Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Larva vážky
?! Kde ta se proboha u mě vzala?
Předpokládám, že když vidím jednu, pochoduje mi jich tam tak dvacet. Je nějaký způsob jak je z akva vystěhovat? Ne, že bych byla nepřející, ale předpokládám, že si bude chtít lovit něco k snědku a nemám představu co je schopná zamordovat. Malé šneky (jinak nevím, co tam teď žere)? Malé ryby? Tak za 2 - 3 týdny jsem chtěla vypustit neonky a nerada bych aby začaly záhadně mizet
.
Edit: Když to tak čtu, vyrážím na večerní lov
.
Edit2: Tak se mi bohužel stačila někam schovat, patrně jak zhaslo světlo. Zkusím teď nechat ještě chvíli svítit, jestli zase nevyleze a pokud ne, tak budu asi čekat s rybkami dokud ji nenajdu
. Pokud by měl někdo radu, jak vylákat a polapit, uvítám.
Ty ryby rychle zmizí. Je dravá
doporučuji odlovit a vypustit do nějakého rybníčku. Zabít je jí škoda
Neboj, jakmile nasadíš rybičky, rychle zmizí.
Starší reakce
Dobrý večer,
můžete mi poradit, co je to prosím za živočicha? Myslím, že je to larvální stádium komára, ale moc se mi to nezdá.
Nachytáno v sudu s dešťovou vodu. Není moc pohyblivá.
Starší reakce
Tak bezva, rybky je během chvilky spořádaly.
Není nad jednoduché a ekologické řešení
. Díky
Tak to já taky
, zkusím tam dát nějaké malé a uvidím... díky za typ
Já mám v jiném akváriu paví oka, a já tam někdy dám na den nějaké menší (ne dospělé) a oni je tam trochu požerou a hned jich je méně.
Ahoj, díky za odpověď, jsem moc ráda, že krevetkám neškodí, ale stejně, jak je redukovat? Rostou a množí se rychle
Ano, souhlasím jsou to hlístice. Já je mám u krevetek v akváriu a nijak krevetkám neškodí.
ahoj, ja predpokladám, že sú to neparazitné hlístice. Ploštenky nie sú asi také štíhle a majú trojuholníkovú hlavu. Ale počkajme si na názory odborníkov
Dobře řečeno
Ano. Mražené nítěnky. Jsou po rozmrazení tzv. na sr..ku
Díky dobře, ale co se to rozmašíruje? Nitěnky?
Dafnie bez problémů mrazím a pak zkrmuju
Byl bych opatrný.
Jsou z rybníku s rybami, to znamená že si můžeš přinést spolu s živým krmivem také rozmanité rybí parazity.
Scedil bych je a zamrazil, to by mělo všechny parazity zabít, jen si teď nejsem jistý, jestli se z toho nestane kaše, ale neměla by, snad má někdo zkušenost se zamrazováním dafnií a vyjádří ji.
Druhá možnost je to risknout (zkrmit) a doufat, že mezi nimi paraziti nejsou.
Děkuji, jsou z rybníka kde jsou ryby, je možné s nima krmit?
Perloočky, ale druh ti neřeknu. Možná hrotnatka obecná.
Zdravím, plave to u nás v rybníce, nevíte co to je?
Poměrně dravá záležitost ale pokud jsi je chytil tak je nezabíjej a dej je do nějaké větší louže. Vážky jsou překrásní tvorové.
rybicky.net/nadrze/15324… larva podenky alebo vážky?
No já bych to viděl na larvy jepice ale jak se ti dostaly do akvária to by mě zajímalo.
0 16.05.2019 21:43 NEW Dobrý den,
Už několikrát jsem našel mrtvolky tohoto živočicha zaseklé ve filtru nebo na dnů. Dneska jsem ale odkaloval a dva jsem nasál živé. Jednoho pod řasokoulí, kterou jsem omylem otočil a jednoho vzadu v houští hygrophila polysperma. Neznáte ho někdo?
EDIT- Mají asi 1,5cm a jsou pořád někde zalezlí (ještě nikdy sami nevylezli že skrýše)
Starší reakce
Vyhledej si lasturnatky.
0 07.05.2019 08:55 snejky – ?
Ahoj. V akváriu se mi objevil nový rychlý obyvatel. Libí se mi, ale raději bych věděl s kým mám tu čest.
youtu.be/… 0 05.05.2019 19:08 půlpy [2138] Ahoj,
poradíte mi co by to mohlo být za živočichy na těchto nepovedených fotkách z mořských akvárií z botanické v Liberci?
ten červený je velký asi 1 - 1,5cm, makroobjektivem se mi ho bohužel nepodařilo vyfotit (nejdřív jsem si myslel, že to je malá krevetka pruhovaná, ale to je asi blbost - dospělé jsou v aqwa),
ty ostatní jsem objevil až náhodou při úpravě fotek, tak se omlouvám za ty hrozný fotky
Dík Půlpy
Starší reakce
1 25.04.2019 13:22 Forester – Že by nějaká mechovka?
Jedná se mi o určení, pro mě zvláštního organismu.
Mám běžné sladkovodní akvárium 50L.
V komerčním obchodě jsem koupil jávský mech a asi po čtrnácti dnech se na něm objevilo cosi bílého asi 2 cm velkého,
vypadajícího jako nějaká bílá plíseň.
Při bližším zkoumání jsem zjistil, že to reaguje na pohyb.
Když se hodně přiblížím nějakým předmětem, celé se to stáhne a zmenší.
Z fotografií je patrné, že organismus vystrkuje jakési vějířky asi jako mají mořské korály.
Pomalu to porůstá jávský mech.
link na video.
leteckaposta.cz/…
Starší reakce
Uf, Díky moc
Ne je neškodná.Lasturnatky.
Jsou neškodné.
Zbavovat se jich nemusíš, vypozoroval jsem, že mnohdy zastávají práci plžů.
Živí se řasami, odumřelými částmi rostlin a živočichů.
Koukám a vypadá to na lasturnatku, děkuju! Může nějak ohrozit rybky?
Teď to zase vypadá na lasturnatku.
Vytáhla jsem to z akva... Dávám sem ještě fotky, když jsem to vytáhla z vody, protože jsem to za boha nemohla lepe vyfotit :/ Je to dost malinké tak se to ne a ne zaostřit.
Snad vám to postačí :/ fakt si s tím nevím rady a bojím se aby to neohrozilo rybky.
To jsi nachytala venku nebo už to bylo v akváriu?
Souhlasím se Smetany. Ale lepší fotka by velmi pomohla i foto z boku.
Na lasturnatku to moc nevypadá, ale může být.
Mohl by to být kapřivec. Ale koukám na mobilu a fotka nic moc takže jistota to není.
0 31.03.2019 09:59 JanaK – ?
Ne. Je to vpohodě. Mimochodem o pár příspěvků níže jsem o tom psal tak by nebolo od věci kuknout
Přijde mi to taky ale jde mi o to jestli to může nějakým způsobem ublížit ?
Že si taky myslíš že je to ona?
A jaký to má tvar? Kulatý, červovitý?
A dost rychle plave je to jakoby skákání i plavání zároveň
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x