Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
0 14.04.2018 11:12
NHKG [3900] - Hadohlavci 
Nevíte někdo copak to je za živočicha na fotce?
Byl v sáčku s rybami od Glasra, tak předpokládám, že to je nějaké živé krmivo, ale radši bych si byl jistý. Je dlouhý cca 4mm, takže ryby u kterých byl ho nesežerou (mají 1,5cm a malou tlamku - mladé kardinálky vietnamské).
Lepší foto bohužel bez foťáku neudělám.

0 12.04.2018 12:50 brano300
Starší reakce
Jinak. Pokud to zůstane na stávajícím množství, výměny vody neřeš.
Nálevník způsobuje zákal, jen pokud je to nálevník volně plovoucí a je přemnožený. Jinak nějací nálevníci tvoří naprosto přirozenou součást každého zaběhlého akvária.
Dobře. Oblaka jsou založena teprve 4 týdny, tak budu měnit častěji vodu než 1x týdně.
Pak neřeš a pozoruj

.
Nemám. Zatím tam jsou jen plži. Myslim, že na krevetky mám ve vstupní vodě moc vysoké NO3 37 mg/l..
Máš krevetky? Krevetkám by to mohlo být nepříjemné, jinak se nic neděje. Hygiena. Pravidelné výměny vody.
Díky. Našla jsem,že patří k nálevníkům-nezpůsobují zákal vody? Je totiž úplně čirá.. a vadí v akváriu? Narazila jsem totiž jen na otázky,jak je zlikvidovat..

Ahoj, v Oblakách se mi na ceratophylu objevily kolonie droboulinkých bílých teček,které se pohybují. Copak to může být za živočichy? Buchanky mi tam žijí taky

foto- na ceratophylu nalevo.
Starší reakce
Přímo kolem potoka byl akorát tak sníh, když jsem přes něj brodil. V potoce roste mech, kolem smrky a buky, buku jsem nasbíral dost nedaleko, ale v závětří mezi skalami. A dub je z Klíče, což je sice ani ne pět kilometrů daleko, ale několik set metrů nad nejbližším potokem. Plus něco mám i z jižních Čech a dalších výletů.
Jsem myslel že jsi bral spadané listí z (blízkosti) toho potoka.
A uznávám, že "společné kuklení" u žádného hmyzu neznám. Ale já toho neznám hodně...

S listím ze stromu na vrcholu hory asi ne. Něco mohlo být v té potoční vodě, ale je mi divné, že bych si toho nevšiml. Muselo by to být hodně malé a nějak velmi nenápadně vyrůst.
Ovšem ty útvary byly 4 vedle sebe. To by musely být nějaké hodně společenské larvičky.
Neé. Já jsem to myslel tak, že larvy sis dotáhl už s tím listím. Larvičky v teple dorostly a zakuklily se.
Teoreticky ano, ale že by v únoru přiletěl do paneláku hmyzák, potopil se do sklenice s listím, nakladl tam vajíčka, zase se vynořil a uletěl? Jako možné je všechno, na únor je celkem teplo, ale který létavý hmyz klade takto pod hladinu?
Edit: píšeš kukla, tak to by mohl naklást i na hladinu, pravda... Ale nechce se mi věřit, že bych si té larvy nevšiml. Je to malá sklenice.
Nemohl by to být kokon nějaké hmyzí larvy? (Takže vlastně kukla...)

Tohle bude asi ono, děkuji
Na té tvé fotce nic nevidím, kam se mám koukat?
Řekla bych, že je to spis kulaté..

Je to ploché, placaté, že? Vypadá to jako ploštěnky, které se dokonce dělí.

Ahoj. Přidávám se. Taky jsem jich pár objevila u krevetek. Mohou jim škodit? Moc jich není, ale nemají nepřítele. Rybky tam nejsou. Je vidět před krevetou napravo.
Ja by som to tipoval na lastúrnatky, ale na 100% ti to povedať nemôžem
Kdybych byl doma, tak přihraju fotku bočního skla, kde jim pěstuju řasu. Kudy žerou, tudy lepí...

Možná buchanky. Googli, porovnávej.
Pokud jsou to ony, nic se neděje.
Chtělo by to lepší fotku, nějakou detailnější. Podle této asi nedostaneš kloudnou odpověď...
Osobně bych to na neritinu netipoval, nemám zkušenost s tím, že by lepily vajíčka na sklo. Ale že se to nikdy nestalo u mě neznamená, že se to nemůže stát u někoho jiného

Hodně špatná fotka, ale máš v akváriu neritinu, nejsou to třeba její vajíčka? Fotka je na hlíze u mě v akváriu, abys mohl porovnat.

Poraďte čo to je na skle za háveď
Starší reakce
špatně se odkazuje na příspěvek, tak píše čas a datum. Kde by mohla najít odpověď
rybicky.net/forum/7539… snad to bude fungovat
Narodil se Jiří Klepiš z Chotěboře a shodou okolností tu nějaký Richard tu vložil příspěvek s pijavicí...

Copak je to za magické datum?

Stav sa o miesto šéfredaktora, že je to pijavica a nie "ploštěnka"

A co s ní? Škodí nějak? Mám to v krevetárku... A jak se tam dostala? Jdu pohledat info. Díky moc.
Jejda, omlouvám se! Já z toho tvora byla tak paf, že mě nenapadlo specifikovat přesně... Ale ano, je to ta potvůrka přilepená na skle nad substrátem.
Ja by som povedal, že pijavica, možno Glossiphonia...
Václav podľa mňa pozeral na korene rastlín a nie na tú placatú potvoru nad substrátom (na skle).
rybicky.net/forum/712 Ano, jako terč pro vyplašené je to asi dobré. To je fakt.
Kdo jde něco takovýho hledat, tak vidí škůdce a parazita. Najde lehce vlákno a až tady zjistí, že to tak není...
A osvěta viz modrý rámeček...

Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x