Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Hubit jsem je nezkoušel, protože mi ničím nevadili a měl jsem je v míře sotva zaznamenatelné. Když jsem přestal krmit grindalem, se časem přestali objevovat.
Čus a co je,škodí to nějak,jak to zahubit?
Proč vtip? Já tyhle potvůrky měl a skákalo to po hladině jako blechy.
Edit: Takhle nějak to vypadalo:
www.youtube.com/… Honzo ahoj,to je vtip,nebo je to co jsi napsal?
Miroslav napsal: ....na klidné hladine skákaly takové pidi bílé potvůrky.Co to je ?? Chvostoskoci?
Ahoj kluci,prosím vás o radu,typ atd.co to může být.Vymenoval jsem půl vody z akva a všiml jsem si,když jsem dopouštěl hadici tak na klidné hladine skákaly takové pidi bílé potvůrky.Co to je ??Dík za rozumné odpovědi.Mira
Taky možnost. Ještě to večer prohlídnu líp a líp to vyfotím.
Ale ke krmení to nebudu dávat. Sice ohledně nitěnek je v odkazu v záhlaví mimo jiné "V akváriích se používá jako krmivo pro většinu ryb (živé, mražené nebo sušené ", ale pak jsem našel vlákno Nitěnky, kde řada z vás varuje před krmením v akvárku ať už živými nebo mraženými.
Jestli je to přímo nítěnka nevím, ale občas to vytáhnu z biomolitanu ve filtru a rybičky to zlikvidují. Jinak v akvárku jsem to taky nepotkal
Ahoj všem, mám dotaz, zda jde o nitěnky. Už podruhé se objevily v podmisce jednoho květináče.
V akvárku je nevidím, v ostatních květináčích taky ne. Záléváme vodou z akvárka.
Podle všeho by to měly být nitěnky a dal bych je jako žrádlo rybičkám. Ale chci se ujistit...
Jsou to vajíčka neritin nebo clithonů.
To je možné tu taky máme.
Ještě jednobližší foto.
Že by vajíčka šneka neritiny?
0 25.01.2021 12:51 Lebandurka – Co pak to může být.
Dobrý den,
ráda bych se pozeptala, co že se nám to lepí všude na kameny a kořeny v akváriu. Nikam to neleze, jen je to takové divné.
Starší reakce
Věřte mi, že na mladých krevetkách by si smlsly.
S chovem krevetek začínám, tak vyloženě malý nemám a ostatní se schovaly. A i když jsem parmičky pár dní nekrmil tak po krevetkách nijak nešly.
Fakt? A malé krevetky ti nepoziraji?
Noo, ja jsem zkusil dát do krevetárka dvě menší parmičky čtyřpruhé aby mi zredukovali ploštěnky a od té doby jsem lasturnatku nepotkal.
Tak dekuji... doufam ze se toho nejak zbavim protoze co jsem si cetl jsou na to dost ruzne nazory...
Pravděpodobně opět lasturnatky.
rybicky.net/forum/10066 Ale z těchto fotek to určit jednoznačně nejde. Musíš porovnat sám.
Starší reakce
Přijde mi, že na první fotce vidím antenuly pro tyhle tvorečky typické. I ta hbitost odpovídá. Podle mě má Sid pravdu a lasturnatka to je.
Barvou bych se moc neřídil. Je hodně druhů a taky záleží, co zrovna sežerou. Zrovna tady jsem našel jednu celkem podobnou
bugguide.net/…
Každopádně škůdce ani parazita bych je neoznačil.
To bych neřekl. Podle fotek na googlu je lasturnatka takova průsvitná. Tento brouček průsvitný není. Zkusím vyfotit lépe, ale technikou kterou mám a jeho hbitostí to nebude lehké. Ale děkuji
Ahoj všem.
Blbě, ale přece se podařilo vyfotit. Vypadá to jako nějaký brouček. Neplave, ale rychle se pohybuje. Na šnekovi je náhodou. Nevíte co je to za tvora? Mimo jiné jsem tam objevil i ploštěnky.
