatama od DAJANY, rádi a hodně kalí vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 11:01 Hofy – Zalozeni akvaria a co hnojeni?
Ahoj, pred 14 dny jsem zalozil akvarium rybicky.net/nadrze/24440, rostlinkam se dari, tu malo ras, co tam vznilo odtranili cumecci. Pod sterk jsem dal cca 1 cm vrstvu akvarijniho substratu s hnojivem viz zooshop-eu.cz/….
Mam tam i topny kabel a rostliny po tydnu zacali silet a lezou nahoru jak zjednane.

Tudiz podle popisu toho substratu mam hnojivo na 4-6 tydnu, ale co pak?
Existuji tablety, ktere s emaj umistovat 1x za 1-2 tydny atd. Ted jsem tu cetl, ze hnojite kazdy den, asi nejakym tekutym hnojivem. Me to prijde z laickeho pohledu hrozne casto, neb bezne rostliny take hnojime jednou za cas. Samozrejme tomu nerozumim a rad si necham poradit a vysvetlit, proc a co je nejlepsi, abych mel vse v rovnovaze, zda hnojit tabletami DAJANA PLANT ROOT a DAJANA PLANT TABS, ktere jsem jiz zakoupil. Mam take dekute CO2 PLUS od Tetry. V tom CO2 take "plavu". Je to hnojivo, nebo k cemu to je a musim to davat, kdyz se rostlinam dari i bez toho? A tekute CO2, to je zalozene na nejakem rokladu a kvaseni primo v akvariu ze? Je to mene dokonala varianta, nez je posuteni CO2 primo z bombicek, nebo jsem videl nejake tablety a "krmitka" na tyto tablety.
Moc vsem dekuji za odpovedi na me otazky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 20:59 R Muž afc1886 [15395]
A jak by jste hnojili s profito
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.11.2015 17:50 Muž ercan [38] Re: Jifi
Jo hnojím denně. Jednou za týden se mě to zdá moc nárazové.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 16:04 Muž Jifi [675] Re: ludvik
ludvik napsal: Já to dělám za tmy, protože mám lepší pocit z toho, že mi do toho okamžitě neplavou ryby ...
Já jsem to vyřešil tak, že hnojivo přidávám do kanystru, ve kterém mám čistou vodu na výměnu ;-)
Ideální řešení. Nikde není jednorázově vysoká koncentrace, aby mně do toho vplavaly krevetky.
A taky jsem týdenní dávku rozdělil na 3 dílčí dávky (úterý, čtvrtek, neděle), abych neměl tak velké výkyvy v koncentraci živin v akvárku. Rostliny parádně rostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 16:00 Muž Jifi [675] Re: ercan
ercan napsal: Zdravím ahoj
Chci se zeptat kdy je lepší hnojit. Myslím tím jestli ráno když se rožne v akvu nebo až po zhasnutí na noc? Je v tom nějaký rozdíl? Předem dík za info.

Hnojíš denně nebo 1x za týden?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 14:34 Jindras Re: ludvik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 13:00 Muž ludvik [1082] Re: ercan
Já to dělám za tmy, protože mám lepší pocit z toho, že mi do toho okamžitě neplavou ryby ... Také je víc času na promíchání vody ještě před dobou kdy to rostliny potřebují. Ale je to taky jen pro pocit, jít s živinami na nulu je nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 11:38 Muž ercan [38] Re: ludvik
Nedělám z toho nějakou vědu. Někde sem četl názor že je to lepší v noci. Sice nevím proč ale myslím že je to blbost. Jen sem si to chtěl nechat od někoho potvrdit jestli je to pravda nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 01:54 Muž ludvik [1082] Re: ercan
Dáš rostlinám jíst před dobou aktivity, nebo chvilku před dobou aktivity :-) Zase nehledej problém tam, kde není.

