Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 74 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2009 20:32 koblihcz – Re: PatasRS
ze by colek?
www.colci.cz/…

nebo pulec?
www.naturfoto.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2009 20:29 Muž Sid [6710] - Rostliny – Re: PatasRS
Něco takového? :)
colek.navajo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2009 20:27 Muž navik [908] - Sumci – Re: PatasRS
Podle toho popisu se asi odpovědi nedočkáte :-) . Nebýt řeč o kádi, tak bych hádal malého bobra s rozčepýřenou srstí na hlavě ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2009 20:27 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: PatasRS
Že by pulec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2009 20:24 PatasRS – Nevím co to je za živočicha..
Zdravím, včera jsem objevil v kádi mnoho malých živočichů. Foto bohužel nemám, tak se vám to pokusim popsat. Má to čtyři nohy jeden dlouhý ocas svisle sploštělý a na hlavičce to má takové malé vysupky ktere se na konci rozvetvuji... Nevíte někdo co by to mohlo byt, v atlasu uz jsem hledal ale nenašel.. Děkuji moc ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.07.2009 22:38 0
Fotka k příspěvku Při lovu živého krmiva na zarybněných vodách si jej lze snadno dovléci do akvária i jezírka , což se mi sice dávno , ale přece jen stalo. Naštěstí jsem si toho doma včas všiml a parazita zlikvidoval. A v současnosti lovím plankton pro ryby v periodických loužích a ve svých zahradních jezírkách.

Cizopasníci mohou být i na rostlinách donesených z rybníků , takže nedoporučuji tak činit.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 20:20 sokar
Kapřivec je řádná potvora.
Já ho měl na rejnokách.
Je potřeba mechanicky odstranit.No žádná sranda. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 20:20 Muž Venca [25] – Re: datura
Tak se vše vysvětlilo,byla chyba na mé straně,že jsem upravoval příspěvek,protože jsem tam zapomněl šoupnout "foto" a v té době už jsi reagovala a já nahrával foto :) .Co píšeš je pravda ,ale i tak chci vidět zdravé ryby a né osipané parazitama. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 20:04 Žena datura [104] – Re: Venca
to ani žádná narážka být neměla, příspěvek jsem psala v době, kdy tam žádné fotky vložené nebyly a mě to mrzelo :-)
o tom, že by z něj nikdo nadšený nebyl, se nehádám, to je jasný:-)
ale i tak je to přece článek potravního řetězce a podílí se na rovnováze v přírodě. kdybych si chtěla rejpnout, řeknu, že se mi i docela líbí :-D (což je pravda)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 19:48 Muž Venca [25]
datura napsala: proč hnusného?:-) já kapřivce respektuji, zvolil jen jinou cestu smich
mě by spíš zajímaly ty tvoje fotky;-)

Fajn zvolil si jinou cestu. Ale asi nikdo nebude spokojen když ho bude mít na rybách v jezírku.A co se týče fotek nechápu narážku dnes jsem je dal do compu a stále je mám ve foťáku ve vyšším rozlišení NEKRADU CIZÍ FOTO Z NETU!!!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 19:39 Žena datura [104]
proč hnusného?:-) já kapřivce respektuji, zvolil jen jinou cestu smich

mě by spíš zajímaly ty tvoje fotky;-)

PS. - aha, byla jsem moc pomalá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 19:35 Muž Venca [25] – kapřivec plochý Argulus foliaceus
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2009 19:33 Muž Venca [25] – Parazit - kapřivec plochý Argulus foliaceus
Fotka k příspěvku Včera jsem byl na rybách na Nechranické přehradě a na pár kaprech jsem objevil tohoto hnusného parazita.Tento parazit může zbůsobovat škody v jezírkách i v akvárií. Jedná se zřejmě o kapřivce plochého tak jsem ho vyfotil a skusil jsem o něm něco najít:
www.akvarista.cz/…
rejnoci.unas.cz/…
www.biolib.cz/…
mujweb.atlas.cz/…
www.guh.cz/…
www.dajanapet.cz/…
www.mrk.cz/…
Tak přeji mnoho úspěchů s rybičkama bez těchto cizopasníků.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2009 23:12 Muž Johan [4956] - Rostliny – Re: Jrk
Jj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2009 23:10 Muž Jrk [143] – Je to chvostoskok?
Fotka k příspěvku Zvířátko na přiložené fotografii (foceno v objektivu mikroskopu při zvětšení cca 10x): Mám ho v akvárku, je to chvostoskok?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:56 Žena jufo [4] - Miniakvária
No doufám, že už to nikdy víc neuvidím. Jinak díky teda za reakce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:43 Muž llang [5] – Re: jufo
to nevim, ale v akváriu bych to mít rozhodně nechtěl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:37 Alligator – Re: jufo
Vypadá to jako nějaká ploštěnka :-) (latinsky Planaria)
sice jsem jí ještě neviděl, ale podle obrázků by to tomu odpovídalo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:13 xx – Re: jufo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:12 Muž Johan [4956] - Rostliny – Re: jufo
Něco jako pijavice ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 19:05 Žena jufo [4] - Miniakvária – Co to je za potvoru?
Fotka k příspěvku Zdravím,
v krabičce jsem měla nějakou dobu přebytky rostlin a když jsem všechno vyndala, tak jsem na dně našla přilepené toto. Nechala jsem to tam (na suchu), protože jsem musela odjet a za dva dny se podívám a už to tam nebylo. Zajímalo by mě co to je. Díky za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 18:04 Muž Johan [4956] - Rostliny
Každý má hold jiné zkušenosti..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 18:03 0
Ani , když byl u těchto larev přítomný potěr , nedocházelo ke ztrátám rybího potomstva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 17:58 Muž Johan [4956] - Rostliny – Re: 0
Je to jako dát kančíka s karáskem. Nesežerou se, ale...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 17:56 0 – Re: Johan
Čekal jsem Jendo přesně tuto Tvou reakci. Mohu z pozorování konstatovat , že rybičky mi nikdy nelovily , spíš ryby loví je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 17:51 Muž Johan [4956] - Rostliny – Re: 0
neškodné šidélko? Neživý se náhodou také dravě? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 17:46 0
Larvy pravých dravých vážek s druhovými odlišnostmi vypadají úplně jinak.
Není dobře vidět zakončení larvy , pravděpodobně jde o neškodné šidélko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 17:15 kmotr
ahoj, to je larva vážky, je dravá a může někdy napadat i malé rybky, ale je to moc zajímavý sledovat její vývoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 16:31 Žena bluedream [245] – Re: Joecz
Taky jsem nepsala, že by sežrala kapra :-) , ale pidirybky do malých akvárek by v bezpečí určitě nebyly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 14:27 Joecz – Re: bluedream
zas tak moooc velký dravec to není, z hlavy ti vyjmenuju 50 ryb, pro které by to mohla být potrava
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:57 Žena bluedream [245] – Re: Calfína
Je to hlavně moooc velký dravec ;-). Řekla bych, že s mýma galaxy v krevetárku by byla hotová raz dva :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:38 Calfína – Re: Semtex
a kde to nalovim:-D vzdyt to neni takove velke aby to sezralo rybu..nebo je?:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:36 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Calfína
to víš že dá, stačí pravydelný přísun rybiček.... smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:26 Calfína – larva
Me se to libi?:-D neda se to chovat ???:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:24 Muž ČUPR [205] - Tetry
pecek napsal: Jak se mi ale dostala do akva, to nechápu..