.
Krevetky vypadají spokojeně.
Děkuji za reakce.
Starší reakce
No jo, příště to budu vědět. Jenže když ji vidíš poprvé a nevíš, jak určit, co to je....
Škoda jí, je to krásný hmyz. Měls ji vrátit, odkud jsi ji vzal. Kdyby se daly chovat tak snadno jako gupky, neváhal bych ani na okamžik, čemu dát přednost.
užitečný odkaz.
Tak za mě, jak si to pamatuji, určitě ta motýlice. Ten zadeček přesně odpovídá, na mé fotce není úplně dobře vidět.
Už ale proletěla odpadem....
Ono je otázka jak je ten jedinec starý. Nicméně se nechci přít, protože to nevím na 100 procent. Každopádně bych to pustil mezi Skaláry ať mají chvilku zábavy.
Larva šídla se samozřejmě sama o sobě v akváriu množit nemůže. A dovolím si určení opravit - mně to připadá spíš jako larva motýlice, šídlo by bylo mohutnější.
Larva Šídla. Dravec jak roste dovede vychytat třeba potěr živorodek. Na druhou stranu pro větší ryby výborná pochoutka.
Netušil jsem, že je zde tohle dost zajímavé vlákno.
Tak si přidám moji příšerku. Před časem jsem si to přinesl s rostlinkami. Je to velké necelý 1 cm. Naštěstí to zůstalo v nádrži pro desinfekci.
Případně mám i video.
No asi bude, ale na žádný fotce mi to nepřijde jednoznačný. Ale co by to bylo jinýho...
Bude to ta lasturnatka. Hanka psala, že to rychle běhá i plave.
Mě to přijde jako prťavá levatka.
Kdybych si byl jistý, tak už bych ti to potvrdil...
Děkuji, mrknu. Ale je to teda lasturnatka?
Zkus vylovit a vyfotit na suchu, bez pohybu to jistě půjde, aby bylo líp poznat, o co by mohlo jít.
0 27.12.2020 20:00 hanka365686 Dobrý den, prosím o radu, co by to mohlo být?! Nejblíž mi to připomíná lasturnatku. Je to hodně rychle, přijde mi, že to má nožičky a utíká to i plave. Nějak se mi to premnozilo a pořád nemůžu přijít na to, jestli je to nebezpečné. V akva mám rybičky - potěr gupek, pak Molly a ruším že platy. Pak tam mám krevetky. Přikládám fotky.
Děkuji všem za odpovědi.
Edit: Ještě doplním, že mi ale nepřijde, že by se oproti lasturnatce vnejsek skládal že dvou lastur... Fakt nevím, co to je a začíná se mi to premnozovat, rybky to nezerou, jak se toho zbavit nebo aspoň zredukovat počet? Děkuji.
Lépe už to asi nenafotím je to opravdu malé a vůbec se to nezastaví. Hýbe se to neustále, jak když se hýbe had. Jeden rozdíl to má drží se to srále na místě a asi čeká než něco zachytí. Všiml jsem si, že si to vytvořilo cestičky ve substrátu. Vylovit se to nedá sotva se přiblížím s pinzetou ihned se to schová.
To jsem netušil ještě se mně podařilo vypozorovat, že se živí detritem, takže by to asi mohla být ta žížalnice, ale tohle má spíše průhledné tělo a jeden červený pruh. Myslíte, že se vybarvuje až stářím? A je tedy pro krevetky neškodná?
Nítěnky jsou slabé jak ten mech co máš na fotce a většinou jich je více pohromadě, jsou na jednom místě a hromadí okolo sebe detrit.
Nevím jestli se mě to ještě podaří. Celkem vyjímečný okamžik, kdy jsem to zahlídl u skla. Nicméně děkuji za rady.
Nemyslím si mám už to cca 2 měsíce a stále to má maximalně 3 cm a nevýraznou barvu má jen ten pruh na zádech. Myslíte, že roste, tak pomalu?
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x