Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 10.01.2008 10:29 Chrostík. – Co je to? Je to Člunice?
Ahoj, včera ráno při jsem si všiml, že mi v akvárku po skle lezou nějaký malincí živočichové. Až dnes se mi je podařilo vyfotit. Chtěl bych se zeptat, co to vlastě je. Podle atlasu bych řekl že je to Člunice jezerní, ale jistej si nejsem. Dál bych se chtěl zeptat, jak se mám těch plžů (ať je to člunice, nebo něco jiného) zbyvit.
Díky moc Ch.
Starší reakce
0 03.01.2008 19:14 beri Zajímalo by mě tedy, odkud se do akvárka dostali.
0 03.01.2008 17:27 Usine – Re: beri
0 03.01.2008 15:46 beri Fotku nemám, je to moc malé. A plovoucí rostliny taky ne.
nemáš fotku? plovoucí rostliny?... no, asi to stejně ryby sežerou
0 03.01.2008 15:41 beri – bílé skákající "něco"
Mám založené akvárko od srpna 2007. Zatím je všechno v pohodě, ale před 14 dny se mi na hladině objevily ani ne 1 mm velcí bílí skákající broučci (cca 30 ks). Pohybují se podobně jako vodoměrky. Co by to mohlo být? Nekrmím živou ani mraženou potravou.
Starší reakce
Cetl jsem dobre reference na Flubenol, pry nezmary nici vyborne. Poter i citlive ryby prezivaji. Asi bych to zkusil, v pripade biologickeho boje je myslim podobna sance, ze to krevetky odnesou taky.
Sam o sobe nezmar neskodi, ale poter si umi ulovit, a tipnul bych si, ze i vetsi krevetku zvladne, takze v krevetnicku bych se ho hledel zbavit. Odlovil krevety vedle, co pujde, aplikoval Flubenol, pockal 3 dny, vymenil kus vody a par zpatky, a kdyz ok, zbytek taky.
(ted jsem tady vyhledal flubenol, a vladi zminoval, ze i krevetky prezily, tak nebudes prvni)
já ke krevetám cpu potěry parmiček,gupek,mečovek a neni problém
umi to vyžrat..jinak pomáhá dieta pokud sou v akva ryby...
Starší reakce
No tak ho tam nech dýl a uvidíš... vyrostou.(Zatím mám 6 co už mají 2,5cm
)
2-4cm okružáka jsem ještě neviděla
0 18.11.2007 01:47 georged [44] - Živorodky V případě mřenek je to bohužel i bez rostlin.
Od září jsem choval 5 mřenek žlutoploutvých a v únoru jsem je musel dát pryč; kromě kryptokoryn, anubiasů a acorusu neměla žádná rostlina šanci vydržet 24 hodin v akváriu vcelku. Prostě jim uhryzly listy a rostlině zbyly zdravé kořeny v písku a nepoškozené listy plovoucí na hladině.
Teď mám mřenky trpasličí, které sice rostliny taky trochu ničí, ale jsou to mí oblíbenci, takže maj štěstí.
Starší reakce
Já jsem postupem času a svými zkušenostmi na šneky změnila názor. Když nepřekrmíte ryby, tak šneci se taky nerozmnožej. Dneska jsem v akva náhodou narazila na dva dospělý okružáky (už maj asi půl cm), před tim jsem si jich vůbec nevšimla. A proč? Neškodí mi v akva. Spíš jsou jako taková malá údržba.
Takže bych je v akva klidně nechala. Když se nepřemnoží, tak neublíží
na sneky bych si poridil nebo pujcil ctverzubce nebo mrenky.... a je to bez chemie
0 11.11.2007 14:24 Radka – .
Když to zabíjí šneky ,tak rybkám s toho taky nebude do zpěvu.
0 11.11.2007 10:50 Aja Tak jsem našla něco na ty šneky. Je to prý účinné a rybkám ani rostlinám to neublíží. SCHNECKOPUR
0 11.11.2007 10:45 athaya 0 11.11.2007 10:43 athaya ta fotka je z brozurky od sera- radce. je mam aj text.
0 11.11.2007 10:39 Aja Já tam mám ty šneky taky. Asi jsem si je taky donesla s rostlinkama. Mě tam teda taky celkem vadí. Když nějakýho vidím, tak ho vytáhnu. Zatím jich tam moc není. Ale prý na to existuje nějaký prostředek. Skusím najít název.
0 10.11.2007 21:33 SPS na rybách to není plave to jen udna a je to nalezlí ve filtru.
0 10.11.2007 20:48 Frigo112 co to je?
0 10.11.2007 19:04 SPS – poradí mi někdo?
V akva jsem zahlédl malé živočichy šédé barvy s černými skvrnkami nazádech jsou kulatí a dost rychlý. velikost asi
2-3 mm
Starší reakce
0 28.10.2007 16:29 werča Já je občas mám taky, ale už jsem zapomněla, jak se jmenují. Slyšela jsem, že je to normální, a že zas časem zmízí. A taky že jo. Po vyčištění akvária zmizeli a teď se mi zas objevují, vím, ale, že je to zakalenou vodou, kterou už stejně plánuju vyměnit, a zaneseným dnem. Oni si to dno prožerou a pak zas zmizí.
Starší reakce
0 22.10.2007 13:52 Greksa ako vyzeraju perloočky??
0 21.10.2007 14:19 Greksa Praveze ryby vyzeraju zdravsie ako pred tym
to je paradox
0 21.10.2007 09:25 Greksa – Problém - neznamy červ
Ráno som v akva objavil akehosi cerva plavajuceho vodou. Je to biely maly asi 1 az 3mm max. vydel som zatial 1 po vypnuti filtra plaval smerom hore a to takze sa vlnil prestal a o5 sa zvlnil a tak. Viete mi o tom nieco niekto povedat? Alebo poradit co to e ci parazit alebo nieco ine? Foto nemam nestihol som a jednak taky maly a tenky cerv by sa asi tazko fotil. Za kazdu radu dakujem.
Starší reakce
Ja bych to nepoznal, ani kdybys mi je polozila dospele vedle sebe na talir, psal jsem jen teoreticky. Takze vyrust ti z toho muze cokoli. Ale za tu cenu nic nezkazis, ne? Horsi by bylo, kdyby to bylo naopak, psane blue tiger 300,- a vyrosta z toho zavojnatka.
Treba to muze byt tiger krizeny s necim, treba o nekolik generaci zpet, a ted z toho zase vylezl. Takze treba jo, prodane jako obyc, uvnitr castecna geneticka vybava blue, ktera se ted vybarvuje. Ale i tak je to spatne, myslim, ze blue nebude dominantni znak, a ze dalsim rozmnozenim vymizi, aby se treba nekdy opet v nejake generaci nahodne nejaky jedinec objevil. Myslim, ze jsem cetl, ze i mnozeni blue-blue po nekolikate generaci stale dava jen cast potomstva blue.
Nicmene ja bych ji koupil a radoval se z blue, radost bych si kazit nenechal.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [83] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x