Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Mám to všude, kde nemám ryby (tj. v šesti akvárkách ze sedmi :o) ... Do nedávna jsem to považoval za neškodnou potvůrku, ale bylo mi řečeno, že zejména ve velkochovech dělá celkem problémy (hodně žere, hodně *ere) a taky prej dokáže zabíjet ampulárie. Vajíčka jsou nesmírně odolná, takže likvidace je celkem obtížná. Pro podrobnější info doporučuji napsat vzkaz uživateli s nickem provokater.
mohlo by být, díky horáci
momentálně nemůžu najít žádnou pořádnou stránku o tom, zkusím pohledat, až bude víc času.
máte to taky?
zdárek zkušení
v kreveťárku jsem uzřela jakousi "blechu" světloučkou, až průsvitnou. velké je to asi mm, pohybuje se to trochu jak blecha- rychle/cukavě a ve předu to mělo nožičky, či tykadýlka (nebo obojí)
z atlasu je tomu nejvíc podobná Hrotnatka obecná-Daphnia pulex. jak se to dostalo do akvárka, nekrmím tím
bude to škodit?
fotku po mě nechtějte, někam to zas zmizlo a takové prťavky nenafotím
Starší reakce
Dobrý den, kde se dá pořídit kvalitně čolek čínský (cynops orientalis). Rád bych začal s chovem několika kusů.
Děkuji
Starší reakce
To by mě taky zajímalo, akva je založeno od prosince, tipl bych si, že jsem si ji asi přinesl s nějakýma rostlinkama nebo živočichama. Našel jsem celkem 2 kousky, snad jich tam není víc, zrovna dneska se mi narodily maly endlerky.
Jinak na fotce nic nechybí, to tělo měla ta bestie v obou kusech opravdu tak krátky.
Myslel jsem - mýma očima! Ne vašima!
To bude Vážka alááá TUNING
0 29.01.2010 17:23 honza – Re: Johan
ale fakt jí chybní půlka těla
Budu muset vyměnit monitor...
Já jí vidím jen půlku.
(Nebo je to očima? :hmm
Celá larva vážky?
Jo vypadá to na vážku, ale kde se tam teď vzala??
Našel jsem dnes na dně tohoto živočicha a vůbec nevím, co je zač a zda může nějak škodit. Poradíte?
Starší reakce
0 15.01.2010 18:43 tomele – Re: ustavprochore
no buchanka je na mé oči moc malá, ale stylaria lacustris se už dá fajně pozorovat
jen si myslím, že mají rádi spíše tmu jako buchanka - což je u těchto živočichů normální, ale při delším pozorováním se buhužel schovají
jsem zvědav, co ještě v 3l lahvi od okurek objevím za živočichy - při tom je tam jen voda z aq a microsorium (nějakou velkou řasu tam bohužel prozatím nemám, ale zapracuji na ni)- už tak si myslím, že tam mám docela dobrý ekosystém - prvoci, trepky, buchanky a teď i stylaria lacustris a ve velmi malém množství řasy...
Taky jsem dnes cosi našla ve sklenici u červených okružáčků, nejspíš nějakou plazivenku. Mikroskop bohužel nemám, ale je sranda to pozorovat i očima.
0 15.01.2010 18:10 tomele – Re: ustavprochore
jj to bude ono - díííky
- jinak našel jsem, že je dravec, takže má v té 3l flašce má dobré podmínky, protože pod mikroskopem jsem viděl i trepky a prvoky
0 15.01.2010 17:39 tomele ahojte jelikož nechci zakládat nové téma, tak píšu zde
v mé pokuskné 3l flašce od okurek se to čím dál tím více hemží buchankami, ale zdá se, že tam mají i jiné kamarády
- šířku mají asi jako buchanky a délku mají 1cm - takové bílé žížalky, které se pohybují jak po skle, tak volně ve vodě - dal jsem to rybám a ti si hned pochutnali - mají velmi zajímavý styl pohybu - 1 stranu těla natahují a druhou smršťují a tím se "posunují"
mám bohužel jen takový blbý mikroskop - dětský, plastový
takže fotka (foceno přes mobil) není moc kvalitní - jinak ta delší část je tělo (pod mikroskopem jsem viděl zajímavé pohyby "střev") a ta kratší část je hlava s takovým menším chobotem, kterým přijímá potravu (nějak v celku mi nevydržela
)
ví někdo, co to je ??
