Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 56 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 12:04 xxHonza Re: hr
No taky mě napadlo, že bych to přemístil do nějaké láhve a počkal co se z toho vylíhne. Jenže vážku fakt doma mít nemusím - i kdybych jí nechal vylíhnout a později vypustil u nějakého rybníku, tak vzhledem k tomu, že je únor, tak nemá šanci přeží. Podle velikosti nebude dlouho trvat, než se to vylíhne. To už je lepší spláchnout do záchodu hned, nebo jak píše kolega vyhodit oknem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:42 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Rounce
Já bych to přelovil třeba do sklenice a čekal bych co z larvy vyroste :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:37 Muž Rounce [30]
zkus ho chytit sitkou na ryby a nejak to otocit at nemoze vylist a vyhodit to oknem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:32 xxHonza Re: Deathbull
Musím to nějak z akvária "odsát", snad se to nebude moc hýbat :) Děkuji moc, že jste si udělal čas a odpověděl na dotaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:25 Žena JJaanca [67] Re: xxHonza
Podle fotek mi připadá, že larva vážky má mnohem delší zadek než ten hnus co má Honza. Pochlap se a vylov to, třeba je to dravý. (bybí tu blicí smajlík)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:25 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: sivon
Přesně tak...pěkný alien.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:25 xx Re: xxHonza
www.muskareni.cz/…

Chytit, zlikvidovat. V jezírku nevadí, v akvárku nechovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:24 Žena sivon [1716] - PlžiRe: xxHonza
Larva vážky, ale připadá mi, že ten tvůj vypadá exotičtěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:24 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Vypadá to na dravou larvu...nejspíš vážky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:22 xxHonza Re: xx
Fuj, to bude asi ono - nevíte co to prosím je?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 11:17 xx Re: xxHonza
Něco takového?

www.muskareni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2012 10:48 xxHonza – Co je to za černého brouka cca 1,5 cm velkého?
Fotka k příspěvku Dobrý den,
dnes jsem objevil v akváriu černého brouka skoro 1,5 cm velkého. Je tak "hnusnej", že jsem ho úplně lekl, je celý černý a má zelené nožičky, pořád sedí na rostlině, občas se lehce pohne (vypadá jak kobylka jen je o něco hnusnější). Štítím se ho i vylovit z akvária. Netuší prosím někdo co to je a kde se to (z čeho) mohlo vzít? Udivuje mě ta velikost. Krmím pouze mraženou potravou + suché + artémie (nic z rybníku netahám). Akvárium mám asi 3 měsíce, jediné co mě napadá, jestli nebylo nějaké vajíčko na rostlině, které jsem si objednal z pěstírny. Snad těch potvůrek nenajdu víc. Děkuji moc za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 19:13 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Barakainus
...to je pijavka. prineses si ji na rostlinach ani nevis jak. nemel by s ni byt problem. krev rybam urcite nesaje. spis lovi...
Loví co? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 17:36 jitusss Re: Barakainus
ahoj,díky.akorat jsi mě zaskočil-jak to myslíš,že loví.mam to akvarko jako porodničku-paví očka a zároven krevetárium.snad nic jim neuděla.ted to zmizlo tak ji nemužu odlovit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 16:16 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: jitusss
to je pijavka.
prineses si ji na rostlinach ani nevis jak. nemel by s ni byt problem. krev rybam urcite nesaje. spis lovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 12:56 jitusss – co je to za potvurku?
Fotka k příspěvku prosím pomožte mi,dovezla jsem si před dvema dny do krevetaria šneka-helenu-aby požírala plevelné šnečky.nic jineho v sačku nebylo. a druhy den rano jsem objevila cosi na skle -před tím to tam nikdy nebylo.nevím jestli to ma vubec spojitost s nakupem-helen.ted k tomu-novemu neznamemu" je to prusvitne,na konci a začátku tela přísavku pohybuje se jako housenka,a videla jsem to vylezat z prazdné ulity plevelneho šnečka.přidavam foto-kdo ví co to je,prozradte mi to.díky jitka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.02.2012 21:53 Žena glumča [424] - Labyrintky
tak mě se na tu slaninu zatím slejzají leda tak krevetky...asi mají stejné chutě jako manžel hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 18:17 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: honzek
Dotáhl jsem si jak ploštěnky tak nezmary, převážně s krmením X-) Pokud se nejedná o odchovně nádrže tak to neřeším, zhruba po 1-2 měsících vše zmizelo samo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 18:11 Muž honzek [8] Re: Bob66
Nebo si nemel smulu jako ja a neprinesl si vajicka plostenek, pijavic a vajicka vazky :-D Ja uz budu teda urcite opatrnejsi :-D
Pry ty vajicka dokonce mohou na tom kamenu prezit bez vody i pul roku... tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:56 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: honzek
honzek napsal: Ono ty vajicka tech plostenek byvaji pry pomerne odolne, vuci snad vsemu.. Pry ty vajicka preziji i vyvareni ve vode.

