Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Nekrmíme. Napočítala jsem jich 12.
Jak je nejlépe zlikvidovat? Musím zlikvidovat i kytky? Můžu ty potvory spláchnout do záchodu? Nebo jak to vyhodit z bytu?
Pozor!!Tyto larvy jsou.Dravé!!
Mohlo by to být šídlo,nebo važka.Krmíte živým krmivem?
0 09.06.2012 19:49 Martina – POMOC
Včera jsem v krevetáriu objevila živočicha. Nyní čistím akva a koukám, že jich je tam nějak moc. Připomíná krevetku, ale pohyby má jako had. Velikost asi 0,5cm a průhledná barva, máme čerstvě narozené krevetky, ale mám pocit že jsem našla svlečky i těhle potvůrek. Prosím o pomoc. Hledám tu už přes hodinu na netu různé parazity, bezobratlé apod. a zatím jsem nic nenašla... PŘIKLÁDÁM FOTO
Starší reakce
Obávam sa, že bez kvalitnejšej fotky to nepôjde.
0 31.05.2012 21:04 simon15 – Johan
leze to po dně a níských dekoracích jako kameny a kořen plavou jen málo je možnost že v důsledku filtru a není to ona
A leze to po skle nebo plave ve vodě. Pokud plave ve vodě, tak už zbývá jen buchanka.
1 31.05.2012 19:59 simon15 ani jeden
A co ta lasturnatka.
Plus ještě připojuji, co třeba perloočka.
0 31.05.2012 19:46 simon15 nemá viditelné nohy kdybych to měl přirovnat k suchozemskému živočichu tak beruška možná až na tykadla
0 31.05.2012 15:45 simon15 tečky jsou černé a barva těla tmavě žlutá
0 31.05.2012 15:41 simon15 tohle to z jistotou není kresba je skoro přesná
Je pravda, že takto to vypadá jako lochneska, ale co už... někde fantazii upotřebit musím.
0 31.05.2012 13:30 simon15 na lasturnatku to nevypadá
zkuste hledat: lasturnatka
0 30.05.2012 21:31 simon15
0 30.05.2012 21:30 simon15 – neznámý živočich
živočich je velký 1 mm žije u dna nenapadá ryby možná zevnitř nákres pro lepší představu nevíte někdo co by to mohlo byt děkuji
Starší reakce
ne vše, co se ti objeví v akváriu, musí být nutně škodlivé
0 20.05.2012 22:24 azereta No, ono to nejde vyfotit, bylo to v tom kalu co jsem odsála a to bych musela mít nějaký super foťák nebo mikroskop, abych to zachytila v plné své kráse, i když by mě to fakt zajímalo co to je a kde se to vzalo. Dívala jsem se po akvarku a tam to neni okem vubec viditelne, sedi to asi v kamenech (v detritu) a vesele si to tam rejdi. Tohle mi fakt jeste schazelo...
asi lasturnatky...ty rejdí...
Bez fotky Ti asi těžko někdo poradí, co je to zač. Podívej se na ten odkaz co jsem dával včera, jsou tam velmi dobře možní spoluobyvatelé akvárií spracováni.
0 20.05.2012 09:20 azereta – něco malého, divokého
Zdravím, taky jsem dnes odsávala "bordel" a našla v té odsáté vodě něco, co jsem ani nechtěla vidět. Rejdilo si to tam po dně jak splašené. Mám asi 4 dospělé živorodky, jednoho ancistruse a několik mladých živorodek. Akva 25 litru a tohle jsem tam videla poprve. Porad mi nekdo co s tim? Muzou kvuli tomu umirat ryby, rostliny? Nedonesla jsem si za posledni půlrok zadnou novou rostlinu, nepridavala kameny bez toho, aniz by byly vyvarene, tak nevim, kde se to tam vzalo :(
Nějaký žahavec to bude, ale mechovka je výskytem přece jen ve sladkých vodách poměrně vzácná, zatímco výskyt žahavců (hyder nezmarů)je mnohem častější...
Díky za uklidnění a rychlou reakci všem! Asi je to ta mechovka.