Mám je v akvárkách a ničemu neškodí.
Tak je nechte, ničemu neškodí. Radujte se z dalšího živočicha v akváriu. Já bych je brala hned.
A proč se jich chceš zbavovat? Vždyť jsou užitečné
jj. presne niektora z tych dvoch potvoriek.
ze by bola schovana v mrazenych cervikoch?
ako sa jej da zbavit? (nemam cas ich kazde rano pucit...)
no, nie je to take dlhe. ma to skor kruhovy az elipticky tvar.
na sirku asi milimeter a naa dlzku max 2 mm.
je to mliecne biele v strede s tmavsou farbou.
skusim odfotit a pridam fotku.
Toto by měla být ploštěnka. Je to ono, co tam leze?
0 14.01.2010 15:23 epto – Male biele bodky na skle - lezu (ze by slimacik)
Zdravim.
Objavili sa mi na skle take male biele bodky (1mm). Evidentne lezu lebo ich vidim iba rano, ked zapnem rybkam svetlo. Behom 20-30 minut zlezu prec - evidentne oblubuju tmu.
Rybky si ich nevsimaju.
Ja ich rano pucim o sklo aby som to zlikvidoval ale na druhy den je ich tam znova zo desat.
Rad by som vedel co to moze byt a hlavne preco to mam.
Starší reakce
Stačí si přečíst tohle vlákno :o) ...
edit: a nebo jak píše Dahak :o) ...
Ještě že je tu něco co se jmenuje atlas viď? Zkus si kliknout na kolonku OSTATNÍ.
0 07.01.2010 14:00 Vak8 – Re: radek1
To je Lepisma saccharina.Není to vodní živočich
Dnes jsem našel při odkalování tohle potvůrku.Co to je?
Jo tydle vidle! :o) ... tak to už je těžká skleróza :o) ...
Akvaristické perpetum mobile, to by se ti líbilo
0 05.01.2010 08:23 JuraS Kdyby ji ďobali diskové tak bych taky takovou potvoru bral...zajímalo by mě jestli by se nedokázala sama namnožit v externím biofiltru a pak se vydat ven cestou nejmenšího odporu a to buď v protiproudu nasávací trubkou a nebo se nechat nasát (a zároveň nasekat) lopatkami čerpadla...
No ten někdo jsem byl právě já
.
Tý jo ... jsem v létě někomu poslal skoro kýbl jávskýho mechu ... zadarmiko - byl jsem rád, že to nemusím vyhodit do popelnice :o) .... ale něco tu ještě mám a do jara namnožím.
0 04.01.2010 09:04 ludviko [24] - Živorodky Re: bigV
To by mě také zajímalo
. Jediné co mě napadá že jsem to přitáhl s kouskem dubové kůry.
Re: Horác
Pokusím se to podle níže uvedeného odkazu zachovat a rozmnožit. Když se to do jara povede, tak to můžu zkusit poslat poštou na oplátku za ten jávský mech
.
Já taky !!!
Dneska jsem při odkalování své nádrže (
rybicky.net/nadrze/7896) narazil na tuhle potvoru. Byla schovaná pod kořenem, nejdřív jsem si myslel, že je to žížala ale bylo mi divné, že by žila ve vodě. Navíc jsem do akvária v posledních minimálně dvou měsících žádnou přírodninu nepřidával. Navíc nemá prstenec jako žížala. Neví někdo co to může být? Mimochodem je to cca 7cm dlouhé.
Starší reakce
Je mi jasné, že je to s živým krmením. Už to budu pokaždé jen zamražovat. Mrknu na ty piskořky
Ještě že jich je pár v krabičce na vyhození. Tak je tam po výměně vody šupnu zpět. A ještě se zeptám, jak se ta pijavka rozmnožuje.
0 08.12.2009 13:52 kreten – Re: Kalupinka
No to je jasná diagnoza, přišla s živým. Tak to máme jedno. Neritiny chcíply, to je jasné, to je po Flubenolu první a jasné - ampulárie jdou také první
A piskořky? Inu zkontroloval bych ulity
po Flubenolu se velmi rychle vyprázdní
Já teda už nemám v nádržích, kde jsem Flubenol aplikoval ani jednu
Grindelem, sušeným, mraženým a živým planktonem. Teď už ho mám teda zamražený. Ale asi jsem si to dotahla s ním. Jo a piskořky po flubenolu živé, ale asi zařvaly neritiny.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x