Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Ne,ne,živé krmivo nedávám a nic z přírody jsem tam nedala.Jedinou změnu kterou jsem udělala,že jsem dost ostříhala rostlinky.
Podáváš živé krmivo? Dala jsi do akva něco z přírody? Pomohlo by vědět jak se to do akva dostalo?
Ahoj,objevila jsem v akvárku něco malého,štíhlého,černého...když jsem to vylovila tak se to smrsklo,vyfotila jsem to přes lupu.Nevíte někdo co by to mohlo být,prosím?
Starší reakce
mne sa tiež raz za čas nejaká objaví, hlavne keď nejakú rastlinku presádzam, alebo hĺbkovo odkalujem... vylezie (vypláva) zo substrátu, životnosť pár sekúnd, kým si ju nevšimne nejaká rybička
Až tam dáš ryby tak ty to zbaští.
A jak se toho zbavím
Ahoj , dneska ráno jsem odlovil ze svého AQ tohle, nevíte co to je?
přidám ještě odkaz na video .
www.youtube.com/…
Starší reakce
Já vím, zmetkem jsi nazval počátek nového života(v tomto případě šnečího) v Tvém akváriu.
Je možné, že by lasturnatka šla po velké krevetě a přichytla se na ní?
Všiml jsem si na videu, že na jedné dospělé krevetě bylo cosi přichyceného a mě to připadá na lasturnatku.
viz. obrázek
já tak taky nenazýval toho šneka jako zmetka
lehce trapas, ale bohužel jsem nevěděl co to je.. A nenapadlo mě, že by to mohly být vajíčka šneků. Jak už jsem psal, měl jsem Neritiny a ty měly jiná vajíčka. Pak jsem znovuzaložil akva jak jsem už psal a museli se mi tam dostat na nějaké rostlince.
Ano, tohle jsou vejce levatky
líp to asi nevyfotím
ale bude to ono. Moc díky.
právě že neritiny jsem v akváriu měl, než jsem jej znovuzaložil... vše vysavoval a komplet celé znova a bez šneků.
Takže jsem si tam asi zavlekl nějaké na rostlinkách, které jsem koupil. Byla to totiž kompletka... hadice nové, filtr, vše co se dávalo znovu jako kameny atd mělo poměrně solidní lázeň v savu.
kreveta napsal: takhle na skle jsem se s něma ještě asi nepotkal... vždycky jsem toho měl plnej kořen. Ale hlavně byly bílý a po jednom a né takhle jako na fotce jak průsvitný želé
Jenom pro info, to byly asi vajíčka neritin, nebo něco podobného co máš v akváriu.
Jojo takhle přesně se mně rozmnožujou levatky v akváriu.
Díky moc, to bude určitě ona, mohla by mně napadnout malé krevetky? Díky za info
Šnečci si nezaslouží označení zmetek,svoje místo v akváriu si umí odpracovat
Vypadá to na levatku (vejce levatky, aby nedošlo k nedorozumění), ale pokud bys to dokázal vyfotit lépe, byla by větší účinnost určení vajec.
díky moc.)
takhle na skle jsem se s něma ještě asi nepotkal... vždycky jsem toho měl plnej kořen. Ale hlavně byly bílý a po jednom a né takhle jako na fotce jak průsvitný želé
0 26.09.2019 19:33 kreveta – parazit?
Ahoj, poradil by mi prosím někdo, co to je za průhlednýho zmetka na skle napravo vedle šneka?
Pár takovejch mám různě po krevetáriu a zajímalo by mě co to je a co s tím. Děkuju
0 24.09.2019 08:29 Plesky – Parazit?
Ahoj,
nevíte někdo prosím co je to za malého broučka, který hrozně rychle běhá? Bohužel se nedá moc nafotit.
Starší reakce
Ya, to bude ono, díky moc
Tohle se potulovalo na plovoučkách. Vědel by někdo co to je? Předem díky
Patentky (larvy pakomára)
Nevíte někdo, co jsou ty červené zač? Naloveny společně s komářími larvami.
Starší reakce
Děkuji všem za reakce
Tady jsou když tak ještě detailní fotky těch bílých skvrn.
Taky mám ten pocit že to bude nezmar. teoreticky by to mohla být i nějaká plíseň. Ale od šneka to není na sto procent.
Kdepak, ty bílé skvrny nejsou od toho kružníka.
Je to nezmar nebo něco podobného.
není třeba se jich zbavovat,
ničemu nevadí, spíš pomáhají udržovat "biologickou" rovnováhu akvária
Nene, nemyslím ty bílé skvrny, myslím tu hnědou tečku. Ty bíle skvrny jsou nejspíše od toho tvora jak se pohybuje, jsou průhledné a nejspíš je budu muset vyčistit.
Ano to bude ono, děkuji, máte s tím nějaké zkušenosti? Mám je nějakým způsobem odstranit?
Myslíš ty bílé tvorečky na skle? Koukni jestli to není nezmar.
0 13.08.2019 16:32 Franz7 – Neznámý živočich
Starší reakce
ano, Rhabdocoela... obcas na skle najdem aj ja nejaku, staci prilozit na sklo, na to miesto kde sa Rhabdocoela plazi prst, a zvedava Neonka modra je tam do par sekund... Moje Neonky sa idu zblaznit za nimi
Řekla bych, že na první fotce je jen prázdná průhledná ulitka člunky. Na druhé je už to, co píšeš.
Děkuji. Takže tohle je to samé akorát dospělí jedinec?
Jen levatky. Může být, ale přeci jen to vypadá trochu jinak.
Jaké máš šneky? To vypadá na miminko, tip bez znalosti prostředí, piskořka.
Kamínky kolem mají 1-2mm.
Starší reakce
0 22.07.2019 19:54 Socrates [298] - Raci, krabi, krevetky Souhlasím. Určitě je to ploštěnka.
Řekla bych, že je to ploštěnka.
Ahoj. Netušíte někdo, co to je (za parazita)?
Je to takový háďátko se zřetelnou hlavičkou a nejčastěji se plazí po skle.
Možná, že se držel pod šutrem, který jsem z akvárka vyndaval, nebo v kořenech mechu.
Foto nekvalitní, ale pokud někdo ví a zná, bude mu to jasný.
Díky
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x