Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Určitě. Ale nedával bych to k potěru. Jsou ve schránkách z uhličitanu a rádi se ke všemu přichytávaj. Menším rybám, které by je nežrali, by mohli ublížit.
Jak už tu bylo psáno, lasturnatky.
Nemáš detajlnější fotku? třeba i na suchu. Takhle je to špatně vidět. A hodili by se aj rozměry. (třeba má to milimetr, nebo dva centimetry?) A je to jen přisedlé nebo to plave i volně ve vodě?
0 01.05.2008 12:16 0 – Re: merxx
Není ten snímek zcela ostrý , ale připomíná mi to lasturnatky ( jsou různé dr. ) - korýši žijící v periodických vodách. Nejsou nebezpečné. Blešivci to nejsou , ti vypadají přesně jako prodávaný sušený gamarus označovaný - mořský ráček ; krmivo pro želvy a drcený i pro ryby.
0 30.04.2008 17:19 merxx [0] je to možné,ale vypadalo to hodně kulovitě.
Pod mikroskop se mi to dávat nechtělo(mám ten dětský na půdě)...
Blešivce jsem ještě neviděl,tady jsou spíš komáří larvy.
0 30.04.2008 17:14 skull vypadá to na blešivce
Nevíte náhodou někdo,co je tohle?
Namnožilo se mi to v zatopeném skleníku.Bylo toho mraky a vesele to plave.
Starší reakce
Díky za info, tak asi to nebude nic strašnýho. Začnu míň krmit mraženou potravou a snad se to zlepší...
0 07.04.2008 17:45 VladaK – Re: VladaK
a ještě jedno foto
0 07.04.2008 17:45 VladaK – Re: Paul Ramon
Zdravím. Měl jsem to samé u Terčovců, řešilo se to tenkrát zde
www.akvarista.cz/…=
jen ty fotky už jsem vymazal, takže přikládám
ahoj me se tyhle cervy objevily po zalozeni noveho akva, ktere jsem kompletne predelaval a nechal ho mesic odstat pouze s rostlinama aby se mi zabehlo. Podle me se jedna o nejake hlisty (hlistice), take jsem se jich lekl ale po nasazeni ryb cervy zmizely, predpokladam ze je ryby sezraly. Takze bych rekl ze nejsou skodlivy. Ale nevim nezkoumal jsem je pod mikroskopem. Ani kytky mi to nenicilo. Pravdepodobně se zivy nejakymi organickymi zbytky.
Právě že jsem se toho celkem dost lekl
Každopádně díky - alespoň už vím, že to snad není nic závažného...breberky jedny...
0 07.04.2008 13:30 Raťafák Taky jsem to tam měl, je to tak týden a už to zmizelo.
Ale je to dost hnusný
0 07.04.2008 12:51 zanek netusim ale vypada to hrubě
!!!
0 07.04.2008 12:12 groula Mám ten samej problém, s jediným rozdílem, nekrmym VŮBEC živou potravou, ale jenom těma sušenejma vločkama a vždycky přes noc, když je vypnutý světlo, vylezou na sklo takový maličkatý skoro průhledný bestie. Nejdřív sem si myslel, že je to nějaká řasa, ale pak sem zjistil, že se to pohybuje.
Přes den, když se svítí se někam zašijou a přes noc zase vylezou.
Zkusim to vyfotit a dám sem snímek, přesto nemáte někdo tušení, co s tim. Po ránu akvárium vypadá jak rakovinou zasažený
Díky Groula
Zdravím, dnes jsem dělal úklid v akváriu, stříhal rostliny atd. a v průběhu práce jsem si u hladiny všiml několika bílých "asi červů". Nevíte, co by to mohlo být?
Natočil jsem jednoho na video - odkaz zde:
www.youtube.com/…
Moc díky za pomoc...
0 06.04.2008 05:22 zanek zdravim, mam uplne to samy
, bily necelej mm velky poskakujici u hladiny, jedna plovouci rostlina a kolem ni se jich mota asi tak 150. chtel bych se zeptat jestli by je nežral potěr nebo naky mensi druhy ryb??? diky
No jo, takových potvor je spousta.. Ale já si trochu zjednodušuju život, protože když to nechci odchovat tak to pro mě zůstává larva šidélka rodu Coenagrion. Jednak kvůli literatuře, protože bez ní se dá těžko něco určovat a jednak proto, že ani v mém akváriu to nejsou vítaní tvorové
Tak oni jsou i menší druhy potápníků (ale to Ty jistě víš) ... nebo taková larva příkopníka, ta je taky taková nedomrlá ...
jj, to jsme dělali stejný věci, taky jsem jich prá měl. Larvy dokázaly ulovit a sežrat více jak 5cm ryby.
Dravé jsou, to nepopírám. Jako kluk jsem choval larvy i dospělého potápníka ...
Docela uvažuju o tom, že bych si na starý kolena dal repete
...
To jsme dobry co ?
Já neříkám že jsou stejný ... já říkám, že na tý fotce je prd vidět
...
No, mě teda stejný nepřídou. Ale jsou si podobní, ale to na věci, že je to dravé, nic nemění!
0 04.04.2008 16:23 Usine – Re: karelpavel
Mě se vylíhlo 6 vážek v akváriu, vajíčka jsem přinesl asi na rostlinách.
Docela dobrá otázka, taky by mě to zajímalo.
Tyto larvy jsou v lovu opravdu dobré. Ulovit mladou rybku, třeba půl cm, není problém. Samozřejmě záleží na velikosti. Šidélka můžou mít až pět cm (myslím), ale 2cm také dokáže něco zbaštit. No, své jsem napsal, že je to dravá potvora
a pokud to chcete risknout a zkusit, tak si jí tam klidně nechte. Skvěle redukuje paví očka.
No v tom horsim pripade ukousnuti prstu pri odkalovani
. V tom mene strasnem uloveni malych rybek.
Necekej, nebo si to odlov zvlast do okurkace.
0 03.04.2008 22:37 karelpavel jako jak drave - co by mi hrozilo ?? - nemam jeste nejakej den vydrzet co se s teho vyklube ? dík
a jeste jedna fotka
Je to dost rozmazané, ale doporučuju vyhodit!! Myslím, že to je larva šidélka nebo podobné "vážky". Je to dravé.
0 03.04.2008 22:24 karelpavel – co je to za tvora ???
poradí prosím někdo co se mi to objevilo v akvariu ????
Zatím díky
Starší reakce
Dík,snad to moc nebude vadit plovoucím kytkám.(musej to vydržet)
Rozvířit hladinu ... filtrem stačí ho jen trošku povytáhnout fukarem těsně pod hladinu a on už ti z haldiny udělá moře, le jen na pár dní pak ho dje zase do původního stavu
, aby nedošlo k narušení rovnováhy
Starší reakce
Díky!
Nechtělo se mi to hledat...
Některé se kříží, některé ne.
Gúgl - křížení krevetek.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [81] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x