Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 08.12.2009 13:25 kreten – Re: Kalupinka
čím krmíte?
Ano, máte pravdu. Pořizovat je nebudu. Jen mi nejde do hlavy, čím se živila nebo živí. Ryby nemizí, krevety se vesele množí dál. A jak to že už je tak velká a všimla jsem si jí až teď. Jak se vlastně množí a čím ji můžu nalákat, aby vylezla ze dna a já jí vylovila? No ale při její rychlosti a mé levosti, tam bude než pojde věkem.
0 08.12.2009 13:10 kreten – Re: Kalupinka
No vím co ji zničí bezpečně, ale to zase vy nemáte a myslím, že si to asi pořizovat nebudete
. Pijavicemi jsme běžně krmil třeba C. festae a bylo to sichr, předpokládám, že managujci se s nimi porovnají také docela v poho. No a jinak nezbývá než obléct "žraločí rukavice" a vypravit se na lov.
Taky hezké povyražení
A co ji teda zničí? Jinak, jdu si koupit rukavice a do aq jen s rukavicama. BRRRR.
0 08.12.2009 07:51 baby83 – Re: baby83
A ešte jedna vec, skúšala som koľko vydržia. Dala som ich do zriedeného OMNIPURu, a to som niekoľkonásobne prekročila dávku. Vydržali niekoľko dní...
0 08.12.2009 07:48 baby83 Ja som mala v akva niečo podobné, len v červenom vydaní. Prisávalo sa to jedným koncom. Tiež sa to skrývalo v dne a schovávalo sa to pred svetlom. Myslím že je to nejaký druh pijavičky, ale nikde som nič o tom nenašla na porovnanie. Musela som zrušiť celé akva, a to čo bolo v dne... Jedna sila ako sa to namnoží.
Inak našla som na skle, v úrovni dna (nie vyššie) prilepené akoby vajíčka - priesvitné, v ktorých bolo vidno tri, či štyri čiarky. Myslím že to bolo od týchto potvor a bolo to aj na koreňoch rastlín. Inak nerobí im dobre soľ, vyliezali z dna až nad hladinu vody... Ale veľa, veľa soli.
Já bych to taky typl na nějakou pijavici ale kdybych tam tohle měl tak bych to dal okamžitě pryč toto ja nemusim takové pijavky
Vypadá to na hltanovku bahenní,což je vlastně druh pijavice.Je to hermafrodit a může přenášet různé parazity.Jestli vypadá z vrchu takhle,tak to bude ona.
Podle ustního otvoru bych to hádal na pijavku.Flubenol ji nezahubí.
Hltanovky jsem ještě nedávno "choval".
Ty "moje" vypadaly trochu jinak. Ale při pokusu šly po okružácích jak ohaři.
... a myslíte, že ten flubenol pomůže?
Tak to asi nebude ona. Piskoří je tam hafo a žádné prázdné ulity na dohled.
Ano, přiznám se veřejně: Jsem likvidátor. Jestli chceš, dojeď si pro ni. Ráda ti ji věnuji
No právě.... brrr. Takové potvůrky nemusím.
0 07.12.2009 19:09 Ivulik1 No fuj
Kdybych tohle mela v akvariu, tak tam nestrcim ani prst
(Co kdyby me to sezralo
)
Je to spíš nějaká hltanovka=). Jinak ten kdo nemá rád šneky si jí může v akváriu hýčkat. Ráda si na nich pochutná.
Á ... další likvidátor :o) ... Taková zajímavá ppoptvůrka ppodivná :o) ...
Díky a co s ní? Jak ji zlikvidovat? Dala jsem tam pro jistotu trošilinečku flubenolu.
Jo, to bude ono ... pijavka nebo chobotnatka
...
Vím, že někde je podobné téma, ale kde, to nevím. Kdyby ho někdo našel, prosím o sloučení. Díky. A teď k věci. V Potvoře se mi objevila nějaká potvora. Dodsahuje něco kolem tří cenťáků. Docela se natahovala. Chtěla jsem ji chytit pinzetou, ale nepodařilo se, bohužel. Víte, co to je? Mě napadla pijavice. Je to možné?
Souhlasím
Kuklu komára? Kde se vám tam vzala?
Krevetky ani živorodky na životě nebo zdraví neohrozí.
mam to taky v akva, mam tam krevetky sneky a zivorodky... je mozne aby to neco z toho mohlo zabit nebo poranit?
0 05.12.2009 15:58 Kinga – Re: vaclav
Diky je to ono
3 05.12.2009 14:38 Usine – Re: Kinga
Mohla by být larva motýlice nebo šidélka.Klidně to zlikviduj.
0 05.12.2009 14:03 Kinga – pomozte mi urcit co to je
Ahoj,
kamaradovi se v akvarku objevilo neco velice podivneho. Hledala jsem a nic. Zaujalo me co to muze byt.