O tom silně pochybuji, nevyvařuji nic, jen opláchnu sprchou a do akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:44 Muž honzek [8]
Ted si jeste rikam, jak vlastne se chovat pri nasazeni do akvaria zakoupeneho nebo nalezeneho kamene nekde z reky?

Ono ty vajicka tech plostenek byvaji pry pomerne odolne, vuci snad vsemu.. Pry ty vajicka preziji i vyvareni ve vode.

Jelikoz s temito plostenkami mam taky zkusenost, do priste bych ji chtel radeji predejit..

Rikam si, ze by treba bylo ucinne tento kamen "ohrat/opalit" trosku plynovym horakem. Myslite ze by toto pomohlo??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 17:41 Muž honzek [8] Re: Michaldvd
Zdar, at je to co je to, ja to mel v krevetariu bez ryb asi pred mesicem a mel jsem do dokonce i s pijavicami. Zacal jsem vymyslet jak se toho zbavit a vis jak to dopadlo?

Vlastne jeste se vratim trochu na zacatek. Objevilo se mi to, take jsem nevedel odkud jsem to prinesl.

Co bylo zajimave, objevilo se mi to po vymene vetsi casti vody (cca 40% objemu).
Techto plostenek jsem mel opravdu mnoho, byly nejen na skle, ale temer vsude ve vode kam si se podival.

Ted k veci
Mel jsem je asi tyden, pak vymyzely. Vsiml jsem si, ze byly rano na zarasenych sklech, tak jsem zacal pravidelne cistit skla (mel jsem takovou domenku, ze nebudou mit co zrat). No a ono ejhle, do toho zminovanyho tydne to vymyzelo.
Nevim, jestli tomu ty skla pomohly, zkratka jsem pro to nic jineho nedelal ikdyz takove mnozstvi, tak snad vsecky zmizely...
Nevim, nerozumim tomu.

