Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.12.2023 21:20 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Katrinkkaa
Musíš točit kolečkem na myši a takových příspěvků už tu je více. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 21:11 Katrinkkaa Re: Katrinkkaa
Našla jsem že šídelko by to mělo být..bude jich víc? Prý škodí krevetkám..jak se to do akvárka dostane? :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 20:52 Katrinkkaa Re: 4Sima
To je ošklivý smich Ale asi to vypadá jako vážka….??? Kde by se to mohlo v akvárku vzít??? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 20:34 Muž 4Sima [1918] Re: Katrinkkaa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 20:27 Katrinkkaa Re: Katrinkkaa
Našlo mi nějakou Mysidu ještě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 20:19 Katrinkkaa – Ono to plave :D
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, při čištění jsem narazila na tohohle živočicha..nevíte co to je a co s ním? Vůbec nevím, kde se tam vzal a co dělá (ale vypadá celkem mile)..delší dobu jsem nesadila ani nové rostlinky..mám to zlikvidovat?
Google mi našel, že je to jepice..ale to nelétá ve vodě smich
V tom kýblu se to moc dobře vyfotit nedá..tak snad to někdo pozná X-)
Děkujiiii ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.12.2023 14:19 R Muž Guppy [2296] - Rostliny, paví očka, malé cichlidy
Osm nohou. Že by nějaký vodní roztoč?
www.wikiwand.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2023 09:13 Žena Beastie [338] Re: LenkaL
No jako jsou to mšice, ale že se drží u dna? Většina lidí je má na listech plovoucích rostlin spíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2023 18:53 LenkaL
Fotka k příspěvku Dobrý večer, dnes jsem v akváriu s krevetkami našla tohoto tvora. Je jich tam asi více a drží se u dna. Nevíte někdo co by to mohlo být, případně jestli to krevetkám nevadí?
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2023 14:13 Žena jesterka3 [1] Re: Anthrax
Díky, vodu jsem vyměnila, budu to sledovat, snad se to nebude opakovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2023 11:59 R Muž Anthrax [4934] Re: jesterka3
Tohle řasa nebude. Těžko soudit dle tohoto snímku. Řekl bych ale, že by to mohly být kolonie vířenek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2023 09:22 Žena jesterka3 [1] Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Děkuji za odpovědi, článek o parazitech jsem si přečetla, ale nepřišlo mi, že by to bylo něco z toho. Spíš se mi zdá, že to jakoby vlaje a nejvíc mi to sedí na vlající prachovou řasu (ale bílou?), zelené to není. A vypadá to takto:

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2023 20:30 R Muž Anthrax [4934] Re: jesterka3
Zdravím, je to trvale přisedlé na jednom místě a pouze to vlaje v proudu nebo se to aktivně pohybuje? Komáří larvy to dle popisu nebudou. Bez fotky nebo videa se každopádně těžko odhaduje. Zkusil bych identifikaci podle článku rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici , po případě projet pár stránek tohoto tématu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2023 18:22 Žena jesterka3 [1] – Co by mohlo být na skle?
Dobrý den, před dvěma dny jsem svému beťákovi vyměňovala vodu v akvárku a za 2 dny se objevilo na skle akvária zevnitř něco, co neumím identifikovat...přijde mi to jako 1-2 mm nepatrně se pohybující bílí červíci (těžko bych je zachytila na fotku - sklo vypadá i ze 70 cm čiré- hádala bych to na čerstvě nakladené komáří larvy, které obvykle vídám ve větší velikosti v létě v bečce venku... nemohu vyloučit ani nějakou vláknitou řasu hmm nebo přemnožené prvoky-což mi vzhledem k čerstvě vyměněné vodě nesedí/užitečné bakterie ? Napadá někoho co to je - ještě se mi to tam nikdy neudělalo.Je možné, že jsem to přehnala s přípravkem s nitrifikačními bakteriemi a teď se ve vodě vyskytlo něco světe div se, co jsem nečekala - před částečnou výměnou vody, byl aplikován atb přípravek proti bakteriálnímu rozpadu ploutví- který tam teď raději kapu preventivně - přišlo mi, že na rybce byla drbvná skvrna, což jak jsem později zjistila byl nejspíš jen odlesk skla, protože je světle modře zbarvená na hlavě - někdy se to hůře identifikuje - i když si na ni pořádně posvítím - rybka je neposedná.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.08.2023 09:55 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cz1khc
Vypadá to na hlístice. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2023 19:57 Muž cz1khc [284] - a rybky a krevetky a substráty a hnojiva a světlo a focení a PC – Prosba o identifikaci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosim odborniky o určení maličkých (5 mm) bílých červíčků.Z jezirka jsem přinesl trs mechu
(snad willow moss)a několik stonků růžkatce.Akvárko by mělo posloužit jako pěstírna mechu-První den napuštěné vodou z výměn ve 198 a 263 l .Na přednim skle je několik těchto živáčků .Jsou to hlistice? Oligochaeta?
Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2023 13:40 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: Topgcz
lastúrnatky (Ostracoda)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2023 13:27 Topgcz – Je to k jídlu?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Neví někdo co je to zač? Jsou to celkem rychlé potvůrky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 21:28 Žena Beastie [338] Re: vlka
To tam budu muset nějakou přidat, jehlounci se o ně moc nezajímají tak uvidíme. Ale musím počkat až dorostou trochu nejmenší krevety. Píšou že mohou ublížit malým rybám, co je malá ryba ? Očekávám výtěr jehlounku (teda možná si ho spíš jen přeju ) tak aby mi neuškodily :)

U buchanky jsem čekala ocas nebo nějakou strukturu co je na obrázku, tohle je ploché a jen oválné, tak mě to překvapilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 21:06 Muž vlka [3507] Re: Beastie
První rybička s nimi bude hotová raz dva...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 21:03 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
Buchanky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 20:48 Žena Beastie [338] Re: Anthrax
Zkusila jsem ale nic moc
youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 13:42 R Muž Anthrax [4934] Re: Beastie
Klidně to nakresli, takhle to nikdo neuhodne. :-) Vím, že je to prťavé ale video by udělat nešlo? Člověk by alespoň viděl jak se to pohybuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 13:05 Žena Beastie [338] Re: vaclav
jak řikám, je to velké jak vylíhlá artemka, mám problém to vidět, na žádném foťáku nemám dost dobré makro, to už by bylo snazší to nakreslit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 12:53 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
Fotka tech neznámých ufounů by nebyla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 11:28 Žena Beastie [338]
Téma jsem četla, koukala na obrázky, stejně jsem to nepoznala. V akva mi plave něco nového. Velikostně je to jako vylíhlá artemka. Oválné, zhora šedivé, zespoda když se to připlácne na sklo je to bílé. V prostoru to plave volně, docela rychle, žádné trhané nebo skokové pohyby. Drží se to na plovoucích rostlinách u hladiny a nebo na skle, kde to dost rychle leze.
Co to prosí je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.07.2023 12:09 R Muž Anthrax [4934] Re: KarásekLut
Ano, jsou to kružníci. Ničemu nevadí. Živí se v akváriu různými zbytky. Takže si na jejich počtech můžeš po čase ověřit, zda překrmuješ. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2023 11:38 Muž KarásekLut [114] – Pomocnici
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Do akva se mi dostali tito pomocnici. Predpokladam kruznici, napocital sem jich asi 8. Sou to pomocnici a ne skodici ze?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.07.2023 09:34 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: homolkova
fotka nič moc, ale podobá sa to na lastúrnatky (Ostracoda)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2023 21:14 homolkova – Prosím o radu
Fotka k příspěvku Dobrý den ahoj
v 30l akváriu s krevetami se mi přemnožili škůdci, kteří ožírají listy kytek. Zcela zlikvidovali plovoucí salvinie a nyní mi postupně oholili ze 3/4 bacopy. Mají 1-2 mm, jsou poměrně rychlí bílo-šedí. Snad fotka pomůže. Přijde mi, že nehodují až na odumřelém listu, ale aktivně ničí i zdravé listy.
O akváriu: Kromě toho se mi v akváriu sem tam objeví nezmaři a dlouhodobě hlístice. V akváriu u krevet nejsou žádné rybičky, pouze Clithon, nepoužívám žádnou přidanou chemii, akvárium čistím jedna za 7-10 dní (max třetinu vody), kvůli hlísticím omezuji krmení krevet.
Děkuji předem za radu, o co by se mohlo jednat.