Popisu Vam jak to vypada. Ma to 3 pary koncetin (malych ve predu tela). Je prusvitne. Ma hlavicku a ne ni mala ocicka a docela dlouhy ocas. To co je urcite nejzvlastnejsi je prave ocas. Na konci ocas deli se na 3 casti (delaji se 3 ocasky) a kazda cast je strapata.
Vypada to na bezobratlovce. Ale co to je netusim?
Zije v obycejne vode.
Kdyz nekoho neco napadne dejte vedet. At vime jestli to likvidovat nebo ne.
Predem dik.
Asi kamomil říční. (lepší makrofotografie z vrchu)
0 03.12.2009 23:21 lachtan – Re: petulevrtule
Já jsem objevil v akvarku toto. Nevíte co to je? Škodí to něčemu?
Starší reakce
www.akvarijni.cz/…
Co se prostě smířit s faktem, že "to" (neparazitické hlístice) v nově založených nádržích bývá? Plus zařídit se podle Václavovy rady - tj. týden vůbec nekrmit?
0 08.11.2009 14:13 Jano171 dozvedel som sa ale myslim ze to nebude ono...on neprekrmuje ryby... krmy ich malo..nema dovod to tam proste byt ...predpokladam ze to moze byt niečo ine ...lebo on pisal ze to vznika s prekrmovania..ale on neprekrmuje...krmi minimalne...a napriek tomu to tam je
Co to je ses přece už jasně dozvěděl. Pokud chceš vědět více, zadej do vyhledávače a vyjede ti hafo dalších informací.
0 08.11.2009 13:22 Jano171 rozpraval som sa s tym kamaratom čo to ma..tak mi povedal ze krmi len raz do dna..niekedy ani to nie..ked nema čas...a ako zalozil akvarium tak hned v kratkom čase sa to objavilo..tie červiky ako vlas.dlhe 1-2mm..bielej farby...tak nevie nahodou niekto čo to moze byt?..
0 07.11.2009 15:10 Jano171 tak to hej, len nechapem povod vzniku..ako to vznika..
0 07.11.2009 15:07 Usine – Re: Jano171
Aspoň vidíš co všechno ve vodě a písku může existovat.
0 07.11.2009 13:23 Jano171 velmy pekne dakujem, poviem kamosovi...on ma s tym problem..tak dufam ze to pomoze...a ak sa mozem spytat s čoho to vznika? ved s krmiva sa to nevyrobi....
diky
0 07.11.2009 13:11 Usine – Re: Jano171
Jsou to hlístice, tvoří se většinou v nádržích kde se příliš překrmuje. Doporučuji ti týden nekrmit a ryby se o ně postarají. Krm ryby jen jednou denně a aspoň 2 x týdně je nech o hladu.
0 07.11.2009 12:44 Jano171 – Zvlastne červiky
Chcem sa Vas spytat či nevie niekto čo to moze byt ked v akvariu sa nachadza asi milion malych červikou bielej farby dlhe asi 1-2mm a tenke ako vlas.
Nachadza sa to v cichlidovom akvariu nedavno zalozenom, je tam filter, kamene s potoka, kupeny hnedy strk a neaky ten koren. Dakujem
Starší reakce
jo diky vcera ma to nenapadlo hladat v gogle tak to kludne mozem naservirovat rybam
v akva sa mi objavili nejake larvy abo co to je vyzerato ako larva komara ale je to dost robustnejsie a je to vkuse shrbene na prvy pohlad to vyzera ako slimak unasany vodou ale ked sa ho dotknem spajlou zamieri prudko ku dnu moze to byt larva komara abo neco jineho?
...sranda kolko ludi tu na fore uz chovalo vazky
0 30.10.2009 22:32 Vája – larva
Souhlasím s VF. Moc toho vidět není, ale tohle určitě není neškodná pošvatka.
0 30.10.2009 12:05 vcielka – Re: Lu
Este to moze byt nymfa Plecoptera - Pošvatky. Neviem ako je to česky. Ale aj tej vázky či šidla. Je zretelne vidiet na konci bruska 2 cerky (to su tie stetiny na konci zadocku) cim su nymfy spomenutych zname. Nymfy vázok a sidielok ale maju aj 3 cerky, kdezto pošvatky vzdy len 2. A nymfy vazok a sidiel maju taky zvlastny organ na hlave co sa vola maska. Je to vychlipitelne. Takze pokial to budes pozorovat vies to aj podla znakov urcit. Ono z toho obrazku to nie je vidiet.
0 30.10.2009 10:09 Lu – co to je, PARAZIT ???
ahoj, toto jsem objevila za filtrem, je to velké cca 1cm. Co to může být?
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [70] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x