Já bych si tipla na nálevníka ... dej tomu čas, nekrm, nech pracovat filtraci, hodně vzduchuj a mělo by se to zlepšit.
0 19.05.2012 20:07 yenya – Re: Fotograf
To zmizí samo, nic to není. Přinese se to s kytkama, jen si nemohu vzpomenout, ale je to neškodné
Jo, jsou to mechovky
0 19.05.2012 19:49 Fotograf – Co to je prosím?
Ahoj, založil jsem si 60L akvárium, voda byla čistá a vše o.k. Najednou se mi zakalila voda a všude v akváriu se mi přemnožil nějaký parazit
Je na skle, rostlinách, štěrku, kamenech, topítku, prostě všude kromě ryb! Mečovky to myslím i ozobávají a žerou.
Ten parazit je cca 1 až 2 mm velký. Pevně přichycený v jednom místě. Když se něčeho lekne, stáhne se a hned zase roztráhne. Jsou jich tam tisíce během 48 hodin
Můžete mi prosím poradit co je to zač a co mám dělat?
Děkuji.
Starší reakce
0 06.05.2012 22:18 Angelon – Copak je to za příšerku?
Zdravím všechny.
Mám již několik měsíců zavedené akvárium, ve kterém jen pěstuji levatky a nechávám růst kytky. Je asi 9 litrů, písečné dno. Mno a včera se mi na stěně objevilo něco, co se marně snažím určit. Hledala jsem info na netu, ale neměla jsem štěstí a proto se chci zeptat Vás, zda někdo nemá zkušenosti. Je to asi 1 až 1.5 cm velké, měkké, docela hbité a věčně přisáté na nějakou stěnu, ale i se zahrabe do písku. Nejeví se, že by to jakkoliv škodilo šnekům či kytkám, ale protože skutečně nevím, co to je a jak se to do aqua dostalo, radši zjišťuji. Nevíte někdo co to je? Díky.
Starší reakce
Nejen, i na Moravě...za vše zjevně může lodní doprava.
0 29.04.2012 13:38 - Jediný správne odpovedal Johan.
Ide o klepeto východoázijského kraba čínskeho(tiež nazývaného krab riečny alebo vlnoklepetý)ERIOCHEIR SINENSIS
Objavuje sa aj v českej republike a to v dolnom toku Labe a Vltave.
0 28.04.2012 23:20 - – hádanka
Poznáte toto?
0 27.04.2012 12:40 jitkaix – Re:pajailk
Vážka je tlustější, tak asi šídlo. Nejspíš to bylo s živou potravou nachytané omylem, protože se to drobnou živou potravou živí.
Asi malá vážka.Do akva by som si to rozhodne dobrovoľne nehádzal.
Larva vážky
nevíte náhodou co je toto:
rybicky.net/fotogalerie.php…
objevil jsem to při čištění akvárka, po opětovném dolití vodou jsem je dal zpátky a než se duhovky vzpamatovaly, tak se schovalli do mechu
Starší reakce
No ja si to ted donesl mezi rostlinami, ta fotka je kdyz jsem to hodil na bily plochy talir, ma to tak 5cm +- kdyz se to natahne. Puvodne jsem myslel ze je to kus cervene gumicky a pak se to zaclo hybat
Jinak jsem si dal vsimnul jeste nejakych breberek v prinesenem kyblu, asi 1cm velke cosi, naka plostenka ci co, to fotku neudelam a nejaky strasne rychly, asi 1mm velky broucek, to vubec netusim.
většinou to bývají žížalice a nítěnky
Moc Vám neporadím, neboť tápám. Uvidíte co napíší ostatní, ale...
Normálně bych řekl, že to vypadá podobně jak nitěnka, ale fotka je mázlá tak nevím, nevím... Jestli je to trochu "členité" či ještě lépe řečeno "kroužkované", hledal byl mezi kroužkovci, případně pokud je to spíše hladké, pak mezi hlísticemi.
Jak je to velké? Jakým živým (či mraženým) krmivem krmíte?
Zkuste mrknout na:
rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
www.akvarijni.cz/…
Snad se najde někdo, kdo si bude více jistější než já...
Starší reakce
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x