Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Musíš točit kolečkem na myši a takových příspěvků už tu je více.
Našla jsem že šídelko by to mělo být..bude jich víc? Prý škodí krevetkám..jak se to do akvárka dostane? :(
To je ošklivý
Ale asi to vypadá jako vážka….??? Kde by se to mohlo v akvárku vzít???
Našlo mi nějakou Mysidu ještě?
0 11.12.2023 20:19 Katrinkkaa – Ono to plave :D
5 11.12.2023 14:19 R Guppy [2296] - Rostliny, paví očka, malé cichlidy No jako jsou to mšice, ale že se drží u dna? Většina lidí je má na listech plovoucích rostlin spíš
0 10.12.2023 18:53 LenkaL Dobrý večer, dnes jsem v akváriu s krevetkami našla tohoto tvora. Je jich tam asi více a drží se u dna. Nevíte někdo co by to mohlo být, případně jestli to krevetkám nevadí?
Děkuji
Starší reakce
Díky, vodu jsem vyměnila, budu to sledovat, snad se to nebude opakovat.
Tohle řasa nebude. Těžko soudit dle tohoto snímku. Řekl bych ale, že by to mohly být kolonie vířenek.
Děkuji za odpovědi, článek o parazitech jsem si přečetla, ale nepřišlo mi, že by to bylo něco z toho. Spíš se mi zdá, že to jakoby vlaje a nejvíc mi to sedí na vlající prachovou řasu (ale bílou?), zelené to není. A vypadá to takto:
Dobrý den, před dvěma dny jsem svému beťákovi vyměňovala vodu v akvárku a za 2 dny se objevilo na skle akvária zevnitř něco, co neumím identifikovat...přijde mi to jako 1-2 mm nepatrně se pohybující bílí červíci (těžko bych je zachytila na fotku - sklo vypadá i ze 70 cm čiré- hádala bych to na čerstvě nakladené komáří larvy, které obvykle vídám ve větší velikosti v létě v bečce venku... nemohu vyloučit ani nějakou vláknitou řasu
nebo přemnožené prvoky-což mi vzhledem k čerstvě vyměněné vodě nesedí/užitečné bakterie ? Napadá někoho co to je - ještě se mi to tam nikdy neudělalo.Je možné, že jsem to přehnala s přípravkem s nitrifikačními bakteriemi a teď se ve vodě vyskytlo něco světe div se, co jsem nečekala - před částečnou výměnou vody, byl aplikován atb přípravek proti bakteriálnímu rozpadu ploutví- který tam teď raději kapu preventivně - přišlo mi, že na rybce byla drbvná skvrna, což jak jsem později zjistila byl nejspíš jen odlesk skla, protože je světle modře zbarvená na hlavě - někdy se to hůře identifikuje - i když si na ni pořádně posvítím - rybka je neposedná.
Starší reakce
Vypadá to na hlístice.
Prosim odborniky o určení maličkých (5 mm) bílých červíčků.Z jezirka jsem přinesl trs mechu
(snad willow moss)a několik stonků růžkatce.Akvárko by mělo posloužit jako pěstírna mechu-První den napuštěné vodou z výměn ve 198 a 263 l .Na přednim skle je několik těchto živáčků .Jsou to hlistice? Oligochaeta?
Děkuji
Starší reakce
0 29.07.2023 13:27 Topgcz – Je to k jídlu?
To tam budu muset nějakou přidat, jehlounci se o ně moc nezajímají tak uvidíme. Ale musím počkat až dorostou trochu nejmenší krevety. Píšou že mohou ublížit malým rybám, co je malá ryba ? Očekávám výtěr jehlounku (teda možná si ho spíš jen přeju ) tak aby mi neuškodily
U buchanky jsem čekala ocas nebo nějakou strukturu co je na obrázku, tohle je ploché a jen oválné, tak mě to překvapilo
První rybička s nimi bude hotová raz dva...
Buchanky
Klidně to nakresli, takhle to nikdo neuhodne.
Vím, že je to prťavé ale video by udělat nešlo? Člověk by alespoň viděl jak se to pohybuje.
jak řikám, je to velké jak vylíhlá artemka, mám problém to vidět, na žádném foťáku nemám dost dobré makro, to už by bylo snazší to nakreslit
Fotka tech neznámých ufounů by nebyla.