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2023 22:06 R Muž ctibum [7090] Re: Andy__
V modrém rámečku je odkaz na článek na toto téma. Zkus ho projít ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2023 20:40 Muž Andy__ [0] - Živorodky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěkný den.
Po pár měsících od založení se nám náhle začali v akváriu objevovat tito červi. Drží se na rostlinách a kamenech, pohyb téměř nulový, pancéřníčci se o ně nezajímají, a na nich žádné parazity nevidím. Dnes jsme zahlédli i jednoho z těchto "červíků" trhavě hadovitě plavat. Poradíte, o co může jít? Jsou škodná, nebo budou zajímat některé druhy ryb jako krmení? Když jsme měli v tomto akváriu mladé mečovek, nic takového zde nebylo, a od té doby jsme žádné rostliny ani živočichy nedokupovali, takže je asi předtím možná žrali. Přemýšlím, jestli může jít o něco na způsob Oligochaeten?
Děkuji za jakékoliv rady a nápady. Celkem se teď bojím, protože pancéřníčci nakladli své první jikry, a nechci, aby to zkazili červíci. sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2023 14:01 Žena Starka [288] Re: Anthrax, vaclav
Díky, to bude ono. :-)
Koukala na mě, jsem měla strach, že mi skočí do ksichtu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2023 13:17 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Starka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2023 13:15 R Muž Anthrax [4934] Re: Starka
Za mě larva šidélka. :-)
Edit: Koukni na příspěvek vaclava z 25.01.2017 23:52 a porovnej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2023 13:00 Žena Starka [288] – Co je to?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak si tak čistím akvarko a při odsávání vody jsem do kýble nasála živočicha na fotce. A zajímá mě, kdo to nebo co to je.
Děkuji :-)
Edit: Velké cca 1-1.5 cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2023 09:42 Žena zelenakapusta [1656] - TetryRe: lukyrys
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2023 03:49 lukyrys Re: RadioactiWe
Fotka k příspěvku Dnes pri vymene vody se mi to podarilo ulovit. Tusim ze v akvarku mam jeste jednu tuhle priserku a nejsem si vubec jisty jestli to tam chci hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2023 08:28 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: lukyrys
keď má "packy", tak možno chrbtoplávka? chcelo by to lepšiu foto alebo podrobnejší popis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2023 00:22 lukyrys Re: vaclav
Uričitě? Má to po stranách packy jak potapník :-D Když jsem koukal na různý fotky lastrurnatky vetšinou je uzavřena z obou stran v lastuře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.04.2023 23:33 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lukyrys
lasturnatka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2023 20:51 lukyrys
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte někdo co je tohle? Objevilo se to u krevetek
Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2023 16:54 Žena Róza2 [4] Re: PetrO
Jj, to bude ono - neritiny mám, a začlo se to objevovat po jejich přidání. Díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2023 16:00 Muž PetrO [763] Re: Róza2
Áno. Vajíčka Neritiny, ze kterých nikdy nic nebude.
Navíc jdou velmi špatně sundat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2023 00:14 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Róza2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2023 00:03 Žena Róza2 [4] – co je to
Fotka k příspěvku Nevíte prosím někdo, co to je za živočicha - schránky přilepené na tvrdé povrchy, nejvíc dole na pařezu ode dna, ale třeba i na šnecích... vel. 1-2 mm.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2023 14:10 R Muž Anthrax [4934] Re: jerrykvasek66
Ahoj. Vypadá-li to jak lasturnatky, tak to budou lasturnatky. Je jich spousty druhů a mají různé barvy. Tím se nenech zmást. :-)
Ten pohyb je docela charakteristický youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2023 14:06 jerrykvasek66
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojky,mám nějaké Vésky,skoro to vypadá jak lasturnatky jen je to modrošedé a rychle se pohybující po dně a skle, poradí někdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2023 09:58 Prisavnicky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o identifikáciu červov. V akváriu sa mi objavili červy, ktoré vyliezajú nad hladinu vody, mám pocit že obžierajú hnijúce plávajúce rastliny nalepené na stenách akvária. Veľkosť cca 1 až 2 cm. Sú nebezpečné pre ryby/človeka? Nakoľko často čistím filter alebo manipulujem v akváriu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2023 20:46 Muž Passenger77 [564] - RostlinyRe: jozkof
Ahoj, zkus nafotit na makro, takto nikdo nic neurčí ;-)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 86 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539?od=51