Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Ak nič ,,nepobieha,, asi sa zvliekol samček a teraz niekde sedí, aby mu troška vytvrdol pancierik.
JJ díky, já jsem neviděla pobíhat nikoho takže netuším kdo se svlékl
ale pokud to znamená, že některá z nich roste, jsem ráda. A zatím nepoznám samičku od samečka. Časem na to příjdu, děkuji, nebo pozvu někoho kdo bydlí poblíž na kafe, aby mi to určil. Děkuji moc.
Sledujeme víme a máme radost. Svlečky znamenají, že krevetkám se daří a rostou... a pokud po bjevení svlečky po akvárku pobíhají samečci, znamená to, že svlékla samička a začne páření. Ale o tom je více ve vlákně o krevetkách.
aha, díky, díky ti co tu sledují fórko ví že jsem k nim přišla jako slepý k houslím... myslela jsem si to, ale vidím to poprvé.
svlečky z krevetek
Nech je v akvárku, krevetky je zbaští.
ještě jedno foto...
Ahoj lidičkové, dávám sem foto, není až tak kvalitní, ale nějak mi to nechce foťák lépe zaostřit(možná to bude "rukama" jak se říká)
ale zajímalo by mně co to je? je to v jávském mechu v mé odchovničce.
Osazenstvo je potěr pavích oček, mečovek, plat a 6 Cherrynek.
na fotce je to takové to průhledné, málo viditelné v jávském mechu
díky za rady
Starší reakce
Takže nejpravděpodobnější se mi jeví Hltanovka hnědá (Erpobdella testacea) .
Takže omyl.Hltanovka by se měla živit drobnými vodnímy bezobratlími.
Objevilo se mi to v substrátu.Přitáhl jsem si je s největší pravděpodobností s živým krmivem.Ryby jsou nenapadené,zdravé,takže i to by svědčilo o Hltanovce,protože ta se živí kalem a odpadem
Hltanovka je právě druh pijavice.Velikost cca.3 až 4cm.
Člověk nemůže posoudit velikost, podle tvaru pijavice?
0 14.02.2013 11:14 jamajcan Ještě jedno.
0 14.02.2013 11:10 jamajcan Další foto.
0 14.02.2013 11:09 jamajcan – Hltanovka?
Zdravím!Mohl by mi někdo pomoci s určením druhu?Podle mě by to mohla být Hltanovka bahenní.Díky.
,,tak tu jednu dám rybám ako pochúťku,a krevetárko budem sledovať..dakujem veľmi pekne za radu..
Až se namnoží, tak by to vadit mohlo...
,,no toto som v akváriu ešte nemala..mohlo by to krevetkám uškodiť,či ublížiť??našla som len jednu,hádam ich tam viac nebude
Vypadá to na ploštěnky...
,,zdravím,viete mi niekto poradiť,čo to je?? našla som to v krevetáriu,po zasadení nových rastlín...
Starší reakce
Oni prosperují v čisté vodě? Tak to je dobrá zpráva
Aj ja ich mám.Je to taký môj ukazovateľ čistej vody.Ak ich nevidím,tak sa to isto v akva začína zhoršovať.
Super, to bude ono
Takže se jí nemusím bát a může u mě zůstat? Ona žere řasy? No tak ať čistí holka
je to možné, však já mu to neberu
ale jak říkám, moc tam toho videt není...
Nebude. Prasan to vystihl - člunka nebo člunice.
moc tam toho není videt
, ale nejspíš to bude výše zmiňovaná lasturnatka
Leze mi to po skle, má to 3-3,5mm.
Dík
Starší reakce
Potápnik to určite nie je.
Vyfoť to.
Zkus si dát do googlu Haliplidae a podívat se obrázky. Není to něco podobného?
Mladé klešťanky to nejspíš nejsou. Připomíná to suchozemského velmi žravého škůdce chřestu, ale v podvodní verzi. Potěr bych opatrně odsál do nádoby a s tím "broukem" se nepáral, než se víc namnoží.
Nejsem si jist a nechci se zdržovat hledáním, který Výzkumný ústav se tímto v Česku zabývá a eviduje nově zavlečené škůdce i do akvárií, tak si musí každý sám tu informaci vyhledat.
Něco podobného se již řešilo tady:
wzus.ask.com/… doporučuju jednoho "onoho tvora" vyndat položit na bílý papír a odfotit zblízka, nebude třeba ani makro pak nahrát fotky a uvidí se
No nezmaři jsou problém pro čerstvý potěr, lasturnatky menší...
Je to jak malý brouček, leze to, neplave. Je to na kořeni a na kytkách, celkem dost. S tím potěrem je to jedno, je sice čerstvě vyklubaný, ale zjistila jsem nezmary
Lasturnatky to nebudou... ale ono z těch fotek není ani vidět, jestli to vypadá jako šnek nebo jako krevetka nebo červ? A kolik toho v tom akva je? Ten potěr je už rozplavaný?
My nemáme makro, takže jsme dělali, co jsme mohli...ruducha je na tom jednom listu, to je pravda, ale to je zas jiný boj
Ale tohle má proužky, lasturnatka nevím, na fotkách, co jsem našla to tak nevypadá...
Sorry tak to jsem měl za bublinky. Tohle by mohly bít lasturnatky. Jinak ta roducha tam na té druhé fotce je. Bohužel ty fotky nejsou až tak kvalitní a můj monitor taky ne.
Martin Honzejk
Tohle vypadá na zdárně začínající roduchu.
Martin Honzejk
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x