Téma jsem četla, koukala na obrázky, stejně jsem to nepoznala. V akva mi plave něco nového. Velikostně je to jako vylíhlá artemka. Oválné, zhora šedivé, zespoda když se to připlácne na sklo je to bílé. V prostoru to plave volně, docela rychle, žádné trhané nebo skokové pohyby. Drží se to na plovoucích rostlinách u hladiny a nebo na skle, kde to dost rychle leze.
Co to prosí je?
Ano, jsou to kružníci. Ničemu nevadí. Živí se v akváriu různými zbytky. Takže si na jejich počtech můžeš po čase ověřit, zda překrmuješ.
fotka nič moc, ale podobá sa to na lastúrnatky (Ostracoda)
0 23.07.2023 21:14 homolkova – Prosím o radu
Dobrý den
v 30l akváriu s krevetami se mi přemnožili škůdci, kteří ožírají listy kytek. Zcela zlikvidovali plovoucí salvinie a nyní mi postupně oholili ze 3/4 bacopy. Mají 1-2 mm, jsou poměrně rychlí bílo-šedí. Snad fotka pomůže. Přijde mi, že nehodují až na odumřelém listu, ale aktivně ničí i zdravé listy.
O akváriu: Kromě toho se mi v akváriu sem tam objeví nezmaři a dlouhodobě hlístice. V akváriu u krevet nejsou žádné rybičky, pouze Clithon, nepoužívám žádnou přidanou chemii, akvárium čistím jedna za 7-10 dní (max třetinu vody), kvůli hlísticím omezuji krmení krevet.
Děkuji předem za radu, o co by se mohlo jednat.
Starší reakce
V modrém rámečku je odkaz na článek na toto téma. Zkus ho projít
0 04.07.2023 20:40 Andy__ [0] - Živorodky Pěkný den.
Po pár měsících od založení se nám náhle začali v akváriu objevovat tito červi. Drží se na rostlinách a kamenech, pohyb téměř nulový, pancéřníčci se o ně nezajímají, a na nich žádné parazity nevidím. Dnes jsme zahlédli i jednoho z těchto "červíků" trhavě hadovitě plavat. Poradíte, o co může jít? Jsou škodná, nebo budou zajímat některé druhy ryb jako krmení? Když jsme měli v tomto akváriu mladé mečovek, nic takového zde nebylo, a od té doby jsme žádné rostliny ani živočichy nedokupovali, takže je asi předtím možná žrali. Přemýšlím, jestli může jít o něco na způsob Oligochaeten?
Děkuji za jakékoliv rady a nápady. Celkem se teď bojím, protože pancéřníčci nakladli své první jikry, a nechci, aby to zkazili červíci.
Starší reakce
Díky, to bude ono.
Koukala na mě, jsem měla strach, že mi skočí do ksichtu.
Za mě larva šidélka.
Edit: Koukni na příspěvek vaclava z 25.01.2017 23:52 a porovnej
Tak si tak čistím akvarko a při odsávání vody jsem do kýble nasála živočicha na fotce. A zajímá mě, kdo to nebo co to je.
Děkuji
Edit: Velké cca 1-1.5 cm
Starší reakce
Dnes pri vymene vody se mi to podarilo ulovit. Tusim ze v akvarku mam jeste jednu tuhle priserku a nejsem si vubec jisty jestli to tam chci
keď má "packy", tak možno chrbtoplávka? chcelo by to lepšiu foto alebo podrobnejší popis
Uričitě? Má to po stranách packy jak potapník
Když jsem koukal na různý fotky lastrurnatky vetšinou je uzavřena z obou stran v lastuře.
lasturnatka
0 08.04.2023 20:51 lukyrys Zdravím, nevíte někdo co je tohle? Objevilo se to u krevetek
Diky
Starší reakce
Jj, to bude ono - neritiny mám, a začlo se to objevovat po jejich přidání. Díky!
Áno. Vajíčka Neritiny, ze kterých nikdy nic nebude.
Navíc jdou velmi špatně sundat.
Nevíte prosím někdo, co to je za živočicha - schránky přilepené na tvrdé povrchy, nejvíc dole na pařezu ode dna, ale třeba i na šnecích... vel. 1-2 mm.
Starší reakce
Ahoj. Vypadá-li to jak lasturnatky, tak to budou lasturnatky. Je jich spousty druhů a mají různé barvy. Tím se nenech zmást.
Ten pohyb je docela charakteristický
youtu.be/…Starší reakce
Starší reakce
Ahoj, zkus nafotit na makro, takto nikdo nic neurčí
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x