Pravidelně, to je správná cesta. Aby ve vodě bylo pořád plusmínus to samé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 21:04 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: ercan
Já hnojím vždy přes den ale jestli je lépe ráno nebo večer to teda netuším. stydim Jen si myslím, že rostliny berou živiny přes den a v noci odpočívají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 20:50 Muž ercan [38]
Zdravím ahoj
Chci se zeptat kdy je lepší hnojit. Myslím tím jestli ráno když se rožne v akvu nebo až po zhasnutí na noc? Je v tom nějaký rozdíl? Předem dík za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 17:05 Jindras Re: Cudlx
Já ne,jde mi rovnou do odpadu. Ale tady různě jsem četl,že ji nějak využívají. Já ne. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 16:22 Muž Cudlx [4] Re: Cudlx
díky a za rady RO už jsem objednal (není to zas až taková investice)tak vyzkouším a uvidím.Ještě bych měl dotaz vyžíváte ještě nějak "odpadní" vodu z RO?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 14:16 Jindras Re: Cudlx
RO je super věc,je pokoj,s vodou. Na pořád. (nebo alespoň na hodně,hodně dlouho). Taky jsem dříve vymýšlel vše možné,radil jsem se tu,jak co,chemie -jsem myslel,že pomůže. Blbost. Žádná chemie,RO bylo řešení. Měním každou sobotu 55-60l a z toho je 40l z RO. Díky zkušeným tady,mám klid. Díky bohu,je zde spousta skvělých akvaristů,kteří poradí a nevyvyšují se. Díky za tohle forum.palec Těch 40l mi trvá cca 7h.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 09:58 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Cudlx
Teď jsem si přečetl pozorněji tvůj původní příspěvek a hodnota Ca není až zas tak vysoká (ale jseš na horní hranici). Bývá i vyšší. Takže ti možná Ca neblokuje příjem Mg. Zkus tedy nejdříve doplnit ten hořčík. S RO ještě počkej. Já mám třeba hodně měkkou vodu a hořkou sůl přidávám každý týden po lžičkách do všech akva ...
Jinak namíchání hořké soli je třeba tady:
akvarijni-hnojivo.cz/…
Pokud to nepomáže, pak budeš muset snížit ten vápník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2015 22:08 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Cudlx
4:1 +-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2015 20:42 Muž Cudlx [4] Re: Cudlx
zkusím teda pořídit RO, když měním každý týden cca 30l a namíchám 15l s vody bez upravy a 15l RO dá se předpokládat že hodnoty Ca, Mg atd, budou zhruba poloviční?a jaký je optimální poměr Ca vůči Mg?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.11.2015 18:53 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Cudlx
ano je to tak, vápník ti blokuje příjem hořčíku. Ani když ho doplníš, nepomůžeš tomu.
Nejlepší řešení je opravdu RO. Nebo nasaď houšť doušky hustolisté :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2015 18:51 Muž Cudlx [4] Re: RBeil
to mě taky napadlo ale nevím kolik si mohu dovolit dávkovat, doposud jsem dávkoval 2ml každý den což by mělo přidat cca 0.9 mg/l, zkusím zvýšit na 4ml za den a uvidím nebo můžu dávku ještě zvýšit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2015 18:43 Muž RBeil [174] Re: Cudlx
Doplň deficit hořčíku (MgSO4*7H2O) a když to bude v pohodě, není co řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2015 18:07 Muž Cudlx [4] – přebytek Ca
Zdravím, už dlouho řeším problém s odumíráním starších listů na rostlinách. Zjistil jsem že důvodem bude asi nedostatek hořčíku i když jsem tomu dlouho nemohl uvěřit protože je tu poměrně tvrdá voda 13 °dH proto jsem vyhledal rozbor vody a ukázalo se že obsahuje převážné vápník 81mg/l a hořčík pouze 4mg/l. Proto asi nadbytek vápníku vyvolává nedostatek hořčíku. A otázka je jak to nejjednodušeji napravím. Odchytávat někde děštovou vodu se mi moc nechce vzhledem k tomu že si můžu do akvárii zavléct kde co.Mě napadá jen pořídit reverzní osmozu. Nebo je i jiný způsob jak snížit obsah vápníku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 20:43 R Muž romant [28001] Re: NHKG
Tablety NPK + mikroprvky se běžně používají do dna, pod kořeny rostlin. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 20:39 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: DavidŽ
NPK znamená dusík a fosfor a draslík. Většina do akvária nechce dolívat dusík a fosfor. A když už jo, tak si řídí přesně kolik toho nalije, takže dost pochybuju, že někdo směs NPK používá.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 62 63

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 76155x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10843-hnojeni?od=2001