Pravděpodobně s živou potravou, pokud s ní krmíš. Jinak náhoda - že by vážka nakladla vajíčka do nádrže.... ale to bys zase musel mít odkryté krycí sklo. Tak jako tak, vzácný případ
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:18 pecek – Re: Semtex
No jo, už je to dávno :-) Jak se mi ale dostala do akva, to nechápu..
Jdu ji lovit, dík chlapi rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:11 dodmo – Re: Semtex
Je to zcela jistě larva vážky a to znamená problémy pro ryby,malé může sežrat větší může dosti ošklivě potrhat a způsobit tím smrt,rozhodně co nejdřív sní ven
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:09 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Ty výžně nevíš co to je? To si v přírodopisu asi dlouho chyběl :-D

Je to larva Vážky. Pokud jí máš v akvarku, tak jí co nejdřív dej z5 do rybníka. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2009 13:03 pecek – Neví někdo co je to za živočicha?
Fotka k příspěvku V akva se mi objevili 2 kousky těchto živočichů, nevíte někdo, co je to zač? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 19:04 Muž iblik [4] - Labyrintky – Re: Ipetr
bude to larva asi vážky ale to bych hádal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 19:04 Vak.
To je larva šidielka,žerie malé rybky... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 19:01 Muž Ipetr [1] – Co to je?
Fotka k příspěvku Při dnešním okalování jsem odsál toto zvířátko, délka cca 1 cm. Poradíte co to je za stvůru? Jestli to v akvárku škodí či prospívá.

Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 09:03 Muž Yirka [9229] – Re: Skanky
Typický syndrom nově nebo znovu založené nádrže. Najdi si něco o nálevnících či hlísticích což pravděpodobně bude příčina tvého zákalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 08:47 Muž Skanky [26]
ahoj,
taky jsem dnes spozoroval v AQ bile cervicky. jsou cca 1cm dlouhe a cca 0,5mm tluste. vlni se ve vode. zatim jsem sice spozoroval dva ale mam obavy ze se jich objevi vic. krom toho se mi i pekne sprasila voda. total sa zakalila jakobych nad akvarkem vyprasil koberec. a to zrovna ted kdyz jsme 14 dni po prestavbe nasadili ramirezi. spis mam ale obavy z tech nezvanych zivocichu. muzete bliz poradit nekdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 17:56 Muž FranzFritz [207] - TetryRe: Ipetr
JJ, asi hlístice. Objevují se u nově založených akvárek a při překrmování. V akvarku je má asi každý, ale přemnoží se jen při překrmování. Stačí rybkám naordinovat dietu a ony si s nima poradí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 12:45 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: Ipetr
Neškodné hlístice, je tu o nich napsáno opravdu hodně. Chce to trochu hledat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2009 12:40 Muž Ipetr [1] – Bílé něco jako nítěnky?
V akváriu jsem už několikrát zahlédl plout podobné zvíře jako nítěnka ale je to bílé, cca 4 mm dlouhé, nedá se to vyfotit. Rybky to sežerou a za chvilku vyplivnou, někdy i polknou. Nevíte co by to mohlo být? Zahlédl jsem to včera, když jsem čistil sklo, tak se trošku zvířilo dno. Plave to jako had.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 22:11 Muž kortezhugo [983]
Ja som dakde cital - ze keby to bolo velke ako pes tak to zozere aj cloveka - nesrandujem je to velky dravec na svoju velkost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 21:38 Žena Alena.sv [89] – Re: Johan
Tak díky,myslela jsem si to.To jsem ráda,že jsem to nakonec vylovila. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2009 21:33 Muž Johan [4956] - Rostliny – Re: Alena.sv
Myslím že jo.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [74] ...... 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59007x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539?od=3651