--
doplnuji: Krome plostenek se mi tedy objevily i ty pijavice a larvy vazky, ktere tedy nevymyzely a ktere pravidelne odsavam. Uz jsem jich za posledni mesic odsal asi 6 nebo 7 (zatim posledni jsem odsal zrovna dnes rano)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 16:02 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Bob66
Dočítal som sa, že "No Planaria" zlikviduje aj slimákov a to by som bol veľmi nerád...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 15:24 S Muž invalida [3881]
Na špek byste chytli i mě ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 14:41 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Sid
Zvyčajne nemávam v akva slaninu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 14:29 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Michaldvd
Parazituje na špeku. (Na slanine.) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 13:48 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Sid
To áno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 13:43 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Michaldvd
Pánove poraďte mi čo je to za parazita?
Tak už víte, co je to za parazita? :) A hlavně - na čem parazituje?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 22:32 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: Michaldvd
netuším,ale objevila jsem tam zatím dvě,tak to chci držet v mezích,aby se mi nerozmnožily moc.ve velké nádrži by mi ploštěnky nevadily,ale tady jsou s krevetkami a drobnými rybkami
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 21:28 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: glumča
Myslíš, že sa ich zbavíš všetkých?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 13:42 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: Michaldvd
edit. Bob byl rychlejší :-)
ve starých knihách doporučují dát do akva kousek špeku na noc.Ráno by se měly s tím špekem krásně sebrat.Já to teprve budu zkoušet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 13:17 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Bob66
Tak to tipujem na mrazené krmivo najskôr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 12:52 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: Michaldvd
tyhle jsem objevila taky v akva.podle mě to jsou ploštěnky.já si to určitě dotáhla od rybníka s živým krmením.uvidíme,co napíší ostatní..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2012 12:52 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Michaldvd
Ploštěnky ;-) Mohl jsi si je přitáhnout například s krmením nebo rostlinami, zabírá na ně flubenol, nebo běžně k dostání No-Planaria X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2012 12:29 Muž Michaldvd [45] - Asie
Fotka k příspěvku Pánove poraďte mi čo je to za parazita? Včera som dal všetky rybky preč z akvária a dnes keď sa rozsvietilo svetlo pozerám, že ich mám všade po skle. Čo to môže byť a hlavne prečo to je? :-( Sú veľkosti 2-3 mm, pomerne rýchlo sa to pohybuje.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 17:53 Žena Myšule [0] Re: Tomas Enderson
Jsou tam jak levatky, tak okružáci takže něco z toho :-) (tajně jsem ale doufala, že to bude něco "vzácnějšího", protože jsem tam ještě takové vajíčka neviděla :) ) díky=)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 17:41 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Johan
Tak to máš pravdu já to vzal jen tak na první pohled.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2012 17:04 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: Tomas Enderson
Jestli dobře vidím, tak nemůžou. Okružáci mají vajíčka v jedné rovině a tak je ten "kokon" plochý. Kdežto plovatky, bahntky a levatky prostorově uspořádané a tak je "kokon" válcovitý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 16:31 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Johan
Takhle jednoznačně se to říci nedá, jelikož to můžou být i vajíčka okružáků. Záleží, které šneky má Myšule v akvárku.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.02.2012 14:33 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: Myšule
Asi vajíčka levatek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2012 14:23 Žena Myšule [0] – Vajíčka
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte někdo co by to mohlo být? V akvárku jsou pouze ancistrusi, krevetky red cherry, piskořky, clea helena a nějací další malí šneci

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 10:20 Žena Lila1 [31] Re: Kamilstrom
Aha, tak to je vážně hodně dlouhá doba od rozdělení, co Neritinky "tlačí" :-) vajíčka. Už jsem se s bílými tečkami smířila, takže neva, že je budu mít napořád :-). Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2012 03:43 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Lila1
Hodne dlouho to trva nez zmiznou a ja je mam uz rok pul rozdelene a tlaci vajicka furt!! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 23:48 Žena Lila1 [31] Re: sivon
Jo, to "nakonec odpadnou a zmizí" trvá jak dlouho? :-), i když se asi zbytečně ptám, pokud jsou ty mé dvě Neritinky každá jiného pohlaví :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 23:09 Žena Lila1 [31] Re: sivon
Jsou tam už 3 měsíce :-),synek je dříve počítal(vajíčka), ale už přestal, nedá se to. Máme dvě Neritinky. Začínám si myslet, že je to kluk a holka. Jsou to úžasní šneci, škoda, že se v akva nemůžou množit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 22:51 Žena sivon [1716] - PlžiRe: Lila1
Vydrží sice dlouho, ale nakonec odpadnou a zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 21:14 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: snehulda007
ježiš za co se omlouváš,já to taky nevěděla.přečetla jsem si to na googlu.Mě taky hned každej napadá,ale už to tak neberu.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 20:39 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: snehulda007
Neber to ode mne jako pranýřovaní či vyčiňování. Okružáci mají vajíčka v tahových jakoby gelových kokonech. Většinou na rostlinách.

Pro ostatní prosím již Snehuldu007 nechte. Hold mýlit se je lidské a je vidět že se z tohoto omylu dostatečně poučil.

Mír v duši i akvárku. ahoj

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 20:00 Muž snehulda007 [850] Re: Nympheas
Já se nehádám!! Pořáát se učím a každá nová nformace je pro mě přínosem. Věděl jsem že se neritka v aq nerozmnožuje a když se mi objevily vajíčka na kořenech tak jsem si myslel,že to je od okružáků. Takže se ještě jednou MOC OMLOUVÁM!!!
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [56] ...... 86 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539?od=2751